Anexa la hcj nr. 3/27. 01. 2016 românia judeţul arad consiliul judeţean nr. 923 /20. 01. 2016 proces-verbal



Yüklə 293,47 Kb.
səhifə1/4
tarix07.08.2018
ölçüsü293,47 Kb.
#67914
  1   2   3   4

Anexa la HCJ nr. 3/27.01.2016

ROMÂNIA

JUDEŢUL ARAD

CONSILIUL JUDEŢEAN

Nr. 923 /20.01.2016
PROCES-VERBAL

încheiat în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad din data de 22 decembrie 2015

Publicitatea şedinţei a fost asigurată prin publicarea pe site-ul Consiliului judeţean Arad a Dispoziţiei nr.996/16.12.2015, a preşedintelui Consiliului judeţean, privind convocarea în şedinţă ordinară a Consiliului judeţean Arad (cuprinzând ordinea de zi, data, ora şi locul desfăşurării), precum şi prin intermediul presei, în cotidianul local „Jurnalul Arădean ”. Convocarea consilierilor s-a realizat şi telefonic.


Prezenţi: Ţolea Adrian - Florin - vicepreşedinte, Guţu Romulus - Remus - vicepreşedinte, Achim Zeno, Ardelean Aurel, Boloni Gyorgy, Budiu Simion, Chambre Dorina - Rodica, Covaliv Valentin, Duruş Daniel - Sorin, Enăchiuc Dumitru - Florian, Feieş Cristian, Gligor Ioan, Hărlău Dacian Alin, Lucaci Cornel - Ştefan, Micle Ioan, Moţ Petru, Negrea Daniel, Onea Mircea, Plaveţi Ioan, Popa Garofiţa, Purcaru Mircea, Săbău Gheorghe, Seculi Ioan - Gheorghe, Stan Simona - Lucia, Sulincean Marius - Mircea, Şipoş Gyorgy, Tripa Florin Dan, Ulici Ion şi Vesa Teodor - consilieri judeţeni, Silvana Lupu – secretar al judeţului.

Absenţi: Ioţcu Nicolae – preşedinte, Damian Vasilică, Pereteatcu Cosmin şi Parpală Caius Mihai - consilieri judeţeni.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Înainte de a începe şedinţa ordinară de astăzi, ultima şedinţă din acest an. Fiind în preajma uneia dintre cele mai mari sărbători ale creştinăţăţii Sărbătoarea Naşterii Domnului avem colegi care au venit cu bucurie către noi să ne colinde. O să avem un moment artistic să spun aşa da...şi la început, înainte de şedinţă şi unul şi la sfârşit.

Dl. Negrea Daniel: Domnule preşedinte! Apreciez, dar înainte ca să începem aş dori ca să păstrăm un moment de reculegere în memoria tuturor victimilor de la 89.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Numai puţin să mai aşteptaţi. Haideţi să-l ascultăm pe colegul nostru. Vă rog să păstrăm acest moment de reculegere.

Întreaga asistenţă păstrează un moment de reculegere.


Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Acum putem să-i dăm drumul!
Ansamblul folcloric prezintă un moment artistic.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Mulţumim Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului o să mai avem un moment şi la sfârşit. Dar până atunci vă propun să intrăm în ordinea de zi. Şi pentru asta vă supun votului ordinea de zi, aşa cum a fost ea supusă...Da domnul...

Dl. Săbău Gheorghe: Domnule preşedinte a... împreună cu colegii mei solicităm scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de la punctul numărul 26 până la clarificarea situaţiei şi până vă clarificaţi şi dumneavoastră dacă vreţi să procedaţi legal sau nu.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Deci...Propunerea dumneavoastră este pentru punctul 26, haideţi să citim. Proiect de hotărâre privind acordarea unor mandate vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad – domnul Adrian Ţolea şi reprezentanţilor Judeţului Arad în A.G.A. la S.C. Compania de Apă Arad S.A. pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor şi modificarea sistemului de administrare al S.C. Compania de Apă Arad S.A. Pentru acest proiect există viza de legalitate, eu mi-am asumat acest proiect, care încă odată are viza de legalitate a aparatului de specialitate din Consiliul Judeţean. Nu este nicio problemă din acest punct de vedere, nu cred că este un motiv pentru a-l scoate de pe ordinea de zi.

Dl. Ulici Ion: Domnule preşedinte, vreau să intervin şi eu. Datorită faptului...a mediatizării în presă şi a materialelor primite înainte de şedinţă la aceeaşi idee subscriu şi eu pentru a retrage acest punct de pe ordinea de zi.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Întotdeauna presa are dreptul să scrie. Noi suntem într-o societate democratică, liberă, mass media care este aici de faţă are dreptul să-şi exprime opinile. Dacă noi nu am mai vota niciun proiect pentru că înainte cineva din presă a scris ceva despre acel subiect, atunci nu am mai face nimic în Consiliul Judeţean. Nu cred că este un argument care să ... Da, domnul Tripa!

Dl. Tripa Florin: Domnule preşedinte! Eu am avut o discuţie în comisie cu...şi cu domnul administrator referitor la acest punct. Eu cred că şi spun cum a spus şi colegul meu domnul Săbău, nu avem o informare clară ce se va întâmpla după. Deci noi nu suţinem coducerea Companiei de Apă, noi de 2 ani cerem demisia conducerii Companiei de Apă dar văd acuma pe grabă, gata demitem conducerea. Eu aş dori să avem... că văd că aici este şi coducerea Companiei de Apă, un punct de vedere şi să ascultăm un punct de vedere al dânşilor referitor la contractul cu BERD care şi acolo sunt părerile împărţite şi să ascultăm un punct de vedere al dânşilor!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Domnul Tripa, mulţumesc. Ştiu că dumneavoastră aţi cerut de ceva timp acest lucru că dacă imi aduc bine aminte eram şi în anumite emisiuni împreună, în care aţi spus acest lucru. Iată astăzi aveţi ocazia să faceţi acest lucru. Pentru că aşa este uşor să vorbim...

Dl. Tripa Florin:În mod legal, domnule preşedinte!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Numai puţin. Da. Staţi să ne ascultăm să vorbim pe rând. Este frumos să vorbim în faţa presei, dar important pentru arădeni sunt faptele. Şi cred că acesta este un moment al adevărului în care noi putem demonstra şi prin fapte că ceea ce spunem este, aşa cum am spus.

În ceea ce priveşte viitorul, ce se întâmplă prin acest sistem dualist poate că este bine dacă vreţi... dar într-un fel anticipăm ordinea de zi. Adică prima dată eu vă propun să o votăm şi la punctul 26 sigur o să discutăm în amănut despre aceste lucruri.

Pentru că aşa cum spune foarte bine domnul Tripa, trebuie să discutăm. Eu sunt de acord să discutăm înainte de a adopta acel punct de pe ordinea de zi. Îmi doresc să discutăm. Am discutat un pic mai devreme şi cu presa şi o să spun şi aici încă odată este un proiect foarte important pentru Judeţul Arad, pentru toţi arădenii.

Deci la acest moment avem un sistem unitar o spun ca să înţeleagă toată lumea, avem un sistem unitar, în care conducerea este asigurată de un Consiliu de Administraţie condus de domnul Adrian Nedelciu trimis în judecată pentru fapte de corupţie, inculpat, aşa. Căruia eu i-am cerut în urmă cu mai multe luni de zile demisia din această funcţie pentru că moral, nu este normal să stea în fruntea celei mai mari companii pe care o are Consiliul Judeţean Arad şi să decidă soarta banilor de acolo şi a apei şi a problemelor de canalizare pe care le au arădenii. Într-un parteneriat, complicitate, spuneţi cum vreţi, cu domnul Bănăţean cu actuala conducere.

Deci în opinia mea, asta este situaţia actuală pe care o ştim cu toţii. Da. Şi nu o să intru în amănunte. Dacă ajungem la punctul de pe ordinea de zi o să spunem exact care au fost problemele.

Faptul că în ceea ce priveşte cel mai mare proiect pe fonduri europene al Judeţului Arad Master Planul de Apă şi Canalizare de peste 100 milioane euro, compania se află la 72% grad fizic realizat şi 61% plătit şi ne pune pe noi într-o situaţie foarte dificilă. Intră într-o fazare intrăm într-o zonă de incertitudine în care nu ştim cum o să reuşim să decontăm pe noi exerciţiul financiar, aceşti bani europeni.

Practic din cauza managementului defectuos pentru că au început în 2010, sunt atâţia ani de zile şi suntem la acest moment. Deci pentru mine este foarte clar că această companie nu o avut un management bun. Este condusă la vârf de o persoană trimisă în judecată pentru fapte de corupţie care nu vrea să plece de pe acel scaun. Iar eu vin şi vă propun foarte simplu printr-un proiect haideţi să schimbăm forma de organizare.

Să trecem la un sistem dualist care înseamnă consiliul de supraveghere, care înseamnă directorat. Care toate vor fi făcute conform legii. Sunt de acord cu dumneavoastră domnul Tripa dar trebuie...atunci când facem acele alegeri pentru oamenii care vor face parte din consiliul de supraveghere pentru oamenii care vor face parte din directorat, trebuie să respectăm OUG 109 să le facem cu transparenţă cu respectarea tuturor prevederilor legale. Sunt de acord şi vă împărtăşesc dorinţa de a fi aşa. Şi eu la fel vreau să fac. În cea mai bună legalitate. Dar pentru a ajunge acolo trebuie să hotărâm acest lucru.

Eu v-am pus pe masă acest proiect. Şi cred că astăzi este un moment al adevărului pentru toţi consilierii judeţeni care se află în sală. Pentru că s-au spus foarte multe lucruri. Să ştiţi că sunt grupuri transpartinice plecând de la fostul PDL dacă vreţi PNL, PSD, ş.a.m.d. Astăzi tot Aradul toţi arădenii pot să vadă cine acceptă actuala conducere se află într-o oarecare complicitate şi îmi asum cuvintele pe care le spun cu cei care sunt în actuala conducere sau cine vrea cu adevărat schimbarea ca lucrurile să meargă mai bine la Compania de Apă.

Asta este opinia mea şi vă propun să o păstrăm pe ordinea de zi. Și la punctul 26 să vă dăm cuvântul fiecăruia care doreşte şi să discutăm mai pe larg. Chiar este bine să discutăm.

Ştiu că sunt anumiţi oameni prin diferite birouri în oraşul ăsta care şi n-ar vrea să discutăm aceste lucruri şi nu ar vrea să se întâmple. Dar eu cred că pentru transparenţă şi eu am spus de când sunt pe această poziţie cât am să stau aici, va fi transparență și va fi legalitate. Şi cred că a fi pe ordinea de zi şi a discuta în mod transparent nu este un lucru rău pentru arădeni. Arădenii trebuie să vadă pentru că este cea mai mare companie a Consiliului Judeţean şi a Judeţului Arad. Dacă nu mai sunt alte întrebări? Cine este pentru ordinea de zi şi discutăm la punctul 26, da!

Dl. Săbău Gheorghe: Nu, nu, să scoateți de pe ordinea de zi prima dată!

Dl. Seculi Ioan-Gheorghe: Este josnic pentru noi, pentru consilierii judeţeni că ne faceţi complici la anumite chestii şi că toată activitatea Consiliului Județean se discută în anumite birouri, pentru noi este josnic. Dacă noi toţi care suntem aici cerem ca acest punct...puneţi-l la vot şi nu are rost. De ce este ignorată poziţia noastră a consilierilor. Nu este pentru prima dată când ne punem în fața unui fapt împlinit nu avem decât să ridicăm mâna sau să nu!

Dl. Tripa Florin: Domnule preşedinte mai am şi eu 2 întrebări pentru dumneavoastră!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da.Vă rog!

Dl. Tripa Florin: Deci cum spunea şi colegul meu, ne faceţi părtaşi.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Nu...Eu am spus...precizez, nu v-am făcut...

Dl. Tripa Florin: Numai puţin, eu nu l-am înjurat pe domnul Nedelciu, nici colegii mei din PSD...

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Știu, dar puteți să o faceți și prin vot.

Dl. Tripa Florin: Numai puțin. Nu avem interese în Compania de Apă, a doua problemă noi am votat un audit.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da.

Dl. Tripa Florin: Ca să se realizeze un audit să vedem dacă...

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Dacă îmi daţi voie o să vă răspund cu auditul, vreți să vă răspund?

Dl. Tripa Florin: Numai puțin, numai puțin. Dumneavoastră din 2011 cum spuneţi, nu v-am auzit public niciodată până acum 5 luni, 6 luni, că vezi doamne conducerea Companiei de Apă are o problemă de management. Eu...noi când am votat, eu şi colegii mei acel audit, am crezut că acel audit o să vină pe masă cu planul de management și cu problemele care sunt la Compania de Apă. Referitor la conducerea duală care o spuneţi dumneavoastră, eu l-am întrebat şi pe domnul administrator, ieri în comisie ca să ne pună în faţă un plan de management la această conducere duală. Dar din păcate, nu o avut domnul administrator.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Aş vrea foarte scurt să vă răspund. Deci auditul la Compania de Apă a fost votat de către toți colegii noștri consilieri județeni în unanimitate. Auditul se află în acest moment în procedură. A fost făcută o procedură, pentru a avea firma care să facă auditul respectiv. La acea procedură ca să fim informaţi exact a participat o singură firmă, cu un preț am înțeles eu foarte mic. S-au cerut clarificări. Comisia care organizează această procedură trebuie să își expună punctul de vedere ori acceptă să continuie acea firmă ori va anula oferta firmei respective și procedura se reia.

Deci cu auditul votat de Consiliu Județean în unanimitate și mulțumesc tuturor că au votat acel proiect. Va merge mai departe indiferent că noi vom schimba sau nu forma de organizare. Firma care va fi angajată acolo va face auditarea acolo, așa cum am hotărât noi toți împreună. Pe achiziţii publice, pe resurse umane și pe modul cum compania și-a apărat interesele în faţa instanţelor judecătoreşti în raporturile cu terții.

Deci acest lucru va merge mai departe. Și mulțumesc că ați votat atunci acel vot. Referitor la ce ați spus, repet... putem spune multe, dar acum este un moment în care putem și face ceva. Deci nu vorbă, fapte, faptele pot fi astăzi prin vot, pe care consilierii judeţeni pot să-l dea. Eu ca și inițiator cred că mi-am făcut datoria, am pus pe masă Consiliului Județean acest proiect. Sunt televiziunile este mass-media de față este toată lumea vom vedea cum votează fiecare foarte simplu.

Dl. Tripa Florin: În comisie, am discutat cu domnul Stoian și referitor la contractul cu BERD și aici o spun a doua oară. Deci dacă o să avem implicații financiare cine va răspunde? Că eu ...

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Îmi cer scuze că nu mi-am notat, ați zis..Da.

Dl. Tripa Florin:Domnul Stoian a zis că o să vină şi avizul de la BERD!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Nu, nu o să vă răspund eu acum. Și dacă domnul Stoian dorește să mă completeze este prezent în sală și poate să o facă.

Deci legat de acel contract nu este vorba de reorganizare a Companiei de Apă. Deci eu pot să vă citesc articolele din Legea 287 cu privire la societățile comerciale și spune așa: reorganizarea persoanei juridice se realizează prin fuziune, prin divizare sau prin transformare. Prin ceea ce facem noi astăzi propunerea noastră, proiectul de trecere la sistemul dualist nu este niciuna din cele 3 situații spuse de Legea societăților comerciale.

Ca urmare, ca urmare pentru faptul că nu există o reorganizare nu suntem într-o clauză din contractul cu BERD-ul nu avem absolut nicio problemă din acest punct de vedere. Nici măcar nu trebuie să informăm BERD-ul nu, nu, acest subiect nu există. Nu există, nu trebuie să facem acest lucru și este foarte clar conform legislației în vigoare. Noi doar schimbăm... trecem de la sistemul unitar la sistemul dualist.

Dl.Tripa Florin: Domnule Președinte, cu tot respectul dacă îmi dați voie să dau citire partea contractului cu BERD-ul. Deci contractul de împrumut cu BERD Banca Europenă de Reconstrucție și Dezvoltare numărul 894/2001 care stipulează în secțiunea 6/12 aliniatul b: fără consimțământul prealabil în scris al băncii, împrumutantul nu se va angaja sau nu va permite nicio fuziune...

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da.

Dl.Tripa Florin: Consolidare sau reorganizare. Exact ce ați citit dumneavoastră!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Deci, domnul Tripa! Foarte corect acest articol îi am și eu în față. Nu facem fuziune, nu facem consolidare, nu facem reorganizare. Noi trecem de la sistemul unitar, la sistemul dualist! Deci ca urmare...

Dl.Tripa Florin: Nu este reorganizare ce ați citit dumneavoastră?

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Numai puțin. Acuma v-am ascultat, da. Deci ca urmare a acestui articol foarte clar pe care îl avem în contractul cu BERD nu suntem în această situație. Deci avem toată libertatea, dată de legi și de acordurile pe care le avem să luăm această decizie. Ține doar de voința noastră politică!

Dl.Tripa Florin: Da, de ce nu doriți să cerem un aviz spre BERD?

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Cui?

Dl.Tripa Florin: La BERD şi să ne dea aviz. Domnule nu avem nicio problemă, ca să fim liniștiți!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Cum să cer la BERD ceva când...eu am contractul eu văd...

Dl.Tripa Florin: Domnule președinte!

Dl. Ţolea Adrian – Florin:Să întreb BERD-ul dacă o să plouă în luna mai sau ce să-i întreb, dați-mi voie, acum chiar nu vreau să fiu...

Dl.Tripa Florin: Domnule, domnule acuma ne batem în termeni!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Domnul Tripa haideți să-l citim încă odată și cred că toată lumea are răbdare. Împrumutatul nu se va angaja sau nu va permite nicio fuziune...

Dl.Tripa Florin: Păi fuziune scrie aici!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Sau consolidare

Dl.Gligor Ioan: Cum denumiți dumneavoastră această....

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Da.Vă citesc din lege.... da, da, vă citesc şi v-am citit din legea da reorganizarea articolul 233 modurile de reorganizare a persoanei juridice se realizează prin fuziune prin divizare sau prin transformare. Fuziune nu este, divizare nu este, transformare. Vă citesc la articolul 241 ce înseamnă transformarea. Transformarea persoanei juridice: transformarea persoanei juridice intervine în cazurile prevăzute de lege, atunci când o persoană juridică își încetează existența, nu este cazul, concomitent cu înființarea în locul ei a unei alte persoane juridice. Deci nu suntem nici la transformare

Dl.Tripa Florin: Și mai am...

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Stimați colegi lucrurile sunt foarte clare în textul de lege!

Dl.Gligor Ioan: Citiți definiția reorganizarii, domnule președinte, atunci!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Domnul Gligor, mai citesc încă odată definiția reorganzării. Reorganizarea persoanei juridice este operațiunea juridică, o citesc a 3 oară! În care pot fi implicate una sau mai multe persoane juridice și care are ca efect înființarea, modificarea ori încetarea acestora. Reorganizarea persoanei juridice se realizează prin fuziune prin divizarea sau prin transformare.

Dl.Gligor Ioan: Deci modificarea ce înseamnă pentru dumneavoastră?

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci numai puțin. Asa cum am spus Da. Așa cum v-am spus, avem avizul de la Juridic și de la Serviciul...Secretarul județului Consiliului Județean. Eu îi rog să intervină și pe cei care sunt în temă. Eu v-am citit textele de lege sunt extrem de clare nu suntem în această situație. Deci ca urmare, nu avem nicio problemă în relația cu BERD-ul. Da, domnul Tripa și după aia domnul Duruș sau invers cum doriți!

Dl. Duruș Daniel: Deci eu...

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Apăsați pe buton!

Dl. Duruș Daniel: Deci, nu știu de ce!

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Merge, merge!

Dl. Duruș Daniel: Da. Solicităm pe cineva de la juridic de la RAAC să vină pentru că noi nu suntem juriști. Încercăm să înțelegem...Nu dorim decât legalitatea acestui fapt. Iar vis a vis de auditul pe care noi l-am votat din câte înțeleg, juridicul nostru iarăși a dat un rateu. Pentru că nu așa se trimite un audit către RAAC. Trebuia noi să împuternicim AGA care să hotărască, care să înștiințeze Consiliul de Administrație. Deci cu totul și cu totul alți pași. Nu doresc să mai gafăm odată. De aceea nu dorim decât să facem lucrurile din punct de vedere legal, perfect.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci, domnul Duruș am înțeles.

Dl. Duruș Daniel: Deci aș dori cineva de la RAAC un jurist de la RAAC să ne spună partea lor, pentru că noi nu suntem cu toții juriști.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci, domnul Plaveți, imediat!

Dl. Duruș Daniel: Vă mulțumesc.

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci noi am votat pentru audit în unanimitate. Nu am greșit cu absolut nimic. Dacă era o greșală Prefectura putea să atace în contencios acea hotărâre și ne-am fi judecat în contencios. Eu vă spun că am avut dreptate și noi am votat acest lucru este foarte ok, auditul pe care l-am cerut şi haideți să nu amestecăm lucrurile. Că acela este un fapt trecut și care se va întâmpla. Deci auditul odată ce aveam conform OUG 34 o societate care să câștige contractul va realiza auditul, deci ăla este un subiect închis.

Dl. Duruș Daniel: Atunci de ce nu ați mers mai departe?

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Iar referitor la viza juridică, la fiecare proiect noi avem Serviciul Juridic, avem Secretarul Județului. Proiectele cu care venim în fața dumneavoastră au această viză de legalitate. Ce ar fi la fiecare hotărâre să mergem noi să întrebăm pe alții. Domnule spuneți-ne păi atunci, atunci nu am mai avea...nu ne-am mai numi Consiliul Județean, nu am mai avea Serviciul Juridic nu am mai avea Secretar al Județului nu am mai fi nimic. Adică ne asumăm aceste lucruri. Avem specialiști în Consiliul Județean și credeți-mă că sunt. Uitați îi vedeți aici sunt specialiști de bună calitate. Eu nu le pun la îndoială competența profesională.

Dl. Săbău Gheorghe: Domnule președinte!

Dl. Ţolea Adrian – Florin:Dar haideți să-l lăsăm şi pe domnul Plaveți, că s-a înscris la cuvânt!

Dl.Plaveți Ioan: Domnule președinte stimați colegi! Cred că suntem deja într-o altă zonă. Invocând lipsa procedurilor să știți că nu este în regulă ce facem. Suntem instituția Consiliului Județean care trebuie să funcționăm pe lege şi pe proceduri. Domnule președinte, în lege scrie foarte clar, cu tot respectul pentru toți colegii care solicită retragerea acestui punct de pe ordinea de zi, acest drept îl are inițiatorul. Dacă nu se vrea a fi votat acest proiect, vom vedea la dezbatere. Dar v-aș ruga să intrăm în proceduri. Am intrat în dezbaterea acestui punct fără să-l abordăm. Nu este în regulă. Se aprobă ordinea de zi sau nu, cu sau fără amendamente, dar trebuie să intrăm în proceduri şi după aia când ajungem la acest punct ne vom expune punctele de vedere. Aţi intrat în discuții....

Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Mulțumesc domnului Plaveți! Aveţi dreptate! Am vrut să le opresc dar nici nu am vrut... eu nu retrag ca iniţiator acest proiect de pe ordinea de zi.

Dl.Săbău Gheorghe: Supuneți la vot !

Dl.Ţolea Adrian – Florin: Vă supun votului ordinea de zi!

Dl.Săbău Gheorghe: Supuneţi la vot, nu, nu, am făcut o propunere!

Dl.Ţolea Adrian – Florin: Vă supun ordinea de zi aşa cum o fost ea propusă. Cine este pentru? 21 voturi (Ţolea Adrian - Florin - vicepreşedinte, Guţu Romulus - Remus - vicepreşedinte, Achim Zeno, Ardelean Aurel, Boloni Gyorgy, Budiu Simion, Chambre Dorina - Rodica, Covaliv Valentin, Enăchiuc Dumitru - Florian, Feieş Cristian, Hărlău Dacian Alin, Micle Ioan, Negrea Daniel, Onea Mircea, Plaveţi Ioan, Popa Garofiţa, Purcaru Mircea, Stan Simona - Lucia, Şipoş Gyorgy, Ulici Ion şi Vesa Teodor - consilieri judeţeni). Dacă sunt voturi împotrivă?- Sau abţineri? 8 voturi (Duruş Daniel - Sorin, Gligor Ioan, Lucaci Cornel - Ştefan, Moţ Petru, Săbău Gheorghe, Seculi Ioan - Gheorghe,Sulincean Marius – Mircea şi Tripa Florin Dan - consilieri judeţeni). 5 abţineri un vot impotrivă cu unanimitate, scuze cu majoritate ...

Dl.Tripa Florin: 5 abţineri nu are cum cu tot respectul!

Dl.Ţolea Adrian – Florin: Încă o dată cine se abţine 1,2,3,4,5,6,7. Dar eu l-am pus pe domnul Moţ împotrivă îmi cer scuze că l-am văzut prima dată împotrivă. Aţi votat prima dată împotrivă, nu ?

Dl.Moţ Petru: Din eroare am ridicat mâna

Dl.Ţolea Adrian – Florin:Da. Scuze şi eu m-am grăbit cu 8 abţineri a fost votată ordinea de zi.



Consiliul judeţean Arad, a aprobat cu majoritate ordinea de zi.

ORDINEA DE ZI
a şedinţei ordinare din data de 22.12.2015, ora 13, Sala „Vasile Goldiş”

1.Supunerea spre aprobare a conţinutului Procesului-verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Arad din data de 14 decembrie 2015.

2.Proiect de hotărâre privind stabilirea preţului mediu al ierbii în judeţul Arad pentru anul 2016.

3.Proiect de hotărâre privind eliberarea licenţelor de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, unui operator de transport.

4.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Aeroportul Arad S.A. pe anul 2015.

5.Proiect de hotărâre privind stabilirea tarifului pentru prestaţia agenţilor de pază ai Direcţiei Publice de Pază Arad la obiectivele de interes judeţean începând cu 01.01.2016.

Yüklə 293,47 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin