„TÁncos a sőTÉtben /„dancer in the darkYüklə 19,62 Kb.
tarix17.01.2019
ölçüsü19,62 Kb.
#99039

Sâmbătă 3 martie 2018, 19:00, Sala Mare – PREMIERĂ

DANSÂND ÎN NOAPTE” („TÁNCOS A SŐTÉTBEN /„DANCER IN THE DARK”) de Patrick Ellsworth, muzică originală de Vlaicu Golcea, regia: Kocsárdi Levente

Musicalul este bazat pe filmul renumitului regizor danez Lars von Trier, „Dancer in the dark”. Scenariul filmului a fost adaptat pentru formatul de teatru de către Patrick Ellsworth din Statele Unite, fiind jucat cu mare succes pe scenele din toată lumea. Drama urmărește destinul Selmei, o femeie îndrăgostită de musical, aproape oarbă, care își crește singură fiul și, în urma unor întâmplări nefericite, este arestată și condamnată la moarte. Selma va fi jucată de Magyari Etelka, din distribuție făcând parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Bilete: preț unic premieră 30 lei, la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.

4 martie 2018, 17:00 și 9 martie 2018, 19:00, Sala Mare

DANSÂND ÎN NOAPTE” („TÁNCOS A SŐTÉTBEN /„DANCER IN THE DARK”) de Patrick Ellsworth, muzică originală de Vlaicu Golcea, regia: Kocsárdi Levente

Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.

Joi, 8 martie 2018, 19:00, Sala Studio

GUPPI” de Vasili Sigariev, regia Mucsi Zoltán

Guppi spune povestea impresionantă şi comică a unei femei nefericite, care nu este conștientă de nocivitatea relației amoroase în care se află. Femeia însingurată rătăceşte într-un labirint al afecţiunii, iubirii condiţionate şi umilinţei. Victimă a agresiunii domestice, Guppi refuză să accepte că merită un bărbat mai bun, dispus să o iubească pentru ceea ce este. Spectacolul este o adaptare după textul lui Vasili Sigariev, scenarist şi regizor contemporan considerat de presa internaţională unul dintre principalele motoare ale noii dramaturgii ruse.

Distribuţie: Nagy Dóra, Kiss Attila, Aszalos Géza, Makkai Eszter / Mag Tímea

Durata: o oră 40 minute

Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română la cască.
Sâmbătă, 10 martie 2018, 19:00, Sala Studio

ORAȘUL NOSTRU” („NAŠE MESTO”) de Simon Grabovac, regia Bogdan Janković – spectacol invitat din Novi Sad, coproducție a Centrului Cultural Novi Sad și Teatar 43

Creat după s-a anunțat că Novi Sad va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021, spectacolul-colaj „Naše mesto/Orașul nostru” s-a născut din nevoia de a vorbi despre un loc care se sufocă din cauza multiplelor clișee și idei preconcepute. Este un spectacol bazat pe cercetarea textelor scrise despre Novi Sad, dar și a mentalității locale, a imaginii pe care o au locuitorii care (nu) se regăsesc în orașul în care trăiesc. Ce înseamnă să fii din Novi Sad, oare porți o anumită răspundere, cât de deschiși sunt localnicii față de cei veniți din exterior, cum te poți acomoda acolo, ce comportamente sunt inacceptabile – totul prin ochii a doi tineri care s-au mutat de curând la Novi Sad.

Durata: o oră 20 minute

Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română și maghiară prin supratitrare.

Duminică, 11 martie 2018, 19:00 Sala Studio

ZI-I!” („HUZD RA!”) – serată muzicală cu muzică maghiară interpretată de Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila, Molnos András Csaba

regia: Molnos András Csaba, conducător muzical: Borsos Pál

Durata: o oră 30 minute

Bilete: Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro

Vineri, 16 martie și marți, 27 martie 2018, 19:00, Sala Studio

AVALANŞA” („LAVINA”) de Tuncer Cucenoglu, în regia lui Kedves Emőke

Povestea urmăreşte o familie dintr-un sătuc în Anatolia, care trăieşte sub ameninţarea iminentă a avalanşei. Pentru a se proteja, cu ani în urmă sătenii au căzut de acord ca timp de nouă luni pe an să trăiască în tăcere, fiind interzise petrecerile, folosirea armelor sau naşterile. Însă o tănâră va naşte înainte de termen şi ameninţă să perturbe liniştea din sat. Citită în cheie simbolică, „Avalanşa” poate fi o metaforă a sistemelor totalitare în care populaţia trăieşte dominată de frica de a nu încălca regulile.

Distribuţia: Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Kiss Attila, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Mátrai Lukács Sándor, Simó Emese și Tar Mónika. Durata: o oră 15 minute

Bilete: Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură supratitrare în limba română.
Luni, 19 martie 2018, 19:00, Sala Mare

INCENDII” („FUTÓTŰZ”) de Wajdi Mouawad, regia Radu-Alexandru Nica

Montat în premieră națională la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, textul Incendii de Wajdi Mouawad (canadian de expresie franceză, cu origini libaneze), este o poveste de tip puzzle despre pierderea unui trecut misterios și plin de tenebre, ce se lasă cu greu recuperat. Subiectul reprezintă parcursul sinuos și inițiatic al gemenilor Jeanne și Simon, în încercarea acestora de a decripta trecutul mamei lor care, înainte de moarte, a tăcut cinci ani de zile.

Piesa a fost adaptată pentru filmul omonim nominalizat la premiile Oscar la categoria „Cel mai bun film străin” al anului 2011.

Interzis spectatorilor sub 14 ani. Durata: 3 ore

Distribuția: Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Tokai Andrea, Molnos András Csaba, Éder Enikő, Kiss Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Mátyás Zsolt Imre, Vass Richárd, Kocsárdi Levente, László Sándor,

Mátray László

Bilete: Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.


Marți, 20 martie 2018, 19:00, Sala Studio

DEȘTEPTAREA PRIMĂVERII” („A TAVASZ ÉBREDÉSE”), de Frank Wedekind, regia Horváth Anna

Relaţia tensionată dintre părinţi şi adolescenţi în ceea ce priveşte curiozitatea sexuală, sentimentele şi senzaţiile noi pe care le simt băieţii în preajma fetelor, homosexualitatea şi consecinţele lipsei de comunicare cauzate de tabuuri şi preconcepţii – toate acestea sunt abordate într-un limbaj teatral modern. Textului i se adaugă monologuri cu caracter autobiografic scrise de actori şi se imprimă o atmosferă mai degajată, deschisă, susţinută de coregrafie şi muzica electrică. Din distribuţie fac parte studenţii Universităţii “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi a Universităţii din Târgu Mureş: Abai-Szabó Tamás, Daragus Anna, Matola Norbert şi Wessely Zsófia Anna, precum şi actorii profesionişti Éder Enikő, Gelányi Bence, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd şi Mihály Csongor.

Interzis spectatorilor sub 14 ani. Durata: două ore 20 minute, o pauză

Bilete: Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română la cască.

Duminică, 25 martie 2018, 19:00, Sala Studio

AȘTEPTÂNDU-L PE GODOT” („GODOT-RA VÁRVA”) de Samuel Beckett, regia László Sándor, Balázs Áron – spectacol invitat din Novi Sad

Spectacol-examen al studenților de an terminal la Universitatea de Arte Novi Sad, secția maghiară.

Durata: două ore 15 minute

Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Spectacol jucat în maghiară, fără traducere.

Joi, 29 martie 2018, 11:00 și 13:00, Sala Studio – în săptămâna Școala Altfel, spectacole pentru elevii maghiari

RĂSTURNARE” („KISFORDULÁS”) după Petőfi Sándor, one-man show de Molnár BenceSpectacolul are la bază satira socială „Barosul satului” de Petőfi Sándor. Totul începe când Capbarosan adoarme în timpul slujbei și se trezește singur, încuiat în biserică. De-aici încolo, publicul va fi martorul unui show cu evadări, stropit cu vin și amor, în care actorul reconstruiește situațiile și joacă el însuși toate rolurile, conferindu-le personajelor întotdeauna alt caracter, nu cel imaginat de autor.
DEPLASĂRI ȘI FESTIVALURI

  • 13 martie, Subotica (Serbia) – „Maghiar”, regia Urbán András, coproducţie cu Teatrul Kosztolányi Dezső din Subotica

  • 22 martie, Oradea, Festivalul HolnapUtán – „Deșteptarea primăverii”, regia Horváth Anna

  • 25 martie, Budapesta, Teatrul Szkéné – două reprezentații ale spectacolului „Avalanșa”, regia Kedves Emőke


URMĂTOAREA PREMIERĂ
Crăiasa zăpezii” („Hókirálynő”), spectacol pentru copii regizat de Traian Savinescu

Premiera: aprilie 2018
Yüklə 19,62 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə