Şubemizden



Yüklə 144,74 Kb.
səhifə1/5
tarix26.10.2017
ölçüsü144,74 Kb.
#14387
  1   2   3   4   5

ŞUBEMİZDEN HABER VE DUYURULAR
YAPI 2004 FUARI İSTANBUL 5-9 Mayıs 2004-
27. Uluslararası Yapı 2004 İstanbul Fuarı 5-9 Mayıs 2004 tarihleri arasında yapıldı. Çok sayıda firmanın katıldığı fuarda şubemiz de bir stand açarak kitap tanıtımı ve etkinlik duyurusu yaptı.
HİZMET TİCARETİNİN SERBESTLEŞTİRMESİ VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ – 8 Mayıs 2004: –
Yapı Fuarı 2004 İstanbul etkinlikleri kapsamında Şubemiz ve Yapı Endüstri Merkezi işbirliği ile düzenlenmiş olan “Hizmet Ticaretinin Serbestleştirmesi ve Mühendislik Hizmetleri” konulu konferans Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nin Karadeniz Salonu’nda gerçekleşti. Şehir Yüksek Plancısı Şirin Gülcen EREN ve İnşaat Yüksek Mühendisi Dursun YILDIZ konuşmacı olarak katıldı. Konferansın oturum yöneticiliğini Şube Başkanımız Cemal GÖKÇE yaptı.
İMAR VE ŞEHİRLEŞME YASA TASARISI- 9 Mayıs 2004
Fuar etkinlikleri kapsamında İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı İşletmesi tarafından düzenlenen bir diğer etkinlik, ‘İmar ve Şehirleşme Yasa Tasarısı’ konulu paneldi. Karadeniz Salonu’nda yapılan Panele, Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Başkanı Eyüp MUHÇU, Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL, Prof. Dr. Yücel ÜNAL ve Şube Başkanımız Cemal GÖKÇE konuşmacı olarak katıldılar.
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ OLARAK 1954 İTÜ MEZUNLARI YEMEĞİNDEYDİK- 9 Mayıs 2004
1954 İTÜ Mezunları’nın geleneksel olarak her yıl düzenlemiş oldukları yemekli toplantı ENKA’ nın Sadi Gülçelik Tesisleri’ nde 9 Mayıs 2004 tarihinde gerçekleşti. 1954 Mezunları’nın aileleri ile birlikte katıldığı bu hoş ve güzel toplantıda Şubemiz de meslektaşlarımızın 50.yılın onuruna teşekkür belgelerini takdim etti.

Yemekli toplantıya Yönetim Kurulu Sekreter Üyemiz Rezan BULUT ve Şube çalışanlarımızdan Sekreter Üye Yardımcısı Sevil KARINCALI katılmışlardır.


DEPREM GÜNLERİ 2004 -11-12 Mayıs 2004
Boğaziçi üniversitesi yapı Kulübü (BÜYAP) tarafından düzenlenen ‘Deprem Günleri’ 11-12 Mayıs 2004 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesinde yapıldı. Açılış konuşmasının Prof. Dr. Turan ÖZTURAN tarafından yapıldığı etkinliğin ilk günü yapılan seminerlerde Prof. Dr. Mustafa AKTAR -‘Depreme Hazırlık Sürecinde Temel Bilginin Oluşturulması: Sismoloji Çalışmaları’, Prof. Dr. Semih TEZCAN- ‘Depremde ‘0’ Can Kaybı’, Prof. Dr. Nuray AYDINOĞLU- İstanbul Master Planı Değerlendirilmesi’ konularında sunumlar gerçekleştirilirken Şube Başkanımız Cemal GÖKÇE de ‘Kocaeli Depreminden Alacağımız Dersler’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.
TEKNİK GEZİ -15 Mayıs 2004

Şubemiz, 18.000 m2’lik arsa üzerinde 40.000 m2 kullanım alanı ile İstinye’de inşa edilen Borusan Oto İstinye tesislerine bir gezi düzenledi. Çok üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen gezide, tesise ilişkin bilgiler alındı:



Tesis; Ana Bina, Showroom ve Doğu Otoparkı olarak adlandırılan üç ana birimden oluşmaktadır. Betonarme, kompozit sistem ve çelik konstrüksiyon yapım sistemleri bir arada kullanılmıştır. Ana Bina; 2 bodrum, 3 normal kat ve çatı katından oluşmaktadır. 1200 m2 alanı çelik konstrüksiyonla kolonsuz geçilen mekanik atölye, servis birimleri, teknik hacimler, araç boyama atölyeleri, araç ve müşteri kabul birimleri, ofis katları ve 2000 m2’lik çatı katı bulunmaktadır. Showroom binası; garaj olarak kullanılan 2 bodrum katı ve otomobillerin sergilendiği 2 kattan oluşmaktadır ve ana bina ile tüm katlar bağlantılıdır. Doğu Otoparkı Binası; bodrum katında arıtma ünitesi, araç yıkama bölümleri yer almakta, üzerinde ise 2 katlı açık otopark bulunmaktadır. Tesis; ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma için harcanan enerjiyi en aza indirmek amacı ile işlevleri dış verilere göre düzenleme özellikleri; yangın alarm ve otomatik söndürme, güvenlik sistemleri ile akıllı bina tarzında inşaa edilmiştir. Bina içi iletişimi hızlandırmak için tüp posta sistemi ve tüm çalışma birimleri arasında bilgisayar ağı kurulmuştur. Tesiste 1250 KVA gücünde trafo, 1300 KVA ve 315 KVA değerinde iki jeneratör bulunmaktadır. Binada; şebeke, kullanım ve arıtılmış olmak üzere üç çeşit su kullanılmaktadır. Su depoları kapasitesi 900 m3’tür. Isıtma sisteminde 1600 KW iki adet kazan kullanılmaktadır. Soğutma sisteminde 700 KW kapasiteli iki adet soğutma grubu bulunmaktadır. Yangın söndürme sistemi için 200 m3 lük su rezervi, sprinkler, ve yangın depoları mevcuttur. Boya bölümünde CO2 söndürme sistemi, bilgi işlem odasında FM200 söndürme sistemi bulunmaktadır. Tüm binada kullanılan ısıtma, soğutma, havalandırma ve su sistemi, bina otomasyon sistemi tarafından kontrol edilmektedir. Yapı ve işletme olarak ekolojik dengeyle uyumlu tesisin girişinde yer alan özgün heykel de dikkat çekmektedir. Heykel; su üzerinde serbestçe hareket edebilen bir kürenin üzerine yerleştirilen bir prizmadan oluşmaktadır.
CUMARTESİ SÖYLEŞİLERİ - BENİM NAZIM HİKMETİM -22 Mayıs 2004
Şubemizin Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu’nda düzenlemiş olduğumuz, ‘Benim Nazım Hikmetim’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak Prof. Dr. Kemal ÖZÜDOĞRU (İTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi) katıldı. Özüdoğru, Nazım Hikmet’e olan hayranlığının çok küçük yaşlarda başladığını anlatarak Şaire ait bazı şiirler okudu.
CUMARTESİ SÖYLEŞİLERİ – İŞ YAŞAMINDA NELER OLUYOR? İŞ VE MESLEK YAŞAMI VE MESLEKTE KARİYER -29 Mayıs 2004
Şubemizin Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu’nda düzenlemiş olduğumuz, ‘İş Yaşamında Neler Oluyor? İş ve Meslek Yaşamı ve Meslekte Kariyer’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak Ulaş BIÇAKÇI (Yöntek Müşavirlik Ltd. Şti) katıldı. Bıçakçı, iş yaşamındaki problemlere değinerek, başarının aktif bir öğrenme süreci ve aktif bir eylem süreci olduğunu belirtti. Bıçakçı, üniversiteyi okuduktan sonra o mesleği yapma idealistliğinin günümüz için pek de geçerli olmadığını belirterek, bu düşüncede sabit olan bir çok insanın işsiz kalmasının normal olduğunu, bir çok insanın okudukları mesleğin dışında, başka başka alanlarda çalıştığını ve o alanlarda çok da başarılı olduklarını anlatarak, bu tür seçimlerin hiç kimseyi işsiz bırakmayacağını sözlerine ekledi. Bıçakçı, iş yaşamında kariyere yönelik, başarıya yönelik tavsiyelerde bulundu.
CUMARTESİ SÖYLEŞİLERİ – İNSAN, MÜHENDİS, ETİK - 19 Haziran 2004
Şubemizin Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu’nda düzenlemiş olduğumuz, ‘İnsan Mühendis Etik’ konulu etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. İoanna KUÇURADİ ( Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN (Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi) katıldılar. Oturum yöneticiliğini Şube Başkanımız Cemal GÖKÇE’nin yapmış olduğu etkinlikte Çotuksöken, mühendisin bir özne olarak insanın dünya ile olan ilişkisine aracılık eden kişi olduğunu vurguladı. Etiğin ahlaktan farklı olarak insanın kendi türdeşine ve tüm varolanlara ilişkin tutumunun ve davranışlarının, eylemlerinin değerlerle olan ilişkisi üzerinde düşünülmesi anlamına geldiğini belirtti. İoanna Kuçuradi ise etiği, insanların başka insanlarla ve kendileriyle ilişkilerine ve bu ilişkilerde, eylemde bulunurken karşılaşılan değer sorunları olarak niteledi ve yaşarken doğru ya da değerli eylemde bulunabilmenin birkaç çeşitten bilgiye bağlı bir sorun olduğunu dile getirdi.
MUSTAFA ÜRGÜPLÜ’YÜ ANDIK - 31 Mayıs 2004
Mühendislik mesleğinin onuruna çok büyük katkıları olan, mühendisliğin toplumda hak ettiği yerini alması için çalışan, mesleği ve meslek örgütü adına en verimli ve en üretken çağında aramızdan ayrılan saygıdeğer Başkanımız Mustafa Ürgüplü’yü 31.05.2004’de mezarı başında andık.

1945, İstanbul doğumlu olan Mustafa Ürgüplü, 34. ve 35. Dönem İstanbul Şube Başkanlığı yapmış ve ilkeleri, üretkenliği, güvenilirliği, dürüstlüğü ile herkesin gönlünde taht kurmuş nadir insanlardandı. Mustafa ÜRGÜPLÜ’yü ölümünün 6. Yılını doldurduğumuz bugün sevgiyle ve saygıyla andık ve anmaya devam edeceğiz.



İTÜ MEZUNİYET TÖRENİ – 8 Haziran 2004
2003-2004 Yılı eğitim Öğretim yılı mezuniyet Töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. 8/6/2004’te gerçekleştirilen törende bölümlerdeki ilk üç derecede yer alan mezunlara diplomaları ve plaketleri verildi. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde 1. Zafer ÇETİZ 2. Serkan ÜLKER ve 3. Duygu SAYDAM ilk üç dereceye girerek diplomalarını aldılar. Şubemiz de mezuniyet törenine katılarak, dereceye giren genç inşaat mühendislerine kitap seti hediye etti. Törene Şubemiz adına Rezan BULUT (Sekreter Üye) katıldı.

6. ULUSAL BETON KONGRESİ BİLİM KURULU TOPLANTISI - 9 Haziran 2004
Şubemizin geleneksel kongrelerinden olan beton kongremizin altıncısını gerçekleştirmek üzere kongre bilim kurulu üyeleri ile Şubemizde 9 Haziran 2004 tarihinde toplantı yapıldı. Toplantıda 5. Ulusal Beton Kongresi’nin Düzenleme Kurulu üyelerince hazırlanan 6. Ulusal Beton Kongresi’nin duyuru taslağı görüşüldü. 2005 yılının Kasım ayında yapılması planlanan 6. Ulusal Beton Kongresi’nin ana teması Yüksek Performanslı Betonlar olarak belirlenmiştir. Kongrenin ana teması noktasında alt başlıklar ve kongre takvimi programı çıkarılıp, kongre ile ilgili I. duyuru hazırlıkları başlamış bulunmaktadır. Toplantıya; Şube başkanımız Cemal GÖKÇE, Sekreter Üye Rezan BULUT, Sayman Üye Nusret SUNA, Prof. Dr. Süheyl AKMAN, Prof. Dr. Hulusi ÖZKUL, Prof. Dr. Turan ÖZTURAN, Prof. Dr. Fevziye AKÖZ, Prof. Dr. Turhan ERDOĞAN, Prof Dr. Mehmet Ali TAŞDEMİR, Prof. Dr. Erbil ÖZTEKİN, Prof. Dr. Fikret TÜRKER ve Prof. Dr. Abdurrahman GÜNER katılmışlardır.
KURSİYERLERE KOKTEYL- 11 Haziran 2004
2004 yılı İlkbahar- Yaz dönemi Kurslarımız içinde biten kurslarımıza katılan katılan kursiyerlerimize, katılım belgeleri ve sınavlara girerek başarılı olan kursiyerlerimize de başarı belgelerinin verildiği kokteyl Şubemizin Mustafa Ürgüplü Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu İhale Kanununa Göre Yapım İşleri İhalelerinde İhale İşlemleri ve Sözleşme Yönetimi-II (7 -30 Nisan 2004) kursunda 20 kişi katılım belgesi ve 10 kişi başarı belgesi alırken, bu kursun 12 Mayıs– 4 Haziran 2004 tarihleri arasında düzenlenen üçüncüsünde 13 kişi katılım belgesi ve 11 kişi başarı belgesi aldılar. 18 Mart - 22 Nisan 2004 tarihlerinde düzenlenen İnşaat Yönetimi ‘1’ kursunun birincisinde 46 kişi katılım belgesi alırken, 15 kişi de Başarı Belgesi aldılar. Sap 2000 – I (17 Mart – 28 Nisan 2004) kursunda 31 kişi katılım Belgesi ve 8 kişi Başarı Belgesi almaya hak kazandılar. SAP2000 – II (28 Mart – 14 Mayıs 2004) kursunda ise Katılım Belgesi alan kursiyer sayısı 30 olurken sınava girerek Başarı Belgesi alan kursiyerlerimizin adedi 15 oldu. 12 Nisan’da başlayıp 7 Haziran 2004’te son bulan çelik yapılar kursunda ise 42 kişi de katılım belgesi aldı.
BETON 2004 HAZIR BETON KONGRESİ&ULUSLARARASI BETON-AGREGA TEKNOLOJİLERİ VE EKİPMANLARI FUARI 10-13 HAZİRAN 2004
Destekleyen kuruluşlar arasında Şubemizin de bulunduğu, BETON 2004 Uluslararası Beton-Agrega Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı ve Hazır Beton Kongresi İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi’nde gerçekleştirildi. THBB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan GÜRDAL, açılış konuşmasında Avrupa’da bir asırlık geçmişe sahip olan hazır betonun, ülkemize 75 yıllık gecikmeyle gelebildiğini anlatarak, beton 2004 kongresinde ve fuarındaki amaçlarının ne olduğunu ve kongre ve fuar boyunca sürecek olan program hakkında bilgi verdi.

Kongrenin açılış konuşmaları bölümünde Şube Başkanımız Cemal GÖKÇE’de kısa bir konuşma yaptı. Gökçe, “kendi kendisine çöken yapıları olan bir ülkenin meslek adamları olarak yaşamış olduğumuz depremlerde 99 öncesi ve sonrası yaşamış olduğumuz depremlerde ortaya çıkan can ve mal kayıplarımız bu sektörde çalışan mühendis ve mimarlardan tutunda bilim adamalarımıza kadar, mühendislerimize kadar, malzeme üreticilerine kadar hepimizin bu mal ve can yıkımlarının altında kaldığımızı buradan rahatlıkla söylemek gerekir.” diyerek, İstanbul’un deprem güvenliği olmayan mevcut yapıların deprem güvenlikli hale getirilmeleri ve yeni üretilecek olan yapıların deprem güvenlikli olarak üretilmeleri gibi iki temel konu olduğunu belirtti.



Yeni teknolojilerin geliştiricilerinden izlendiği kongrede, yüksek teknolojiyle hazır beton üretiminin nasıl gerçekleştiğine dair bilgiler aktarıldı. Kongre süresince akademisyenler ve sektör otoriteleri tarafından birçok konu masaya yatırıldı. Yeni teknolojiler tartışıldı. Standartlardaki yenilikler, yeni yönetmelikler, Yapı Denetim Kanunu, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, Çevre Mevzuatı ve uluslararası gelişmeler gibi konuların yer aldığı kongre ve fuarda Şubemiz de bir stand açarak, fuar süresince etkinlik duyurusu ve kitap tanıtımı yaptı.
İSTANBUL MESLEK ODALARI KOORDİNASYONU- BASIN AÇIKLAMASI-16 Haziran 2004
İstanbul Tabib Odası Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Prof. Dr. Sermet Koç Adli Tıp Kurumu hakkında basına demeç verdikleri gerekçesiyle Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinden alındılar. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İstanbul Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Sermet Koç Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’nda görevlerini yürüten kişilerin görevden alınmasını haksız bir uygulama olduğunun kamuoyuna duyurulması için 16 Haziran 2004’te bir basın açıklaması yapılmıştır.
ŞUBEMİZİN DE DESTEK VERDİĞİ IV. ULUSAL HİDROLOJİ KONGRESİ YAPILDI - 23-25 Haziran 2004
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Hidrolik Anabilim Dalı’ nca düzenlenen IV.Ulusal Hidroloji Kongresi 23-25 Haziran 2004 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde gerçekleşti. Kongrenin açılışını Düzenleme ve Yürütme Kurulları adına İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sn.Prof.Dr.İlhan AVCI yaptı. Kongrenin tarihsel gelişiminden bahseden Prof. Dr. İlhan AVCI kongreye katkıda bulunan ve emeği geçen bilim insanlarına, kurum, kuruluşlara teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Kongreye çağrılı bildirisi ile katılan Prof. Dr. Ünal ÖZİŞ de Türkiye’ de Hidrolojinin Gelişimi ile ilgili katılımcılara güzel ve hoş bir sunum yaptı. Üç gün süren kamu ve özel sektörden temsilcilerin katıldığı kongrede 11 oturum gerçekleştirildi.
ŞUBEMİZİN KADIKÖY VE ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE USTA-KALFA EĞİTİM GELİŞTİRME PROGRAMININ 2004 İLBAHAR-YAZ DÖNEMİ TAMAMLANDI
Şubemizin 2004 yılı İlkbahar-Yaz dönemi usta-kalfa eğitim geliştirme programının son dönemi Haziran ayında tamamlandı. Şişli Belediyesi’nde yapılan eğitimlere 29 kişi, Kadıköy Belediyesi’nde yapılan eğitimlere de 185 usta-kalfa katılmıştır. Eğitimleri Şubemizden; Tevfik ESKİMUMCU, İsmail UZUNOĞLU, Haluk İŞÖZEN, Faruk TÜRDÜ, Hadi YURDAKUL, Hasan KAHRAMAN, Çetin BİÇER, Halil İbrahim AKPINAR ve Ergün KORKMAZ vermişlerdir. Eğitimlere 2004 Ekim Ay’ ı itibari ile tekrar başlanacaktır.

Yüklə 144,74 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin