Notă internăYüklə 13,97 Kb.
tarix28.10.2017
ölçüsü13,97 Kb.
#18490
Clarificare 1

Către,

S.E.A.P.

Referitor la: răspuns la solicitarea de clarificare transmisă de un operator economic la Documentaţia de atribuire pentru achiziţionarea de Servicii de actualizare produs antivirus pentru Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi instanţele subordonate

În conformitate cu prevederile art. 78 din O.U.G. nr. 34/2006 cu privire la atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu toate modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia autoritatea contractantă are obligaţia de a răspunde în mod clar, complet şi fără ambiguităţi, cât mai repede posibil la orice clarificare solicitată într-o perioadă care nu trebuie să depăşească , de regulă, 3 zile lucrătoare de la primirea unei astfel de solicitări din partea operatorului economic, vă comunicăm următoarele:


1) Va rugam sa ne specificati ce server de e-mail este sau va fi implementat la momentul achizitiei serviciilor antivirus ?
R 1) Suntem in curs de implementare a solutiei Microsoft Exchange 2007 Enteprise Edition pe platforma Windows Server 2008; produsul antivirus pentru server de mail va fi asigurat pentru aceasta platforma, fiind compatibil si integrat cu aceasta.
2) Va rugam sa ne specificati in detaliu tipologia certificarilor ICSA Labs, Checkmark, Virus Bulletin si anume:

2.1) Se doreste ca solutia antivirus sa fie certificata pentru paltforma descrisa in cerinte (Windows 2000/2003 server cu statii WinXP, Vista) inclusiv pentru

serverul de e-mail folosit?

2.2) Certificarile pot fi cumulative – adica solutia antivirus sa cumuleze toate certificarile necesare (statii de lucru cu XP si Vista, Windows Server

2000/2003) prin cumularea rezultatelor obtinute in cadrul testelor celor 3 organisme de certificare sau cel putin un organism de certificare sa certifice intreaga

gama de produse folosite (Windows XP, Vista, Windows Server 2000/2003)?

2.3) Se recunosc ca fiind valide si certificari ale unor produse ale aceluiasi producator care nu sunt destinate mediului enterprise? (ex: produse de statie ce nu pot fi administrate centralizat)
R 2) 2.1 – Certificarile sunt necesare pentru fiecare din produsele ofertate în cadrul acestui proiect si vor face referire la tehnologia platformei de baza pe care vor fi instalate / integrate inclusiv pt serverul de mail Exchange 2007 mentionat mai sus.

2.2 – Se accepta ca certificarile sa fie cumulative cu conditia ca cel putin produsele destinate statiilor de lucru sa fie certificate pentru toate platformele Windows enumerate (XP si Vista)

2.3 – Nu, nu sunt recunoscute - certificarile trebuiesc sa corespunda tipologiei produsului ofertat.
3) Se doreste pentru serverul de mail si protectie antispam? Daca da, este necesara ca modulul / tehnologia antispam sa fie certificata de o maniera asemanatoare cu produsele antivirus? (certificare Checkmark sau ICSA Labs)
R 3) Nu, nu este necesar – protectia antispam este asigurata de catre serverul de mail Exchange 2007 fiind insa necesara integrarea produsului antivirus pentru server de mail cu acesta.
4) Va rugam sa acceptati ca solutia antivirus, fiind una de tip enterprise si in care filtrarea mesajelor se face la nivel de server de mail de catre un modul specializat, sa permita scanarea mailurilor la nivel de statie de lucru numai prin intermediul modulului de scanare inclus pentru toate tipurile de malware inainte ca acesta sa ruleze la accesarea acestora pe statia de lucru si nu la sosirea in inbox indiferent de clientul de mail folosit tinand cont ca prin aceasta se respecta protectia PC-urilor fara a se face rabat de la securitate.
R. 4) Se accepta cu conditia ca nivelul de protectie din punct de vedere antivirus al statiilor de lucru respective oferit de solutia propusa sa nu fie diminuat.

5) Tinand cont ca disk-kiturile pot fi replicate, va rugam sa acceptati sa se ofere 1 kit original la nivel de MJLC si 60 de kituri replicate conform cu matrita originala catre celelate institutii.

R.5) Se accepta oferirea unui kit original si a 60 de copii ale acestuia.


6) Tinand cont ca certificarea ISO 9001 apare in 2 sectiuni ale caietului de sarcini ca cerinta dar cu cu mentiuni diferite de valabilitate (vezi pagina 7 si pagina 14) va rugam sa acceptati cea din urma cerinta care nu presupune validitatea certificarii ISO pana la sfarsitul anului 2009 deoarece in acest fel se restrictioneaza accesul la procedura pt producatori internationali pentru care reinnoirea certificatului ISO 9001 se face la date stabilite de proceduri interne bine definite. Mentionam ca producatorul este unul de renume fiind certificat pe plan mondial inca din anul 2000 in acest sens.
R 6) Se accepta, cu conditia ca certificarea curenta sa fie valida la data depunerii ofertei, iar in cazul existentei unei cereri de reinoire a certificarii catre o autoritate de certificare, aceasta se va depune in documentatia de evaluare.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon/fax: 037.204.1115/1114 – Serviciul Achiziţii Publice persoană de contact Adina DEDU.


ROMÂNIA, Bucureşti, Str. Apollodor 17, sector 5● Telefon: 307.204.1115● Pagina web: www.just.ro


Yüklə 13,97 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə