Revista Presei 1 Februarie 2008



Yüklə 11,1 Kb.
tarix04.01.2019
ölçüsü11,1 Kb.
#90431

Revista Presei 1 Februarie 2008


Pag.

Publicatie

Titlu

2

Compact

Bani pentru nou-nascuti

2

Gandul

Copiii înfometaţi şi legaţi cu lanţuri, ridicaţi şi duşi la spital de asistenţii sociali din Dolj

3

Romania Libera

Piata Unirii, "golita" de copiii strazii


Compact
Bani pentru nou-nascuti
Sectorul 3 Directia Generala de Asistenta Sociala a primit si aprobat, in luna ianuarie, 370 de cereri de acordare a trusoului pentru nou-nascuti, in valoare de 55.500 de lei. Cei interesati in continuare se pot adresa Directiei, la adresa Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, parter, camera 10.


Gandul
Copiii înfometaţi şi legaţi cu lanţuri, ridicaţi şi duşi la spital de asistenţii sociali din Dolj
Cinci copii gasiţi înfometaţi, legaţi cu lanţuri şi plini de râie au fost salvaţi de asistenţii sociali doljeni. Copiii Aureliei Croitoru şi ai lui Ion Iliuţă, au vârste cuprinse între 2 şi 10 ani şi se aflau de mai multă vreme în atenţia autorităţilor din comuna doljeană Greceşti. Ei trăiau toţi într-o cameră mizeră, cu pereţii înnegriţi de fumul de sobă, iar în loc de geamuri la ferestre aveau un celofan. Ba mai mult, din cauza lipsei hranei, Luiza, de numai şapte ani anişori, s-a îmbolnăvit de râie, iar învăţătoarea i-a interzis sa mai vină la şcoală ca să nu transmită boala şi la alţi copii. Deşi situaţia micuţilor era cunoscută chiar şi de medicul de familie, acesta spune că le-a prescris tratament, însă acesta nu a fost urmat.

“Am fost în locuinţa lor şi este un adevărat focar de infecţie. Nu sunt condiţii în care să locuiască cinci copii minori. În plus, acestora nu li se oferă mâncare şi nici medicamentele pe care le-am prescris”, a declarat Rodica Stoica, medicul comunei Greceşti. Mama celor cinci micuţi recunoaşte că şi-a legat copiii cu lanţuri de poartă atunci când ea şi concubinul plecau de acasă, însă spune că a făcut asta pentru binele lor. “Îi ţin legaţi cu lanţurile de poartă, dar nu văd nimic rău în asta.

Aşa, stau cuminţi, că altfel ar face numai prostii. Nu pot să-i las liberi! Și eu nu cred că au râie. Au doar sunt nişte bubiţe care le-au apărut pe mâini”, a spus mama copiilor. Cazul micuţilor maltrataţi de părinţi este cunoscut de întreaga comună, inclusiv de edilul urbei. “Părinţii copiilor nu ştiu altceva decât să bea. Cum le dau ajutorul social de la Primărie, se duc direct în cârciumă şi bea toţi banii. De copii sau de casă nu-i interesează”, spune Victor Fruntelată, primarul din Greceşti. Asistenţii social s-au deplasat ieri în comuna Greceşti şi au luat patru copii din sânul familiei şi iau internat mai întâi la Spitalul de boli infectioase Victor Babesh din Craiova, iar apoi îi vor trimite, probabil, în centre de plasament.

Copiii luaţi astăzi de la Greceşti erau suspecţi de scabie. Acasă a mai ramas o fetiţa de 10 ani care, pentru moment, va locui tot ca şi până acum. Protecţia copilului va trimite totuşi o echipă de muncitori care să zugrăvească şi să dezinfecteze locuinţa familiei. Reprezentanţii protecţiei copilului Dolj nu exclud posibilitatea ca micuţii să nu se mai întoarcă niciodată acasă.


Romania Libera
Piata Unirii, "golita" de copiii strazii
Zonele Tineretului, Piata Norilor si Piata Unirii au fost "periate" in ultima perioada de inspectorii sectorului 4, care au urmarit sa depisteze minorii ce traiesc pe strada. Copiii gasiti au fost dusi la Centrul de Primire in Regim Urgenta – fete, de pe str. Sold. Enache Ion nr. 3A, tel. 334.67.95, Centrul de Primire in Regim Urgenta – baieti, aflat pe Bd. Metalurgiei nr. 89, tel. 461.04.81/460.30.06 si la Adapostul de Noapte de pe str. Secuilor nr. 9, tel.  332.16.52/332.17.58.
Yüklə 11,1 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin