ÖĞretmenlere atik piller konusunda eğİTİm veriLDİ



Yüklə 8,95 Kb.
tarix17.03.2018
ölçüsü8,95 Kb.
#45694





18 Aralık 2015
ÖĞRETMENLERE ATIK PİLLER KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ
İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından dün Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi Çok Amaçlı Salonunda öğretmenlere yönelik, ‘Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı’ konulu seminer düzenlendi.
Gerçekleştirilen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Temizlik İşler Müdürü Yalçın Bayraktar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdür Vekili Yeşim Dedeoğlu ile öğretmenler katıldı.
PİL ATIKLARI SON DERECE TEHLİKELİ MATERYALLERDİR

Seminer öncesinde bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdür Vekili Yeşim Dedeoğlu, atık piller çöplerden ayrı olarak toplanması gerektiğini belirterek, “Pil atıkları, çevre ve insan sağlığı açısından son derece tehlikeli materyallerdir. Bu kapsamda özellikle ilçe belediyelerinden çok büyük anlamda destek görüyoruz. Bu konuda toplama organizasyonunda ki en büyük destekçilerimizde yine siz değerli eğitimciler ve öğrenciler. Okullarda toplama oranı oldukça yüksek. Her yıl bununla alakalı kampanyalarda düzenleniyor. Bugün burada toplanmamızın nedeni; Bursa Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğu kapsamında her sene eğitimcilerimizle bir araya gelerek, bilgilerimizi tazelemek, pil atıkları nedir, zararları nelerdir, toplama organizasyonu nasıl yapılıyor, sorunlar neler, çözümler neler olabilir, karşılıklı istişareler yapmak için buraya toplandık. Bursa’daki bütün ilçelerimizle bu etkinliği gerçekleştirdik. İnegöl Belediyesine desteğinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.


Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı’ konulu seminerin konuşmacısı TAP Eğitmeni Çevre Mühendisi Gani Sercan Özkılıç ise, atık pillerin toplanması, geri dönüşümü ve bertarafı konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Atık piller ile ilgili eğitimcilere bilgi veren Gani Sercan Özkılıç, pillerin içinde türlerine göre demir, çinko, mangan, nikel, kadmiyum, lityum, kobalt gibi ağır metallerin bulunabileceğini ve atık pillerin kontrolsüz biçimde çevreye atılmasının ciddi kirlenmeye yol açtığını dile getirdi.Pillerin günlük yaşamda kullanımının gittikçe arttığını ve eğer teknolojide çok ani bir değişim olmazsa en az 30 yıl daha pillere ihtiyaç olacağının öngörüldüğünü söyleyen Özkılıç, atık pillerin kesinlikle çöpe, ateşe, suya, kanalizasyona, sokağa atılmaması ve toprağa gömülmemesi gerektiğini belirtti. Özkılıç, TAP’ın en önemli faaliyetlerinden birinin de başta okullar olmak üzere çeşitli kuruluşlarda eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapmak olduğunu vurgulayarak öğrencilere, atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüşüm için toplanması konusunda bilgi verilmesinde öğretmenlerin çok önemli rolü olduğunu hatırlattı.
SON KULLANMA TARİHLERİNE DİKKAT EDİN

Pilin hayatın her alanında olduğunu belirten Özkılıç, “Pil mini bir kimya deposudur. Rastgele çöpe atmak tehlike arz edebilir. Piller sıcaklığı sevmediği için, soğuk yerde muhafaza edilmelidir. Alınan her türlü pilin altında ise son kullanım tarihi yazmaktadır. Bunu da dikkate alarak, ihtiyacınız kadar pil alın” şeklinde konuştu.








Yüklə 8,95 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin