EMO Hannover – Lumea prelucrării metalelor
COMUNICAT DE PRESĂ
Autor: Sylke Becker
Telefon: +49 69 756081-33
Telefax: +49 69 756081-11
E-mail: emo@vdw.de
EMO Hanovra 2017 – Evenimentele din cadrul expoziției evidențiază tendințele din sfera tehnologiei de producție
București, 5 aprilie 2017. – În perioada 18 - 23 septembrie 2017 își deschide porțile EMO Hanovra, expoziția mondială de referință pentru prelucrarea metalelor. Expoziția este cel mai mare eveniment internațional având ca temă prelucrarea metalelor. Sub motto-ul „Connecting systems for intelligent production“, producătorii din toata lumea își prezintă produsele, soluțiile și serviciile, venind în întâmpinarea provocărilor ivite în producția industrială în deceniul curent.
„EMO Hanovra nu este numai cel mai important punct de întâlnire pentru toți actorii industriei de prelucrare a metalelor, referindu-ne astfel atât la producători, cât și la utilizatori. În mod tradițional, EMO este și un forum de inovație și trendsetter“, afirmă Christoph Miller, director al departamentului de târguri al organizatorului EMO VDW (Asociația Germană a Producătorilor de Masini-Unelte) din Frankfurt am Main, Germania, cu prilejul conferinței de presa EMO de la Bucuresti, în data de 5 aprilie 2017. Miller continuă: „EMO supune atenției temele importante din industria prelucrătoare a metalelor și le dezvoltă.“ Programul diversificat al evenimentului va aborda și în 2017 aspecte tehnice și economice.
Expoziția specială Industria 4.0.
Megatema interconectării este reprezentată la Emo Hanovra 2017 ca element central în cadrul expoziției speciale ”Zona Industria 4.0”, organizată de grupul mediatic german Konradin. Zona Industria 4.0 se poziționează ca platformă pentru schimbul de informații dintre experți la nivel de comunitate internațională și construiește o punte între știință și practică. Institutele universitare și institutul Fraunhofer pentru tehnică de producție prezintă nivelul la care se află cercetarea, iar reprezentanții industriei expun soluțiile pentru transpunerea în practică.
Sunt implicate inițiative ale landurilor germane, dar și activități internaționale precum platforma germana Industria 4.0, Consorțiul Industrial Internet din SUA, Alianța Industrie du Futur din Franța, Made in China 2025, Inițiativa Industrial-Value-Chain din Japonia și altele. Momentan, inițiativele realizează împreună programele de activități și sunt în căutare de parteneri de cooperare. Platforma germană Industria 4.0 a identificat parteneri americani, francezi, chinezi și japonezi. Expoziția specială este completată de un forum de conferințe în care cetători de renume își expun cunoștințele, iar firmele competențele.
Prezența puternică a conceptului de Prelucrare Aditivă în producție
Specialiștii internaționali în producție vorbesc între timp nu numai de Industria 4.0, ci și de conceptul de Additive Manufacturing (AM). Un studiu actual al asociației VDW arată că așa-numita imprimare 3D reprezintă deocamdată doar un fenomen de nișă, dar branșa crește exponențial. Experții estimează creștere și în anii următori. Această tehnologie este deja aplicată în primul rând în sectorul construcțiilor de mașini și în industria auto, în sectorul tehnicii medicale și în industria aeronautică și aerospațială. În aceste industrii există deja primele produse de serie, care sunt produse cu ajutorul Prelucrării Aditive.
EMO Hanovra 2017 prezintă cele mai noi evoluții din Additive Manufacturing în sectorul prelucrării metalelor și le transmite vizitatorilor idei despre ce aplicații se pot dezvolta în mod convenabil cu ajutorul AM. Prelucrarea Aditivă, ca proces de producție, se îmbină cu alte componente ale lanțului de creare a valorii. Cap de listă sunt CAD și simularea, procesele de finisare, tehnologii de măsurare în producție și asigurarea calității. Pe lângă sistemele AM, apar și mașinile hibrid. Mulți producători clasici de mașini se implică deja în acest domeniu și integrează procesul în mașinile lor. „Aceasta este o soluție foarte interesantă pentru unele branșe care aplică tehnologia”, susține Miller.
Din cauza calității limitate a suprafețelor, a structurilor de suport și a suprafețelor funcționale care sunt îndepărtate, componentele realizate prin Prelucrarea Aditivă trebuie finisate dacă trebuie să răspundă unor cerințe ridicate. În mod corespunzător, susține studiul VDW, va crește și cererea de mașini pentru finisare de precizie.
Asociația Europenă a Constructorilor de Mașini-Unelte CECIMO împreună cu grupul de lucru Additive Manufacturing din VDMA ((Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau, rom. Asociația Germană a Constructorilor de Mașini-Unelte) organizează o conferință cu această temă la EMO Hanovra.
Tendințele din așchiere - Simpozionul WGP „Production for tomorrow“
Societatea Științifică pentru Tehnică de Producție (Wissenschaftliche Gesellschaft für Produktionstechnik/WGP) organizează în cadrul EMO Hanovra, în data de 21 septembrie 2017 un simpozion cu titlul „Production for tomorrow“. WGP este o asociere de 35 de institute pentru tehnică de producție ale universităților germane și ale institutelor Fraunhofer. Aici este disponibilă întreaga expertiză tehnico-științifică în ceea ce privește tehnica de producție.
„Simpozionul de la EMO Hanovra face ca aceste cunoștințe să fie accesibile și vizitatorilor târgului”, declară Miller. Vor fi prezentate șase proiecte inovatoare pe teme ale tehnologiei de producție.
De exemplu, cercetătorii Institutului pentru Managementul Producției, Tehnologie și Mașini-Unelte în cadrul Universității Tehnice din Darmstadt au dezvoltat un proces hibrid pentru prelucrarea materialelor greu așchiabile. În industria aeronautică și aerospațială se folosesc din ce în ce mai mult aliajele pe bază de titan și nichel, deoarece prezintă o stabilitate mai ridicată și sunt rezistente la coroziune. Acest lucru duce în mod firesc la o uzură rapidă a sculelor. Prin procesul de înaltă performanță al cercetătorilor de la Darmstadt, piesa se încălzește prin inducție în anumite locuri definite și astfel, este mai puțin rigidă. În același timp, unealta este răcită cu ajutorul unui mediu criogenic și devine astfel mai rezistentă. În cadrul cercetărilor privind uzura s-a demonstrat că freza tangențială susține în timp o activitate de așchiere de o durată cu 100% mai mare față de freza cu prelucrare convențională.
Un al doilea proiect de la Universitatea din Bremen arată cum, după așchiere, un aport eficient de lichid îmbunătățește degajarea așchiilor. Astfel, se reduc încărcările termodinamice ale piesei și crește productivitatea. Sistemele de duze optimizate facilitează minimizarea debitului de fluide, astfel încât se reduce consumul de energie și crește rentabilitatea procesului.
Expoziția specială ”Tehnologiile aeronautice şi aerospațiale” prezintă lanțul de producție în așchiere
Machining Innovations Network este o asociere de companii și institute de cercetare, care au constituit o platformă comună de parteneri și integrare având ca element central tehnologia așchierii. La EMO Hanovra 2017, rețeaua organizează un stand special, expunând lanțul procesual pentru producția unei componente din industria aeronautică și aerospațială. Intenția este de face o demonstrație care cuprinde toți pașii de la planificare până la finisare. Aceasta include aspectele referitoare la simulare, unelte, monitorizarea procesului, controlul mașinilor etc.
„Expoziția specială se adresează în special clienților din industria aeronautică și aerospațială”, declară Miller de la VDW. Soluțiile individuale pot fi însă aplicate și la alte lanțuri procesuale, fiind astfel interesante și pentru vizitatorii de specialitate din alte domenii industriale.
Seminarul referitor la securitatea mașinilor organizat de EMO Hanovra
Securitatea mașinilor-unelte este permanent o temă de interes în branșă. În prim-plan stau evitarea accidentelor și protecția persoanelor. Deși tehnologia mașinilor este de o complexitate mai mare, cifrele absolute privind accidentele înregistrate în anii trecuți sunt semnificativ mai scăzute. Acest lucru demonstrează că producătorii de mașini sunt conștienți de responsabilitatea lor. Mașinile construite conform normelor actuale sunt sigure, neexistând obiecții. Noi îmbunătățiri sunt posibile numai în cadrul unui dialog cu operatorii mașinilor și cu responsabilii cu protecția muncii.
Experții internaționali din toate aceste trei domenii prezintă în cadrul seminarului „EMO Safety Day for Machine Tools“ stadiul actual al evoluțiilor din domeniu și cele mai noi modificări, de exemplu în normare, la care se lucrează în prezent. Un aspect important este calificarea și informarea de către autoritățile de supraveghere a pieței. Autoritățile trebuie să poate identifica mașinile care nu corespund standardelor tehnice și să le retragă din circulație. Asociația-umbrelă a producătorilor de mașini unelte Cecimo prezintă un nou volum din seria ghidurilor CE, de această dată referitor la securitatea mașinilor de frezat. Într-o formă simplă, se descriu principalele caracteristici de siguranță pentru a veni cu sfaturi practice în sprijinul autorităților de supraveghere a pieței, dar și clienților interesați. Cu adevărat sigure sunt numai mașinile-unelte construite conform normelor și operate conform regulamentului.
India Day la EMO Hanovra 2017
La EMO Hanovra nu se prezintă numai tendințele din tehnică și tehnologie, ci și piețe deosebit de interesante. Economia Indiei crește, la fel și producția industrială. Țara ocupă locul 8 la nivel mondial în industria de mașini-unelte, cu un volum de 1,7 miliarde euro în anul 2016. Acesta valoare corespunde unei creșteri de 11% în euro față de anul precedent. India importă aproximativ 70% din necesarul de mașini unelte. În anul 2016 s-au importat mașini în valoare de ca. 1,2 miliarde euro. De aceea, EMO Hanovra 2017 va aduce din nou în atenția vizitatorilor această piață cu mult potențial.
În cadrul așa-numitei „India Day“ din data de 20 septembrie 2017, vor susține prezentări exclusiv experți indieni, printre care reprezentanți ai Asociației Producătorilor de Mașini-Unelte IATMA. Reprezentanții branșelor utilizatorilor indieni prezintă tendințe economice și tehnice din industria auto și aeronautică. Sunt abordate și cerințele care se adresează astfel tehnicii de producție din țară. Cine este interesat de înființarea unei sucursale de distribuție sau chiar de producție în India, va găsi informații referitoare la instruirea angajaților și la strategii pentru recrutarea și integrarea personalului adecvat.
Sloganul de recrutare „Fă ceva de viitor! Șansa ta în domeniul construcțiilor de mașini”
Angajații din industria de mașini-unelte și din industriile care utilizează aceste tehnologii se află în fața unei mari transformări. Noile tehnologii și schimbările proceselor actuale din producție modifică rolul muncitorului specializat. Acest lucru impune noi strategii în instruirea noilor angajați. Instructorii și profesorii se confruntă în primul rând cu transformarea. Aceștia trebuie calificați din punct de vedere metodic și profesional pentru a putea transmite cunoștințe noilor angajați și pentru a putea garanta buna pregătire profesională.
Fundația pentru personalul nou angajat a asociației VDW, care la începutul anului 2017 a primit noul nume „Fundația pentru personalul nou angajat din domeniul construcției de mașini“, organizează standul special pentru tineret la EMO Hanovra 2017. Sub motto-ul „Fă ceva de viitor! Șansa ta în domeniul construcțiilor de mașini”, acest stand se adresează instructorilor, profesorilor și elevilor, în egală măsură. Obiectivul este sensibilizarea acestor grupuri prin consiliere individuală și prin prezentarea unor oferte concrete, astfel încât acestea să se informeze cu viteza inovației despre tehnica de producție. Specialiștii în devenire trebuie să fie pregătiți pentru noile provocări, atât în școală, cât și în companii. În acest sens, trebuie să colaboreze toți participanții la procesul de pregătire profesională, inclusiv ministere, școli, profesori și asociații.
”Recrutarea de personal tânăr are deja tradiție la EMO Hanovra”, afirmă Miller. Recrutarea se concentrează pe muncitori specializați. Din 2001 sunt invitați la EMO Hanovra elevi care se află cu puțin timp înainte de a lua o decizie legată de viitoarea lor meserie. La standul pentru tineret, ei află totul despre meseriile din industria de prelucrare a metalelor, despre conținutul programelor de pregătire profesională precum și de posibilități de specializare, carieră și câștiguri salariale. De atunci, la EMO Hanovra au fost informați peste 40.000 tineri.
„Start-ups for intelligent production“ la EMO Hanovra 2017
Datorită rapidei transformări tehnice se înființează firme noi. Tinerii antreprenori dezvoltă, de exemplu, software pentru interconectarea mașinilor și proceselor sau imprimarea 3D pentru componente metalice. Start-up-urile se constituie din proiectele de cercetare ale universităților sau tinerii antreprenori înființează o companie de la zero.
EMO Hanovra 2017 dorește să le ofere firmelor cu o cifră de afaceri de până la 10 milioane de euro o platformă sub motto-ul „Start-ups for intelligent production“. Obiectivul este sprijinirea companiilor tinere la promovarea și vânzarea inovațiilor acestora. Cu idei, produse și servicii noi, sunt parteneri dezirabili pentru mulți ofertanți consacrați. „Standul special „Start-ups for intelligent production“ este deschis start-up-urilor care se prezintă într-un mediu inovativ și doresc să cucerească piața internațională”, declară Christoph Miller de la VDW. Acest stand se prezintă sub motto-ul „Connecting systems for intelligent production“ și demonstrează live care sunt oportunitățile interconectării și cum generează interconectarea idei și modele noi de afaceri.
În cadrul standului special este rezervată o suprafață pentru proiectul „Innovații made in Germany“. Acest proiect se adresează firmelor germane nou înființate și se derulează cu sprijinul Ministerului Economiei și Energiei din Germania.
Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network din Stuttgart, Germania, reia organizarea întâlnirilor între companii pe parcursul desfășurării expoziției EMO Hanovra 2017. Platforma online pune deja la dispoziție înainte de târg instrumente de identificare a partenerilor de afaceri potriviți, în ceea ce privește anumite teme. Datorită interesului reciproc, dialogul eficient își atinge scopul, așa susțin participanții la întâlnirile dintre companii din anul 2013. Atunci, 315 de participanți de la 287 de companii au purtat peste 600 de dialoguri, care au fost posibile datorită Enterprise Europe Network. Ca urmare a acestor întâlniri, sunt așteptate numeroase cooperări și comenzi.
Definirea tendințelor în tehnologia de producție la nivel internațional
„La EMO Hanovra există din nou un program interesant și cuprinzător“, concluzionează Christoph Miller de la VDW. „Programul oferă multor vizitatori si expozanți ocazii de a aborda teme și de a deschide discuții în propriile companii“, continuă Miller. EMO a stabilit tendințele anilor următori în ceea ce privește tehnica de producție. Tendințele sunt valabile atât pentru tehnologia de mașini-unelte, cât și pentru evoluțiile în cazul strategiilor și piețelor. Temele si tendințele abordate la EMO Hanovra vor fi dezbătute încă multe săptămâni și luni după eveniment.
EMO Hanovra 2017 – Expozția mondială de referință pentru prelucrarea metalelor
În perioada 18-23 septembrie 2017, producătorii internaționali de tehnologii de producție prezintă „Connecting systems for intelligent production“ in cadrul EMO Hanovra 2017. Expoziția mondială de referință pentru prelucrarea metalelor prezintă întreaga gamă de tehnologii de prelucrare a metalelor, care constituie inima oricărui proces de producție industrială. Se vor prezenta cele mai noi mașini-unelte și soluții tehnice eficiente, servicii ce însoțesc produsele, proceduri ce asigura durabilitatea în cadrul producției şi multe altele. EMO Hanovra se concentrează în primul rând pe mașini-unelte de prelucrare prin așchiere şi mașini de deformare, sisteme de producție, scule de precizie, flux automatizat al materialelor, tehnologii computerizate, electronică industriala şi accesorii. Vizitatorii de specialitate ai EMO vin din toate branșele industriale importante, cum ar fi construcția de maşini şi instalații, industria auto și de componente, tehnologiile aeronautice şi aerospațiale, mecanică fină si optică, construcția de nave, tehnică medicală, construcția de unelte şi forme, construcții de oțel şi construcții uşoare. EMO Hanovra reprezintă cel mai important loc de întâlnire al tehnologiilor de producție la scară mondială. In 2013, peste 2.130 de expozanți au atras circa 143.000 de vizitatori de specialitate din peste 100 țări. EMO este o marca înregistrată a Asociației Europene a Constructorilor de Mașini Unelte CECIMO.
Textele și fotografiile pentru EMO Hanovra 2017 sunt disponibile pe internet la www.emo-hannover.de > Presse. Urmăriți EMO Hanovra pe canalele social media:
http://twitter.com/EMO_HANNOVER
https://de.industryarena.com/emo-hannover
http://facebook.com/EMOHannover
http://www.youtube.com/metaltradefair
26.07.2018
VDW – Comisariatul general EMO Hanovra 2017
Asociația Germană a Producătorilor de Mașini Unelte
Corneliusstraße 4, 60325 Frankfurt am Main, Germania
Tel. +49 69 756081-0, Fax +49 69 756081-74
emo@vdw.de · www.emo-hannover.de
Registrul Comerțului: Tribunalul Frankfurt am Main
Registrul societății: VR4966
Președinte: Dr. Heinz-Jürgen Prokop, Ditzingen
Director executiv: Dr.-Ing. Wilfried Schäfer, Frankfurt am Main
Cod TVA DE 114 10 88 36
Dostları ilə paylaş: |