T.C.
DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DEMİRYOLU YAPIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
İHALE KAYIT NO: ....
ANKARA İSTANBUL HIZLI TREN PROJESİ (2. ETAP) VEZİRHAN-KÖSEKÖY (KESİM-1) VEZİRHAN-İNÖNÜ (KESİM 2) İHATA YAPIM İŞİ
TEKNİK ŞARTNAMELER
3.1-GENEL TEKNİK ŞARTLAR
3.2-İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
3.3-YENİ İNŞAA EDİLECEK DEMİRYOLU GÜZERGAHLARINDA YAPILACAK KÖPRÜ VE MENFEZLERİN UYGULAMA PROJELERİNİN HAZIRLANMASINA AİT TEKNİK ŞARTNAME
İçindekiler
1-GENEL TEKNİK ŞARTLAR 3
1.1ŞARTNAMELER VE STANDARTLAR 3
1.2İŞYERİ 3
1.3GÜVENLİK 5
1.4ÇEVRE İLE İLİŞKİLER 7
1.5KALİTE KONTROLÜ 10
1.6MALZEME, EKİPMAN 12
1.7APLİKASYON, ÖLÇME VE ENSTRÜMANTASYON 12
2-İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 15
1.8GİRİŞ 15
1.9TOPRAK İŞLERİ 15
1.10BETON İŞLERİ 40
1.11 KALIP İŞLERİ 53
1.12 DONATI ÇELİĞİ 56
1.13BETON YAPI 61
1.14 KAZIK YAPILMASI 65
1.15ZEMİN ANKRAJLARI 67
1.16ÇELİK YAPI 69
1.17SU YALITIMI 75
1.18DELME TÜNELLER 82
1.19BORU İŞLERİ 110
1.20TOPRAKARME DUVAR 122
1.21PERE 125
1.22YÜKSEK DAYANIMLI ELASTOMER MESNET VE POT MESNET ÖZELLİKLERİ 126
1.23ÖN GERME 129
1.24ARTGERME 133
1.25GENLEŞME DERZİ TERTİBATI 137
1.26YOL KORKULUKLARI 141
1.27OTO KORKULUKLAR 142
1.28İhatanın Araziye Aplike Edilmesi 144
1.29Aplikasyon İşlerinde Dikkat Edilecek Hususlar; 144
1.30İhata Panel Çit Malzeme ve Üretiminde Aranan Standartlar 145
1.31 İhata Panel Çitin Malzeme ve Teknik Özellikleri. 145
1.32İhata panellerinin araziye montajının yapılması 146
1.33Yapılacak Testler 147
3 YENİ İNŞAA EDİLECEK DEMİRYOLU GÜZERGAHLARINDA YAPILACAK 139 KÖPRÜ VE MENFEZLERİN UYGULAMA PROJELERİNİN HAZIRLANMASINA AİT TEKNİK ŞARTNAME
1-GENEL TEKNİK ŞARTLAR
1.1ŞARTNAMELER VE STANDARTLAR
İhale Konusu İşin gerçekleştirilmesi sırasında; Yapım İşleri Genel Şartnamesi ve Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesi’ nin yanısıra aşağıdaki Şartname ve Standartlardaki esaslara uyulacaktır.
1.1.1ŞARTNAMELER -
Madde 2 İnşaat İşleri Teknik Şartnamesi
-
Bayındırlık İşleri Teknik Şartnameleri
-
TCK Teknik Şartnameleri,
-
İller Bankası Teknik Şartnameleri
-
DSİ Teknik Şartnameleri
-
TEDAŞ Teknik Şartnameleri
-
BOTAŞ Teknik Şartnameleri
-
Türk Telekom Teknik Şarnameleri
1.1.2STANDARTLAR
İhale konusu iş kapsamındaki tüm işlerin tasarım, uygulama, deneme, kabul ve işletmesinde, Yapı Denetim Görevlisi, Türk Standartları (TS) birinci öncelikli olmak üzere aşağıdaki standartların en son güncelleştirilmiş baskılarının tümünü veya herhangi birini esas alabilir. Aşağıda sıralanan standartlarda tarifi bulunmayan hususlarda Yapı Denetim Görevlisi tarafından kabul edilmek şartı ile diğer ulusal ve uluslararası standartların en son güncelleştirilmiş baskılarının kullanılmasına da müsaade edilecektir. Yüklenici, bu İş’de uygulayacağı tüm standartların birer nüshasını, güncel değişiklikleri ile birlikte temin ederek Yapı Denetim Görevlisinin incelemesine sunacaktır.
-
Türk Standartları (TS),
-
Euro Norm (EN),
-
International Standards Organization (ISO),
-
Deutsches Institut für Normung (DIN),
-
American National Standards Institute (ANSI)
-
American Society for Testing and Materials (ASTM),
-
American Concrete Institute (ACI),
-
American Railway Engineers Association (AREA),
-
American Association of State Highways and Transportation Officials (AASHTO),
-
British Standards (BS)
-
Union International des Chemins de Fer (UIC)
1.2İŞYERİ 1.2.1İŞYERİ’NİN TEMİNİ
İşyeri, tutanakla ve bir program dahilinde Yüklenici’ye teslim edilecektir.
Yüklenici, İdare’nin teslim ettiği alanlardan başka gerekli gördüğü ilave alanları, masrafları kendine ait olmak üzere temin edecektir.
İşyeri’nde, hazırlanıp kullanılmaya başlamasından iş bitiminde sökümüne kadar yapılacak geçici tesis, iş ve hizmetlerin her türlü masrafı ile İşyeri’nin kullanılması nedeniyle talep edilecek her türlü vergi ve harçların ödenmesi Yüklenici’ye aittir.
1.2.2İŞYERİ’NİN DÜZENLENMESİ
İdare’nin izni olmadan İşyeri’nin mevcut zemin kotuyla oynanmayacak, hiçbir altyapı, yapı ve ağaçlar kaldırılmayacak, hiçbir geçici ofis, yapı yapılmayacaktır.
Yüklenici İşyeri’nde, çalışma şekil ve düzenini gözönünde tutarak park, yükleme ve boşaltma, açık depolama sahalarını, yaklaşım ve iç yolları, geçici tesisleri yapacaktır.
Yüklenici, işin tamamlanmasından hemen sonra, bütün geçici yapıları kaldıracak, işle ilgili olarak kullandığı alanları temiz, düzenli ve Yapı Denetim Görevlisi’nin kabul edeceği şekilde İdare’ye teslim edecektir.
1.2.3İŞYERİ’NİN TEMİZLİĞİ
Yüklenici, işi yapmak üzere işgal ettiği, şantiye sahası ve herhangi ilave sahaları temiz ve muntazam bir durumda bulunduracaktır. Yüklenici, sahadaki bütün pislikleri ve kırpıntıları gecikmeksizin ve Yapı Denetim Görevlisi’nce tatminkar bulunacak şekilde temizleyecektir. Sahadaki pislikler belirlenmiş bir yere boşaltılacak, şantiye sahasında yapılan hafriyatların içerisine gömülmeyecektir. Yüklenici, sıvı atıkları, yetkili mercilerle koordine kurarak, ya genel kanalizasyon hattına bağlayacak ya da sızdırmaz bir araç içerisine alarak belirlenmiş bir yere atacaktır.
İşte kullanılsın veya kullanılmasın, şantiyedeki bütün malzemeler emniyetli ve muntazam bir şekilde stoklanacak ve istif edilecektir. Yüklenici, bütün umumi yolları, kaplamaları kendisine veya taşeronlarına ait araçlardan taşma veya dökülme suretiyle oluşacak kirlenmelerden derhal ve Yapı Denetim Görevlisi ile yerel yönetimlerce tatminkar bulunacak şekilde temizleyecektir.
Yüklenici, bu şartları sağlamadaki kusuru nedeniyle, üçüncü şahıslar tarafndan yapılabilecek hak taleplerini İdare’ye karşı tazmin edecektir.
1.2.4İŞYERİ İHTİYAÇLARI 1.2.4.1İşyeri Geçici Binaları
Yüklenici, kendisi ve İdare Kontrol Elemanları için ofisler, yemekhaneler, barınma yerleri sağlayıp, bunların tefrişini ve bakımını yapacaktır.
Yüklenici’nin ofisi, İşler’in gerçekleştirilmesi sırasında merkez olarak kullanacağı, gerekli büroları, hizmet odaları ve toplantı salonu olan bir bina olacaktır. Bu ofise yapılan hertürlü tebligat, Yüklenici’ye yapılmış sayılacaktır.
1.2.4.2Geçici Su Temini
Yüklenici, gerek personelin kullanımı ve gerekse İş için gerekli suyu temin edecek ve dağıtımını yapacaktır. Bunun için gerekli borulama, depolama ve benzeri ana ve ara tüm sistemler, projelere ve şartnamelere uygun şekilde tesis edilecektir. Şehir şebeke suyunun yeterli miktar ya da basınçta olmaması halinde ek tedbirler Yüklenici tarafından alınacaktır.
Su sisteminin kesintisiz çalışması için hertürlü yedekleme, bakım ve onarım işleri Yüklenici’nin sorumluluğundadır.
1.2.4.3Geçici Enerji Temini
Yüklenici, geçici tesis ve sahaların, İş sahalarının, alet, edevat, makina ve ekipmanların ihtiyacı olan enerji temin edecek ve dağıtımını yapacaktır. Enerjinin, gereklerine uygun şekilde temin yerinden İşyeri’ne getirilmesi de Yüklenici’nin görevidir.
Yüklenici, gerek enerji temininde ve gerekse dağıtımda çalışanların emniyeti ile ilgili hertürlü önlemi almakla yükümlüdür. Enerji sisteminin kesintisiz çalışması için hertürlü yedekleme, bakım ve onarım işleri Yüklenici’nin sorumluluğundadır.
1.2.4.4Geçici Haberleşme Sistemi
Yüklenici sahadaki bürolarına ve İdare Kontrol Elemanlarının ofislerine ayrı telefon hatlarının çekilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacak, bunlarla ilgili bütün cihazları temin edecektir. Haberleşmenin kesintisiz yürütülebilmesi için hertürlü bakımın yapılması ya da yaptırılmasını Yüklenici sağlayacaktır.
1.2.4.5Geçici Sıhhi Tesisat, Temizlik
Yüklenici, İşyerleri’ni gerektikçe ve hijyenik durumda koruyacak şekilde temizleyecek ve konu ile ilgili kanunlara ve Yapı Denetim Görevlisi’nin talimatlarına uyacaktır.
Yüklenici, çalışan personelin gereksinimlerini karşılamak üzere sahada geçici sıhhi tesisatı tesis edecektir. Bunun için, sifonlu W.C.ler, sıcak su ve duş dahil merkezi tuvalet tesisleri ile sahanın uygun yerlerinde tuvaletler sağlayacaktır. Tesislerin kullanım suyu bağlantıları dona karşı korunmalı olacaktır. Pissu giderleri olabildiğince kanalizasyon şebekesine bağlanacaktır. Bu olanağın bulunamadığı hallerde, şartnamelerine uygun yapılmış sızdırmasız fosseptiklere bağlantı yapılacaktır. Fosseptiklerin uygun aralıklarla boşaltılmaları sağlanacaktır.
1.2.4.6Tanıtım Levhası
Yüklenici, İşyeri girişine, üzerinde Proje’nin, İdare’nin, Yapı Denetim Görevlisi’nin, Kendisi’nin, ve Yapı Denetim Görevlisi’nce bulunması istenen isim ve bilgilerin bulunduğu tanıtıcı bir levha yerleştirecektir. Levhanın tasarımı Yapı Denetim Görevlisi’nin onayından geçecektir.
1.2.4.7Geçici Tesislerin Mülkiyeti ve Sökülmesi
İş’in yürütülmesi için Yüklenici tarafından temin ve tesis edilmiş tüm yapı, malzeme, araç, gereç ve tefrişin mülkiyeti Yüklenici’ye aittir.
Geçici tesisler, Geçici Kabul sonrası Yapı Denetim Görevlisi tarafından kararlaştırılacak zaman ve şekilde sökülerek kaldırılacak, yerleri istenilen biçimde düzeltilecektir. Daha önce geçici olarak kaldırılmış çit, ilan panosu vs.yeniden eski yerlerine konacaktır.
Dostları ilə paylaş: |