Çevre düzeni planlarinin önemi



Yüklə 22,74 Kb.
tarix07.08.2018
ölçüsü22,74 Kb.
#68063




BALIKESİR İLİ, ALTIEYLÜL İLÇESİ, HALALCA MAHALLESİ

4566 ADA, 9 NOLU PARSELDE KAYITLI

TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN

1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ
PLAN AÇIKLAMA RAPORU

Nisan 2016



Balıkesir İli, Altıeylül İlçesi, Halalca Mahallesi, 4566 Ada, 9 Nolu Parselde Kayıtlı

Taşınmaz İçin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği



Plan Açıklama Raporu



  1. KONUM:

Balıkesir ili Marmara Bölgesi‘nde bulunmakta olup, kuzeydoğusunda Bursa, güneydoğusunda Kütahya ve Manisa, güneybatısında İzmir, batısında Ege Denizi ve Çanakkale ili bulunmak-tadır.
sol ok 15

ŞEKİL 1. Planlama Alanı - Balıkesir İlindeki Yeri.
  1. PLANIN GEREKÇESİ:


1/5000 ölçekli Mevcut Nazım İmar Planında E (emsal):1.50, maks. h: 20 m inşaat yoğunluklu Turizm Alanı olarak belirlenen taşınmazımız üzerinde inşa edilmiş olan Otel yapısının yüksek-liğini 1 m arttırabilmek amacıyla, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının Plan Notlarında Değişikli-ğe gidebilmek amacıyla 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hazırlanmıştır.


  1. MÜLKİYET DURUMU:

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hazırlanan ve Balıkesir ili, Altıeylül İlçesi, Halalca Mahallesi, ada 4566, parsel 9’da kayıtlı 2.621.51 m² büyüklüğündeki taşınmaz tapuda ALTINTAŞ Kardeşler Beton Kömür Nak. İnş. Malz. Akaryakıt Turz. Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlıdır.


  1. HÂLİHAZIR (MEVCUT) DURUM:

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hazırlanan taşınmazımız, Balıkesir-İzmir karayolu-na cepheli olup, üzerinde Otel yapısı bulunan taşınmazımızın çevresinde konut yapılanmaları bulunmaktadır.


  1. MER’İ PLANLARDAKİ DURUMU:

1/5000 ölçekli Mevcut Nazım İmar Planı sınırları içinde bulunan taşınmazımız, bu plana göre E (emsal):1.50, maks. h:20 m inşaat yoğunluklu Turizm Alanı olarak belirlenmiştir.

  1. KURUM VE KURULUŞ GÖRÜŞLERİ: 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hazırlanan 4566 nolu ada ve 9 parsel için ilgili Kurumlar ile yazışmalar yapılmış ve ilgili Kurumların Görüşlerinde;

  • Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Şube Müdürlüğü’nün 05.04.2016 tarih ve 2265767-2427 sayılı yazısında söz konusu taşınmazın cephe alacağı yolların Altıeylül ilçesi, Halalca (2. Gündoğan) mahallesinde planlı 20 m’lik imar yolu olduğundan, ilimiz, Altıeylül ilçesi, Halalca (2. Gündoğan) mahallesi 19 N IV pafta, 4566 ada, 9 nolu parsele ait çatı yüksekliğinin 1 m yükseltilmesine yönelik İmar Planı Değişikliğinde planlama sınırı içerisinde yapılan değerlendirmede yapılaşma yoğunluğu-nun artacağı sonucuna ulaşılması durumunda yeni durumun ihtiyacı oranında otopark alanının planlama sınırı içerisinde karşılanması, yol ve trafik güvenliği açısından gerekli değerlendirmelerin 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunu ve bu kanuna bağlı çıkarılan ilgili Yönetmelik hükümlerinin uygulanması kaydıyla teklif 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin hazırlanabileceğinin Başkanlıklarınca değerlendirildiği belirtilmiştir,

  • BASKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’nın 05.04.2016 tarih ve 891/5822 sayılı yazısında söz konusu faaliyetle ilgili “Su Havzaları Koruma Yönetmeliği” hükümlerince değerlendirme yapıldığında, herhangi bir baraj koruma havzası, dere mutlak koruma alanı, su kaynaklarının koruma alanına girmediği tespit edilmiş, anılan faaliyetle ilgili "Su Havzaları Koruma Yönetmeliği” hükümlerince değerlendirme yapıldığında, faaliyet yapılacak alan sınırı içerisinde ve sınırlardan itibaren 50 m'lik çevresinde içme ve kullanma suyu amaçlı yüzeysel ve yeraltı su (Keson Kuyusu, Sondaj Kuyusu, Kaptaj, Toplama Odası ve Drenaj vb.) kaynaklarının içmesuyu isale hattı ve depolarının, kanalizasyon hattının bulunup bulunmadığının, eğer var ise koordinatlı değerlerinin bildirilmesi hususundaki yazıya cevaben, İlgi (c) yazıda söz konusu yer ile ilgili içme ve kullanma suyu amaçlı yüzeysel ve yeraltı su kaynaklan bulunmadığı; ancak Cadde ve Sokaklardan içmesuyu ve Kanalizasyon hattı geçtiği Başkanlığa bildirilmiş, Sonuç itibariyle söz konusu faaliyetlerin Genel Müdürlük görev alanına bakıldığında içme ve kullanma suyu temini, kullanılmış suların uzaklaştırılması ve su havzalarının korunması noktasında ilişkili olduğu görülmekte olup, söz konusu inşaatın imar, projelendirme ve yapım aşamasında mevcut hatların ve beton boruların korunması, inşaatın yapımı esnasında oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilebilmesi için Genel Müdürlük bünyesinde çalışan ekiplere bilgi verilmesi ve oluşabilecek zararların başvuru sahibi tarafından karşılanması kaydıyla, Genel Müdürlüklerince herhangi bir sakınca olmadığı belirtilmiştir.

  1. PLANLAMA KARARLARI:

1/5000 ölçekli Mevcut Nazım İmar Planı’nda taşınmazlarımızın cephe aldığı Araç Yolu ile planlama alanımızın etrafından geçen diğer tüm yollar aynen korunmuştur.

1/5000 ölçekli Mevcut Nazım İmar Planında E (emsal):1.50, maks. h:20 m inşaat yoğunluklu Turizm Alanı olarak belirlenmiş olan taşınmazımız, hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinde aynen korunmuş, ancak Mevcut Nazım İmar Planı Plan Notlarında taşınmazımız için belirlenen yapılanma koşulları; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinde belirlenmek üzere, tadil edilerek kaldırılmıştır.




ŞEKİL 2. Planlama Alanı - Teklif Planın Uydu Görüntüsü Üzerindeki Konumu.




Yüklə 22,74 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin