Basın Bülteni teb inovasyonu kurum kültürü yaptı yurtdışına ihraç etmeye başladı



Yüklə 19,2 Kb.
tarix27.10.2017
ölçüsü19,2 Kb.
#15836

Basın Bülteni


TEB inovasyonu kurum kültürü yaptı yurtdışına ihraç etmeye başladı
ppt10

Akıl Fikir Yarışması’nı geleneksel hale getiren ve bu yıl 4.’sünü düzenleyen TEB, BNP Paribas ülkelerinde inovasyonu anlatmaya başladı. İlk olarak BNP Paribas Polonya’da inovasyon eğitimleri verecek olan TEB, Avrupa ve Akdeniz bölgesindeki ülkelerde de inovasyonu anlatacak
Finans sektöründe inovasyonu desteklemek, yenilikçi ve yaratıcı projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlamak amacıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından “İcat Çıkar” sloganı ile düzenlenen “TEB Akıl Fikir Yarışması”nın 4’üncüsü sonuçlandı.
Akıl Fikir Yarışması Ödül Töreninde konuşan TEB Genel Müdürü Varol Civil, “TEB olarak yenilikçi ve yaratıcı olmayı yani inovasyonu, temel hedefimiz kabul ettik. Bu nedenle en önemli yatırımlarımızı da bu alanda gerçekleştirdik. Bu çabalarımız uluslararası alanda da dikkat çekmeye başladı. Artık deneyimlerimizi diğer ülkelerle paylaşacağız.” dedi.

İnovasyon alanında yaptıkları çalışmalar ile uluslararası danışmanlık kuruluşu Gartner’ın ve Avrupa Finansal Yönetim ve Pazarlama Birliği’nin (EFMA) raporunda örnek banka olarak gösterildiklerini hatırlatan Varol Civil; “Banka olarak inovasyon alanında BNP Paribas ailesi çatısı altında faaliyet gösteren finans kuruluşları arasında örnek seçildik. Artık inovasyonu BNP Paribas ailesi içinde de anlatacağız. İnovasyon kurum kültürümüzü diğer ülkelere ihraç edeceğiz” dedi.


İlk ülke Polonya

TEB Genel Müdürü Varol Civil şunları kaydetti: “Küresel ortağımız BNP Paribas grubu yenilikçiliği ve yaratıcılığı temel değerleri arasında sayıyor, bu konuya çok büyük değer veriyor. Biz de BNP Paribas Grubu içinde inovasyonu ilk olarak Polonya’da anlatacağız, Polonya’da inovasyonu kurum kültürü haline getirmeleri için yardımcı olacağız. Deneyimlerimizi paylaşacağız. Polonya’dan sonra ihtiyaç duyulan diğer ülkelerle devam edeceğiz. Daha sonra BNP Paribas’ın uygun bulacağı ve ihtiyaç duyulan ülkelerde de inovasyonu anlatacağız.”

Bu yıl Akıl – Fikir Buluşması ve Yetenek Günü’nün konusunun “Müşteri Deneyiminde Mükemmellik” olduğunu belirten TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş, müşterilere fark yaratan ürün ve hizmet sunabilmek için insan kaynakları politikalarının temelinde yenilikçi ve yaratıcı düşünmeyi geliştirmenin yattığını söyledi. Altıntaş; “Müşteri deneyimi TEB kültürü içinde her zaman en öncelikli konular arasında yer almaktadır. Müşteri deneyimini memnuniyete dönüştürmek için yenilikçi, yaratıcı ve örnek hizmet anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.
3.750 inovatif fikir yarıştı

TEB Akıl Fikir Yarışmasına bu yıl toplam 3 bin 750 proje başvurusu yapıldı. Projelerden yüzde 45’i müşteriler, yüzde 40’ı öğrenci, yüzde 15’i yeni mezun kategorisinden geldi. Türkiye’deki 112 farklı üniversiteden başvuru alındı. Yarışmanın internet sitesi www.icatcikar.com ise bu yıl ABD’den Tazmanya’ya kadar 115 farklı ülkeden 238 bin ziyaretçi çekti.


Yarı finale kalan 16 proje; İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, Deulcom International CEO’su Baybars Altuntaş, Yemeksepeti Genel Müdürü Nevzat Aydın, BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu ve Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Oğuz Karamuk’tan oluşan, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ve TEB Genel Müdürü Varol Civil başkanlığındaki jüri tarafından değerlendirildi.
Bankacılığı sosyal medyaya taşıdı ödülü kaptı

Akıl Fikir Yarışma’sında ‘Öğrenci – Yeni Mezun Kategorisi’nde birinci seçilen Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Ege Türkeri’nin projesi “Sosyal ağlarla bankacılığı buluşturmak” üzerineydi. Müşteri Kategorisi’nde ise Harun Dal, “banka dekontunun tanıtım mecrası olarak kullanılması” projesiyle ödül kazandı. Yarışmada ‘Öğrenci ve Yeni Mezun Kategorisi’nden 5 finalist, ‘Müşteri Kategorisi’nden ise 3 finalist ödüle layık görüldü.


Tüm kategorilerde birinciye 15.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL değerinde para ödülünün yanı sıra “Müşteri Kategorisi”nde birinci olan yarışmacıya ünlü Roland Garros Açık Tenis Turnuvası’na katılım bileti, ‘Öğrenci ve Yeni Mezun Kategorisi’ne ise Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA Bursu eğitimi layık görüldü. Öte yandan tüm finalistlere, mini laptop hediye edildi.
İcat Çıkardılar TEB’de işe başladılar

TEB, ‘Akıl Fikir Yarışması’ ile katılımcılara iş imkanı da sağlıyor. Bugüne kadar Akıl Fikir Yarışması’na katılarak, ‘İcat Çıkar'anlar arasından beş kişi, TEB'in bünyesinde çalışmaya başladı. TEB KOBİ Bankacılığı Satış Departmanı, Şube İşletme Portföy Birimi, TEB Grup İnovasyon Departmanı, Şube Dışı BankacıIık Yönetimi Departmanı ve Şube Hizmetleri Birimi görev verilen departmanlar arasında yer aldı.


Bankacılık duayeni Rıfat Taranto adına özel ödül

TEB’in, çalışanlarını inovatif ürün ve hizmet geliştirmeye teşvik etmek amacıyla oluşturduğu Kurumiçi İnovasyon Yarışması, bu yıl duayen bankacı Rıfat Taranto’ya atfedildi.


TEB’de iz bırakan çalışma ve ilkelerine imza atan ve 2010 yılında vefat eden Yönetim Kurulu Üyesi merhum Rıfat Taranto anısına düzenlenen “Rıfat Taranto Bankacılık Yarışması” ile TEB çalışanlarını da ödüllendirdi. Güvenlik görevlisi Taner Güler, çalıştığı şubede müşteriler ile kurduğu pozitif ilişkiler sayesinde Rıfat Taranto ilkelerinden “Adanmışlık” ödülüne layık görüldü. TEB Müşteri İlişkileri Yöneticisi Güliz Kanat ise Rıfat Taranto’nun müşterilerin ihtiyacını cevaplayan, yenilikçi, yaratıcı, risk içermeyen çözümler üretmek ilkesine uyan tarım bankacılığı alanındaki projesi “Arı Maya” ile ödül alan bir diğer isim oldu.
Yetenek Günü’nün konusu “Müşteri Deneyimi”

“TEB Akıl Fikir Buluşması ve Yetenek Günü 2011” kapsamında bu yıl ‘Müşteri Deneyiminde Mükemmellik” teması ele alındı. Türkiye'nin inovasyon konusundaki en tanınan danışmanlarından Bora Özkent’in yanı sıra Dükkan Burger’in kurucusu Emre Mermer, Mars Entartainment Grubu kurucusu Muzaffer Yıldırım tarafından ‘Müşteri Deneyiminde İnovasyon’ konulu sunumlar gerçekleştirdi.

TEB Akıl Fikri Yarışması Kazananlar Listesi:
Müşteri Kategorisi Dereceleri


  • Birinci - HARUN DAL – Karadeniz Havzası İşbirliği Ajansı Çalışanı

  • İkinci - HÜSEYİN DEMİR – Telpa Telekom Çalışanı

  • Üçüncü - KAMİL KARATAŞ – ING Bank Çalışanı


Öğrenci – Yeni Mezun Kategorisi Dereceleri

  • Birinci - EGE TÜRKERİ / Boğaziçi Üniversitesi - İşletme Fakültesi Öğrencisi

  • İkinci - HÜSEYİN IŞIK / Şekerbank Çalışanı

  • Üçüncü - DİLEK MEHMETOĞLU / İstanbul Bilgi Üniversitesi – Uluslararası Finans Öğrencisi

  • Diğer Üçüncü - TANER KÜÇÜKASLAN – Anadolu Üniversitesi – İşletme Fakültesi Öğrencisi

  • Dördüncü - MUSTAFA SÖNMEZ – Marmara Üniversitesi - İşletme Fakültesi Öğrencisi


Bilgi için:

Ünite İletişim - Gençer Kabaroğlu / gencer.kabaroglu@unite.com.tr



0 212 272 93 13 - 0 533 626 08 66
Yüklə 19,2 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin