Türk hava yollari tarifeli seferi İle 7 Ağustos – Eylül 2017



Yüklə 64,87 Kb.
tarix30.07.2018
ölçüsü64,87 Kb.
#62905

cid:1654ac5d-a62e-4022-a1a4-443917b89ff8@terrayapi.terraholding.local

KURBAN BAYRAMI PORTEKİZ & ENDÜLÜS TURU

Porto (1), Lizbon (2), Sevilla (2), Granada(2), Malaga, Cordoba

TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

27 Ağustos – 3 Eylül 2017

7 GECE / 8 GÜN







Gidiş

Dönüş

Tarihler

 

Günler

Ist- Porto Kalkış ve İniş Saatleri

Malaga - Ist Kalkış ve İniş Saatleri

Porto

Malaga

27 Ağustos

3 Eylül

Pazar – Pazar

11:45 – 14:35

17:05 – 22:15

1.Gün : İstanbul – Porto // 27 Ağustos 2017 Pazar

Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde saat 08:45’te buluşma ve bagaj – check-in işlemlerinin ardından THY’nın TK 1449 sayılı seferi ile 11:45’te Porto’ya uçuş. Yerel saatle 14:35’te Porto’ya varış. Varışı takiben panoramik şehir turu. Turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasında Porto Katedrali, Tarihi Şarap Mahzenleri, Liberdade Meydanı, Batalha Meydanı, Tore dos Clerigos Kulesi, Riberia Bölgesi, Arrabida Köprüsü, Boa Vista, Don Luis köprüsü bulunmaktadır. Tur bitiminde serbest zaman. Geceleme Porto’da otelimizde.
2.Gün : Porto - Lizbon // 28 Ağustos 2017 Pazartesi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından özel aracımızla Lizbon’a hareket. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ve yol üzerinde bulunan Fatima-Nazare-Obidos turuna katılabilir. Katolikler’in en önemli hac merkezlerinden biri olan Fatima, surlarla çevrili ortaçağ şehri Obidos ve bir sahil kasabası olan Nazare’yi gezdikten sonra Porto’ya doğru devam ediyoruz. Yaklaşık 3,5 saatlik bir otobüs yolculuğunun ardından Lizbon’a varıyoruz ve otelimize giriş yapıyoruz. Geceleme Lizbon’daki otelimizde.

Fatima – Nazare – Obidos Turu : 40 € Kişi Başı

3.Gün : Lizbon // 29 Ağustos 2017 Salı

Sabah kahvaltı sonrası yapılacak panoramik şehir gezisinde şehrin belli başlı bulvarları, VII. Eduardo Parkı, Restauradores ve şehrin kalbi sayılan Rossio Caddesi ve ünlü Libardede Meydanı, Tejo Nehri, São Jorge Kalesi, Alfama Semti, Alcantara Semti, keşifler için uğurlamaların yapıldığı Belem Kulesi, Belem’de Keşifler Anıtı ve Jeronimus Manastırı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Sintra, Roca Burnu, Cascais ve Estoril Turu’na katılabilir. Bu turumuzda görülecek yerler arasında Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve çok sayıda çini koleksiyonuna ev sahipliği yapan Sintra Şehir Sarayı, Sintra eski şehir merkezi, Avrupa Kıtası’nın en batıdaki ucu olan Roca Burnu, Guincho Burnu ve Boca de Inferno Kayalığı, yazlık evleri ve bahçeleri ile ünlü Cascais ve kumarhanesi ile ünlü Estoril bulunmaktadır. Tur bitiminde Lizbon’daki otelimize geri dönüş. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Fado Gecesi Turu’na katılabilir. Portekiz’e özgü yemekler ve şarap eşliğinde geleneksel dans ve müziklere tanıklık edeceğimiz bu turdan sonra otelimize geri dönüş. Geceleme otelimizde.
Sintra, Roca Burnu, Cascais ve Estoril Turu : 70 € Kişi Başı Fado Gecesi (Yemekli) : 65 € Kişi Başı

4.Gün : Lizbon - Sevilla // 30 Ağustos 2017 Çarşamba



Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından özel aracımızla Sevilla’ya hareket. Yaklaşık 6 saatlik yolculuk sonrası varış ve takiben panoramik şehir turu. Bu turumuzda ; Muvahhit’ler döneminden kalma eski Ulu Camii’nin yerine 15. yy da inşa edilmeye başlanan Sevilla katedrali ( dışarıdan), Arap Gotik ve Rönesans tarzı sarayların yan yana yükseldiği krallık malikanesi Alcazar sarayı (dışarıdan), Altın Kule denilen 13. yy’dan kalma kale, birçok ortaçağ kilisesiBelediye Sarayı görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi serbest zaman. Geceleme Sevilla’da otelimizde.

5.Gün : Sevilla // 31 Ağustos 2017 Perşembe



Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Alcazar Sarayı ve Sevilla Katedral'i turuna katılıyoruz.  Alcazar Sarayı; Endülüs Emevileri tarafından yapılan Sevilla kraliyet sarayıdır. Sevilla Katedrali gotik tarzda yapılmış olup, Roman Katolik katedralidir. Gotik mimari olarak Katedral dünyanın en büyük, kilise yapısı olarak da dünyanın üçüncü büyük yapısıdır. Akşam arzu edenlerle ekstra Flamenko Gecesi turuna katılacağız. İspanyol dansları eşliğinde eğlence. Muhteşem Flamenco gecesini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Geceleme Sevilla’da otelimizde.

Alcazar Sarayı & Sevilla Katedrali Turu : 40 € Kişi Başı - Flamenco Gecesi Turu : 50 €

6.Gün : Sevilla - Granada // 1 Eylül 2017 Cuma

Sabah kahvaltısı sonrası Granada’ya hareket. Dileyen misafirlerimiz yol üzeri düzenlenecek olan Cordoba turuna katılabilirler. Varışta yapılacak olan panoramik şehir turunda; yapımına 785 yılında başlanan ve 987 de tamamlanan, Batı İslam sanatının en etkili yapılarından biri olan Cordoba Camii (dışarıdan), Musevi Mahallesi, Plaza Mayor görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi serbest zaman arzun eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Cordoba Cami turuna katılabilirler. Tur sonrası Granada’ya hareket. Varış ve Panoramik Granada şehir turu. Şehir turunda görülecek yerler arasında Victoria Meydanı, Kristof Kolomb Anıtı, Valilik Konağı, Belediye Sarayı, Katedral (dışarıdan) ve Granvia yer almaktadır. Tur sonrası otele yerleşme. Geceleme Granada’da otelimizde.

Cordoba Camii Turu : 30 € Kişi Başı


7.Gün : Granada // 2 Eylül 2017 Cumartesi
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. dileyen misafirlerimizle ekstra Elhamra Sarayı turu (Sarayın müsaitliğine bağlı olarak Elhamra Sarayı turu gerçekleştirilir). Elhamra, Gırnata'ya hakim bir tepe üzerindeki düzlükte, savunma kalesi ve saray olarak yapılmıştır. Bu yüzden dışarıdan biraz hantal görünür. Fakat hantal kale duvarlarının içinde eşsiz güzellikte bir sarayla karşılaşılır. Duvarlarında kırmızı tuğla, damında kırmızı kiremit kullanıldığı için adına da Elhamra, yani "Kırmızı" denmiştir. Tur bitimi otele transfer ve serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Sagramonte Çingene Mahallesi turuna katılıyoruz. Dünya kültür mirası listesinde olan eski Çingene Mahallesi Sagramonte’de doğal mağaralarda bir içki eşliğinde doğal çingene gösterisini izliyoruz ve gösteri sonrası yine dünya kültür mirası listesinde olan eski Müslüman Mahallesi Albayzın’da gezintimizi gerçekleştirip otelimize transfer olacağız. Geceleme Granada’da otelimizde.
Elhamra Sarayı Turu : 50 € Kişi Başı – Sagramonte Çingene Mahallesi Turu : 35 € Kişi Başı

8.Gün : Granada - Malaga - İstanbul // 3 Eylül 2017 Pazar

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Malaga’ya hareket. Varışı takiben panoramik şehir turu. Pablo Picasso’nun doğduğu Malaga şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında Paseo de Parque (Park caddesi), Plaze de la Merced, Cervantes Tiyatrosu, Puerto Marina (Liman), La Alcazaba ve Gibralfaro kalesi bulunmaktadır.Tur sonrası özel aracımızla Malaga Havalimanı’na transfer. THY’nın TK 1304 sayılı seferi ile 17:05’te Malaga’dan hareket ve keyifli bir yolculuğun ardından yerel saatle 22:15’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.



  • TURUN ARTILARI

    • Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve çok sayıda çini koleksiyonuna ev sahipliği yapan Sintra Şehir Sarayı, Sintra eski şehir merkezi, Avrupa Kıtası’nın en batıdaki ucu olan Roca Burnunu görme fırsatımız olacak.

    • Muvahhit’ler döneminden kalma eski Ulu Camii’nin yerine 15. yy da inşa edilmeye başlanan Sevilla katedrali ve Arap Gotik ve Rönesans tarzı sarayların yan yana yükseldiği krallık malikanesi Alcazar sarayı’nı keşfedeceğiz.

    • Batı İslam sanatının en etkili yapılarından biri olan Cordoba Camii ve Musevi Mahallesi ziyaret edeceğiz.




Portekiz & Endülüs Turu

2 ve 3 Kişilik Odada Kişibaşı Paket Fiyat

Single Oda Farkı

0-2 Yaş

2-11 Yaş

4* Vila Gale Hotel vb. (Porto) – Standart Oda, Kahvaltı Dahil

https://www.vilagale.com/pt/hoteis/norte-e-douro/vila-gale-porto


4* VIP Executive Art's Hotel vb. (Lizbon)– Standart Oda, Kahvaltı Dahil

http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Arts/About-Hotel.aspx



4* Trh Alcora vb. (Sevilla)– Standart Oda, Kahvaltı Dahil

http://www.trhalcora.com/



4* M.A. Princesa Ana Hotel vb.(Granada) – Standart Oda, Kahvaltı Dahil

http://www.hotelprincesaana.com/en/



999 €

350 €

200 €

969 €



İÇ HAT BAĞLANTI ÜCRETLERİ

ŞEHİR

ANKARA

İZMİR

ADANA

KIBRIS

FİYAT

80€

80€

120€

125€




  • Bağlantı ücretleri ilgili sınıftan yer olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Paket Fiyata Dahil Hizmetler

  • THY’nın tarifeli seferi ile İstanbul – Porto gidiş / Malaga dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri

  • Havalimanı vergileri

  • Porto’da 1 gece, Lizbon’da 2 gece, Sevilla’da 2 gece ve Granada’da 2 gece 4* otelde konaklama,

  • Sabah Kahvaltıları

  • Özel araçlarla Havalimanı – Otel – Havalimanı transferleri

  • Panoramik Porto, Lizbon, Sevilla, Granada ve Malaga şehir turu

  • Şehirler arası tüm transferler

  • Türkçe rehberlik hizmeti


Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu

  • Vize ücreti

  • Seyahat Sigortası,

  • Kişisel harcamalar,

  • Ekstra turlar


SIKÇA SORULAN SORULAR



Sağk

Ülkeye girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz


Vize Bilgileri

Umumi Pasaport sahibi iseniz, Ülkeye girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde ülkeye vize almaları gerekmemektedir.



Uçuş Süreleri

İstanbul – Porto arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4 saat 50 dakikadır. Malaga – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4 saat 10 dakikadır.


Para Birimi

Ülkelerin para birimi Euro’dur (EUR) 1 euro : 3 TL’dir toplu ulaşım biletleri dahil bir çok yerde kredi kartı geçmektedir. ATM sıklıkla bulunur.


Saat Dilimi

Türkiye ile bu ülkeler arasında 2 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12:00 iken Portekiz ve İspanya’da saat 10:00’dır.


Telefon Kullanı

Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.


Kıyafet ve Gerekli

Eşyalar

Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririrz.


Yemek Kültürü

İspanya'nın ve Portekiz’in genelinde bölgelerde yetişen ürünlere bağlı olarak değişiklik gösteren yöresel yemek çeşitlerine rastlanır. Bu çeşitlilik tabi ki İspanyol ve Portekiz mutfağını dünya mutfakları arasında en zenginler ve en lezizler arasına sokmaya yetiyor.


Elektrik

Elektrik İspanya ve Portekiz’de 230 volttur. Priz kullanımı ise C ve F tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir. Prizlerin örnekleri http://www.iec.ch/worldplugs/typeF.htm



Alışveriş

Bu ülkelerde modadan, teknolojiye birçok çeşitli ürünleri AVM ya da mağazalardan bulabilirsiniz. Bu konuda zorluk çekeceğinizi düşünmüyoruz. Dikkat etmeniz gereken husus Pazar günleri her yer kapalı olacağından alışverişinizi hafta içi yapmanızı öneriyoruz.



Binrota havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Binrota sorumlu tutulamaz. Binrota gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Binrota, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Binrota sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.
Yüklə 64,87 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin