Sunt o carte vieYüklə 15,94 Kb.
tarix07.01.2018
ölçüsü15,94 Kb.

SUNT O CARTE VIE!

Living Library
INVITATIE

In atentia :..................................


Avem deosebita placere sa va invitam in calitate de CARTE VIE in cadrul Bibliotecii Vii ce se va desfasura pe parcursul „Lunii Cartilor Vii” din cadrul proiectului BIBLIOTECA VIE.
BIBLIOTECA VIE este un proiect ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii pentru ca, de multe ori, diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, pentru ca de cele mai multe ori aceste diferente duc la punerea de etichete, crearea de prejudecati, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere.
In cadrul proiectului se va desfasura “Luna Cartilor Vii” in perioada aprile – mai pe parcursul careia vor fi organizate Biblioteci Vii in 9 locatii diferite din Romania, ocazie cu care ai ocazia sa cunosti in carne si oase numeroase carti vii.
Va invitam sa pasiti in Biblioteca Vie si sa cunoasteti povestile unor oameni care va vor schimba modul de a privi lumea.

 

CARTE si CITITOR in cadrul unei biblioteci vii ?

 

Ce este Living Library/ Biblioteca vie?

 

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce citesc cartile, le returneaza in biblioteca, si daca vor, pot sa mai imprumute o carte. Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul.

 

Cine sunt cartile?

 

Cartile din biblioteca vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, educatie, meserie, etnie, rasa, religie etc) si care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale, sau pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare. Consideram ca in organizatia dvs sunt beneficiari care ar putea impartasi povesti deosebite participantilor din cadrul acestui eveniment, oferind o noua perspectiva asupra a ceea ce inseamna prejudecata, stereotipul si discriminarea. 

 Scopul Bibliotecii vii?

 

Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni. De ce acest dialog? Pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere. 
Cand se desfasoara Biblioteca Vie?
Aceasta editie a Bibliotecii Vii se desfasoara pe parcursul Lunii Cartilor Vii din cadrul proiectului Biblioteca Vie in perioada 4-6 mai in Miercurea Ciuc, între orele 17-21
Ne-ar face o deosebita placere sa participati dvs. sau cineva din cadrul organizatei dvs. in calitate de CARTE VIE in cadrul Bibliotecii Vii in zilele de 4-6 mai. Participarea poate avea loc pe parcursului tuturor zilelor sau numai in una sau doua zile (in functie de programul dvs). 

 

 Mai multe detalii despre aspectele tehnice si administrative ale bibliotecii puteti afla de la persoana  noastra de contact: Maria Neagu, maria_neagu@noi-orizonturi.ro, 0728939603


Asteptam asadar sa ne contactati pana la 28. aprilie la datele de mai sus pentru a stabili impreuna care sunt urmatorii pasi.
Biblioteca Vie este organizata de Federaţia Organizaţiilor de Tineret dinRegiunea Ciuc pe parcursul Lunii Cartilor Vii din cadrul proiectului BIBLIOTECA VIE.

Proiectul BIBLIOTECA VIE este o initiativa a

Asociatiei A.R.T. Fusion realizata cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Va multumim si asteptam un raspuns cat de curand.
Puteti citi mai multe informatii despre in documentele atasate:

  • Ce trebuie sa faca o CARTE din Biblioteca Vie?

  • Ce trebuie sa stii ca CITITOR in Biblioteca Vie?

  • Cum functioneaza Biblioteca Vie?

  • Orar Biblioteca.

  • Conceptul general al evenimentului.Metoda Biblioteca Vie este adaptata si implementata in Romania de catre Asociatia A.R.T. Fusion ca organizatie contact autorizata de implementatorii metodei Human Library Organization. Pentru folosirea oricarui document in organizarea unei Biblioteci Vii contactati A.R.T. Fusion la art_fusion_romania@yahoo.com, Tel/Fax 031 805 81 65


Yüklə 15,94 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə