Bana Bak!” Sergisi Kapsamındaki Konuşma Etkinlikleri Portre ve Temsil Kavramlarını Mercek Altına Alıyor



Yüklə 17,31 Kb.
tarix17.03.2018
ölçüsü17,31 Kb.
#45735




Bana Bak!” Sergisi Kapsamındaki Konuşma Etkinlikleri



Portre ve Temsil Kavramlarını Mercek Altına Alıyor
22 Şubat 2018

Pera Müzesi, Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi kapsamında düzenlediği etkinliklere bir dizi konuşmayla devam ediyor. Ayşe Uslu ve Nermin Saybaşılı’nın gerçekleştireceği konuşmalar portre ve temsil kavramlarını mercek altına alırken, günümüz çağdaş sanat üretimlerine yeni bir bakış sunuyor.

Pera Müzesi’nin düzenlediği konuşma etkinlikleri devam ediyor. Felsefe alanında çalışmalar yapan Ayşe Uslu, “Duygu ve Duygulam Ayrımı Bağlamında Yüzün Temsile Gel(emey)işi” başlıklı konuşmasında, portrenin duygu ve duygulamla olan ilişkisini tartışmaya açarak, yüzün temsili sorununa odaklanıyor. Bir temsil biçimi olarak portreyi tartışmaya açan konuşma, 15 Şubat Perşembe günü saat: 18:30’da ziyaretçileri bekliyor.


Pera Müzesi’nin sergi kapsamında düzenlediği etkinlikler, Nermin Saybaşılı’nın Bir Beyaz Duvar, Bir Kara Delik: Yüzün Politikası” başlıklı konuşması ile son buluyor. Saybaşılı konuşmasında, kimliğin ‘öteki’ ile kurulan diyalogdan ve paylaşılan eylemlerden ortaya çıktığından yola çıkarak, portreyi bakışımlı bir topografyaya yerleştirmeyi öneriyor. Konuşma, 22 Şubat Perşembe günü saat: 18:30’da gerçekleşiyor.
Konuşmalar, Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergi salonunda ücretsiz izlenebilir. Sergi salonunda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçe’dir.
15 Şubat Perşembe / Ayşe Uslu: Duygu ve Duygulam Ayrımı Bağlamında Yüzün Temsile Gel(emey)işi

22 Şubat Perşembe / Nermin Saybaşılı: “Bir Beyaz Duvar, Bir Kara Delik: Yüzün Politikası
Detaylı Bilgi ve Basın Görselleri

Hilal Güntepe - Grup 7 İletişim Danışmanlığı / hguntepe@grup7.com.tr (212) 292 13 13

Büşra Mutlu - Pera Müzesi / busra.mutlu@peramuzesi.org.tr (212) 334 09 00


Konuşmacılar Hakkında
Ayşe Uslu

1984 Almanya doğumlu Ayşe Uslu, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. ODTÜ Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını, Bilkent Üniversitesi Medya ve Görsel Çalışmalar Bölümü’nde, algı fenomenolojisi ve görsel antropoloji ilişkisini inceleyen teziyle tamamladı. Bu süre içinde görsel etnografi yöntemleri konusunda Hollanda ve Fransa’da eğitim programlarına katıldı ve bu alanda filmler üretti. Duygulam ve bedenlenmiş bilişsellik ilişkisini incelediği teziyle, doktora çalışmasını ODTÜ ve Tilburg Üniversitelerinde tamamladı. Bugün halen video ve film yapımı çalışmalarını sürdürmenin yanında, film ve video felsefesi; düşünmenin bedensel kaynakları ve ilişkili olarak duygulam felsefesi; algı ve hafıza ilişkisi; zihin ve zaman felsefesi konularında araştırma ve yayınlar yapmaya devam ediyor. Felsefe, estetik, tasarım felsefesi, zaman felsefesi ve duygu sosyolojisi konularında dersler veriyor.


Nermin Saybaşılı

Saybaşılı, Londra Üniversitesi Goldsmiths College’ın Görsel Kültürler Bölümü’nden doktora derecesini aldı. Fulbright bursu ile gittiği Columbia Üniversitesi’nin School of Arts bünyesinde çalışmalarını sürdürdü. Araştırma alanı; güncel sanat ve eleştirel kuram bağlamında görünürlüğün rejiminde görünürlükler/görünmezlikler sorunsalları, yerleştirme ve video çalışmalarında sesin (insan sesi, dil olmayan diğer sesler ve müzik) kullanımı, mobilite ve karşı-coğrafyalar, şebeke-kültürde kentsel mekan ve göçtür. Uluslararası akademik dergi ve kitaplarda makaleleri yayınlanmaktadır. Saybaşılı’nın Sınırlar ve Hayaletler: Görsel Kültürde Göç Hareketleri (Metis, 2011) ve Sanat Sahada: Görsel Kültür Çalışmalarında Etnografik Bilgi (Metis, 2017) başlıklı iki kitabı bulunmaktadır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Pera Müzesi hakkında

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağlı olarak nitelikli ve geniş ölçekli kültür-sanat hizmeti vermek amacıyla 2005’te kurulan bir özel müzedir. Orijinali 1893 yılında mimar Achille Manoussos tarafından tasarlanan Bristol Oteli binasının, 2005'te cephesi korunarak çağdaş ve donanımlı bir müze olarak renove edilmesiyle inşa edilen yeni binasında faaliyet göstermektedir. Koleksiyonları, aralarında Jean Dubuffet, Joan Miró, Pablo Picasso, Frida Kahlo, Alberto Giacometti gibi dünyanın usta sanatçılarının yapıtlarının bulunduğu süreli sergileri ve kuruluşundan günümüze gerçekleştirdiği etkinlikleriyle Türkiye’nin en nitelikli, öncü ve sevilen müzelerinden biri haline gelen Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi kentin bu çok canlı bölgesinde çağdaş bir müze-kültür merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor.


Pera Müzesi www.peramuseum.org.tr

Müze Blogu http://blog.peramuzesi.org.tr/

Twitter https://twitter.com/PeraMuzesi

Facebook http://www.facebook.com/PeraMuzesi.Museum

YouTube http://www.youtube.com/user/PeraMuzesi

Pinterest http://pinterest.com/peramuzesi

Instagram http://instagram.com/peramuzesi


Meşrutiyet Caddesi No.65, 34443 Tepebaşı - Beyoğlu – İstanbul Tel. + 90 212 334 99 00, info@peramuzesi.org.tr


Yüklə 17,31 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin