TekniK Şartname iÇİndekiler



Yüklə 30,55 Kb.
tarix15.01.2019
ölçüsü30,55 Kb.
#97389



TEKNİK ŞARTNAME
İÇİNDEKİLER

Bölüm 1 : Bahçe, Peyzaj


Bölüm 2 : Yapı
Bölüm 3 : Duvarlar
Bölüm 4 : Çatı
Bölüm 5 : Ahşap ve Demir İşleri
Bölüm 6 : Cephe
Bölüm 7 : Döşeme, İç Duvarlar ve Tavan Kaplamaları
Bölüm 8 : Sıhhi Tesisat
Bölüm 9 : Isıtma Tesisatı
Bölüm 10 : Elektrik
Bölüm 11 : Otopark
Bölüm 12 : Doğrama
Bölüm 13 : Dış Mekanlar ve Ortak Alanlar

GENEL

Bu şartnamenin genel prensibi uygulamalarda işçilik ve malzeme kalitesinin, mimarinin benimsediği kullanışlılık, dayanıklılık ve estetik uyumluluk kriterleri ile tespit olunacak en uygun ve yüksek standartta olmasıdır. Aşağıda tarif edilmemiş olan kalemler, ve/veya proje tadilleri dolayısı ile gündeme gelebilecek hususlarda seçimler yine bu genel prensip doğrultusunda yapılacaktır.


BÖLÜM 1 – BAHÇE, PEYZAJ

Parsel bahçelerinde genel olarak peyzaj mimari firması tarafından hazırlanan peyzaj projesine göre gerekli inşaat imalatları yapılacak, binaların bahçesi yeterli kalınlıkta toprak ile doldurulacaktır, parsel sınırlarında min h=90 cm yüksekliğinde taş, ekoduvar, betonarme gibi malzemeler ile oluşturulacak, üzerlerinde h=100 cm yüksekliğinde panel çit bulunacaktır. Parsel içindeki, toprak tesviyesi satıcı tarafından belirlenecek projesine göre mümkün olan en az eğiminde olup yeşil alanlarda çim yapılarak teslim edilecektir.


Bahçe aydınlatması bina çevresinde ve otopark alanlarında dekoratif bir şekilde projesine uygun şekilde yapılacaktır. Yollar ve açık otopark alanları, insanları rahatsız etmeyecek şekilde sokak lambaları ile aydınlatılıp, hız uyarı tabelaları, ses çıkarmayan kasisler, kedi gözü reflektörler ile güvenli hale getirilecektir. Site ortak alanında projesine uygun 1 adet açık havuz yapılacaktır.
BÖLÜM 2 – YAPI
Yapının karkası betonarmedir, taşıyıcı sistem; radye temeller, kolon, kiriş, asmolen döşeme ve kirişli döşeme plaklarından oluşacaktır.


  1. Demir Donatı

Betonarme yapıda kullanılan demir donatı BÇIIIa ve BÇIVb (S420 - B420) olacaktır.Yürürlükteki Deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılacak zemin etüdünde belirtilen zemin emniyet gerilmesine göre yapılan statik proje esas olmak üzere tercihen radye temel seçilecek, statik hesapların belirttiği demirler eksiksiz olarak konulacaktır.





  1. Beton

Beton kalitesi taşıyıcı sistemler için en az C 25 beton vasfına uygun olacaktır. Yürürlükteki deprem şartnameleri, proje yapım şartları ve zemin etüdünde belirtilmiş zemin emniyet gerilmesi esas olmak üzere hazırlanmış ve statik projede belirtilen TSE,CE,ISO 9001 Belgeli hazır beton üreticisinden temin edilen hazır beton dökülecektir.



BÖLÜM 3 – DUVARLAR





  1. Dış duvarlar 20-25 cm kalınlığında Isı Yönetmeliği gereklerine uygun olarak düzenlenmiş gaz beton, tuğla veya sandviç duvar olacaktır.




  1. Bölme duvarları sıvalı delikli tuğla, gaz beton veya mimari projeye göre belirlenecek alçıpan gibi bir malzemeden olacaktır.İki daire arasında çift sıra duvar olacaktır. Bu iki duvar arasına 3 cm. taş yünü konulacaktır.




  1. Bodrum dış duvarları kullanım ve arazi durumuna göre tamamen veya kısmi olarak betonarme perde olacak, ısı ve su tecridi yapılacaktır.



BÖLÜM 4 – ÇATI





  1. Çatılar projedeki şekline uygun su, ve ısı izolasyonlu olarak yapılacaktır. Betonarme döşeme üzerine ahşap oturtma ve /veya çelik çatı inşa edilecek, gereken yerlerde taşıyıcı kirişler yapılacak ve uygun izolasyon tabakası üzerine kiremit veya kilitli aluminyum panaller ile kaplanacaktır.




  1. Çatı yağmur olukları, çatı yağmur inişleri inşaat mahallinin yağış miktarına göre hesap edilip, boyutlandırılacaktır. Bütün oluk ve dereler çinko levha, PVC veya membran olacak ve yağmur inişleri, bütün çatı, balkon suyunu atmaya yeterli olacaktır. Yağmur iniş boruları özel bir drenaj sistemi ile parsel dışına çıkarılarak yağmur hattına bağlanacaktır.




  1. Çatı döşemesi kiremit veya kilitli aluminyum paneller altında strafor, cam yünü veya muadili malzeme ile ısı yalıtımı yapılacaktır.



BÖLÜM 5 – AHŞAP , DEMİR İŞLERİ





  1. Ahşap işleri 1. sınıf malzeme ve işçilikle imal edilecek ve yerleştirilecektir.




  1. Daire Ana giriş kapısı, 1. Sınıf hazır yerli (Dortek, Dorsat, Antre veya muadili ) / yabancı kapı olacaktır.




  1. İç kapılar 1. Sınıf amerikan panel veya muadili hazır yerli ( Dortek, Dorsat, Antre veya muadili özel imalat) / yabancı kapı olacaktır.




  1. Tüm madeni aksam 1. Sınıf olup, doğrama madeni aksamı Türkiye’de üretilen standart mamullerin en iyi kalitede olanları arasından seçilecektir.




  1. Merdiven boşlukları, korkuluğu ferforje veya alüminyum malzeme ve 1. sınıf işçilikle imal edilecektir.




  1. Bina ana giriş kapısı aluminyum dogramalı, lamine camlı olucaktır.

BÖLÜM 6 – CEPHE

Cepheler mimarinin tabiatla uyumlu, kalıcı, zaman ötesi, zamanla güzel eskime hedeflerini sağlamak amacıyla yerine göre tabii veya suni taş, ahşap, aluminyum, prese tuğla, styropor, sıva, boya, kompozit panel kaplama ve benzeri malzemeler kullanılarak inşa edilecektir.


TS 825 Isı Yalıtım Standartlarına ve yönetmeliklere uygun, olarak bina betonarme yüzeylerinde ısı yalıtımı yapılacaktır.



BÖLÜM 7 – DÖŞEME, İÇ DUVAR VE TAVAN KAPLAMALARI





  1. Salonlar

Döşemeler : CE belgeli 3 strip laminant parke(jatoba, merbau, meşe veya muadili) parke veya iç kapı rengiyle uyumlu MDF süpürgelikler.


Duvarlar : Macunlu, silikon esaslı, Su bazlı boya yapılacaktır.
Tavanlar : Macunlu,silikon esaslı, Su bazlı boya yapılacaktır.


  1. Yatak Odaları

Döşemeler : CE belgeli 3 strip laminant parke(jatoba, merbau, meşe veya muadili) parke veya iç kapı rengiyle uyumlu MDF süpürgelikler.


Duvarlar : Macunlu, silikon esaslı, Su bazlı boya yapılacaktır.
Tavanlar : Macunlu, silikon esaslı, Su bazlı boya yapılacaktır.


  1. Mutfaklar

Döşemeler : Projesine göre CE belgeli 3 strip laminat parke (jatoba, merbau, meşe veya muadili) veya 1. sınıf seramik parke veya iç kapı rengiyle uyumlu MDF süpürgelik (Çanakkale Seramik Lecesse 30*60 Seramik muadili)


Duvarlar : Su bazlı boya, tezgah üstü projesine göre 1. sınıf

Seramik (Çanakkale Seramik millenium 30*60 veya muadili)


Tavanlar : Su bazlı boya.
Tezgah ve Dolaplar : 1. sınıf mutfak dolapları ( Linea Decor, Arçelik veya muadili) ve laminat tezgahlar kullanılacak; projesine uygun ebatta, Davlumbaz, elektrikli set üstü ocak, fırın, bulaşık makinesi (Arçelik veya muadili) monte edilmiş komple 1adet teslim edilecektir.

  1. Banyolar

Döşemeler : 1. sınıf seramik (Çanakkale Seramik Salamaca 45*45 veya muadili)


Duvarlar : 1. sınıf seramik (Çanakkale Seramik Salamaca 30*60 veya muadili )


Tavanlar : Su bazlı boya
Banyo dolapları : Tüm banyolara mdf lam kaplama banyo dolabı yapılacaktır.
Aksesuarlar : Projesine uygun olarak temin edilecektir.



  1. Giriş Holleri

Döşemeler : 1. sınıf seramik (Çanakkale Seramik Lecesse serisi 30*60 renk alternatifleri veya muadili)


Duvarlar : Su bazlı boya
Tavanlar : Su bazlı boya.



  1. Koridorlar

Döşemeler : 1. sınıf seramik (Çanakkale Seramik Lecesse serisi 30*60 renk alternatifleri veya muadili)


Duvarlar : Su bazlı boya
Tavanlar : Su bazlı boya.



  1. Bina içi Ortak Alanlar

Döşemeler ve merdivenler: Mimari projesine uygun mermer, traverten veya muadili malzeme ile


Duvarlar : Su bazlı boya.
Tavanlar : Alçıpan ve/veya taşyünü asma tavan veya Su bazlı boya.

BÖLÜM 8 – SIHHİ TESİSAT

Sıhhi tesisat projesi, şartname ve standartlara uygun olarak komple tamamlanacaktır.



  1. Soğuk Su Tesisatı

Soğuk su tesisatında 1. sınıf plastik boru, pex boru ve fitting kullanılacaktır. Merkezi bir su deposundan hidrofor ile bağımsız bölümlere su sağlanacak, bağımsız bölümlerin ayrı sayaçları olacaktır.




  1. Sıcak Su Tesisatı

Bağımsız bölümlerde merkezi sistemden gelen ısı ile ısıtılan sıcak su tesisatı bulunacaktır, 1. sınıf plastik boru, pex boru ve fitting kullanılacaktır. Tüketim her bağımsız bölüm için sayaçlar ile ayrı ayrı ölçülecektir.


Bulaşık ve çamaşır makineleri için gerekli tesisat çekilecektir.
3. Pis Su Tesisatı
Pis su tesisatı sert 1.sınıf PVC malzemeden yapılacak ve ana kanalizasyon şebekesine bağlanacaktır. Pis su tesisatından evin diğer hacimlerine sesin geçmesini önlemek için tedbir alınacaktır.


  1. Vitrifiye Malzemeleri ve Armatürler

Banyo takımları , Çanakkale, Kale, Duravit, Vitra veya emsali, bütün armatürler Artema, Kale veya muadili olacaktır.





  1. Klimalar

Bağımsız bölüm içlerinde 1 adet salonda klima yapılacaktır. Klima bakır borulaması, ve drenajı tekniğine uygun yapılacaktır.




BÖLÜM 9 – ISITMA TESİSATI

Bağımsız bölümlerde, merkezi kazan dairesinden gelen sıcak su ile ısıtılan yürürlükteki standartlara uygun bir yerden ısıtma sistemi kurulacaktır. Pex borular veya pprc borular ile oluşturulan sistem kolektörlerden kontrol edilebilecektir. Yerden ısıtma için harcanan ısı pay ölçerler ile her daire için ayrı ayrı ölçülecektir.




BÖLÜM 10 – ELEKTRİK

Elektrik tesisatı proje, şartname ve standartlara uygun olarak komple tamamlanacaktır.





  1. Bağımsız Bölümler Aydınlatma Tesisatı

Tesisat genel olarak sıva altı PVC boru içinden NYA tipi iletkenlerle ve panolar da keza sıva altı tip olarak tesis edilecek, linye çıkışlarında anahtarlı otomatik sigortalar kullanılacaktır.


Priz ve anahtarlar TSE belgeli en iyi kalite olacak, aydınlatma armatürleri ALICI tarafından konulacaktır.


  1. Topraklama Tesisatı

Binalarda koruma topraklaması tesisatı yapılacak ve herhangi bir bozuklukta gerilim altında kalması söz konusu tekmil madeni aksam topraklanacaktır.




  1. Telefon Tesisatı

Bağımsız bölümlerde, PTT şartnamelerine uygun olarak bina içi telefon sortileri tesis edilecek ve bina girişine konacak PTT kontrol kutusundan bu sortilerle müstakil hatlar çekilecektir.




  1. TV Anten Tesisatı- Dahili konuşma

Bağımsız bölümlerde TV yayını ortak alana kurulacak bir uydu sisteminden tesis edilecektir. Bağımsız bölüm içinde projesine uygun alanlara uydu TV tesisatı dağılımı yapılacaktır.

Tüm parsel içindeki bağımsız bölümlerde bağımsız bölümler arasında dahili sistem kurulacaktır.


  1. Güvenlik İhbar Sistemi

Site ortak kullanım mekanlarına kameralı güvenlik sistemi, ve çevre aydınlatması yapılacaktır.




  1. Jeneratör

Elektrik kesintilerinde site ihtiyacını karşılayacak kapasitede jeneratör.



BÖLÜM 11 – OTOPARK
Tüm bağımsız bölümler için her bağımsız bölüme 1 araçlık açık otopark alanı ekli planda gösterildiği şekilde verilecektir.


BÖLÜM 12 - DOĞRAMA
Bağımsız bölümlerin dış cephe pencere doğramaları CE belgeli cephe ile uyumlu tümüyle ısıcamlı olacak doğramalar projenin gelişimine göre 1.sınıf (TSE belgeli) PVC veya aluminyum (Rehau Shüco veya muadili) doğrama olacaktır.


BÖLÜM 13 – DIŞ MEKANLAR, ORTAK ALANLAR


Binaların giriş avlularında, peyzaj projesine uygun sert zeminler (traverten), ve toprak alanlar projesine göre düzenlenecektir. Her blok içinde 1 adet katlar arasında insan taşımaya yarayan (TSE belgeli) (Otis, Kone, yada yerli muadili) asansör olacaktır.



Bu teknik şartnamedeki yazılı hususlar gerek teknik açıdan gerekse mevzuat açısından S.S.CVS HAVAKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ tarafından niteliksel azaltma yapılmaksızın değiştirilebilir.
Yüklə 30,55 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin