Stefan Vuza: Dimensiunea 1Yüklə 55,71 Kb.
tarix26.10.2017
ölçüsü55,71 Kb.
#14811

Stefan Vuza:

c:\users\radu\desktop\7-vuza.jpg

Dimensiunea 1.

Domnul Stefan Vuza este un om de afaceri roman, presedinte al Grupului de Servicii Comerciale Romane. In prezent domnul Vuza are afaceri in numeroase domenii dintre care amintim: industrie chimica; aeronautica; industrie textila; constructii de masini si aparataj. El este de profesie avocat insa are numeroase studii de specialitate in domeniul economic. A absolvit:  Facultatea de Relatii Economice Internationale; licentiat in Comert Exterior, Bucuresti; Facultatea de Drept; licentiat in Dreptul Comertului International Bucuresti;; Studii post – universitare de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, Bucuresti;  Master in Tranzactii Economice Internationale la Academia de Studii Economice,Bucuresti; Master in Psihologie Industriala si Organizationala, Universitatea Babes – Bolyai, Cluj - Napoca;;  Doctorat in Relatii Economice Internationale, la Facultatea de Stiinte Economice, Cluj – Napoca. Si-a inceput activitatea ca administrator la SC Durau SA, apoi a continuat la Sc Eurohouse Com Srl; Sc Contractoare Sa; Sc Sinterom Sa; Sc Aisa Invest Sa.

Pe parcursul carierei sale a obtinut distinctii in domeniul economic si nu numai: 2004: "Investitorul Roman al anului 2003" – “Forumul International de Investitii”, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei ;2005: "Excelenta in Afaceri" - "Topul National al Firmelor" organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei; 2006: "Premiul pentru Performante Deosebite Conforme cu Standardele Uniunii Europene" - "Topul National al Firmelor Private din Romania", organizat de "Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii"; 2007: "Premiul pentru Performanta Deosebita in Domeniul Industrial” - "Topul National al Firmelor Private din Romania", organizat de "Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii"; 2011: Premiul „Mecena”, pentru sprijinul permanent acordat literaturii, artei si culturii – „Balul Operei”, Cluj-Napoca.

Dimensiunea 2

Stefan Vuza se considera un om muncitor care vede realizarile proprii ca merite exclusive ale devotamentului cu care a tratat fiecare situatie in parte. Este mandru de faptul ca viata sa nu face obiectul ziarelor de scandal sau a atacurilor politice, acest lucru este considerat de dansul relevant pentru transparent afacerilor sale. Una dintre marile sale pasiuni este literature, conform afirmatiilor sale sustinand tineri autori romani, un fapt ce atesta contributiile sale in acest domeniu este si premiul „Mecena”, pentru sprijinul permanent acordat literaturii, artei si culturii acordat in cadrul „Balului Operei”, in Cluj-Napoca. Ceea ce putina lume stie despre omul de afaceri Stefan Vuza este faptul ca acesta este un impatimit al aviatiei, modeland de mic machete de avioane. In present Stefan Vuza nu este deosebit de active in sectorul non profit, contributia acestuia se rezuma la donatii sporadice catre diferite organizatii fara insa a forma una proprie si a o finanta permanent.

Dimensiunea 3

Stefan Vuza da impresia unui om extreme de motivate in tot ceea ce face, probabil si faptul ca a absolvit scoli militare in tinerete ii confera un anumit simt al ordinii si al disciplinei. Pare un om deschis, el fiind de acord cu investigarea afacerilor sale de catre organele de control afirmand mereu ca nu are nimic de ascuns, insa este interesant faptul ca a facut o precizare: daca se va gasi vinovat de ceva sa se prezinte si aspectele legale si corecte ale afacerilor sale nu doar cele negative. Putem treage de aici concluzia ca imaginea publica este destul de importanta pentru dansul. Cu toate ca este deschis in ceea ce priveste afacerile sale Stefan Vuza este mai putin comunicativ cand vine vorba de viata privata, lipsa datelor despre acest aspect este relevanta in situatia de fata. Domul Vuza are usoare porniri filantropice insa ele sunt sporadice, neexistand o consecventa in acest sens. Simte nevoia de a oferi ceva comunitatii insa ramane discutabil daca ofera din generozitate dezinteresata sau din dorinta de a-si imbunatatii mereu imaginea publica, imagine ce pare importanta pentru dansul.

www.aoar.ro/membrii-aoar/703-stefan-vuza

http://www.desteptarea.ro/o-biografie-neromantata-a-lui-stefan-vuza-maestrul-reesalonarilor.html

http://www.citynews.ro/cluj/economic-25/stefan-vuza-cel-mai-bogat-clujean-in-topul-capital-60994/

Fathi Taher:c:\users\radu\desktop\adasdads.jpg

Dimeniunea 1

Fathi Taher este un controversat om de afaceri , de nationalitate palestiniana, cu tripla cetatenie - romana, iordaniana si greaca a sosit in Romania in anii '70, cand a si intrat in coflict cu autoritatile drept pentru care i-a fost retinut pasaportul. Se spune ca pentru el ar fi intervenit pe langa Nicolae Ceausescu chiar Yasser Arafat. Asta l-a scapat de necazuri pe Taher care, potrivit presei, a putut sa-si vada in continuare nestingherit de obtinerea de fonduri destinate Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei.

Omul de afaceri are si o nevasta din Romania, iar presupusa carte de vizita de fost colaborator al mai multor servicii secrete (KGB, Mossad, CIA) mascate in spatele unor afaceri cu sau de export de ciment si cherestea, potrivit presei din Romania, l-a propulsat in atentia liderilor PDSR, la inceputul anilor '90. In acea perioada incepe si conflictul sau cu Traian Basescu. Este vorba de perioada cand Taher intermediaza vanzarea Flotei catre armatorul grec Katonis.

Fostul ministru liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, declara la un moment dat ca strategia de privatizare a colosului CFR Mafra a fost elaborata de consortiul juridic "Deloitte & Bostina si Asociatii", aceasta de pe urma fiind casa de avocatura care a asistat juridic grupul Al-Arrab in demersul de a prelua uzina Electroputere.

Afacerile sale sunt numeroase si in domenii variat dintre care amintim: industria grea si constructoare de masini; turismul; piata imobiliara; industria alimentara etc.

Dimensiunea 2

Fathi Taher a marturisit ca este un fan al fotbalului, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care a devenit actionar majoritar la Rapid Bucuresti, al doilea motiv fiind evident oportunitatea de castig ce venea odata cu patronajul clubului bucurestean. Omul de afaceri a fost implicat in numeroase scandaluri, printre altele fiind acuza si de terrorism sau de faptul ca ar avea un copil nelegitim. De fiecare data insa el a dezmintit ferm toate aceste acuzati, iar in instant nu a putut fi dovedit nicodata nimic.

Fathi Taher dezminte orice afiliere cu organizatii paramilitare sau teroriste plasand astfel de acuzatii in sfera fabulatiei ziaristilor care “scriu de dragul de a scrie” tinand de fiecare data sa evidentieze faptul ca nu poate fi dovedita o legatura intre el si astfel de grupari.

Dimensiunea 3.

Fathi Taher este un om de afaceri controversat care isi constientizeaza situatia. In multe interviuri tinde sa se apera sau sa se justifice imediat, avand mereu la indemana o declaratie care sa il scoata din sfera acuzatiilor. Avand in vedere vasta avere de care dispunde nu putem afirma ca domul Taher este un filantrop desavarsit, din acest punct de vedere el a ales sa investeasca in The American International School of Bucharest, o scoala cu predare in limba engleza. Pasiunea sa pentru fotbal la condus spre investitii la Rapid Bucuresti, Fathi Taher preluand echipa in momente nu tocmai prielnice pentru clubul bucurestean.

http://www.qmagazine.ro/articole/7829/fathi-taher-chemat-in-judecata-de-mama-unui-presupus-copil-al-sau-spune-ca-aceasta-vrea-bani-si-publ.html

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Controversatul_Taher_transforma_uzina_Eectroputere_in_mall_0_253174889.html

http://www.quatronsteel.com/en/company-profile/founders

http://www.ataclapersoana.ro/nou/index.php/eveniment/2163-fathi-taher-sponsor-al-terorismului-colaborator-al-securitatii-si-om-de-afaceri.html

Familia Rapotan:c:\users\radu\desktop\10main-rapotan-cn.jpg

Dimensiunea 1

Cezar Rapotan este proprietar, alaturi de sotia sa, al companiei Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii de pe piata locala. Inainte de '89, Rapotan a fost student la Facultatea de Mecanica din Galati. Omul de afaceri a deschis primul magazin de 200 de metri patrati specializat in distributia de materiale de constructii in zona Ultimul Leu din Galati, iar ulterior s-a extins puternic, odata cu cresterea apetitului pentru constructii pe piata locala. In prezent Arabesque controleaza 18 centre comerciale in tara, cu o suprafata de depozitare de peste 200.000 de metri patrati, si alte 22 de magazine in Serbia, Moldova, Bulgaria si Ucraina.

Dezvoltarea filialelor Arabesque in afara Galatiului a venit ca un pas firesc de extindere a afacerilor, din moment ce in anii '90 orasul de la Dunare traia exclusiv de pe urma combinatului SIDEX .Cele mai mari vanzari, circa 60-70%, erau derulate in datele de 15 si 30 ale lunii, cand muncitorii din combinat luau salariile. Extinderea a fost facuta cu finantare din surse proprii si cu creditele obtinute foarte greu in acea perioada de la banci.

Extinderea retelei la sfarsitul anilor '90 a coincis cu criza financiara puternica si cu devalorizarea rapida a leului in raport cu dolarul.

Ulterior, in iunie 2006 Rapotan a cumparat unul dintre primii trei jucatori de pe piata materialelor de constructii business-to-business din Ucraina, Budmax, brand sub care a intrat in 2007 si in Bulgaria, la Sofia. Ulterior a deschis primul magazin din Serbia, la Belgrad. Strategia lui Rapotan este ca pe termen mediu si lung sa acopere principalele orase din tarile in care s-a extins.


Dimensiunea 2

Cezar Rapotan considera ca a fost norocos deoarece a facut parte in 1992 din prima generatie de ingineri fara repartitie de la stat astfel fiind fortat sa isi valorifice singur potentialul, care altfel ar fi ramas nedescoperit.

Despre criza Rapotan afirma : "Probabil ca in anii 1997 - 2000 au fost cele mai grele momente in acesti 20 de ani, atat pentru Arabesque, cat si pentru Romania in trecerea ei spre capitalism, din cauza conditiilor economice si a devalorizarii", Cea mai mare problema la acea vreme era presiunea furnizorilor care trebuia platiti in valuta, si cea a constructorilor, care nu mai puteau achita facturile la timp, aceeasi problema se regaseste si in criza din zilele noastre. El afirma ca primul million de euro a fost facut dezvoltand Arabesque, care este si va ramane principala sa afacere. Considera ca cel mai mare pericol pentru business-ul romanesc este pierderea motivatiei, si ca nimic nu se poate realize fara devotement si incredere in ideile proprii.
Dimensiunea 3
Cezar Rapotan este un om devotat propriilor idei, el a inceput de la zero afacerea Arabesque pe care a reusit sa o transforme intr-o poveste de success. Este adeptul independentei sectorului privat si sustine faptul ca o buna gestionare poate scoate orice companie din impas fara amestecul statului. Implicatiile sale in sectorul social sunt practice inexistente, afaceristul concentrandu-se exclusive pe buna gestionare a firmelor proprii fara a face donatii considerabile sau a sustine in mod sistematic vreo organizatie non profit.
http://www.zf.ro/companii/cezar-rapotan-iese-la-cumparaturi-de-companii-pe-pietele-externe-8247794

http://www.antidotul.ro/8189/miliardarul-rapotan-de-la-arabesque-s-a-dus-%C3%AEn-cap.html

http://www.forbes.ro/Familia-rapotan_0_203.html

http://www.zf.ro/companii/cezar-rapotan-arabesque-cel-mai-mare-pericol-pentru-businessul-romanesc-este-pierderea-motivatiei-3080200/


Enrico Perinic:\users\radu\desktop\07main-perini-sm.jpg
Dimensiunea 1:

Enrico Perini, 42 de ani, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala, si-a inceput businessul in Romania, dupa ce si-a dat demisia de la o firma din Italia cu 12 angajati. A inceput prin vanzarea de calorifere si pantofi, care erau comercializati cu o duba alaturi de un prieten, chiar si pe litoral.

Locul de munca pe care il avea la o otelarie din Italia nu-l mai multumea pe Perini, care a intrat in afaceri in 1987, cand a infiintat o firma specializata in intretineri si reparatii industriale cu 20 de angajati.

Businessul Romstal a inceput abia in 1994 dupa ce a strans 30.000 de euro si a accesat un credit de la furnizorii cu care lucra in Italia. In plus, cand mai avea nevoie de bani ii trimitea partenerul sau din Italia. "Am vrut sa incep o afacere de la zero prin care sa dau viata visului meu din tinerete - sa-mi fac o firma care sa aiba o cifra de afaceri de 250.000 de euro. Am identificat o mare oportunitate de business in Romania si am valorificat acest lucru. Mi-am dat seama ca romanilor le lipseau multe lucruri, dar nu pentru ca nu si le doreau, ci pentru ca nu le puteau gasi la acea vreme", spune Perini, italianul care nu a pastrat legatura cu comunitatea italiana din Romania si a fost asimilat imediat de romani. De altfel, toti managerii importanti ai grupului Romstal sunt romani si nu italieni asa cum se intampla la alte afaceri incepute de alti investitori din "Cizma".

Dimensiunea 2

 La 25 de ani a vrut sa mearga intr-o vacanta la schi si la acea vreme Romania era cea mai ieftina optiune si a ales Poiana Brasov. Pe atunci, in 1992, Romania era plina de oportunitati, pentru ca oamenii isi doreau sa aiba foarte multe lucruri care nu se gaseau pana atunci.

Chiar daca a terminat doar opt clase, oportunitatile care se intrezareau pe piata locala l-au determinat pe omul de afaceri sa se intoarca in Romania dupa vacanta de schi si sa inceapa o afacere pe piata locala. Intr-un an a invatat limba romana si ulterior s-a mutat aici si a obtinut ulterior si cetatenie. In urmatorii ani a aparut si primul milion de euro facut pe piata romaneasca pe care l-a obtinut "cu mult efort, cu o echipa bine inchegata si cu o strategie de afaceri care a dat roade", fara a oferi alte detalii.

Perini isi promoveaza businessul ca fiind unul cu capital romanesc, piata locala fiind cea care genereaza cele mai mari venituri. Omul de afaceri detine 51% din actiunile Romstal, alte 40% fiind controlate de firma Framan SRL cu sediul in Italia, iar restul de 9% fiind detinute de Ovidiu Henter, directorul executiv al grupului Romstal.

Tinta lui Perini, anuntata in urma cu doi ani, era ca in anul 2012 businessul sa ajunga la un miliard de euro, insa planurile au fost date peste cap de criza financiara. Grupul are in prezent noua firme, cea mai importanta fiind Romstal Imex, producator si furnizor pe segmentul echipamentelor termo-hidro-sanitare, placilor ceramice, corpurilor de iluminat si echipamentelor electrice, si este prezenta in sapte tari prin 200 de magazine si francize.

Dimensiunea 3

Desi are un imperiu financiar impresionant Enrico Perini nu este deloc un om ce poate fi perceput ca fiind arogant, niciodata nu pare sa ia in proportie de 100% creditul pentru succesul afaceri sale, recunoaste mereu ca meritul succesului este atat al sau cat si al prietenilor italieni cat si a unor oameni de valoare pe care i-a cunoascut in Romania si i-a atras de partea sa. Combinatia dintre cele trei divizii principale de activitate - auto, productia de tevi si distributia de echipamente termo-hidro-sanitare - a fost, ca mai toate alegerile din businessul lui Perini, pur intamplatoare, asa cum spunea intr-un interviu acordat revistei Business Magazin in urma cu doi ani. Norocul pare sa reprezinte un aspect important din schema de afaceri a lui Perini. Din punct de vedere personal acesta isi doreste mai mult timp liber insa este pe deplin constient ca munca sa este directionata spre realizarea visului sau din copilarie, si anume de a avea o companie de success.

Enrico Perini nu se face remarcat din punct de vedere filantropic, nu pare sa resimta nevoia acelui “giving back to society”. Pare insa extreme de fidel oamenilor care l-au ajutat sa se ridice in afaceri, un fapt ce atesta acest lucru este acela ca managerii de la Romstal sunt neschimbati de 10 ani, cu siguranta acestia au avut oferte bune de munca din partea altor firme insa Perini a facut tot posibilul sa ii pastreze, asigurandu-le conditii optime si beneficii salariale pe masura.

http://www.zf.ro/companii/20-de-ani-de-capitalism-azi-enrico-perini-am-inceput-businessul-romstal-dupa-ce-patronul-meu-mi-a-refuzat-o-marire-de-salariu-4696019/

http://www.zf.ro/companii/enrico-perini-romstal-firmele-romanesti-nu-inteleg-ca-strainii-acapareaza-primele-locuri-din-cauza-transparentei-3078806/

Viorel Catarama:

c:\users\radu\desktop\viorel-catarama.jpg

Dimensiunea 1:

S-a nascut la Bacau, unde a urmat cursurile scolii primare nr. 7 si ale Liceului „Lucrețiu Patrascanu” (in prezent Colegiul Național „Gheorghe Vranceanu”). A absolvit Facultatea de Comerț, din cadrul ASE, promoția 1980, fiind doctor in economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din Bucuresti - Catedra de Relatii Economice Internationale, din anul 2004.

Primii ani dupa terminarea facultații i-a petrecut ca economist, sef serviciu, la Intreprinderea de Casete Radio si TV din Bucuresti. Din 1984 il gasim ca economist la Tehnoforestexport, iar in 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO - Belgia la Camera de Comerț si Industrie a Romaniei. Din 1990 este Presedinte-director general al grupului de firme ELVILA.

Din anul 1990 este membru in Comitetul Director al Partidului Național Liberal - Aripa Tanara, iar in 1991 este numit Secretar de Stat la Ministerul Comerțului si Turismului in guvernul Stolojan. In anul 1992 se afla la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, dupa fuziunea acestuia cu PNL, devine Vicepresedinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va ocupa pana in anul 1999. In legislatura 1996-2000, ca senator PNL de Bacau, a fost ales presedinte al Comisiei Economice a Senatului, perioada in care au fost promovate numeroase initiative legislative, parte din ele devenind legi.

Dimensiunea 2

Viorel Catarama a ales sa se implice si in domenii fara o puternica miza financiara sau politica, astfel intre 1992 - 1996 este ales Presedinte al Federației Romane de Tenis, in 2005 este Vicepresedinte al Federației Romane de Golf, iar in 2010 devine Vicepresedinte al Asociației Friends of Opera. Din punct de vedere social Viorel Catarama este implicat cu preponderenta in evenimente cultural sau educationale. In anul 1995 instituie premiile „Viorel Catarama”, care li se acorda in fiecare an elevilor Colegiului Național „Gheorghe Vranceanu” din Bacau, ca o rasplata financiara pentru eforturile celor care au obținut premii la olimpiadele scolare naționale. In anul 2001 este ales cetațean de onoare al orasului Beius.

In 3 octombrie 2000 organizeaza concertul susținut de tenorul Jose Carreras la Ateneul Roman, cu prilejul aniversarii a zece ani de la constituirea grupului de firme Elvila, concert acompaniat de orchestra Filarmonicii din Bucuresti, sub bagheta tanarului dirijor spaniol David Gimenez. Incepand cu anul 2007, organizeaza, in colaborare cu Opera Naționala din Bucuresti, cate un concert extraordinar anual, de Craciun, cu solisti si/sau dirijori de renume mondial, selectați de comun acord de cele doua parți.

Dimensiunea 3

Viorel Catarama a gasit timp sa imbine cariera politica cu cea business, iar printre cele doua a reusit chiar sa strecoare finantarea unor evenimente cultura chiar si in anii crizei economice. Desi a recunoscut chiar el ca s-a confruntat cu dificultati din punct de vedere economic, ELVIRA a inchis 2 magazine si a concediat numerosi angajati Catarama a tinut sa pastreze investitiile in sectorul social acordand in continuare burse de studio elevilor cu merite deosebite si continuand finantarea altor evenimente culturale. Chiar daca pe plan personal s-a confruntat cu o drama, divortul dupa 15 ani de casnicie, el a reusit sa depasesca momentul si sa se mentina optimist. Cred ca putem afirma faptul ca Viorel Catarama pune la mare pret educatia primita in tinerete deoarece premiile acordate eleveilor cu rezultate deosebite, si profesorilor care i-au pregatit, sunt constituite din sume considerabile.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Viorel_Cataram%C4%83

http://m.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=1030&cam=1&leg=1996&pag=2&idl=1&prn=0&par=

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/04/29/premii-catarama-in-valoare-de-aproape-18-mii-de-dolari.html

http://www.jcarreras.com/articles/2000/etc10052000a.stm

Costica Rusu:

c:\users\radu\desktop\4.jpg
Dimensiunea 1
Costica Rusu, proprietarul producatorului de betoane Rombet din Bacau. Omul de afaceri bacauan a ales sa activeze in acest domeniu pentru ca nu stie sa faca altceva, dupa cum spune chiar el. Odata ce a terminat facultatea, Costica Rusu a infiintat Unic General Constructor, firma prin care a reusit in cativa ani sa preia Rombet si Electroconstructia. A mai infiintat si o firma ce activeaza pe segmentul lucrarilor de infrastructura, Moldavia Construct. Sunt firme care au reprezentat nucleul afacerii sale, experienta si orgnizarea oamenilor care lucrau in acele companii prezente pe piata de prin anii ‘ 50 – ‘ 60, fiind atuurile care l-au ajutat sa se mentina in randul jucatorilor de top. Potrivit aprecierilor sale, daca pana in acest an contractele pe care grupul de firme pe care il conduce le derula erau incheiate preponderant cu firme din domeniul privat, acum a preferat sa se orienteze spre contractele incheiate cu statul roman. Daca inainte de criza financiara antreprenorii erau intr-o competitie continua, acum au renuntat la orgolii si s-au aliat pentru a castiga contracte. Printre contractele la care lucreaza in acest moment se numara constructia unui centru de afaceri din Bacau, un proiect finantat prin fonduri europene, iar firma care se ocupa de instalatiile electrice are o serie de lucrari in desfasurare la Gura Humorului si la Vatra Dornei.

Dimensiunea 2

Costica Rusu a ales sa utilizeze experienta celor care au activat in acest domeniu inaintea lui angajand oameni cu experienta: „ Experienta lor ne-a tinut si pe noi in frau, daca era doar dupa noi, era mai rau”. Antreprenorul s-a ghidat in tot ceea ce a intreprins dupa o idee simpla : sa nu te apuci de prea multe lucruri si, mai ales, sa nu te apuci de ceva la care nu te pricepi. Cand vine vorba despre aceasta peioada marcata de criza, Rusu spune scurt : „ Am sistat anul acesta orice fel de investitii”, precizand ca la nivelul judetului Bacau au inceput sa se deruleze o serie de achizitii si fuziuni intre jucatorii de pe piata constructiilor in incercarea de a supravietui acestei etape. Este un om pasionat de masini si marturiseste ca il tenteaza idea organizarii unui club auto propriu din care sa faca parte alti iubitorii auto precum si piloti de performanta romani.
Dimensiunea 3
Cu toata ca nu ii place sa discute despre scandaluri domul Costica Rusu reuseste deseori sa se afla in centrul acestora, de la imagini controversate care il surprind in compania unor domnisoare frumoase, pana la acuzatii in presa sau chiar in instanta asupra legalitatii afacerilor desfasurate, cum a fost in cazul grevei muncitorilor de la Rombet care au inaintat un dosar in instanta. Pasiunea sa pentru masini se concretizeaza in achizitia unor autovehicule de marca, extrem de scumpe si cam atat. Niciodata nu si-a pus problema finantarii unui program de siguranta auto. Omul de afaceri a ales sa nu investeasca in sectorul non profit, impactul social total al actiunilor sale fiind practiv inexistent pana in momentul de fata, el concentrandu-se exclusiv pe maximizarea veniturilor proprii.

http://www.ghidulbacaului.ro/miliardarii-bacaului/

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Inginer-constructor-fiu-din_0_133186827.html

http://www.impartialdebacau.ro/ancheta/investitii-suplimentare-de-a-imaginea-.html

Mircea Oltean

c:\users\radu\desktop\3.jpg
Dimensiunea 1

Mircea Oltean are 52 de ani si se numara printre putinii producatori autohtoni care fac fata cu brio contextului economic dificil, si e mandru de asta. Afaceristul din Reghin produce utilaje forestiere prin firma IRUM, pe care a reusit sa o obtina prin privatizare in 1999. Una dintre companiile care nu s-au lasat doborate de anul 2009, ba chiar s-au dezvoltat, facand mutari - surpriza in tari vecine Romaniei, este Maviprod SRL Reghin. Distribuitor unic al celebrelor motoare diesel Perkins, Maviprod a preluat aceasta operatiunea si pe piata Ungariei, incepand cu 1 ianuarie 2010.


Dimensiunea 2

Conform lui Mircea Oltean un rol important in succesul grupului de firme il au angajatii, considera el. „Factorul uman este cel care face diferenta, in cele din urma, si sunt foarte multumit ca am reusit sa pastrez angajatii de la un an la altul“, explica el. Afaceristul este mandrul de faptul ca in scurt timp va ajunge sa fabrice in Romania un tractor in intregime romanesc, speranta sa este ca piata din Romania va fi mai receptive la produsele sale in acel moment. Mircea Oltean este de parere ca profiturile din afaceri, reinvestite, sunt spre binele comunitatii. Desi nu si-ar dona din avere este preocupat de actiunile caritabile. „Toate profiturile din afaceri le reinvestim tot pentru comunitate, in ideea de a face bine.”, afirma Mircea Oltean. 

Dimensiunea 3
Mircea Oltean a pus accentul pe inovatie in afaceri, a ales un domeniu in care pana in prezent in Romania nu s-a dezvoltat iar apoi a creat un veritabil „boom” prin atragerea de capital si reinvestirea acestuia. El constientizeaza importanta angajatilor si a loialitatii acestora incercand sa ii pastreze de la an la an pentru a avea o echipa cat mai bine inchegata. Din punct de vedere filantropic nu se remarca cu nimic deosebit, considerea simpla reinvestire a banilor un aport vital la dezvoltarea societatii. Desi acest lucru este corect, investitiile sale creaza locuri de munca, confera putere economica regiunii respective totusi nu trebuie scapat din vedere faptul ca aceste investitii nu sunt facute de dragul societatii ci pentru a spori veniturile investitorului. Astfel nu putem afirma ca in spatele investitiilor se afla o motivatie ideologica ci una pur financiara.
http://www.forbes.ro/Mircea-oltean_0_611.html

http://www.ziaruldemures.ro/detalii-stire/inapoi/eveniment/articol/mircea-oltean-am-preluat-distributia-motoarelor-perkins-in-ungaria.htmlhttp://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/articol/as-da-banii-de-la-mine-adio-dar-raman-cu-tine.html
Kataloq: sites -> default -> files

Yüklə 55,71 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə