Pentru inceput va vom invata un lucru destul de simplu si anume, cum sa descarcati o informatie in format text de pe net. Nu este foarte complex, insa pentru unii dintre voi care nu au mai descarcat de pe net va fi destul de greut,Yüklə 491 b.
tarix27.10.2017
ölçüsü491 b.
#15737

Pentru inceput va vom invata un lucru destul de simplu si anume, cum sa descarcati o informatie in format text de pe net. Nu este foarte complex, insa pentru unii dintre voi care nu au mai descarcat de pe net va fi destul de greut, insa cu cat descarcam mai multe, cu atat vom invata mai multe, pentru ca, cred eu, acesta este scopul pentru care ati venit astazi aici, sa invatati si va asigur ca asta veti face, pentru ca noi ne vom da silinta

 • Pentru inceput va vom invata un lucru destul de simplu si anume, cum sa descarcati o informatie in format text de pe net. Nu este foarte complex, insa pentru unii dintre voi care nu au mai descarcat de pe net va fi destul de greut, insa cu cat descarcam mai multe, cu atat vom invata mai multe, pentru ca, cred eu, acesta este scopul pentru care ati venit astazi aici, sa invatati si va asigur ca asta veti face, pentru ca noi ne vom da silinta • Mai intai trebuie sa deschidem un browser de internet si sa scriem in google textul pe care-l dorim sa-l cautam, apoi deschidem unul din linkuri si copiem textul.

 • Prima etapa pentru a copia textul este selectarea acestuia. Cea mai simpla metoda de selectare se face cu mouse-ul si anume:

 • -punem cursorul(de obicei acesta are forma de sagetuta) la inceputul textului pe care-l doriti sa-l selectati

 • -tinind in continuare butonul apasat tragem mouse-ul spre dreapta, in asa fel incit sa fie selectata portiunea pe care o dorim .

 • Daca dorim sa deselectam tot textul facem click cu butonul sting al mouse-ului oriunde in interiorul documentului. Daca dorim sa deselectam doar o portiune din el, tinem apasat butonul sting si tragem mausul in sus, iar rindurile de la marginea inferioara a portiunii selectate se vor deselecta progresiv.Dupa ce am selectat textul facem click dreapta, apoi dam pe copiere. Intram in Microsoft Word si facem click dreapta din nou pentru paste sau lipire.

 • Dupa ce am selectat textul facem click dreapta, apoi dam pe copiere. Intram in Microsoft Word si facem click dreapta din nou pentru paste sau lipire.Pentru a porni aplicatia de procesare de text - Microsoft Word – deschideti meniul Start si din optiunea Programs alegeti iconita Microsoft Word.

 • Pentru a porni aplicatia de procesare de text - Microsoft Word – deschideti meniul Start si din optiunea Programs alegeti iconita Microsoft Word.

 • Daca exista pe desktop sa in orice alta parte o iconita Word, porniti aplicatia prin dublu clic pe acea iconita.

 • Structura ferestrei Microsoft Word se aseamana cu cea a ferestrelor sistemului de operare Windows: contine bara de titlu, bara de meniuri, bara de stare, bare de derulare si suprafata de lucru.

 • Deosebit fata de alte ferestre este faptul ca are mai multe bare de instrumente.Pentu a salva documentul trebuie sa alegeti optiunea Save as din meniul File.Se va deschide o caseta de dialog, in care veti stabiliti locatia fisierului si numele acestuia.

 • Pentu a salva documentul trebuie sa alegeti optiunea Save as din meniul File.Se va deschide o caseta de dialog, in care veti stabiliti locatia fisierului si numele acestuia.Pentru a alege numele fisierului ne ducem in josul casetei si vom vedea ca undeva scrie”File name (numele fisierului)”. Acolo, cu ajutorul tastaturii, scriem numele fisierului.

 • Pentru a alege numele fisierului ne ducem in josul casetei si vom vedea ca undeva scrie”File name (numele fisierului)”. Acolo, cu ajutorul tastaturii, scriem numele fisierului.Pentru a alege locatia fisierului ne ducem in susul paginii si vom vedea ca undeva scrie “Save in(salveaza in)”. Apasam pe sageata aceea care arata-n jos si alegem locatia in care vrem sa salvam.

 • Pentru a alege locatia fisierului ne ducem in susul paginii si vom vedea ca undeva scrie “Save in(salveaza in)”. Apasam pe sageata aceea care arata-n jos si alegem locatia in care vrem sa salvam.

 • Desktop-ecran(unul dintre locurile favorabile in care sa salvati textul)Dupa ce ati decis locatia in care salvati fisierul si numele acestuia apasati click pe butonul Save.

 • Dupa ce ati decis locatia in care salvati fisierul si numele acestuia apasati click pe butonul Save.O alta metoda de a lua informatie de pe internet este sa download, adica sa descarci. Descarcarea unui fisier, document, program sau altceva de pe internet reprezinta copierea si salvarea lui in computerul tau. Procesul de descarcare poate parea complicat, dar nu este asa. Cand ai ajuns pe o pagina web care are un fisier, document sau program si tu vrei sa-l descarci, trebuie mai intai sa localizezi acel fisier pe care il vrei.

 • O alta metoda de a lua informatie de pe internet este sa download, adica sa descarci. Descarcarea unui fisier, document, program sau altceva de pe internet reprezinta copierea si salvarea lui in computerul tau. Procesul de descarcare poate parea complicat, dar nu este asa. Cand ai ajuns pe o pagina web care are un fisier, document sau program si tu vrei sa-l descarci, trebuie mai intai sa localizezi acel fisier pe care il vrei.Dupa acestea:

 • Dupa acestea:

 • -clic pe butonul Download sau Download now (descarca acum).

 • Internet Explorer va deschide automat o fereastra de descarcare unde te intreaba ce vrei sa faci cu acest fisier.

 • -alegi optiunea Save (salveaza in computerul tau) (faci clic in interiorul cerculetului gol aflat in fata optiunii, iar cand selectia este facuta, in cerculet apare un punct).

 • -click butonul Save,se deschide o fereastra de dialog unde vei alege dosarul unde vrei sa salvezi. Vor fi aratate un dosar si un nume din oficiu, dar tu le poti schimba. Clic Save si fisierul va fi descarcat in computerul tau in dosarul si cu numele alese de tine (trebuie retinut locul pentru a sti sa ajungi aici mai tarziu).

 • se deschide o fereastra de dialog unde vei alege dosarul unde vrei sa salvezi. Vor fi aratate un dosar si un nume din oficiu, dar tu le poti schimba. Clic Save si fisierul va fi descarcat in computerul tau in dosarul si cu numele alese de tine (trebuie retinut locul pentru a sti sa ajungi aici mai tarziu).Se va deschide o mica fereastra in care vei vedea informatii despre procesul de descarcare (viteza de descarcare, marimea fisierului, cat a fost descarcat deja, timpul in care descarcarea se va termina,etc).

 • Se va deschide o mica fereastra in care vei vedea informatii despre procesul de descarcare (viteza de descarcare, marimea fisierului, cat a fost descarcat deja, timpul in care descarcarea se va termina,etc).ATENTIE:

 • ATENTIE:

 • Nota: Odata cu descarcarea unor fisiere, in computerul tau pot ajunge si virusi daunatori computerului. E bine ca dupa ce ai salvat fisierul sa folosesti un program antivirus pentru varificarea fisierului, iar daca e ok , atunci fisierul se poate deschide sau daca este program software sa il instalezi in computerul tau pentru a-l folosi.Urmatorul lucru pe care-l veti invata este: Descarcarea informatiilor in format imagine.

 • Urmatorul lucru pe care-l veti invata este: Descarcarea informatiilor in format imagine.Mai intai trebuie sa deschidem un browser de internet si sa scriem in google imaginea pe care-o dorim sa-o cautam, apoi deschidem unul din linkuri.

 • Mai intai trebuie sa deschidem un browser de internet si sa scriem in google imaginea pe care-o dorim sa-o cautam, apoi deschidem unul din linkuri.Pentru a salva o imagine se intampla aproape ca la text. Dam click dreapta tot pe ea si selectam Save as(salveaza ca), apoi ne va aparea din nou aceea caseta in care va trebui sa completam aceleasi date ca si la text si anume:File name(numele fisierului) si Save in(salveaza in), apoi dam Save si imaginea se salveaza.

 • Pentru a salva o imagine se intampla aproape ca la text. Dam click dreapta tot pe ea si selectam Save as(salveaza ca), apoi ne va aparea din nou aceea caseta in care va trebui sa completam aceleasi date ca si la text si anume:File name(numele fisierului) si Save in(salveaza in), apoi dam Save si imaginea se salveaza.In caz ca nu putem salva imaginea, folosim Ctrl(control) cu Print Screen.

 • In caz ca nu putem salva imaginea, folosim Ctrl(control) cu Print Screen.Deschidem linkul cu imaginea dorita, apoi apasam pe tastatura ctrl cu Print Screen si mergem in IrfanView.

 • Deschidem linkul cu imaginea dorita, apoi apasam pe tastatura ctrl cu Print Screen si mergem in IrfanView.Cu IrfanView poţi să faci capturi cu tot ce se află pe monitorul calculatorului, cu ajutorul funcţiei de screenshots.

 • Cu IrfanView poţi să faci capturi cu tot ce se află pe monitorul calculatorului, cu ajutorul funcţiei de screenshots.

 • Mai multe informaţii utile cu şi despre programul IrfanView precum şi un link de descărcare gratuită a acestui program vei găsi apăsînd IrfanView detalii »»

 • IrfanView permite să extragi cadre dintr-un video, folosind player-ul inclus în aplicaţieDupa ce intri in IrfanView in bara de instrumente se afla o iconita numita paste.

 • Dupa ce intri in IrfanView in bara de instrumente se afla o iconita numita paste.

 • Dupa ce apasati pe ea trebuie sa selectati imaginea asa cum am selectat si un text.Dupa ce ati selectat imaginea, mergem in susul paginii si alegem optiunea Crop Selection din meniul Edit.

 • Dupa ce ati selectat imaginea, mergem in susul paginii si alegem optiunea Crop Selection din meniul Edit.Dupa aceea, pentru a salva imaginea mergem in meniul File si apasam pe optiunea Save as si o sa ne apara din nou caseta in care trebuie sa scriem numele si locatia fisierului, apoi apasam Save.

 • Dupa aceea, pentru a salva imaginea mergem in meniul File si apasam pe optiunea Save as si o sa ne apara din nou caseta in care trebuie sa scriem numele si locatia fisierului, apoi apasam Save.Descarcarea informatie in format video de pe net este urmatorul lucru pe care-l vom invata, (acesta se face cu ajutorul anumitor programe, ca:)

 • Descarcarea informatie in format video de pe net este urmatorul lucru pe care-l vom invata, (acesta se face cu ajutorul anumitor programe, ca:)YouTube Downloader este un program ce iti permite sa descarci filme de pe YouTube.com si alte site-uri cu continut video, si sa convertesti filmele ...

 • YouTube Downloader este un program ce iti permite sa descarci filme de pe YouTube.com si alte site-uri cu continut video, si sa convertesti filmele ...Cu Easy Video Downloader poti sa descarci cu usurinta video-uri de pe YouTube, Google Video si sa le salvezi ca AVI sau or MPEG4 (pentru iPod, PSP).

 • Cu Easy Video Downloader poti sa descarci cu usurinta video-uri de pe YouTube, Google Video si sa le salvezi ca AVI sau or MPEG4 (pentru iPod, PSP).U-Broadcast este un viewer webcam, TV-tuner, poate realiza captura video si este o aplicatie de server live-stream.

 • U-Broadcast este un viewer webcam, TV-tuner, poate realiza captura video si este o aplicatie de server live-stream.TubeTilla

 • TubeTilla

 • Cu acest program poti descarca fisiere video de pe YouTube si le poti face conversia instant si sa le rulezi apoi pe PC. Cu TubeTilla poti descarca filmulte cu muzica, le poti transforma in MP3 si asfel le asculti la orice player.Save2pc

 • Save2pc

 • save2pc este un program pentru descarcarea filmuletelor video de pe Youtube sau Google video si salvarea lor in calculator ca fisiere Avi, Mpeg sau flv.Si ultimul lucru pe care-l vom invata, este descarcarea informatiilor in format audio.

 • Si ultimul lucru pe care-l vom invata, este descarcarea informatiilor in format audio.Cum va copiati un fisier pe calculatorul local?

 • Cum va copiati un fisier pe calculatorul local?

 • Daca doriti sa va copiati fisierul de pe server pe calculatorul local, trebuie sa dati clic sau dublu clic pe numele fisierului dorit în browser. Clic sau dublu clic, deoarece acest lucru depinde de varianta de browser (IE, Netscape, Opera). În Internet Explorer, trebuie sa dati dublu clic.Browserul va va întreba daca doriti sa salveze fisierul, apoi va permite sa alegeti unde sa salveze pe harddiscul local, si sub ce nume.

 • Browserul va va întreba daca doriti sa salveze fisierul, apoi va permite sa alegeti unde sa salveze pe harddiscul local, si sub ce nume.Dupa ce i-am specificat unde sa salveze, browserul se conecteaza si aduce fisierul respectiv

 • Dupa ce i-am specificat unde sa salveze, browserul se conecteaza si aduce fisierul respectivFree Youtube to MP3 Downloader

 • Free Youtube to MP3 Downloader

 • Soft pentru descarcarea directa de melodii de pe youtube cu convertire automata in fisiere audio in format MPCum downloadez de pe Trilulilu?

 • Cum downloadez de pe Trilulilu?

 • Cu ajutorul programului trilulilu.go.ro

 • Doar copiaza de sus din browser link-ul video sau audio si paste in program in dreptul casetei UR,selectezi unde vrei sa salvezi, si apesi START DOWNLOAD.Va multumim pentru atentia acordata, speram ca va placut si ca ati avut ce invata de la noi, iar daca informatiile retinute le veti aplica si acasa, vorbesc despre cei care au internet, va fi si mai bine.

 • Va multumim pentru atentia acordata, speram ca va placut si ca ati avut ce invata de la noi, iar daca informatiile retinute le veti aplica si acasa, vorbesc despre cei care au internet, va fi si mai bine.

 • Ne numim Constantin Medina si Oana Zamfir si aceasta a fost lectia noastra.
Yüklə 491 b.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə