Dinamik Hasar Yönetimi (dhy) Veri Entegrasyon Kılavuzu



Yüklə 30,68 Kb.
tarix21.08.2018
ölçüsü30,68 Kb.
#73816



ECP BAKIM SÜREÇLERİ




CGM

12/11/2012






İçindekiler


1.Amaç ve Kapsam 3

2.Sürüm Notları 4

3.ITS NEDİR? 5

4.ITS ‘YE BİLDİRİM NASIL YAPILIR ? 6

5.Pakette hatalı gözüken provizyonların kontrol edilmesi 9

6.faydalı linkler ve numaralar 12



ITS NEDİR ? 4

4. ITS ‘ye Bildirim Nasıl Yapılır? 5

5. Pakette Hatalı Gözüken Provizyonların Kontrol Edilmesi 9

6. Faydalı Olabilecek Linkler ve Telefon Numaraları 12


  1. Amaç ve Kapsam


ECP İlaç bakım süreçlerinin adım adım anlatılması hedeflenmektedir, ITS işlemlerinde eczanelerin yaşadığı sorunlar neler yapması gerektiği en ince ayrıntısına kadar anlatılması planlanmıştır.
  1. Sürüm Notları




Sürüm Numarası

Hazırlayan

Tarih




1.0

Alican Tekin

24.03.2014

Şablonun hazırlanması ve ilk adımları belirlenmesi















  1. ITS NEDİR?


İlaç Takip Sistemi, tüm dünyada uygulanan takip ve izleme sisteminin ilaç sektörüne uyarlanmış halidir. Bu sistemle birlikte ürünlerin tedarik ve dağıtım süreçlerinde bulunduğu konumu belirlemek mümkün olmaktadır. Elektronik ürün kodu teknolojisi sayesinde, ürünlerin yani ilaçların, üretim veya ithalatından itibaren tedarik zincirinde gerçekleştirdiği her hareketi izlemek mümkündür. Bu hareketleri kare kodlar sayesinde izleyebiliriz.

Karekod

Her bir ilaç kutusunun üzerine basılan kare kodlar sayesinde ürünün son görüldüğü konum, zaman ve durum gerçek zamanlı bir veri tabanında kaydedilir.





İTS NEDEN DEVREYE ALINDI?

Hasta güvenliğini iyileştirmede önemli bir role sahip olan sistemin topladığı verilerin incelenmesi sonucu hasta güvenliği ihlalleri tespit edilerek bu güvensiz ortamın tekrar oluşmaması için çalışmalar yapılarak engelleyici birçok faaliyet ile hastalara ilacın güvenli bir şekilde ulaşması sağlanırken hastaların da ilaca güveni korunmuş olacaktır.

ITS, insan sağlığını ciddi oranda tehdit eden ilaç sahteciliği ve ilaç kaçakçılığını önleyerek orijinal ve güvenilir ilaç tedarik edilmesini sağlar.


  1. ITS ‘YE BİLDİRİM NASIL YAPILIR ?


Eczanelerin ITS ‘ ye bildirim aşamasını adım adım izleyelim.

ITS bildirilmesi gereken her kare kodlu ilaçta İş Bankası sisteminde kare kod zorunluluğu getirilmesinden ötürü sisteme ilacın kare kodlu girilmemesi mümkün değildir.



Doğru alınmış bir provizyon görünümü aşağıdaki resimde olduğu gibi provizyonda kare kod alanının doğru olması gerekmektedir.



Daha sonrasında sistemimizde yapılması gereken başka bir işlem kalmamıştır. ITS Otomasyon (Farmakom, Byte, Tebeos, Eczanem, Tria, Havan, vb.) Programlarından satışların yaptırılması gerekmektedir.

Kullanılmakta olan otomasyon programından Reçete Aktarımı yapılarak bu aktarım sonrası yine kullandığımız Otomasyon programından satışların tamamlanması gerekmektedir. Bu satışların nasıl yapıldığını bilmiyor isek Otomasyon Destek Hatları’nın Numaraları ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Söz konusu işlemler tamamlandıktan sonra ECP sisteminden Fatura Paket’i oluşturulmak için işlemler yapılır. Paket oluştur denildikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak olur ise numaraları not alarak ITS yönetim Panelinden O Provizyonda yer alan ilaçların doğru provizyonlara satılıp satılmadığının kontrolü yapılmalıdır.



Fatura paket’i oluşturduktan sonra alt satırda yer alan resimdeki gibi Kutucuğun dolu olması halinde bu provizyon için yapılması gereken ITS işlemi kalmamış demektir.



Söz konusu örnekte diğer kutucuklarda olduğu gibi Onay olmaz ise Detay butonuna tıklayarak Hangi ilaçlarımızda bir sorunumuz var bakabiliriz.



Onaysız gözüken İlaçları gördükten sonra işlemlerimize ITS yönetim paneli tarafında devam etmemiz gerekmektedir.

ITS yönetim paneline aşağıdaki İnternet Adresinden Erişebilmektesiniz.

http://itsportal.saglik.gov.tr/its-os/index.php?run=account

  1. Pakette hatalı gözüken provizyonların kontrol edilmesi


Bu kontrolü yapmak için ITS yönetim panelini açarız.

Kullanıcı bilgilerini girdikten sonra aşağıdaki gibi sarı ile boyalı alana kare kod okutmanız gerekmektedir. Okuttuğunuz kare kod ‘ a kare kod algılanamadı diye uyarı veriyor ise okuyucunuzdaki bu hatayı direkt olarak çıkan kare kod’da küçük harfleri büyülterek (a A ) Enter Tuşuna basınız sorgulama sonucu ekranınıza gelecektir.



Çıkan sorgu sonucunda alt satırda yer alan butonuna basınız. Aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. Söz konusu ekranda boyalı bölüme tıklayınız.



Aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır. Burada hangi kuruma satış yapılmış hangi provizyona hangi eczane adına satışlar yapılmış kontrol etmeliyiz bu kontrol sonucunda hatalarımızı Otomasyon programımızla çözmeliyiz.



Reçete Kayıt Numarası = Provizyon Numarası

Eczane = Eczane GLN Numarası

Geri Ödeme Kurumu = İşbank GLN = 8.680.001.001.583

Sonlanmış mı? = Hayır Olmalı.

Bu sorunun cevabı EVET ise Provizyon Numarasını teyit ediniz. Eğer İşbankası provizyon numarası ile örtüşmemekteyse ECP destek hattını arayarak durumdan bahsediniz ve yardım isteyiniz. Sorgulama sonucu durum Hayır olduğunda ise yapmanız gereken otomasyon programınızla görüşerek hatanızı düzeltip ITS ‘ ye doğru bir satış yapmanız gerekmektedir.



  1. faydalı linkler ve numaralar


ECP: 0212 306 00 00 – 4

İşbankası için: saglik.isbank.com.tr/eczane

Diğer Kurumlar için: www.eczaneecp.com

ITS YÖNETİM PANELİ YARDIM: 0312 218 34 50 - 53 



http://itsportal.saglik.gov.tr/its-os/index.php?run=account

İŞBANKASI: 0216 571 82 20

saglik.isbank.com.tr/eczane

FARMAKOM: 0312 495 00 95



http://www.farmakom.com.tr/default.asp?id=4&mnu=4

TEBEOS: 444 3 329

Tebeos - İşbankası Reçete aktarım dökümanı için linke tıklayabilirsiniz.

http://tebeos.teb.org.tr/tebeos_isbankasi.pdf

ECZANEM: 0 324 238 68 10

http://www.bilgegrup.com.tr/Eczanem.aspx?Id=2
Yüklə 30,68 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin