Recordurile Jazz in the Park 018: zile de ploaie, cel mai mare concert de până acum și cei mai mulți donatoriYüklə 12,01 Kb.
tarix31.12.2018
ölçüsü12,01 Kb.
#88619Comunicat de presă

2 iulie 2018


Recordurile Jazz in the Park 2018: 9 zile de ploaie, cel mai mare concert de până acum și cei mai mulți donatori

70.000 de persoane au participat în ultimele 11 zile la festivalul Jazz in the Park, desfășurat în 21 iunie-1 iulie în mai multe locuri din Cluj: în parc, pe malul Someșului, la Pata Rât, în stradă, la operă și la muzeu. Muzica și activitățile de tot felul i-au adus pe clujeni și pe turiști la festival în ciuda vremii nefavorabile din primele 9 zile, în care a plouat torențial.


Festivalul a înregistrat un record de audiență, peste 20.000 de persoane au umplut parcul sâmbătă, 30 iunie, iar la concertul Nouvelle Vague mai mult de 6.000 de oameni au cântat și au dansat în fața scenei pe ritmurile bossa-nova ale cunoscutei trupe din Franța.
Ediția din acest an a reunit aproximativ 100 de trupe dintre care multe nume importante ale muzicii, între care Juan de Marcos, Richard Bona, Bill Laurance, trupele Nouvelle Vague, The Herbaliser, Forq și Fanfare Ciocârlia.
Ediția aceasta a fost pentru noi cea mai mare provocare de până acum. Pe lângă faptul că am avut 11 zile de eveniment în multiple locații, am fost încercați și de vreme. Însă depășirea greutăților îți aduce și cele mai mari satisfacții. Am reușit să trecem peste toate provocările, am avut și un public numeros, în ciuda vremii neprielnice. Asta ne dă încredere și bucurie. Închei cu o promisiune pe care am făcut-o și respectat-o în fiecare an: ediția viitoare va fi cea mai bună ediție de Jazz in the Park”, spune Alin Vaida, directorul festivalului.
În deschiderea Jazz in the Park, Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars au ridicat în picioare publicul din Opera Maghiară, făcându-l să danseze timp de zeci de minute. Alfa Mist, Richard Bona, Nik Bartsch, Sona Jobarteh, Soweto Kinch, byron, Lucia și Silent Strike au urcat pe scenele din curtea Muzeului de Artă și în /Form Space și au adunat în total aproximativ 4.000 de participanți.
În ultimul weekend al festivalului, 29 iunie - 1 iulie, 54.000 de persoane s-au bucurat de muzica live de la cele patru scene din parc și de zecile de activități de zi. Concursul Jazz in the Park a adunat circa 7.000 de persoane pe malul Someșului, concertele de la muzeu și operă - 4.000 de persoane, scena de la Pata Rât și secțiunea Jazz in the Street au strâns câte 1.500 de persoane, iar la sesiunile de jam din nopțile festivalului, găzduite de Colin’s Gastro Pub, au participat în total peste 2.000 de iubitori de jazz și improvizație.
Cine a câștigat Trofeul Jazz in the Park 2018
În cadrul festivalului a avut loc și Concursul Internațional Jazz in the Park 2018. Competiția a fost câștigată de trupa olandezo-română FrankieZ Experiment, care îmbină jazz-ul cu vibe-uri fresh direct din New York. Trupa a obținut trofeul festivalului și premiul de 2.000 de euro oferit de BCR și va cânta la ediția de anul viitor Jazz in the Park, pe scena principală. Pe locul al doilea la concurs s-a clasat trupa Akos Fekecs Project, care a obținut premiul de 1.000 de euro, iar premiul al treilea a mers către Lucia Rey Trio din Spania.
Juriul concursului a fost format din Adam Huang - vicepreședintele Asociației Muzicienilor Chinezi și fondatorul festivalului Nine Gates din Beijing, Ștefan Vannai – profesor de jazz, Bágyi Balázs – președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu – membru în trupele Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina, Marius Chivu – redactor Dilema Veche și Aranka Takacs – managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.
Peste 7.000 de donatori pentru Fondul Jazz in the Park
Pe lângă recordul de audiență de la concertul Nouvelle Vague și recordul de zile ploioase consecutive la festival - nouă - ediția din acest an a înregistrat un record și la numărul de persoane care au cumpărat bilete neobligatorii pentru susținerea Fondului Jazz in the Park. Peste 7.000 de persoane au donat 13.200 de euro pentru finanțarea unor proiecte artistice și creative selectate de juriul Fondului.
Campania de strângere de fonduri continuă și după festival, iar cei care doresc, pot să cumpere online bilete neobligatorii prin care se finanțeze proiectele selectate: romanul grafic Fata Știmei Apelor, colecția de machete despre Cluj deCluj, jurnalul politic An Almost Political Diary, concertul experimental Generique Interactiv, ghidul turistic Illustrated Facts About Transylvania și evenimentele dedicate fotografiei documentare Fotopia Collective.
Bilete neobligatorii de susținere a Fondului Jazz in the Park sunt disponibile online pe https://www.jazzinthepark.ro/bilete-si-acces/.
Jazz in the Park Festival este un proiect organizat de Fapte, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Polonez din București, Ambasada Israelului în România, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Institutul Cultural Român și Consiliul Județean Cluj, susținut de Primăria Cluj-Napoca și finanțat de Staropramen, BCR, Mega Image, Alexandrion, Daisler Print House, Glo, Tastemakers, Medlife, iQuest, Almdudler, Narcoffee, Bianco Milano, Bosch, Betfair, Tohani Romania, Yamaha, AV Store, Autoworld, Petit Bebe, PC Madd, Gerovital, Colin’s Gastro Pub, Hotel Napoca,  Pegas, Mobila Dalin.

Contact: Corina Brândușan PR Manager telefon: 0724 071 422 email: corina@fapte.org
Yüklə 12,01 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə