Tapu ve kadastro



Yüklə 173,37 Kb.
səhifə1/7
tarix15.01.2019
ölçüsü173,37 Kb.
#96656
  1   2   3   4   5   6   7

c:\users\derya.ozdemir\desktop\yeni klasör (3)\kapak 2017 son-2 yeni copy.jpg


İçindekiler


I.GİRİŞ 4

A.MİSYON VE VİZYON 5

B. ORGANİZASYON YAPISI 6

II. İÇ KONTROL SİSTEMİ SORU FORMU SONUÇLARI 7

II.1.KONTROL ORTAMI 9

II.2. RİSK DEĞERLENDİRME 12

II.3.KONTROL FAALİYETLERİ 15

II.4.BİLGİ VE İLETİŞİM 18

II.5.İZLEME 21

III. DİĞER BİLGİLER 23

III.1. İç Denetim Sonuçları 23

III.2. Dış Denetim Sonuçları 24

III.3.Diğer Bilgi Kaynakları 25

Ön Mali Kontrole İlişkin Veriler 25

Kişi ve / veya İdarelerin Talep ve Şikâyetleri 26

IV. İÇ KONTROL SİSTEMİNİN GELİŞİMİ 27

V. SONUÇ VE ÖNERİLER 28

V.1.Güçlü Yönler 29

V.2. İyileştirmeye Açık Yönler 30

V.3. Eylem İçin Öneriler 31










I.GİRİŞ


Kamu kurumlarımızın yönetim sistemine 2003 yılında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile girmiş olan İç Kontrol, 2005 yılında yayımlanan İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar, 2007 yılında yayımlanan Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği ve 2014 yılında çıkarılan Kamu İç Kontrol Rehberi ile yeni bir sistem olarak kamu yönetimimize dâhil olmuştur.

Kamu kurumlarının sadece mali konularını değil tüm faaliyetlerini kapsayan iç kontrol sistemi, kurumların kanunlara ve diğer düzenlemelere uygun olarak faaliyet göstermesini sağladığı gibi Genel Müdürlüğümüzün de gelir, gider, varlık ve yükümlülüklerinin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yönetilmesini, yapacağı her türlü iş ve işlemlerde, mali kararlarda usulsüzlük ve yolsuzluğun önlenmesini, yönetim kademesinin vereceği kararlar için düzenli, zamanında ve güvenilir rapor ve bilgi üretilmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Genel Müdürlüğümüzün sahip olduğu varlıkların kötüye kullanılmasını, israf edilmesini ve kayba uğramasını engelleyecektir.

Genel Müdürlüğümüzde İç Kontrol Sisteminin kurulmasını ve Kamu İç Kontrol Standartlarına uyumunu sağlamak üzere 06.01.2016 tarihinden itibaren “TKGM Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı” uygulamaya konulmuştur.

Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği ile uyumlu olarak ve tüm birimlerin desteği ile katılımcı bir yöntemle hazırlanan Genel Müdürlüğümüz Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı 2017 yılı sonuna kadar uygulamaya konulması düşünülen eylem ve faaliyetleri kapsamaktadır.

Kamu İç Kontrol Standartları Tebliğinde yer alan 17 no.lu standartta, “İdareler iç kontrol sistemini yılda en az bir kez değerlendirmelidir.” ifadesi yer almaktadır.

Bu standardın genel şartlarında;



  • 17.1 “İç kontrol sistemi, sürekli izleme veya özel bir değerlendirme yapma veya bu iki yöntem birlikte kullanılarak değerlendirilmelidir.”

  • 17.2 “İç kontrolün eksik yönleri ile uygun olmayan kontrol yöntemlerinin belirlenmesi, bildirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda süreç ve yöntem belirlenmelidir.”

  • 17.3 “İç kontrolün değerlendirilmesine idarenin birimlerinin katılımı sağlanmalıdır.” denilmektedir.

Genel Müdürlüğümüzde iç kontrol sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bu sistemden yönetim ve çalışanlarca beklenen sonuçların elde edilebilmesi;

  • İç kontrol sisteminin izlenmesine,

  • İzlemenin iç kontrol eksikliklerini ortaya çıkarabilecek kalitede gerçekleştirilebilmesine,

  • Tespit edilen iç kontrol eksikliklerinin giderilerek sistemin sürekli olarak güçlendirilmesine bağlıdır.

İç kontrol sisteminin belirli dönemlerde değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin tespit edilerek uygulamaya dâhil edilmesi sistemin etkinliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir.

İç kontrol sisteminin değerlendirilmesi; idarenin amaç ve hedeflerine ulaşma konusunda sistemin beklenen katkıyı sağlayıp sağlamadığının iç kontrol bileşenleri özelinde incelenmesi ve sistemin iyileştirmeye açık alanlarının tespit edilerek düzeltici önlemlerin belirlenmesine katkı sağlayacaktır.

Genel Müdürlüğümüzde iç kontrol sisteminin temelini oluşturmayı amaçlayan Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı uygulamalarıyla birlikte iç kontrol sisteminin güçlendirilmesi, risk yönetimi ve sistemin izlenmesi odaklı iç kontrol faaliyetlerine devam edilecektir.

A.MİSYON VE VİZYON


Genel Müdürlüğümüzün Misyonu:

Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmak.c:\users\user\desktop\yeni klasör\2013 faaliyet raporu\bilgi ve tekn. görsel\competition.jpg




c:\users\user\desktop\yeni klasör\2013 faaliyet raporu\bilgi ve tekn. görsel\amacvhedef.jpg


Genel Müdürlüğümüzün Vizyonu:

Taşınmazlara yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider kurum olmak.




Yüklə 173,37 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin