Türk hava yollari tarifeli seferi İle 19 – 26 Mayıs 2017



Yüklə 92,96 Kb.
tarix29.07.2018
ölçüsü92,96 Kb.
#62605

cid:1654ac5d-a62e-4022-a1a4-443917b89ff8@terrayapi.terraholding.local

ENDÜLÜS & FAS TURU

Marakeş (2), Fes (1), Tanca(1), Malaga (3)

TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

19 – 26 Mayıs 2017

7 Gece / 8 Gün







Gidiş

Dönüş

Tarihler

 

Günler

İst- Kazablanka Kalkış ve İniş Saatleri

Malaga - İst Kalkış ve İniş Saatleri

Casablanca

Malaga

19 Mayıs

26 Mayıs

Cuma - Cuma

10:55 – 14:00

13:10 – 18:20

1.Gün : İstanbul – Casablanca – Marakeş // 19 Mayıs 2017 Cuma

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 08:00’de buluşma. Bilet, bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK 617 sefer sayılı uçağı saat 10.55’te Kazablanka’ya hareket ediyoruz. Varışımız yerel saat ile 14:00’te olacaktır. Ardından özel aracımız ile buluşuyor ve Fas’ın ilk Başkenti olan kırmız şehir Marakeş’e doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saat 30 dakikalık yolculuğumuzun ardından Marakeş’e varıyor ve imparatorluk kentlerinin arasında belki de en bilineni Marakeş’i panoramik olarak keşfetmeye başlıyoruz. Marakeş’i hak ettiği üne kavuşturan ve geçmişin hatıralarını canlandıran manzaralar eşliğinde yapacağımız turumuz sırasında 1565’te Sultan Ebu el-Hasan döneminde inşa edilen, Mağribi mimarisine sahip, ince taş işçiliği ile dikkat çeken Ali Bin Yusuf Medresesini gezerek başlıyoruz. Daha sonra 75 metre yüksekliğinde minaresi ile dikkat çeken adını etrafındaki kütüphanelerden alan 1150 yılında tamamlanmış Kutubiye Camisi, iki bölmeden oluşan 19 yy sonrasında vezir Si Moussa ve oğlu Ba Ahmed tarafından yapılmış Bahai Sarayı’nı gezerek devam ediyoruz. Labirenti andıran dar sokakları ve caddeleri ile, her yana yayılmış, hayal edilebilen her şeyin satıldığı dükkanları ve tezgahları ile safran kokulu Medina’yı geziyoruz ve Fas’ta özgün yapısıyla dikkat çeken, Unesco Milli Miraslar listesinde mevcut ender meydanlardan birisi olan "Açık Hava Tiyatrosu"'da Djemma El Fna Meydanı ile sona erecek. Dünya'nın farklı ülkelerinden turist gelmesine sebep olan meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen bu meydanı gördükten sonra otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Marakeş’teki otelimizde.

2.Gün : Marakeş // 20 Mayıs 2017 Cumartesi

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Şehri dilediğiniz gibi keşfedebilir veya rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Essaouira şehir turuna katılabilirsiniz. Turumuzda Cichaoua üzerinden Atlas okyanusu kıyısında yer alan eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidilecektir. Unesco tarafından “Dünya Mirası” olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız Atlas Okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir . Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medina keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri birçok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar bu şehirde yaşamışlardır. Turumuzun bitiminde Marakeş’e dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Chez Ali Show’una katılabilirler. Chez Ali gece kulübüne yapacağımız tura katılıp aksam yemeğini orada alabilirsiniz. Bin bir gece masallarını andıran bu show’da müzisyenler, şarkıcılar, akrobat ve süvariler tipik Fas çadırları altında, masalsı bir yemek eşliğinde, ziyaretçilere nefis bir şov sunmaktadırlar. Konaklama Marakeş’teki otelimizde.



Chez Ali Show ve Akşam Yemeği: 70 €

Essaouira şehir turu: 65 €

3.Gün : Marakeş – Casablanca – Rabat – Fez // 21 Mayıs 2017 Pazar

Sabah kahvaltısı sonrası erken saatte otelden ayrılıp Kazablanka’ya transfer oluyoruz ve şehir turu yapıyoruz. Panoramik olarak yapacağımız turumuzda 1930 yılında Fransızlar tarafından kurulan, geleneksel Fas mimarisi ile modern Fransız mimarisinin bir karışımı olarak, düzgün sokakları, yollarda kurulu tezgahları ve birbirinden güzel evleri ile Habous güzel bir başlangıç oluyor. Daha sonra Neo-Gotik tarzında inşaa edilmiş Kazablanka Katedrali (Sacre Coeur), V. Muhammed Meydanı ve Birleşmiş milletler meydanını görüyor ve son durağımız olan Fas’ın en büyük, Dünyanın ise en büyük yedinci camii olan Hassan II Camisine hareket ediyoruz. Fas Kralı 2. Hasan tarafından inşa edilen, Endülüs kültüründen esintiler taşıyan camiyi gezdikten Kazablanka’nın meşhur kordon boyu “Corniche” kısa bir mola verip Rabat’a geçiyoruz. Varışın ardından Rabat şehir turu. Panoramik olarak yapılacak şehir turunda; Mohammed V Mozolesi’ni, Hassan Kulesi ve Kasbah Oudaia görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Fes şehrine hareket. Kısa bir yolculuğunun ardından şehre varış. Varışı takiben yapılacak olan Fes panoramik şehir turumuzda; Attarine Medresesi, Eski Karaounie Üniversitesi, Andalous Camii, Nejarine Meydanı, Fas’a özel takıların, bakır ve süs eşyalarının satıldığı, zanaatkârlar çarsısı gezilecek, Fes Irmağı yakınlarında kurulmuş olup bugün aynı arkaik tekniklerle derilerin işlendiği tarihi meydan görülecek, panoramik Medina (Eski Şehir) turu sonrası otelimize yerleşme. Konaklama Fez’de otelimizde.



4.Gün : Fez – Şafşavan (Chefchaouen) – Tanca // 22 Mayıs 2017 Pazartesi

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Şafşavan’a (Chefchaouen) transfer oluyoruz. 1471 yılında bir kale olarak kurulan, tarih boyunca İspanyollar ve Yahudiler ağırlıklı olmak üzere bir çok etniğe ev sahipliği yapan, kuzey Fas’taki Rif dağlarının eteklerinde kurulan, neredeyse tüm sokakların, evlerin maviye boyandığı ve mavi şehir olarak bilinen Şafşavan’ı ziyaret ediyoruz. Bu şirin yerde unutamayacağımız fotoğraflar çektikten sonra Cebelitarık boğazında bulunan Tanca’ya hareket ediyoruz. Varışı takiben Tanca şehir turu. Bu turumuzda önce Cape Spartel deniz fenerine giderek Atlas Okyanusu ile Akdeniz'in birleştiği noktayı, daha sonra Herkül mağarasına giderek, suların aşındırmasıyla meydana çıkan Afrika Haritası şeklindeki mağara ağzını görüyoruz Tanca'nın eski yerleşim alanı olan Medine bölgesini geziyoruz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Konaklama Tanca’da otelimizde.



5.Gün : Tanca – Tarifa - Malaga // 23 Mayıs 2017 Salı

Otelde alınacak sabah kahvaltının ardından özel otobüsümüz ile Tanca limanına transfer oluyoruz. Feribot ile İspanya Tarifa limanına hareket ediyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından Tarifa limanına varış ve takiben limanda bizi bekleyen transfer aracımıza biniyoruz, ardından Malaga şehir turu için limandan hareket ediyoruz. Pablo Picasso’nun doğduğu Malaga şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında Paseo de Parque (Park caddesi), Plaze de la Merced, Cervantes Tiyatrosu, Puerto Marina (Liman), La Alcazaba ve Gibralfaro kalesi bulunmaktadır. Tur sonrası otelimize transfer. Konaklama Malaga’daki otelimizde.



6.Gün : Malaga // 24 Mayıs 2017 Çarşamba

Otelde alınacak sabah kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra düzenlenecek olan Sevilla turuna katılabilirler. Bu turumuzda ; Muvahhit’ler döneminden kalma eski Ulu Camii’nin yerine 15. yy da inşa edilmeye başlanan Sevilla katedrali ve iralda kulesi ( giriş dahil), Arap Gotik ve Rönesans tarzı sarayların yan yana yükseldiği krallık malikanesi Alcazar sarayı (dışarıdan), Altın Kule denilen 13. yy’dan kalma kale, birçok ortaçağ kilisesiBelediye Sarayı, Plaza de Espanya, Plaza de America, Endülüs bölgesinin en uzun nehri olan Guadalquivir nehri , Maestranza boğa güreşi arenası görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize dönüyoruz. Konaklama Malaga’daki otelimizde.



Sevilla & Sevilla Katedral turu : 75 €

7.Gün : Malaga // 25 Mayıs 2017 Perşembe

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle ekstra Granada & Elhamra Sarayı turuna katılabilirler (Sarayın müsaitliğine bağlı olarak gerçekleştirilir). Elhamra, Gırnata'ya hakim bir tepe üzerindeki düzlükte, savunma kalesi ve saray olarak yapılmıştır. Bu yüzden dışarıdan biraz hantal görünür. Fakat hantal kale duvarlarının içinde eşsiz güzellikte bir sarayla karşılaşılır. Duvarlarında kırmızı tuğla, damında kırmızı kiremit kullanıldığı için adına da Elhamra, yani "Kırmızı" denmiştir. Saraydan sonra Granada şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Tur esnasında; Kristof Kolomb caddesi, Yeni Meydan, Arap çarşısı, Kayzer pazarı, Albayzın Çingene Mahallesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Konaklama Malaga’daki otelimizde.


Granada & Elhamra Sarayı turu : 75 € Kişi Başı

8.Gün : Malaga - İstanbul // 26 Mayıs 2017 Cuma

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Malaga Havalimanı’na transfer. THY’nın TK 1306 sayılı seferi ile 13:10’da Malaga’dan hareket ve keyifli bir yolculuğun ardından yerel saatle 18:20’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.



****** Ekstra turlar minimum 20  kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****


  • TURUN ARTILARI

    • Casablanca'nın dış kesimlerini ve birbirinden güzel evleri ve sokakları ile Habous semtini keşfedeceğiz.

    • Casablanca'da ünlü Hassan II Camisi'ni göreceğiz.

    • Marakeş'in semtleri Medina’ gezecek, Djemma El Fna Meydanı'nda fal baktırabileceğiz

    • Mavi şehir olarak bilinen Şafşafan’ı ziyaret ediyoruz.

    • Cebelitarık boğazında bulunan Tanca’yı geziyoruz.

    • Muvahhit’ler döneminden kalma eski Ulu Camii’nin yerine 15. yy da inşa edilmeye başlanan Sevilla katedrali ve Arap Gotik ve Rönesans tarzı sarayların yan yana yükseldiği krallık malikanesi Alcazar sarayı’nı keşfedeceğiz.

    • Batı İslam sanatının en etkili yapılarından biri olan Cordoba Camii ve Musevi Mahallesi ziyaret edeceğiz.






Endülüs & Fas Turu

2 veya 3 Kişilik Odada Kişibaşı Paket Fiyat

Single Oda Farkı

0 – 2 yaş


2 – 12 yaş



Atlas Asni Hotel Marakeş vb. - 4* Standart oda

http://www.hotelsatlas.com/index.php/en/cities/marrakech/atlas-asni-marrakech



Kenzi Basma Hotel Casablanca vb. – 4* Standart Oda

http://www.kenzi-hotels.com/kenzibasma/default-en.html


Royal Mirage Hotel Fez vb. – 4* Standart Oda

http://www.royalmiragehotels.com/fes/fr/index.php


Tryp Guadalmar Hotel Malaga vb. – 4* Standart Oda

https://www.melia.com/en/hotels/spain/malaga/tryp-malaga-guadalmar-hotel/index.html




1.190€

390€

200 €

1.150€



İÇ HAT BAĞLANTI ÜCRETLERİ

ŞEHİR

ANKARA

İZMİR

ADANA

KIBRIS

FİYAT

120 €

120 €

140 €

160 €



  • Bağlantı ücretleri ilgili sınıftan yer olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir.


Paket Fiyata Dahil Hizmetler :

  • Türk Havayolları Tarifeli seferi ile Istanbul - Casablanca gidiş – Malaga dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti

  • Havalimanı vergileri

  • Marakeş’te 2 gece oda kahvaltı konaklama

  • Fez’de 1 gece oda kahvaltı konaklama

  • Tanca2da 1 gece oda kahvaltı konaklama

  • Malaga’da 3 gece oda kahvaltı konaklama

  • Casablanca’da panoramik şehir turu

  • Marakeş’te panoramik şehir turu

  • Fes panoramik şehir turu

  • Rabat panoramik şehir turu

  • Şafşavan panoramik şehir turu

  • Tanca panoramik şehir turu

  • Malaga panoramik şehir turu

  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,

  • Turlarda Türkçe Rehberlik Hizmeti

Paket Fiyata Dahil olmayan Hizmetler :

  • Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL )

  • Ekstra turlar,

  • Seyahat Sigortası

  • Kişisel harcamalar



FAS SIKÇA SORULAN SORULAR



Sağk

Fas’a girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz




Vize Bilgileri

Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır


Uçuş Süreleri

İstanbul – Casablanca arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 5 saattir.


Para Birimi

Fas’ın para birimi Moroccan Dirhem’dir (MAD). 1 Euro’nun MAD karşılığı 11,14, 1 USD’nin MAD karşılığı ise 8,5’tur. Büyük şehirlerde, oteller ve restoranlar gibi yerlerde Visa ve MasterCard çoğunlukla geçerlidir. Küçük yerlerde kredi kartı kullanımı sorun olabilir. Moroccan Dirhem’in ülke dışına çıkarılması yasaktır. Elinizde kalan Dirhem’in ülkeden ayrılmadan önce tekrar USD ya da Euro’ya çevrilmesi gerekmektedir


Saat Dilimi

Türkiye ile Fas arasında -3 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Fas’ta 09.00


Telefon Kullanı

Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.


Kıyafet ve Gerekli

Eşyalar

Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.


Yemek Kültürü

Mutfak kültürü Türk mutfağına göre farklı bir bölgeye gidildiği unutulmamalıdır. Fas mutfağı, Akdeniz, Arap, Yahudi, İran, Batı Afrika ve Berberi mutfağından etkilenmiştir. Yemekler baharatlı olabilir


Elektrik

Fas genelinde elektrik 110 ve 220 volttur. Prizler C tipi ikili ince yuvarlak uçlu ve E tipi ikili yuvarlak kalın uçludur. Prizlerin örnekleri http://localti.me/morocco sitesinden görülebilir


Alışveriş

Fas bir alışveriş cennetidir. Marakeş ve Fez’de karşımıza çıkacak “souk” adı verilen kapalıçarşılar bir yanda yerel ürünleri beğeninize sunarken, Casablanca’da bulunan “Morocco Mall” Kuzey Afrika’daki en büyük alışveriş merkezidir. El yapımı ürünler, geneneksel lambalar, yerel kıyafetler, halı ve kilimler bu ülkeden alınabilecek birçok şeyden yalnızca bir kaçıdır.




İSPANYA SIKÇA SORULAN SORULAR



Sağk

Ülkeye girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz


Vize Bilgileri

Umumi Pasaport sahibi iseniz, Ülkeye girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde ülkeye vize almaları gerekmemektedir.



Uçuş Süreleri

Malaga – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4 saat 10 dakikadır.


Para Birimi

Ülkenin para birimi Euro’dur (EUR) 1 euro : 4 TL’dir . Toplu ulaşım biletleri dahil bir çok yerde kredi kartı geçmektedir. ATM sıklıkla bulunur.


Saat Dilimi

Türkiye ile bu ülke arasında 2 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12:00 iken İspanya’da saat 10:00’dır.


Telefon Kullanı

Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.


Kıyafet ve Gerekli

Eşyalar

Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririrz.


Yemek Kültürü

İspanya'nın genelinde bölgelerde yetişen ürünlere bağlı olarak değişiklik gösteren yöresel yemek çeşitlerine rastlanır. Bu çeşitlilik tabi ki İspanyol mutfağını dünya mutfakları arasında en zenginler ve en lezizler arasına sokmaya yetiyor.


Elektrik

Elektrik İspanya’da 230 volttur. Priz kullanımı ise C ve F tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir. Prizlerin örnekleri http://www.iec.ch/worldplugs/typeF.htm



Alışveriş

Bu ülkede modadan, teknolojiye birçok çeşitli ürünleri AVM ya da mağazalardan bulabilirsiniz. Bu konuda zorluk çekeceğinizi düşünmüyoruz. Dikkat etmeniz gereken husus Pazar günleri her yer kapalı olacağından alışverişinizi hafta içi yapmanızı öneriyoruz.



Binrota havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçuş saatlerimizi bürolarımızdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Binrota sorumlu tutulamaz. Binrota gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Binrota, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Binrota sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Binrota konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur. Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler gerekmektedir.Tur programında belirtilen ekstra geziler minimum 20kişi katılımı şartına göre düzenlenmektedir. Yeterli sayı tamamlanmadığı durumlarda yapılmamakta veya içerik ve maliyetler katılımcı sayısına göre düzenlenmektedir.
Yüklə 92,96 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin