Studiul Global ibm cfo: Aproape doua treimi dintre companii s-au confruntat cu evenimente de risc major si aproape jumatate diYüklə 17,16 Kb.
səhifə1/5
tarix05.01.2022
ölçüsü17,16 Kb.
#71932
  1   2   3   4   5

IBM Global CFO Study: Aproape doua treimi dintre companii s-au confruntat cu evenimente de risc major si aproape jumatate dintre ele nu au fost suficient pregatite

Organizatiile Financiare Integrate (IFO) controleaza mai bine factorii de risc pentru ca se bazeaza pe agilitate si rezilienta atunci cand se confrunta cu provocarile globalizarii

IBM a anuntat rezultatele unui nou studiu major ce a cuprins peste 1,200 CFO si directori seniori de finante din 79 de tari, studiu care a concluzionat ca un numar surprinzator de mare de companii nu sunt suficient pregatite pentru a face fata impactului unui eveniment de risc major asupra propriilor organizatii.

Conform studiului, in ultimii trei ani, 62 de procente din companiile cu venituri mai mari de 5 miliarde de dolari s-au confruntat cu evenimente de risc major. In momentul in care a intervenit un astfel de eveniment - fie strategic, operational sau geopolitic - 42 de procente dintre aceste companii nu au fost suficient pregatite.

Studiul global CFO, intitulat “Echilibrarea riscului si performantei cu ajutorul unei organizatii financiare integrate” (Balancing risk and performance with an Integrated Finance Organization”) a fost realizat de IBM Global Business Services si de IBM Institute for Business Value (IBV), cu asistenta din partea Wharton School a Universitatii din Pennsylvania si Economist Intelligence Unit. Peste jumatate din CFO si directori financiari executivi au participat la un interviu fata in fata, structurat astfel incat sa surprinda opinii asupra managementului de risc si transformarii finantelor. Ceilalti respondenti au efectuat un studiu online.

O alta componenta cheie a studiului este aparitia organizatiilor financiare integrate (Integrated Finance Organizations -IFO), ce sunt definite ca entitati care autorizeaza standarde folosind un tabel standard de conturi, definitii comune si procese standard comune. Studiul a concluzionat ca definitiile comune de nivel enterprise, un tabel standard de conturi, procese standardizate si standardele autorizate la nivel global, reprezinta componentele unei guvernari de succes si constituie ceea ce studiul numeste organizatie financiara integrata (IFO). Una din sapte intreprinderi guverneaza si controleaza integrarea organizatiei financiare prin combinarea acestor patru criterii.

Conform studiului, este subliniat faptul ca IFO ofera o rezilienta crescuta, suport mai mare pentru decizii si ajutor in coordonarea organizatiilor performante. In plus, studiul arata ca organizatiile cu IFO au sanse mai mari sa se comporte mai bine in finante decat organizatii cu finante non-integrate si sunt predispuse la un management proactiv al factorilor de risc.

Yüklə 17,16 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə