Sejur rio de janeiro 2017



Yüklə 29,62 Kb.
tarix08.04.2018
ölçüsü29,62 Kb.
#47910

SEJUR rIO DE JANEIRO 2017

Rio de Janeiro este situat in jurul apelor albastre ale Golfului Guanabara, langa muntele Sugar Loaf si renumita statuie a lui Iisus, fiind unul dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii, numit si Cidade Maravilhosa. Superbele plaje cu palmieri, unde temperatura nu scade aproape niciodata sub 20 grade si Carnavalul renumit in toata lumea, care atrage anual milioane de turisti, sunt punctele forte ale acestui oras, pe care trebuie sa il vizitati.

Orasul este impartit adesea intre centrul istoric (Centro), Zona de Sud cu atractiile ei turistice (plajele sale sunt cunoscute pretutindeni), Zona de Nord, puternic dezvoltata industrial, Zona de Vest si regiunea noua Barra da Tijuca.

Carnavalul de Rio aduna anual aproximativ 1 milion de turisti din toate colturile lumii, dornici sa simta atmosfera festiva pe ritmuri de samba.

Istoria carnavalului incepe la 1640, cand diferite petreceri cu vin si preparate din carne erau organizate in cinstea zeilor grecesti. Aici soldatii schimbau uniformele cu haine obisnuite si se amestecau in multime pentru a se lasa liberi festivitatii si obiceiurile mai putin acceptate in rangul lor. In Rio, primul carnaval a avut loc in 1840, cand polca si valsul au fost vedetele petrecerii. Samba a fost introdusa abia in 1917, dansul africanilor detronand cu usurinta celelalte stiluri.

Spre deosebire de carnavalul venetian care presupune un bal mascat si costume de epoca, cel brazilian ofera un spectacol al culorilor si elementelor inedite, sclavii negri adusi din Africa confectionand primele costume din pene, iarba si oase.

Undeva in secolul al XIX-lea locuitorii orasului au inceput sa participe la parada in grupuri organizate cu dansatori de samba si muzicieni. De atunci dansul, muzica, voia-buna, costumele viu colorate, confetiile, boxele cu decibeli ridicati, toate se regasesc pe strazile orasului in timpul carnavalului. Traditia a dat nastere unui numar foarte mare de scoli de dans in Rio de Janeiro, fiecare dintre acestea participand la parada pentru castigarea titlului. Grupurile imbraca costume colorate si isi organizeaza programul an de an, alegand tematica si melodia care sa o reprezinte cel mai bine. Pentru buna desfasurare a paradei, municipalitatea a construit in 1984 o adevarata arena de prezentare, care de atunci a trecut prin transformari multiple, numerosi imigranti contribuind in stil original la modificare stadionului.

Astazi, obiectivul carnavalului este de a da scolilor de samba sansa sa isi demonstreze talentul. Fiecare echipa este sustinuta de dansatori profesionisti si coregrafi care investesc enorm in pregatirea dansului si a costumelor. Fiecare scoala are la dispozitie 80 minute pentru a-si demonstra talentul in fata unui juriu format din 40 persoane care acorda puncte in functie de 3 criterii: dans, costume si tematica. Celbritatile braziliene vin la parada pentru a sustine scolile de samba preferate, iar localnicii si turistii asista la acest evenimet spectaculos pentru a fi martori la „cea mai mare petrecere de pe planeta”.



Tarif/pers in camera dubla

Plecare 2017

999 €

19.01

Supliment camera single: 260€

Servicii incluse:

• Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Rio de Janeiro – Bucuresti (via Roma)

• 1 bagaj de cala de 23 kg/ persoana si 1 bagaj de mana de 7 kg/ persoana

Taxe de aeroport

• Transfer aeroport – hotel – aeroport 

• Cazare 6 nopti in camera dubla, in hotel de 4 stele 

•  Mic dejun

• Asistenta turistica in limba engleza

 Servicii neincluse in pret:

• Excursii optionale

• Asigurare storno
HOTEL AUGUSTO’S COPACABANA**** 

August’o Copacabana Hotel este situat in zona centrala a orasului Rio de Janeiro, la doar 5 minute de plaja, 8 km de aeroportul Santos Dumont si 19 km de Aeroportul Galeao. Plaja Ipanera se regaseste la doar 2 km distanta. Proprietatea ofera vedere panoramica a orasului din zona piscinei, iar de aici oaspetii pot ajunge cu usurinta la celebra statuie a lui Iisus, la Gradina Botanica sau la Rio Sul Mall.

Hotelul dispune de piscina exterioara pe acoperis cu terasa la soare, sala fitness, internet wireless disponibil in intregul hotel, sali de conferinta si petreceri, rezeptie deschisa non-stop, room service 24/24h, camere de familie, facilitati pentru persoanele cu mobilitate redusa, camere pentru nefumatori si seif. La micul dejun, in restaurantul hotelului, oaspetii pot savura fructe de sezon, croissant si produse de patiserie, iar barul hotelului pregateste cocktail-uri delicioase 24/24.

Camerele August’o Copacabana Hotel sunt spatioase si dispun de aer conditionat, TV prin cablu si minibar.



EXCURSII OPTIONALE

  • Plimbare cu telecabina la Muntele Sugar Loaf

Faceti o plimbare cu telecabina la celebrul Sugar Loaf, muntele denumit de localnici si Pao de Azucar si bucurati-va de panorama splendida a Golfului Guanabara si a imprejurimilor - plajele Rio si Nietroi sau Cetatea Santa Cruz. 

Calatoria se compune din doua segmente, prima oprire se realizeaza in varful Dealului Urca, la 215m altitudine, urmand ca o a doua telecabina sa va conduca spre varful structurii monolitice, la aproximativ 396m altitudine.



  • Calatorie spre Muntele Corcovado

Calatoria spre Muntele Corcovado incepe din cea mai veche gara a orasului, construita in 1884. Turistii vor fi condusi spre cel mai inalt punct al dealului, la celebra statuie a lui Iisus, cu un vagon mic care va strabate Padurea Tijuca. Peisajele din timpul calatoriei si punctul de atractie al Braziliei vor transforma calatoria intr-o experienta de neuitat. La intorcere, trenul va lua directia Lagunei Rodrigo de Freitas.

  • Excursie in Petropolis

Situat la 800 m altitudine, Petropolis este cea mai cautata statiune de munte a Braziliei si al patrulea cel mai mare centru comercial din Rio. Istoria localitatii este strans legata de cei doi imparati ai Braziliei – Pedro I si fiul sau, Pedro al II-lea. Achizitia terenului din Sierra del Mar a fost realizata de catre Pedro I, tot acestea fiind cel care a proiectat palatul ce avea sa devina resedinta de vara a familiei. Fiul sau, Pedro al II-lea a dus la bun sfarsit planurile tatalui legate de palat si imprejurimi, transformand locul intr-o oaza racoroasa pentru perioadele cu temperaturi ridicate. Drumul care leaga Rio de Petropolis este o minune a infrastructurii. Poduri solide construite peste vai adanci si curbele ce serpuiesc pe marginea muntelui ofera privelisti inedite la orizont. Se vor vizita: Hotelul Quitandinha, Muzeul Imperial, Catedrala São Pedro de Alcantara, Piata Libertatii, Palatul de Cristal si Casa Santos Dumont.

  • Plimbare in zona istorica

Calatoreste in timp cu o plimbare in zona istorica a orasului Rio. Cu influente culturale, arhitecturale si artistice din Franta, Portugalia si America de Nord, zona prezinta o multitudine de puncte de atractie fascinante, incluzand lacasuri de cult si monumente. Veti vizita faimoasa Catedrala Metropolitana, care gazduieste 20.000 de oameni, Tatrul Municipal (Casa Operei) proiectata dupa modelul Operei din Paris, Biblioteca Nationala, Café Colombo si locul unde s-a retras familia regala in fuga de Napoleon. Se va trece si prin Piata 15 Noiembrie, care adaposteste o serie din comorile culturale ale tarii – Palatul Imperial, Palatul Tirandentes, frumoasa Biserica Nossa Senhora do Carmo si cartierul Lapa dos Mercadores. Trecand podul peste Golful Guanabara se ajunge la Niteroi, unde se regaseste Muzeul de Arta Contemporana, simbolul orasului, proiectat in stil modernist de catre faimosul arhitect brazilian Oscar Niemeyer. Intoarcere catre Rio cu bacul.



INFORMATII UTILE

Este nevoie de viza?

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Brazilia nu au nevoie de viza de intrare. Perioada legala de sedere este de 90 de zile. Nu este nevoie de viza de tranzit.

Care este temperatura lunii ianuarie in Brazilia?

In ianuarie, in Rio de Janeiro se inregistreaza o medie lunara de 29 grade Celsius ziua, respectiv 22 grade Celsius noaptea.

Exista diferente de fus orar?

Da, Rio de Janeiro se afla pe fusul standard UTC/GMT -3 ore.

Care este perioada de desfasurare a carnavalului?



In 2017, carnavalul se desfasoara in perioada 24 februarie-1martie.

CONDITII DE REZERVARE

  • CONDITII DE PLATA:

    • La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului

    • Diferenta se achita cu cel putin 21 de zile inainte de data inceperii excursiei

  • CONDITII DE ANULARE:

    • 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 21 de zile inainte de plecare

    • 50% penalizare pentru anularea cu 21 - 15 zile inainte de plecare

    • 100% penalizare pentru anularea cu 14 – 0 zile inainte de plecare sau no show

  • CONDITII DE INSCRIERE:

    • In cazul neconfirmarii hotelului solicitat, se va confirma un alt hotel din oferta, cu acelasi standard si grad de confort similar;

    • Neconfirmarea hotelului solicitat initial nu poate constitui motiv de anulare a rezervarii.

DOCUMENTE DE CALATORIE

  • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.

  • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.

  • Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

  • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

  • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.

  • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

  • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

  • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

  • Locurile in avion vor fi alocate de catre ghiseul de check-in din aeroport in ordinea sosirii pasagerilor.

  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

  • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat.

  • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 
Yüklə 29,62 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin