Toscana si cinque terreYüklə 27,57 Kb.
tarix16.04.2018
ölçüsü27,57 Kb.
#48391

TOSCANA SI CINQUE TERRE
Bologna – Montecatini Terme – Florenta – Siena – San Gimignano – Pisa – Lucca – Cinque Terre

Ziua 1. BUCURESTI – FLORENTA – MONTECATINI TERME

Prezentare in aeroportul Henri Coanda – Otopeni pentru check-in si imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu destinatia Florenta. Sosire la Florenta, preluare de la aeroport si transfer in catre Montecatini Terme. Transfer la Montecatini Terme pentru cazare si cina la hotel 3*.


ZIUA 2. FLORENTA – Orasul artelor

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau optional excursie de o zi la Florenta. Oras considerat leaganul renascentismului, Florenta imbina perfect arta cu istoria oriunde te uiti in jur, ca un adevarat muzeu in aer liber, plin de capodopere remarcabile. Veti putea admira Piazza del Duomo cu Catedrala Santa Maria del Fiore, Clopotnita creata de Giotto si baptiseriul octogonal din secolul al XII-lea, Piazza della Signoria, biserica Orsanmichele, decorata cu opere de arta din bronz si marmura, creatie a lui Donatello. Vizita continua cu Primaria din Florenta, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi si Uffizi Gallery si apoi, ajungand la raul Arno veti putea admira simbolul orasului – Ponte Vecchio, datand din secolul al XIV-lea. Cazare si cina la hotel 3* in Montecatini Terme.


ZIUA 3. SIENA - SAN GIMIGNANO – CHIANTI

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau optional excursie de o zi la Siena & San Gimignano. Dupa micul dejun pornim inspre regiunea Chianti, recunoscuta la nivel mondial pentru calitatea vinurilor rosii. Strabatand o zona incantatoare in care livezile de maslini se impletesc cu zonele viticole, veti ajunge in San Gimignano, un oras toscan traditional, unde veti putea admira turnurile medievale. Dupa un scurt popas in San Gimignano, ne indreptam spre Siena. Daca in Florenta calatoriti in timp in perioada Renascentismului, atunci in Siena veti ajunge in perioada Evului Mediu. Turul incepe in Piazza del Campo, cu forma sa speciala, de scoica, si pentru Palio di Siena (hipodromul unde de doua ori pe an se desfasoara curse de cai). Pallazzo Comunale si Torre del Mangia vegheaza peste intreaga piata, oferind o imagine panoramica impresionanta a pietei dar si a orasului. Un exemplu extrem de important al stilului gotic-romanesc Italian este Catedrala din Siena, unde veti putea admira baptiseriul, criptele dar si muzeul. Opera care gazduieste lucrarea lui Duccio Buoninsegna - altarul Maestà, datand din secolul a XIV –lea. Cazare si cina la hotel 3* in Montecatini Terme.


ZIUA 4. PISA si LUCCA

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau optional, excursie de o zi la Pisa & Lucca. Astazi ne indreptam spre unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Italiei - Turnul Inclinat din Pisa, aflat in Piazza dei Miracoli. Avand o inaltime de 55,86 m si o greutate estimata de 14500 tone, turnul a fost proiectat ca un turn vertical, insa, din cauza slabei calitati a solului, fundatia a inceput sa se afunde in pamant imediat dupa inceperea constructiei in anul 1173. Dupa ample operatiuni de restaurare si sustinere desfasurate de-a lungul timpului, in anul 2001 turnul a fost declarat sigur si a fost redeschis publicului. Tot in Piazza dei Miracoli veti putea admira Catedrala si baptiseriul. Dupa pranz, traseul continua spre Lucca – o mica Venetie fara apa. In micutul orasel incadrat de ziduri imense in stil renascentist puteti admira centru istoric, Domul Sf. Martin, Piazza dell’Anfiteatro, cu a sa forma ovala, sau puteti urca pana in varful Turnului Guinigi cu ai sai copaci seculari aflati pe acoperis. Cazare si cina la hotel 3* in Montecatini Terme.


ZIUA 5. CINQUE TERRE

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau optional excursie de o zi la Cinque Terre. Ne indreptam spre regiunea La Spezia in Liguria, poarta de acces spre o zona unica in lume, atat prin frumusetea locului cat si prin amplasare. Parcul National Cinque Terre sau Cele cinci Pamanturi, este format din cinci sate medievale pescaresti, construite pe stancile Rivierei Ligurice, care pornesc din mare si se intind pe culmile din jur. Intreaga zona se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar stradutele inguste si inghesuite, cu case colorate, creeaza un peisaj atemporal, refuzand orice adaptare la vremurile moderne. Fiecare oras are propria gara, iar trenurile circula cu regularitate facand astfel legatura intre “lumea moderna” si acest mic colt de Rai. Cazare si cina la hotel 3* in Montecatini Terme.


ZIUA 6. BOLOGNA

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau optional, excursie de o zi la Bologna, oras ce detine unul din cele mai vechi si bine conservate centre istorice din Europa. In turul pietonal al orasului Bologna descoperim cladiri cu arcade vechi de piatra si caramida, piete fascinante, biserici si palate. Itinerariul incepe in inima orasului cu Piazza Maggiore si palatele sale, toate de origine medievale: Palazzo di Re Enzo, Palazzo Comunale, Primaria, Palazzo del Podesta (secolul XIII), Curtea orasului, Palazzo dei Notai si Palazzo dei Banchi. Cazare si cina la hotel 3* in Montecatini Terme.


ZIUA 7. MONTECATINI TERME

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru a descoperi minunata statiune Montecatini si baile sale termale cu proprietati curative, folosite inca din vremea Romanilor. Nu ratati o vizita in zona Montecatini Alto, orasul medieval situat la 299 m altitudine. Cazare si cina la hotel 3* in Montecatini Terme.


ZIUA 7. MONTECATINI TERME – FLORENTA - BUCURESTI

Mic dejun. Transfer catre aeroportul din Florenta si imbarcare pe cursa Blue Air cu destinatia Bucuresti Otopeni.
Tarife / Persoana in camera dubla

Date de plecare 2017

Sezon A: 269€

02.05

10.10


17.10

Sezon B: 299€

26.09

03.10


Sezon C: 349€

19.09

Sezon D: 369€

12.09

Sezon E: 399€

05.09

Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana. Tariful a fost calculat pentru un grup minim de 20 persoane. In cazul in care nu se va forma grupul minim, tariful se recalculeaza sau plecarea se anuleaza.

EXCURSII OPTIONALE ADULT


EXCURSII OPTIONALE


 • FLORENTA - 55€

 • SIENA - SAN GIMIGNANO - CHIANTI - 49€

 • PISA si LUCCA - 45€

 • CINQUE TERRE - 55€

 • BOLOGNA - 45€

Grup minim pentru excursii optionale: 15 participanti


Servicii incluse:

 • Bilet de avion Bucuresti – Florenta – Bucuresti, compania Blue Air

 • 7 nopti cazare la hotel de 3* cu demipensiune

 • Transfer aeroport – hotel – aeroport

 • Insotitor de grup din partea agentiei, vorbitor de limba romana

 • Un bagaj de mana de max. 10 kg

 • Un bagaj de cala de max. 32 kg

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport in valoare de 95 eur/pers (obligatoriu, se achita in agentie odata cu pachetul turistic)

 • Excursii optionale

 • Asigurarea medicala si storno, bacsis pentru soferi locali

 • Taxele de oras (se achita la receptia hotelului, unde este cazul)CONDITII DE REZERVARE

 • CONDITII DE PLATA:

  • La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului

  • Diferenta se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei

 • CONDITII DE ANULARE:

  • 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare

  • 50% penalizare pentru anularea cu 29 - 21 zile inainte de plecare

  • 100% penalizare pentru anularea cu 20 – 0 zile inainte de plecare sau no show

 • CONDITII DE INSCRIERE:

  • In cazul neconfirmarii hotelului solicitat, se va confirma un alt hotel din oferta, cu acelasi standard si grad de confort similar;

  • Neconfirmarea hotelului solicitat initial nu poate constitui motiv de anulare a rezervarii.

DOCUMENTE DE CALATORIE

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.

 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.

 • Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.

 • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

 • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

 • Locurile in avion vor fi alocate de catre ghiseul de check-in din aeroport in ordinea sosirii pasagerilor.

 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat.

 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.


Yüklə 27,57 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə