Toimintasuunnitelma vuodelle 2009Yüklə 29,78 Kb.
tarix15.01.2019
ölçüsü29,78 Kb.
#96780

Toimintasuunnitelma vuodelle 2011
Tuleva vuosi on lippukunnan 49. toimintavuosi. Vuoden aikana jatkamme uuden ikäkausiohjelman käyttöönottamista ja panostamme erityisesti samoaja ja vaeltajatoiminnan kehittämiseen lippukunnassamme. Lisäksi panostamme jo toiminnassa olevien osastojen toiminnan laadunparantamiseen (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat). Vuoden aikana jatkamme johtajahuollon kehittämistä, jotta lippukunnassa toimii jatkossakin innokkaita partiojohtajia. Piiri järjestää Napakettu –talvileirin ja lippukunta kannustaa yli 12-vuotiaita jäseniään osallistumaan leirille. Lisäksi vuoden aikana perustetaan toimikunta suunnittelemaan lippukunnan 50-vuotisjuhlia.

Jäsenistö ja johtajisto
Lippukunnan jäsenmäärä on noin 150. Uusien jäsenten ottamista vaikeuttaa pula johtajista sillä useat johtavat lähtevät yhä nuoremmalla iällä eri paikkakunnille opiskelemaan ja asumaan. Vuonna 2011 pyrimme kehittämään uuden ikäkausiohjelman käyttöä lippukunnassamme entisestään ja sen avulla saamaan uusia johtajia ja lapsia partiotoimintaan. Lisäksi pyrimme varmistamaan, että nykyiset jäsenet pitävät partion yhtenä harrastuksistaan tulevaisuudessakin.

Lippukunnan toiminnan perustana ovat aktiiviset vapaaehtoiset nuoret. Heillä kaikilla on partion lisäksi opiskelut tai työt, muut harrastukset sekä vapaa-aika, joten tulevanakin vuonna panostamme johtajien hyvinvointiin ja virkistäytymiseen. Pyrimme luomaan avoimen ja tiiviin yhteishengen johtajiston kesken ja näin takamaan, että meillä on runsaasti aktiivisia nuoria niin viikkotoiminnassa kuin hallituksessa myös tulevina vuosina.Johtajisto pyritään pitämään aktiivisena ja partioon sitoutuneena sopivan tehtäväjaon ja aktiivisen toiminnan avulla. Viikkotoiminnassa mukana olevia johtajia pyritään tukemaan aktiivisesti toimivalla johtajaneuvostolla. Koko johtajisto kokoontuu kuukausittain keskustelemaan kuluneesta kuukaudesta ja suunnittelemaan tulevaa kuukautta. Hallitus kokoontuu tarvittaessa keskustelemaan lippukunnan asioista ja tulevista tapahtumista sekä hankkeista.


Ikäkausitoiminta
Lippukunnassamme otettiin käyttöön Suomen Partiolaisten uusi ikäkausiohjelma syksyllä 2009. Uuden ikäkausiohjelman käyttöönotto tarkoittaa suorituskirjojen sekä taito- ja vaihemerkkien uusimista. Lisäksi uuden ohjelman myötä merkkejä jaetaan entistä enemmän. Uusista ikäkausista lippukunnassa on ollut toiminnassa sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat. Syksyllä 2010 myös samoaja- ja vaeltajatoiminta aloitettiin. Vuonna 2011 pyritään kehittämään kaikkien osastojen toimintaa ja erityisesti aktivoimaan vaeltajatoimintaan.

Toimintayksiköt
Sudenpenturyhmiä lippukunnassa on kevätkaudella viisi, kaksi tyttölaumaa ja kaksi poikalauma sekä Valpperissa toimiva sekaryhmä. Mahdollisesta laumanjohtajapulasta huolimatta jokaisella ryhmällä tulee olemaan vähintään kaksi johtajaa. Johtajien koulutukseen panostetaan tarpeen sekä halukkuuden mukaan.

Lippukunnassa toimii kevätkaudella neljä seikkailijajoukkuetta. Syyskaudella perustetaan tarpeen vaatiessa uudet joukkueet sudenpennuista tuleville tytöille ja pojille.

Lippukunnassa kokoontuu myös tarpoja-, samoaja- sekä vaeltajaryhmät. Uuden ikäkausiohjelman tarkoitus on antaa nuorille johtajille mahdollisuus kehittää itseään johtajapestin ohella ns. perinteisten partiotaitojen saralla ja tiivistää yhteishenkeä samanikäisten johtajien kanssa. Kokouksista he saavat myös ideoita omiin koloiltoihinsa. Samoajat ja vaeltajat eivät kokoonnu viikoittain. Lippukunta pyrkii järjestämään ohjelmaa myös naapurilippukuntien kanssa, jotta nuorille johtajille tarjoutuu mahdollisuus verkostoitua myös muiden partiolaisten kanssa.

Kurssit ja koulutustoiminta
Ikäkausikoulutus:

Osastojen johtajat ja koulutusvastaava huolehtivat, että ryhmien johtajat saavat uuden ikäkausiohjelman mukaista koulutusta myös jatkossa. Jokaisen ikäkauden johtajille on tarjolla perus- sekä jatkokoulutuksia.

Lisäksi vartionjohtajia eli jatkossa sampoja ja laumanjohtajia eli jatkossa akeloita opastetaan kuukausittaisissa osastojen johtajaneuvostoissa. Sampoja ja akeloita jatkokoulutetaan halukkuuden ja tarpeen mukaan. Koulutuksen tavoitteena on huolehtia, että jokaisella seikkailijalla ja sudenpennulla on mahdollisuus osallistua sopivan kokoisen ryhmän laadukkaaseen toimintaan. Osastonjohtajille tarjotaan mahdollisuus osallistua heille suunnattuun koulutukseen.
Yleinen johtajakoulutus:

Johtajakoulutuksen tavoitteena on huolehtia, että lippukunnassa on riittävästi aktiivisia partiojohtajia, jotka ylläpitävät lippukunnan toimintaa. He hoitavat monenlaisia tehtäviä toimiessaan mm. tapahtumien vastuullisina järjestelijöinä, sudenpentujohtajina, osastojen johtajina tai lippukunnan hallituksessa. Vuoden aikana pyritään jälleen kouluttamaan uusia partiojohtajia. Uuden ikäkausiohjelman myötä myös koulutusohjelma on muuttunut ja partiojohtajakoulutus on suunnattu nykyisin hieman vanhemmille johtajille eli heti täysi-ikäisinä johtajia ei välttämättä lähetetä partiojohtajakoulutukseen.
Muu taitokoulutus:

Koulutuksen tavoitteena on tarjota johtajaikään ehtineille lippukuntalaisille mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen sekä uusien (esim. retkeilyssä tarvittavien) taitojen hankkimiseen. Lippukunnassamme suositumpia kursseja on viime vuosina ollut muonittaja-, ensiapu- sekä leikkikurssit.

Retket ja leirit
Sudenpentuosasto:

Keväällä järjestetään yhden yön retki telttamajoituksella. Myös syyskaudella järjestetään yöretki. Osaston päiväretkiä pyritään myös järjestämään.
Seikkailijat:

Syys- ja kevätkaudella seikkailijoille järjestetään kahden yön retki. Joukkueita kannustetaan tekemään päiväretkiä myös keskenään.
Tarpojat, Samoajat, Vaeltajat:

Tarpojat ja heistä vanhemmat johtajat voivat osallistua piirin talvileirille. Lisäksi jokaiselle ikäryhmälle pyritään järjestämään omia retkiä joko lippukunnan omin voimin tai yhdessä alueen tai naapurilippukuntien kanssa.
Aikuiset:

Aikuisille ja muille johtajapestissä oleville pyritään järjestämään oma retki, jossa he voivat opetella ja kerrata partiotaitoja, saada vinkkejä kokouksiin ja viettää aikaa johtajatovereidensa kanssa.
Kesäleiri:

Kesällä lippukunta järjestää oman kesäleirin, joka on tarkoitettu kaikille ikäkausille.

Kilpailut
Toimintakilpailulla kannustetaan viikkotoiminnassa mukana olevia ryhmiä aktiiviseen toimintaan sekä retkeilyyn. Lisäksi yli kymmenvuotiaita partiolaisia rohkaistaan osallistumaan alueen pienempiin partiotaitokisoihin sekä piirin partiotaitokisoihin. Myös sudenpennut voivat osallistua omiin kisoihinsa.

Lippukuntalehti Henriikka
Vähintään yksi Henriikka pyritään julkaisemaan vuoden aikana. Lehden julkaisemisella halutaan korostaa lippukuntalaisten yhteenkuuluvuutta, lisätä toiminnan näkyvyyttä sekä parantaa tiedonkulkua sidosryhmiin.

Lippukunnan verkkosivut
Lippukunnan kotisivut toimivat tiedotuskanavana lippukuntalaisiin, heidän vanhempiinsa sekä muiden sidosryhmien suuntaan. Sivuille päivitetään aktiivisesti tietoa tulevista tapahtumista.


Facebook
Lippukunnalla on oma Facebook –ryhmä, jonka avulla pyritään pitämään yhteyttä niin nykyisiin kun entisiinkin lippukunnan jäseniin. Lisäksi lippukunnan samoajaryhmällä on omat facebook -sivut.

Kämppäprojekti
Tukiyhdistys on vuokrannut Nousiaisten Raittiusyhdistykseltä vajaan viiden hehtaarin laajuisen maa-alueen 50 vuodeksi oman kämpän rakentamista varten. Kämppä vihittiin käyttöön keväällä 2010. Vuonna 2011 Korsvuorella jatketaan työskentelyä talkoohengellä pienempien rakennelmien ja huoltotöiden parissa.

Muuta

Keväällä:  • Paraatiharjoitukset

  • Lounais-Suomen Partiopiirin kevätparaati

Syksyllä:  • Lippukunnan kaudenavajaisten ja ilmoittautumisten yhteydessä järjestetään vanhemmille pieni tiedotustilaisuus partiosta.

  • Syyskauden alussa pidetään syyskirkko tai hartaus, jonka yhteydessä pidetään lupauksenantotilaisuus.

  • Yhteydenpitoa jäsenten vanhempiin ja muihin sidosryhmiin pyritään tiivistämään.

  • Lippukunnan joulujuhla päättää syyskauden.


Yüklə 29,78 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə