Protkoll fört vid styrelsesammanträde I Himledalens Ridklubb den 5 maj 2013 kl 17-19. 30. Lokal: Kullegatan 25, Varberg Närvarande: Lena, Ann-Sofie, Vendela, Julia, Catarina, Ulrika, Melissa, Håkan, Johanna, Erik, NinaYüklə 12,24 Kb.
tarix01.08.2018
ölçüsü12,24 Kb.

PROTKOLL

Fört vid styrelsesammanträde i Himledalens Ridklubb den 5 maj 2013 kl 17-19.30.Lokal: Kullegatan 25, Varberg
Närvarande: Lena, Ann-Sofie, Vendela, Julia, Catarina, Ulrika, Melissa, Håkan, Johanna, Erik, Nina, Karin


 1. Mötets öppnande

Till ordförande för mötet valdes Erik. Karin utsågs att föra protokollsanteckningar och Catarina utsågs att jämte ordförande justera protokollet


 1. Godkännande av dagordning

Utsänd dagordning godkändes med tillägg av punkt 7 h – container


 1. Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll innehöll en felaktig uppgift – 150 000 kr har blivit 15 000 kr. Protokollet återsänds till sekreteraren för mötet och anmäls vid nästa styrelsemöte


 1. Kontroll av adress och maillista kopplat till funktionsområde

Beslöts att Julia kompletterar de uppgifter som saknas


 1. Ekonomisk rapportering

 1. Resultat- och balansräkning: Sämre resultat jämfört med 2012. Fler medlemsavgifter väntas dock.

 2. Medlemsregistret: 70 har betalt, vi saknar ca 20 medlemmar, Catarina och Nina ska se till att skicka ut en påminnelse

 3. SISU, aktivitetsstöd: söks 15 augusti

 4. Räkning Brandel: Advokatfirman har skickat faktura som Jessica ska betala, men klubben ska ansöka om att det ska ingå i kommunbidraget som vi blivit lovade för avveckling av anlägg-ningen. Vi har fått ett förmånligt arvode och mötet beslöt erbjuda Brandel en sponsorskylt. Nina ansvarar.

 5. Redovisning harvning. Harvningen kostar 400 kr per gång.
 1. Arrendefrågor

Försök med kontakt med Kicki och Stefan har gjorts, utan framgång. Emellertid träffade Ulrika Kicki på tävlingsplasten den 4 maj 2013. Ett möte föreslogs till söndagen den 12 maj för att stämma av att vi har gjort vad vi ska. Arrendet ligger på ca 30.000 kr per år.


 1. Anläggningsfrågor

 1. Lilla stallet: Allt är utrivet förutom ett litet prisskåp och något mer material som ska bort. Detta tas på städdagen den 18 maj. Föreningsrådet klipper gräset utanför och rättar till sargen i ridhuset.

 2. Domartorn: a. Elektriker: Nina kontaktar nuvarande ägare av Elajo AB för att säkerställa att domartornet kan tas ned på ett säkert sätt. b. Olsegården ska köpa tornet och fraktar bort det själva. Sekretariatsdelen måste tömmas och detta görs på onsdag.

 3. Städdagen 18 maj: 8 har anmält sig. Påminnelse går ut till medlemmarna, Ulrika ansvarar

 4. Planeringslista städdag: Ulrika och Lena uppdaterar en ny lista

 5. Skötsel av ridhuset: Bottnen har varit hård och harven dålig. Nu har den tyska harv som klubben fått av Kicki och Stefan renoverats upp och nu är bottnen mycket bättre. Beslutas att uppdraget att harva ridhuset övergår till Sven. Erik meddelar Mikael detta.

 6. Kopieringspapper: Är en anläggningsfråga som samordnas av Lena och Ann-Sofie.

 7. Plastpåsar: se f.

 8. Container: Att ställa hindermaterialet i. CR Johansson hyr ut för 650 kr per månad. Beslöts uppdra åt Håkan att se om det finns någon utrangerad container som blir billigare.
 1. Tävlingskommittén

 1. Redovisning av tävlingen 4 maj: Det flöt på trots att kopieringspappret tog slut och det uppstod Equipe-problem med någon av klasserna. Funktionärerna behöll lugnet och tävlingsdeltagarna tog det bra. En högtalar föll ned, vilket kunde slutat i olycka, dessbättre ingen skadad. Högtalarna säkras till nästa tävling

 2. Höstens tävlingar: Kombinationstävlingen är ett signum för klubben, den ska vi planera för. Även en division II-tävling bör hållas av klubben

 3. Höstens divisioner. Intresseanmälan kommer att läggas ut på hemsidan, där medlemmarna får anmäla sig.

 4. Elitlag 2013. Styrelsen beslöt satsa på att Div I-laget ponny ska kvalificera sig till Elitlag.

 5. Leksandsknäcke: Klubben fått erbjudande om att arrangera en cup, sponsrad av Leksandsknäcke. Ärendet skickades till Tävlingskommittén för diskussion
 1. Aktuella arrangemang

 1. Upprättande av aktivitetskalender i Excel/motsv: Hemsidan bör ha EN kalender. Catarina ansvarar för en överblick blir genomförd samt Nina ansvarar för sponsorlänkarna.

 2. Övriga arrangemang: Inga

 3. Förbundsstämma: Går av stapeln i Uppsala. Catarina kontaktar Ingela på distriktet för att höra om det är någon fråga som kräver klubbens närvaro där. I annat fall skickar vi inte någon representant.
 1. Hirkus

 1. Redovisning av pay- and jump: 47 starter, gav ca 2.000 kr. Man ser över organiseringen till nästa gång

 2. Helgläger: 11-12 maj: 11 anmälda deltagare

 3. Vi i stallet. Fem deltagare, final den 2 juni
 1. Utbildning

 1. Redovisning av säkerhetskurs: Terese lämnade återbud tyvärr

 2. Redovisning av domarutbildning: genomförs på torsdag 9 maj

 3. Redovisning av mental coachning: Helen Höjner ledde. Väldigt bra och uppskattat. 15 deltog.
 1. Marknadsföring

 1. Sponsorers omhändertagande: Nina meddelar att det är stiltje på sponsringsvilligheten bland företagarna. Beslöts att engagera oss i ”pantamera.nu där man samlar flaskor och burkar i påsar. Pantamera betalar 200: - påsen (ca som en svart sopsäcks stl.). Nina beställer påsar och etiketter och ansvarar för utskick till medlemmar m fl.

 2. Värvning av nya medlemmar: Ponnylägret kommer förhoppningsvis inbringa några fler medlemmar.

 3. Borttagande och uppsättande av skyltar i ridhuset: genomförs under städdagen
 1. Övriga frågor

 1. Idrottsrådet: Erik har mailat Hallands IF om kontakt. Det är viktigt att vara med i kommunala frågor. Rapporteras nästa styrelsemöte

 2. Lagledarskap: Styrelsen fastslår att ett lagledarskap ska vara direkt, enskild och konstruktiv. Styrelsen ställer sig enhälligt bakom Catarinas lagledarskap för Div I-laget (P) och har det största förtroende för att hon utövar sitt lagledarskap enligt fastslagen devis. 1. Nästa styrelsemöte:

Söndagen den 16 juni 2013 hos Erik


 1. Mötets avslutande:

Erik avslutade mötet och tackade för allas deltagande

Vid protokollet

Karin Åström
Ordförande Justeras

Erik Lindahl Catarina Svensson
Yüklə 12,24 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə