Organizator



Yüklə 208,26 Kb.
səhifə1/3
tarix26.12.2017
ölçüsü208,26 Kb.
#36008
  1   2   3

Organizator

Denumire proiect

Perioadă evenimente

Prezentare

Asociația pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu - AIOS

Prin Sibiul meu (Internațional)

1 aprilie - 15 octombrie 2014

Proiectul îşi propune promovarea şi prezentarea oraşului și judeţului Sibiu către cei mai influenţi oameni din on-line-ul românesc. Astfel, bloggeri din Europa, dintre cei mai importanţi, influenţi şi interesaţi de o astfel de prezentare, sunt invitaţi la Sibiu. Aici ei vor descoperi oraşul Sibiu, tradiţiile zonei precum şi viaţa culturală a oraşului şi judeţului nostru, din punct de vedere turistic.

Locul de desfăşurare: Sibiu



Asociația de Prietenie Ille Et Vilaine, Sibiu

Festivalul de benzi desenate de la Sibiu

3 - 7 aprilie 2014

Festival de talie internaţională, aflat la a doua ediţie. Se vor aduce în atenţia publicului opt expoziţii ale autorilor români, francezi şi belgieni participanţi la eveniment . Vor fi organizate ateliere şi meciuri de benzi desenate pentru public, iar la final se vor premia cele mai bune 6 benzi desenate realizate de tinerii liceeni din Sibiu.

Locul de desfăşurare: Primăria Sibiu




Asociația Culturală BIS, Sibiu

25 de ore de teatru NON-STOP, ediţia a IV-a

4 - 15 aprilie 2014

27 martie este Ziua Mondială a Teatrului. Într-un oraş eminamente cultural propunem (încă din 2011), un mod inedit cu impact asupra cetăţii, de sărbătorire a acestei zile. Timp de 25 de ore, fără oprire, în diverse spaţii din Sibiu, au loc spectacole de teatru, conferinţe, etc. Cele mai bune producţii teatrale independente vor împânzi oraşul, alături de nume mari ale scenei româneşti.
Locaţii: Sibiu, Sala Thalia, Teatrul Gong, Sala Cavas, Sala Festivă Biblioteca ASTRA, Piaţa Mare etc.


Asociația FOCUS Sibiu

FOCUS Sibiu 2014

4 aprilie - 1 mai 2014

Într-un oraş în care se desfăşoară anual aproximativ 200 de evenimente, FOCUS Sibiu este firul roşu care reuneşte manifestările din Piaţa Mare, din sălile de spectacol sau din locaţiile alternative şi le expune cu mare bucurie privirilor sibienilor şi turiştilor. Cele mai importante evenimente culturale şi sportive , cele mai importante evenimente din viaţa oraşului se regăsesc în această expoziţie prin obiectivul mânuit cu măiestrie de Sebastian Marcovici şi Silvana Armat.
Locul de desfăşurare: Sibiu, Primăria Sibiu


Asociația Events For Tourism Sibiu

Târgul de Paști din Sibiu

11 - 23 aprilie 2014

Târgul de Paşti din Sibiu continuă tradiţia începută în urmă cu patru ani, de a atrage vizitatorii în centrul Sibiului cu activităţi concepute în jurul temei sărbătorii pascale. Ateliere tematice pentru cei mici dar şi pentru adulţi, expoziţie de icoane pictate manual şi o paletă largă de produse aduse din toate părţile ţării vor face ca orice plimbare în Piaţa Mare în această perioadă, să fie o experienţă interesantă.
Loc desfăşurare: Sibiu, Piaţa Mare


Asociația Culturală ACAPELLA, Bucureşti

Bucuriile muzicii

12 aprilie - 21 decembrie 2014

Proiectul propus doreşte continuarea dezvoltării educativ-culturale la nivel regional prin evenimentele devenite tradiţionale, pe care Acapella le-a desfăşurat încă din 2007, dar şi prin noi activităţi culturale ce contribuie la atragerea unui număr mai mare a grupului ţintă precum şi a beneficiarilor direcţi şi indirecţi, ai proiectului. Pe lângă concertele Acapella, atât cel de Florii cât şi cel de Crăciun, proiectul va mai cuprinde un concert de muzică clasică instrumentală, interpretată vocal (acest gen muzical fiind mai puţin cunoscut publicului din România dar foarte bine primit în rândul melomanilor la nivel european şi internaţional), o tabără muzicală dedicată tinerilor muzicieni din cadrul Liceului de Arte Sibiu, dar şi înregistrarea unui album de Colinde şi Cântece de Crăciun.
Locaţii: Sibiu, Catedrala Mitropolitană, Biserica Ursulinelor, Sala Thalia, Piaţa Mare şi Primăria Municipiului Sibiu


Asociația Culturală BIS 2012, Sibiu

Festivalul de umor, BURDUFUL DE AUR

25- 26 aprilie 2014

“Burduful de Aur” este un festival de umor. Evenimentul va da ocazia umoriştilor din ţară să îşi prezinte programele artistice în faţa unui public dedicat. Evenimentul va fi organizat pe durata a două zile şi se va axa în principal pe secțiunea de interpretare umoristică. Ca activități conexe, pe perioada festivalului va mai fi organizată o expoziție de obiecte absurde, o expoziție de caricatură, o

lansare de carte de umor și o expoziție de motociclete și mașini miniaturale realizate artizanal.


Loc desfăşurare: Sibiu, Teatrul Gong

Parohia Evanghelică C.A. Guşteriţa

Masterclass ORGANBUILDERS – Melchior Achxs 1792

29 aprilie - 7 septembrie

Proiectul oferă o oportunitate unică de a avea acces la procesul de restaurare a unei orgi care reprezintă o moştenire barocă valoroasă . ISO, organizatorii Congresului Internaţional al Constructorilor de Orgi, au ales ca locaţie pentru 2014, România, iar ca şi obiect de studiu, restaurarea orgii Melchior Achxs din Guşteriţa construită în anul 1792; cu această ocazie vor fi organizate ateliere deschise şi două concerte de orgă.
Loc desfăşurare: Sibiu, Biserica Evanghelică C. A. Guşteriţa

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Sibiu

Festivalul Grădinilor

1 - 4 mai 2014

Festivalul Grădinilor este un eveniment complex, care vine să completeze portofoliul de festivaluri culturale

ale Sibiului. Evenimentul este singurul de acest profil din România şi prezintă în aer liber o grădină amenajată în

adevăratul sens al cuvântului, în care toate elementele se completează şi se îmbină armonios, pentru a

oferi vizitatorilor o mai bună viziune de ansamblu.

Faţă de evenimentele cu profil similar din România, evenimentele Festivalului promovează conceptul

de Expoziţie de Imagine, organizatorii intenţionând ca prin acest eveniment să contribuie la consolidarea

imaginii Sibiului.

Loc desfăşurare: Sibiu, Piaţa Mare



Fundația Română pentru Excelenţă în Muzică, Bucureşti

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu / Hermannstadt, ediția a I-a. Recitaluri și concerte camerale

03 - 29 mai 2014

Secţiunea de recitaluri şi muzică de cameră a festivalului va aduce în faţa publicului nume deosebit de importante pe plan internaţional şi tineri muzicieni români remarcabili. Programul va include concerte de muzică de cameră, recitaluri solistice, concerte educative, audiţii şi trasee muzicale curatoriate, întâlniri informale cu artiştii.
Locaţii: Sibiu, Sala Festivă a Bibliotecii Astra, Biserica Evanghelică „Sf. Ioan”

I.I. Aspru Liviu, Şelimbăr, Sibiu

Concerte de Promenadă

6 mai - 8 iulie

Concerte de promenadă-muzică de fanfară, adresate tuturor categoriilor de vârstă.
Locaţie: Parcul Sub Arini

Asociația de Prietenie Ille Et Vilaine, Sibiu

Sărbătoarea Bretaniei, Sibiu

10 - 13 mai 2014

În fiecare an de Sfântul Yves, patronul Bretonilor, se sărbătoreşte Ziua Natională a Bretaniei. Cu această ocazie în Franţa şi în întreaga lume, unde se află diaspora bretonă, au loc manifestări culturale. Sărbătoarea Bretaniei se va afla la a doua ediţie în 2014 în oraşul Sibiu şi va cuprinde concerte, expoziţii, conferinţe, standuri cu produse tradiţionale bretone etc. prin care locuitorii vor cunoaşte regiunea Bretania, situată în vestul Franţei. Această regiune are o atractivitate şi o vitalitate culturală extraordinară, fiind o regiune care se poate mândri şi cu un spirit solidar deosebit.
Locaţii: Sibiu, Parcul Sub Arini, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Asociația Cenaclul de la Păltiniş, Sibiu

Festivalul Internaţional al Filmului, CINEMATECA IUBIRII

14 - 19 mai 2014

Timp de 5 zile la Sibiu se desfăşoară Festivalul Internaţional al filmului "Cinemateca iubirii". Filme româneşti şi străine, în general filme clasice, vor fi proiectate în diferite locaţii indoor din Sibiu. Evenimentul are ca scop prezentarea şi promovarea filmelor de cinematecă în scopul sporirii interesului pentru cea de-a şaptea artă.
Locaţii: Sibiu, Cercul Militar, Academia Forţelor Terestre, Casa de Cultură a Studenţilor, TNRS - Sala Studio


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Sibiu

SMARTOMOBILUL, ediţia a II-a

15 - 18 mai 2014

Smartomobilul- Salonul Auto Sibiu 2014, este un proiect de dezvoltare socio-economică durabilă, având la bază automobilul inteligent (evoluţii tehnologice şi perspective), cu impact favorabil permanent atât asupra comunităţii locale în ansamblul ei (economică, socială etc), cât şi asupra mediului (tehnologii non sau puţin poluante).
Locaţie: Sibiu, Piaţa Mare


Asociația Eminescu, Sibiu

Interferențe culturale în Sibiul sec. XVII - XX

16 mai - 24 oct

Proiectul îşi propune să valorifice potenţialul multicultural şi intercultural al spaţiului sibian în scopul realizării unei educaţii bazate pe toleranţă, diversitate şi libertate. Principalii beneficiari ai proiectului sunt elevii şi cadrele didactice din şcolile sibiene. Proiectul se desfăşoară sub forma unui simpozion şi a unei expoziţii tematice. Dezvoltarea unei culturi a diversităţii, consolidează statutul de capitală culturală europeană, de care se bucură Sibiul şi contribuie, prin consolidarea acestui profil identitar, la creşterea atractivităţii turistice a oraşului.

Locaţii: Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Liceul Teoretic „C. Noica”, Muzeul Naţional Brukenthal (Muzeul de Istorie: Casa Altemberger)




Muzeul Naţional Brukenthal

Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală

16 mai - 26 septembrie

Proiectul “Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală” organizat de Muzeul Naţional Brukenthal în anul 2014 este premergător aniversării în anul 2015 a 120 de ani de la deschiderea către public a muzeului, care a devenit promotorul naturalismului transilvănean. În cadrul proiectului se vor organiza evenimente culturale care au drept scop redescoperirea oraşului prin intermediul muzeului şi realizarea unei hărţi a traseului urmat de colecţii până când acestea au ajuns în clădirea care găzduieşte astăzi Muzeul de Istorie Naturală, o expoziţii temporară, ghidaje pe traseul cultural al colecţiilor.
Locaţie: Sibiu, Muzeul de Istorie Naturală

S.C. Ideea for Events S.R.L., Şura Mare, Sibiu

Sibiu Magic Weekend

23 - 24 mai 2014

Locuri şi locaţii din Sibiu vor deveni magice cu ajutorul vrăjitorilor moderni, menaliştilor şi magicienilor renumiţi.

Atât vineri 23 mai, cât şi sâmbătă 24 mai, interval orar 15:00 – 18:00 magicieni precum Antonio, Trei de Trefla, Iulian Doda, Ionuţ Prepelita, Laurenţiu Ionovici, XMAS şi hipnotizatorul Cosmin Iacobet vor încânta trecătorii care se vor afla în acel interval în zona centrală cu momente unice de magie şi hipnoză.

În seara de vineri 23 mai începând cu ora 19:00, cei care doresc să vadă cel mai mare spectacol de iluzionism din România – „Visul meu“, oferit de renumitul iluzionist Lorenzo Cristian, sunt invitaţi la Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu.

Locaţii: Sibiu, Piaţa Mică, Piaţa Mare, B-dul N. Bălcescu, Casa de Cultură a Sindicatelor



Fundația Română pentru Excelenţă în Muzică, Bucureşti

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu / Hermannstadt, ediția a - I

21 - 31 mai 2014

Festivalul va aduce în faţa publicului pe cei mai importanţi artişti ai lumii în colaborare cu cei mai talentaţi tineri muzicieni români. Programul va include concerte simfonice şi coral-simfonice, precum şi acţiuni dedicate persoanelor din centrele sociale. Prin efectele sale culturale, educaţionale, terapeutice, de imagine, prin atragerea melomanilor din străinătate şi favorizarea confluenţei talentelor de diferite vârste, festivalul va fi un punct de maxim interes pentru cultura şi turismul regiunii.
Locaţii: Sibiu, Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime”, azile, orfelinate, spitale

Fundația Transilvană pentru Dezvoltare Integrată, Protecţie şi Revitalizare a Patrimoniului Cultural - HERITAS, Sibiu

HUET. URBAN

31 mai - 1 iunie 2014

Sibiul este un oraş modern şi urban, care îşi apreciază şi promovează totodată tradiţiile. În noul Ghid de dezvoltare a Municipiului Sibiu, oraşul îşi prezintă identitatea şi direcţiile de dezvoltare pentru următorii 10 ani. În prim-planul ediţiei din 2014 a festivalului, stau atât reprezentarea celor mai noi tendinţe de dezvoltare ale Sibiului cât şi întărirea spiritului acestui eveniment al vecinătăţii, un festival pentru sibieni și turişti deopotrivă. În spaţiul public Piaţa Huet urmează să fie prezentat oraşul, să aibă loc discuţii pe diferite teme de interes şi mai ales să fie trăită experienţa Sibiului.

Locaţia: Sibiu, Piaţa Huet



Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Sibiu

SMART PARK 2014

31 mai - 1 iunie 2014

SmArt Park 2014 este un eveniment non-profit dedicat tuturor celor care au in centrul acţiunilor lor copiii: companii, ONG-uri, administraţie, persoane fizice, organizaţii. Sintetic, festivalul este structurat astfel:

1. Zona educaţională

2. Zona de terapii recuperative

3. Zona de ateliere practice şi artistice

4. Zona de jocuri, mişcare şi distracţie

5. Zona „Visez să devin om mare”


Locaţie: Sibiu, Parcul Sub Arini

Asociația Teatrul Vostru, Sibiu

Week-end de poveste

1 iunie - 15 septembrie

Evenimentele organizate au ca scop exploatarea locurilor de joacă în aer liber ale oraşului Sibiu şi transformarea lor într-un tărâm magic al poveştilor. Şapte week-end-uri la rând, cei mici se vor întâlni în parcurile lor preferate, cu personaje magice din lumea poveştilor, care le vor povesti aventurile lor, se vor juca, profitând de spaţiile verzi ale oraşului şi vor antrena copiii în activităţi educative în aer liber.
Locaţii: parcurile din Municipiul Sibiu

S.C. Cleopatra Models S.R.L.

Lumea lui Prichindel

1 iunie

De 1 iunie, ziua copilului, fiecare copil este liber să facă ce vrea: poate să zboare, să cânte pe un nor, să danseze cu stropii de ploaie, să dea cea mai mare petrecere, să vorbească cu animalele, să fie cel mai mare dansator sau cea mai frumoasa prinţesă. Toate de 1 Iunie bineînţeles!

Reuşita petrecerii organizate de 1 iunie va fi cel mai frumos proiect dedicat zilei copiilor, care presupune

organizarea unui spectacol ce se adresează celor mai mici dintre noi, o incursiune în lumea fascinantă a modei,

jocului, a teatrului şi a dansului pentru copii. Dedicat zilei copiilor, evenimentul propune realizarea unui cadru

ideal, a unei poveşti minunate, pline de veselie şi visate de orice copil.

În lumea lui Prichindel este un bun prilej de a celebra ziua de 1 iunie în cel mai frumos mod posibil, prin spectacole

cu şi pentru copii, piese de teatru, modă, balet, dans şi voie bună.
Locaţia: Sibiu, Piaţa Mică


Asociația pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu - AIOS

Zilele vecinătății

16 - 22 iunie 2014, 6-7 septembrie 2014

„Zilele Vecinătăţii” îşi propune să reînvie tradiţia vecinătăţilor şi să transforme pentru câteva zile străzile cartierelor sibiene în spaţii de petrecere a timpului liber. Dorim să aduce în atenţia locuitorilor mediul în care trăiesc şi unde învaţă.

Locaţii: Sibiu, Bdul. Mihai Viteazu (cartier Hipodrom), respectiv str. Gladiolelor (cartier Terezian)



Fundația MITICHI, Apoldu de Jos, Sibiu

Feeric Fashion Days

17 - 22 iunie 2014

Feeric Fashion Days este cel mai inovativ festival de modă din România, un eveniment care transformă anual Sibiul într-un imens „cat walk”. Creativitatea designerilor invitaţi şi frumuseţea creaţiilor vestimentare sunt dublate de atmosfera fiecărui spaţiu în care sunt prezentate colecţiile. În cele mai multe cazuri, defilările au loc în spaţii atipice pentru lumea modei.
Locaţii: Sibiu, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet, Parcul Cetăţii, B-dul Coposu, Podul Cibin, Str. Turnului, Carieră de piatră, Muzeul Astra, Cetatea Cisnădioara, Depoul CFR, Monumet Troiţă Şelimbăr, Casa Albastră, Hala Balanţa etc.

Asociația Corul de Cameră Caedonia, Sibiu

Sibiu - Landshut, Să cântăm împreună, ediţia a IV-a

20, 21 iunie 2014

Proiectul reprezintă o continuare a acţiunilor derulate de Corul Caedonia împreună cu Corul Oratoriu al Şcolii de Muzică din Landshut (Germania) pentru consolidarea schimbului intercultural dintre cele două oraşe înfrăţite, pentru promovarea muzicii corale şi totodată pentru afirmarea şi consolidarea identităţii culturale a Sibiului. Vor fi susţinute concerte corale cu lucrări din creaţia muzicală clasică universală şi românescă a compozitorilor Orlando di Lasso, W. A. Mozart, L. Von Beethoven, G. Faure, G. Enescu, T. Jarda, C. Râpă, I. Micu, D. Pop.
Locaţii: Sibiu, Sala Thalia, Biserica Ursulinelor

Filarmonica de Stat, Sibiu

Concerte estivale, Zilele muzicale Româno-Americane, ediţia a XI-a

22 - 29 iunie 2014

Aflat la ediţia a XI –a , proiectul îşi propune realizarea la Sibiu a unor manifestări muzicale cu participare internaţională, care să se adreseze publicului larg sibian şi turiştilor. Vor fi prezentate lucrări muzicale din repertoriul clasic şi modern (valsuri, uverturi, muzică de film, rock simfonic, pop, muzică de divertisment) din creaţia compozitorilor români şi străini (în special americani). Concertele se vor desfăşura în aer liber, în spaţii neconvenţionale, dar şi în spaţii consacrate.
Locaţii: Sibiu, Piaţa Mare, Biserica Romano-Catolică, Sala Thalia

Asociația Filateliştilor din Județul Sibiu

Expoziția filatelică internațională AEROMFILA , ediţia a XXIX-a

23 - 30 iunie 2014

Evenimentul urmăreşte marcarea a 120 de ani de la naşterea marelui savant sibian de renume mondial Hermann Oberth şi 60 de ani de la înfiinţarea TAROM. La expoziţie vor participa filatelişti din România, S.U.A., Germania, Austria, Bulgaria, Polonia şi Ungaria.

Locaţie: Primăria Sibiu



Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, Bucureşti

Festivalul Internaţional de Film TRANSILVANIA - Sibiu, ediţia a VII-a, TIFF

25 - 29 iunie 2014

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai important festival de film din România deschis competiţiei internaţionale. Evenimentele din cadrul festivalului se vor desfăşura într-un spaţiu cel puţin la fel de amplu ca cel din 2013, vor căuta să păstreze accentul pus pe filmele româneşti, dar să şi ofere tinerei generaţii atât un spaţiu cu care să se identifice, dar mai ales un spaţiu în care ideile si creativitatea ei să aibă şansa de a se face cunoscute publicului larg.
Locaţii: Sibiu, T. Gong, Piaţa Mare, Casa de Cultură a Studenţilor, Cisnădioara, cartierele oraşului Sibiu

Asociația Transilvania Tattoo Club, Sibiu

Transilvania Tattoo Expo, ediţia a VI-a

27 - 28 iunie 2014

Pentru cei care iubesc tatuajele, evenimentul reprezintă o şansă unică de a-i întâlni pe cei mai mari tatuatori din lume. Transilvania Tattoo Expo reprezintă un liant, o platformă culturală care facilitează exprimarea liberă în cele mai originale moduri. Invitat special este Amy James, artist tatuator american, protagonistul documentarului Miami Ink. Anul acesta se vor desfăşura şi o serie de activităţi conexe educative , activităţi dedicate persoanelor care vor să înţeleagă această artă chiar dacă nu au un tatuaj. Vor mai avea loc concerte, expoziţii, proiecţii de filme documentare, totul în spiritul tatuajului.

Locaţie: Sibiu, Casa de Cultură a Sindicatelor



Yüklə 208,26 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin