25 Nİsan 2015 basin bülteni bursa şEHİTLİĞİnde gurur, vefa, GÖzyaşI



Yüklə 20,85 Kb.
səhifə1/5
tarix10.01.2022
ölçüsü20,85 Kb.
#101577
  1   2   3   4   5



25 NİSAN 2015
BASIN BÜLTENİ
BURSA ŞEHİTLİĞİNDE GURUR, VEFA, GÖZYAŞI

  • ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA EN FAZLA ŞEHİT VEREN BURSA, ZAFERİN 100. YILINDA BU KEZ KAHRAMAN ŞEHİTLERİNE VEFA İÇİN ÇANAKKALE’YE ÇIKARMA YAPTI.

  • BURSALI KAHRAMAN ŞEHİTLERE VEFA İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN RESTORE EDİLEN KİREÇTEPE JANDARMA ŞEHİTLİĞİ’NİN AÇILIŞINDA ZAFERİN GURURU YAŞANIRKEN, TÖRENE KATILAN BAZI DAVETLİLER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI.

  • BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, “ÇANAKKALE, DÜNYA TARİHİNİN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ. BU ZAFER DÜNYA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILDI. BU SAVAŞTA 300 BİNE YAKIN ŞEHİT OLDU. EN ÇOK ŞEHİT VEREN İL BURSA OLDU. BU ONUR VE ŞEREF BURSA’MIZA AİT. BİR ASIR SONRA DA OLSA BURSALI ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETMEK VE ONLARA VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ŞEHİTLİĞİ YENİDEN DÜZENLEDİK” DİYE KONUŞTU.


ÇANAKKALE – Çanakkale savaşlarında en fazla şehit veren Bursa, zaferin 100. yılında bu kez kahraman şehitlerine vefa için Çanakkale’ye çıkarma yaptı. Bursalı kahraman şehitlere vefa için Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kireçtepe Jandarma Şehitliği’nin açılışında zaferin gururu yaşanırken, törene katılan bazı davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.
Bursa’da tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarının yanında Mirzaoba ve Çağlayan Köyü şehitlikleri başta olmak üzere tüm şehitlikleri ecdada yakışır hale getirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehit veren Bursa’nın adını 100 yıl sonra yeniden tarih sahnesinin ön sıralarına çıkardı.

Çanakkale Savaşı’nda 6-8 Ağustos 1915’te kahramanca çarpışan ve iki Tugay gücüne ulaşan İngiliz kuvvetlerini Karakol Dağı ve Kireçtepe’de durdurup, Grup Komutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Anafartalar Grubu’nun kuzey yanını koruyan Gelibolu ve Bursa Jandarma taburlarının üç bölüğündeki şehitlerin yer aldığı bölgeye, savaş devam ederken 1915’te bugünkü şehitlik yapılmıştı. Boş mermi kovanlarından yapılan bir anıtın da bulunduğu ve günümüze ulaşan orijinal şehitliklerden biri olan Kireçtepe Şehitliği’ndeki anıt önünde Ulu Önder Atatürk’ün çekilen bir fotoğrafı da önemli bir belge olarak tarihe not olarak düşülmüştü.



Yüklə 20,85 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin