T. C. BeyliKDÜZÜ belediye mecliSİ Tarih : 04. 05. 2016 Rapor : 2016/02



Yüklə 12,1 Kb.
tarix17.08.2018
ölçüsü12,1 Kb.
#71855





T.C.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ


Tarih :04.05.2016

Rapor : 2016/02


PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

KONUNUN ÖZÜ: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 21.04.2016 tarihli yazısı ile 02.05.2016 tarihli meclis toplantısında komisyonumuza havale edilen, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna bağlı Tüm belediye ve yerel yönetim hizmetleri Emekçileri Sendikası ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı arasında imzalanan Toplu Sözleşmenin 01.04.2016 ile 31.03.2018 tarihleri arasında geçerliği için Beylikdüzü Belediyesi, belediye meclisince onaylanması gerekmektedir.
KOMİSYON İNCELEMESİ: 4688 Sayılı Kamu görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun, 6289 sayılı kamu görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunun 22.maddesi ile değişik 32.maddesine göre;
Mahalli İdarelerde sözleşme imzalanması 27.06.1989 tarihli ve 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 15.maddesi hükümleri çerçevesinde sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde, belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince, İl Özel İdaresinde Valinin teklifi üzerine İl Genel Meclisince karar verilmesi halinde sözleşme döneminde verilecek sosyal denge tazminatını belirlemek üzerine ilgili mahalli idarede en çok üyeye sahip sendikanın genel başkanı veya sendika yönetim kurulu tarafından yetkilendirilecek bir temsilci ile Belediyelerde Belediye Başkanı, İl Özel İdaresinde Vali arasında toplu sözleşme sürecinin tamamlanması izleyen üç ay içinde sözleşme yapılabilir.
Bu sözleşme kanunu uygulanması bakımından toplu sözleşme sayılmaz ve bu kapsamda kamu görevlileri hakem kuruluna başvurulamaz. Yapılacak sözleşme toplu sözleşme dönemi ile sınırlı olarak uygulanır ve sözleşme süreci hiçbir şekilde izleyen mahalli idarelere genel seçim tarihini geçemez. Mahalli İdarelere Genel seçim tarihini izleyen üç ay içerisinde de toplu sözleşme dönemi ile sınırlı olmak üzere sözleşme yapılabilir.
Bu sözleşmeye dayanılarak yapılan ödemeler kazanılmış hak sayılamaz. İlgili Mahalli İdarenin; vadesi geçmiş, vergi, sosyal güvenlik primi ile hazine müsteşarlığına olan borç toplamının gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin yüzde onunu aşması, ödemesi süresi geçtiği halde ödenmemiş aylık ve ücret borcu bulunması veya gerçekleşen en son yıla ilişkin toplam personel giderinin, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin belediyelerde yüzde otuzunu, İl Özel İdaresinde yüzde yirmibeşini aşması halinde bu madde kapsamında sözleşme yapılamaz. “Sözleşmenin yapım aşamasından sonra bu koşulların oluşması durumunda mevcut sözleşme kendiliğinden hükümsüz kalır” denilmektedir.
KOMİSYON GÖRÜŞÜ: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 21.04.2016 tarih ve 288410 sayılı teklifi ekinde sunulan Tüm Bel Sen Yetkili Sendika temsilcileri ile Beylikdüzü Belediyesi arasında imzalanan toplu sözleşme hükümleri, yukarıda belirtilen kanun hükümlerine uygun olduğuna oybirliği ile karar verilmiştir.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan V.

M.Aziz GÖKDENİZ Ebru ÇEVİK

Üye Üye Üye

T.Serdar ÇAKMAK Ömer MEŞE Eyyup DEMİRHAN
Yüklə 12,1 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin