Teknik Şartname 1- betonarme Temeli



Yüklə 18,41 Kb.
tarix18.01.2018
ölçüsü18,41 Kb.
#38642

Teknik Şartname
1- Betonarme Temeli: Zemin etüdünden sonra ihtiyaç duyularsa fore-kazık sistemi yapılıp, ardından uygun görülen kotta grobeton döküldükten sonra temel ve su basman seviyesine kadar olan bölüme 2 kat file takviyeli YKS, BASF veya KÖSTER marka likit mebran uygulandıktan sonra, 150gr/m2 geotekstil keçe serilip,koruma şapı veya drenaj levhası ile sarılacaktır.

Drenaj sistemi de şehir şebeke giderinin kotuna göre temelin her cephesine drenaj sistemi kurulacaktır. Yağmur suyu kanallarına gerekli drenaj bağlantıları yapılacaktır. Bina etraflarında su birikmesi önlenecektir.


A- Bodrum kotu seviyesinde muayene çukuru açılacak bu çukurdan alınacak numune laboratuar koşullarında teste tabi tutulması suretiyle Zemin Etüt raporu hazırlanacaktır. Zemin etüt raporu İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediyelerin onay verdiği yetkili firmalar eliyle yapılacak Jeoloji Mühendisleri ve Jeofizik Mühendisleri Odalarına onaylattırılacaktır.
B- Binanın betonarme statik projesi TC Bayındırlık ve İskân Bakanlığınca hazırlanan ve Resmi Gazetenin 2 Eylül 1997 tarih ve 23098 sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren ve bazı maddelerinde Ağustos 1998 tarihinde değişiklik yapılan “afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmenlik” hükümlerine uygun olarak hazırlanacaktır.
2- Beton Kalitesi: C 30 ve C 35 hazır beton kullanılacaktır. (Nuh, Lafarge, Kar Beton, Ak Beton markaları) yapı denetim kanunları çerçevesinde her betonumuzdan 7 günlük, 14 günlük, 28 günlük kırım testine kullanılmak üzere 3 örnek alınacaktır. Olumsuz bir durumda yüklenici firma imalatı kırıp olumsuzluğu giderecektir.
3- Kaba Yapı Detayı: Binaların inşaatı tasdikli proje ve eklerine uygun olarak Bayındırlık Bakanlığı genel teknik şartnamesi esaslarına kesinlikle riayetle birinci sınıf işçilik yapılacaktır. Asmolen olarak tuğladan hafif olarak beton hafif asmolen kullanılacaktır.
4- Duvar Detayları: Dış duvarlar 13,5 cm iç duvarlar gerektiğinde 13,5 cm veya 8,5 cm gaz beton veya tuğla kullanılacaktır. Duvarlar kaba sıva, ince sıva, alçı sıva, saten sıva v.b uygulamalar ile kaplanacaktır.
5- Çatı Detayı: Çatı veya Teras olan bölgeler projenin konseptine göre dizayn edilecektir. Çatı ve Teraslarda strafor, pölietilen köpük veya muadili malzemeler kullanılarak su ve ısı izolasyonu yapılacaktır. Yağmur suları yağmur oluklarında toplanıp yağmur suyu kanalına aktarılacaktır. Müteahhit firma burada izolasyon zanaatine ve garanti kaidelerine uygun imalat yapacaktır.
6- İzolasyon ve Cephe Kaplama: Temel bohçalama sistemi uygulanacak, perde izolasyonu, perlitli alçı sıva izolasyona yardımcı olacaktır. Katlar arası ses ve ısı izolasyon şiltesi kullanılacaktır. Boya olacak bölgelerde, ODE, Filli Boya, Baumit marka straforlar kullanılacaktır. Bina drenajlarından sonra C 14 sınıfı beton kullanılmak suretiyle grobeton üzeri gerekli izolasyon yapıldıktan sonra radye temel imalatına başlanacaktır. Bina etrafına ve toprak kotunda su drenajı yapılacak, drene edilen sular yağmur suyu kanalına bağlanarak tahliye edilecektir.
7- Su Deposu: Binaların uygun bulunan yerinde daire sayısına uygun şekilde metre küp uygunluğuna göre su depoları yapılacaktır. Hidrofor olarak Baymak veya Standart marka olacaktır.
8- Kapalı Garaj: Oto park zemini renkli beton sertleştiricili zemin yapılacaktır. Araç park yerler, yönlendirme tabelaları ve gidiş geliş şeritleri ile ayrılacaktır. Garaj aydınlatması sensorlu spotlarla yapılacaktır. Oto park kapısı uzaktan kumandalı olacaktır. Otoparkta yangın söndürme sistemi olacaktır. Kapalı otoparkta, bütün daireler için toplam 100 araçlık alan olacaktır.
9- Asansör ve Sığınaklar: Asansörler BATUSAN veya GM Asansör marka T.S.E belgeli 1. sınıf olacaktır. Her asansör kapısı otomatik açılır olacaktır. T.C Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca belirlenmiş niteliklerde toplam inşaat alanı ve daire sayısı baz alınarak şartnamelere uygun sığınak yapılacaktır.
10- Bina Girişi: Bina girişleri ölçü sebebiyle özel üretim birinci sınıf kaplamalı dekoratif kapı ve bina giriş holleri mimari tasarıma uygun traverten, granit, granit seramik veya 1. sınıf mermer gibi iç mimari tasarıma uygun kaplama ile kaplanacak ve bina giriş duvarları ithal boyalar ve duvar kâğıtları ile görsellik kazandırılacaktır.

11- Doğrama ve Pencere Sistemleri: Pimapen veya Erpen marka serisi kullanılacaktır. Camlar TSE belgeli 4x16x4 ısı cam olacak şekilde kullanılacaktır.
12- Seramikler: Daire içi, hol, antre ve mutfaklarda yumuşak mermer veya Kale, Vitra marka seramik kullanılacaktır. Banyolarda zeminlere su izolasyon malzemesi sürülmesi sonrası Kale veya Vitra marka seramik kullanılacaktır.
13- Parkeler: Salon ve odalarda 1.sınıf Laminant parke kullanılacaktır. Parkeler renk solması ve neme karşı kabarma korumalı markalı ve TSE ‘li olacaktır.
14- Sıhhi, Doğalgaz ve Klima Tesisatları: Temiz su, Pis su, Isıtma suyu ve Soğutma suyu tesisatı Fırat, Dizayn marka tesisat borusu kullanılacaktır. Sayaçların tamamı, müteahhit tarafından takılacaktır. Doğalgaz hattı İGDAŞ şartnamelerine uygun olarak çekilerek daire içi ısınma ve sıcak su temin edilmesi sağlanacaktır. Daire içi klima alt yapısı çekilecektir.
15- Elektrik Tesisatları: Akıllı evin alt yapısının tüm odalara genişleyebilmesi açısından her odadan panoya hatlar gidecektir. Her priz, her lamba ayrı linye ile panoya gidecektir. Ana elektrik şebekesi bina içlerinde oluşturulacak elektrik odalarına taşınacak ve daire içi elektrik sayaçları burada toplanacak, ortak mahaller buradan beslenecektir. Siemens marka sigorta ve löveler kullanılacaktır. Makel veya Viko marka anahtar ve prizler kullanılacaktır.
16- Uydu Tesisatı: Uydu anten sistemi panodan salon, ebeveyn yatak odasına direk mutfak ve bir odaya paralel hat çekilecektir, panoya ise daire başına 2 hat (Digiturk – TurkSAT)gelecektir.
17- Diafon Tesisatları: Mas veya Audio renkli görüntülü diafon sistemi kullanılacaktır. Kapı kontrolle bağlantı sağlanacaktır.
18- Jeneratör: TSE garantili ses izolasyonlu ortak alanların aydınlatmalarına yetecek güçte KW’si hesaplanarak konulacaktır. Jeneratör yeri kapalı oto parkta veya daha uygun bir yerde elektrik beslemeleri rahat olacak şekilde alt yapısı yapılarak seçilecektir. Seçilecek jeneratör markasının 1 sene ürün bakım garantisi, 10 sene servis garantisi ve ülkede en az 10 senelik bakım servis geçmişi olması esası göz önüne alınacaktır.

19- Mobilya, Mutfak ve Kapılar: Antre girişine mobilya kapılara uygun kapalı ve ayakkabılıklı portmanto yapılacak, mutfak ve banyo dolapları tefriş projesine uygun birinci sınıf lamine veya mebran kaplı malzemelerden yapılacaktır. Bina giriş ve daire giriş kapıları birinci sınıf kaplamalı çelik kapı olacak, Kale veya Tuna marka tercih edilecektir.


20- Vitrifiye-Bataryalar-Seramikler: Tüm sıhhi tesisat malzemeleri musluklar, bataryalar ECA, Artema marka olacak ankastre rezervuar, seramikler, lavabolar Vitra veya Kale marka ürünlerinden seçilecektir
21- Peyzaj: Bahçe çalışması peyzaj mimari projesine uygun hazırlanacaktır. Havuzlar, yürüyüş alanları, ağaçlandırma, kamera sistemi, sosyal tesisler, açık ve kapalı otopark, otomatik sulama sistemi, ışıklandırma sistemi yapılacak.

22- Standartlar ve Malzeme Tercihleri: Tüm malzemeler TSE standartlarında olacak inşaat için taahhüt edilen malzemeler kullanılacaktır. Müteahhit, arsa sahibinin inşaat zanaatı hakkında bilgisi olmadığını bilerek ürün ve kalite tercihlerini kullanacaktır. Bu maddelerde yazılmasa bile yaşam alanlarının içindeki yaşam kalitesini düşürebilecek, tasarım ve kullanımda zarar yaratabilecek hatalı tercihleri düzeltmek müteahhitin sorumluluğundadır.
23- Sosyal Alanlar: Site girişinde güvenlik binası olacak giriş çıkışlar kontrol edilecek, mini basket sahası, yürüyüş parkuru, açık yüzme havuzu olacaktır. Site içerisinde sinema odası-gym-sauna-cafetarya-plates odası ve geniş kapsamlı çocuk oyun alanları gibi aktivitelerin hayata geçirileceği tesisler olacaktır.
Yüklə 18,41 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin