EfendiMiZ (muhtasar) sorular bölüm

Sizin üçün oyun:

Google Play'də əldə edin


Yüklə 23.3 Kb.
tarix23.01.2018
ölçüsü23.3 Kb.

EFENDiMiZ (MUHTASAR) SORULAR 1. Bölüm

Soru 1-)HZ ibrahime “Ey ibrahim! Bizi bu ıssız vadide bırakıp da nereye gidiyorsun? Eger böyle yapmanı sana Allah cc emrettiyse bizi koruyacak olan da yine O`dur “ diye seslenen kimdir?

a-)Hz Aise b-)Hz Hacer c-)Belkis d-)Hz safiyye

Soru 2)Efendimiz SAV`in babasi ve annesinin ismi asagıdaki şıklardan hangisinde dogru olarak verilmistir?

a-)Abdullah-Meryem b-)Ahmet-Emine c-)Abdullah-Amine d-)Ahmet-Amine

Soru 3-)Yemen taraflarinda bir melik olan ……………………. ordusuyla birlikte Kabe`yi yikmak icin gelmis fakat büyük bir hezimet yasamistir. Kurani Kerimdede bu olayi anlatan sureye ………………. Suresi denilmistir.Bosluklara sirasiyla asagidaki şıklardan hangisi gelmelidir?

a-)Melik-Kureyş suresi b-)Emirhan-Fil suresi c-) Melik – Fil suresi d-)Ebrehe-Fil suresi

Soru 4-)Peygamberimiz kaç yılında doğmuştur?

a- )20 Mayıs 571 b-)20 Nisan 571 c-)20 Nisan 573 d-)20 Kasım 572

Soru 5-)Kuranı Kerimde Fil vakası olarak anlatılan ve Yemen Meliki Ebrehenin büyük bir hezimet yaşadıgı olay Peygamberimiz dogmadan yaklaşık kaç gün önce olmuştur?

a-) 55 b-) 50 c)45 d-) 80

Soru 6-)Peygamberimızın dedesinin ismi nedir?

a-) Abdulbaki b-)Abdulhakim c-)Abdulkerim d-)Abdulmuttalib

Soru 7)Asagıdakilerden hangisi Efendimiz dünyaya geldiğinde meydana gelen sıradışı olaylardan birisidir?

a-)Kabedeki putların başaşagı yere düşmesi b-)Fil vakasının olması c-)Gökte ayın ikiye bölünmesi

d-)Güneşin sabah oldugunda güneşini dogmaması

Soru 8) Efendimizi SAV annesi HZ Amine vefat ettikten sonra kim himayesine almıştır?

a-)Hz Hamza b-)Hz Ebu Talib c-)Hz Abdulmuttalib d-)Bahira

Soru 9-) Peygamberimizin SAV sütannesi hangi kabiledendi?

a-)Sa’dogulları Kabilesi b-)Ra’d Kabilesi c-)Eymen Kabilesi d-) Melik Kabilesi

Soru 10)Hz İsmail as kimin oğludur?

a)Hz İshak b) Hz Yakup c)Hz İbrahim d)Hz Yusuf

Soru 11)Efendimizin Sütannesinin ismi nedir?

a)Hz Afife b)Hz Latife c)Hz Hacer d)Hz Halime

Soru 12) Zemzem suyunu ılk bulan kimdir?

a)Hz Hacer b) Hz Cebaril c)Hz Mikail d) Hz Ümmü Eymen

Soru 13) Hz İbrahimin eşi olan Hz Hacer Validemiz su bulabilmek icin hangi tepeler arasında koşmuştur?

a)Safa-Cefa b-)Merve- Cebel c)Safa-Merve d)Safa – Uhud

Soru 14)Hz Hacer Validemiz Kırbasındaki suyun bitmesi üzerine Safa Merve Tepeleri arsında koşarken Hz İsmailin yanında gördüğü kimdir?

a-)Ruhani varlık b)Melek c)İnsan d)Hicbirşey

Soru 15)Hz İbrahim Kabeyi……………………………ile birlikte inşa etmiştir. Boşluga aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a)Hz Cebrail b)Hz Mikail c)Hz İsmail d) Hz Yakup

Soru16) Peygamberimizin SAV babası Hz Abdullah ne işle uğraşıyordu?

a)Ticaret b)Ziraat c) Demircilik d)Terzi

Soru 17)Peygamberimizin babası Hz Abdullah nerede vefat etmiştir?

a)Medine b)Yesrıb c)Mekke d) Şam

Soru 18)Birgün Efendimiz sütkardeşleri ile oynarken iki tane melek gelerek Efendimizin göğsünü açmışlar ve kalbini altın tas içindeki karla tertemiz oluncaya kadar yıkamışlardır. Bu olaya ne ad verilmektedir?

a)Şakk-ı Kamer b)Şakk-ı Sadr c)Şakk-ı Şems d)Şakkı-Necm

Soru19)Peygamberimizin annesi Hz Amine ne zaman ve nerede vefat etmiştir?

a)576-Ebva Yakınlarında b)576-Şam yakınlarında c-)570-Ebvada d)570-Şamda

Soru20)Peygamberimizin annesi Hz Amine vefat ettigi zaman Efendimizin yanında kim vardı?

a)Ümmü Eymen b)Ebu Talib c)Ümmü Gülsüm d) Hz Hamza

Soru 21)Peygamberimiz amcası Ebu Talib ile birlikte çıktığı ticari yolculuk esnasında karşılaştığı Rahibin ismi nedir?

a)Rahib Bahreyn b)Rahib Nikola c)Rahib Bahira d) Rahib Nehari

Soru 22)Peygamberimiz sav Hz Haticenin ticaret kervanının başında Şama gittiğinde kaç yaşındaydı?

a)21 b)22 c)23 d)25

Soru 23) Efendimizin Şama götürecegi ticaret kervanının yanına Hz Hatice validemizin görevlendirdiği kimdir?

a)Melik b)Meymune c)Me’mun bın Amr d)Meysere

Soru 24)Efendimiz sav Hz Hatice validemizin ticaret kervanının başında gittigi ikınci şam yolculugu dönüşünde Rahip………………………..ile kariılaşmıştır. Bu Rahip Efendimizin Peygamber olacagına dair alametler oldugunu söylemiştir?Bu boşluga gelecek olan rahip kimdir?

a)Rahip Nasara b)Rahip Nusayra c)Rahip Nastura d)Rahip Kusayra

Soru 25)Meysere İkinci Şam tıcareti yolculugunda Efendimize yol arkadaşı olmuştu. Meysere bu yolculuk esnasında Efendimiz ile alakalı sıradışı olaylar oldugunu görmüştür. Aşagıdakilerden hangisi bunlardan birisidir?

a)Bulut şeklinde iki meleğin Efendimizi gölgelediği b)Havanın güneşli olması c)Efendimize olan güven

d)Güneşin kervanı takip etmesi

Soru26) Meysere ikinci Şam yolculugunda Efendimiz ile alakalı yaşanan sıradışı olayları Hz Hatice Validemize anlattıgında Hz Hatice bu konuyu ılk olarak kimin ile palaşmıştır?

a)Varaka bin Sabit b)Varaka ibni Nevfel c)Hz Hamza d)Ebu Talib

Soru27) Hz Hatice validemiz Efendimiz ile evlenmek istediginde bu konuyu en yakın dostu…………………….açtı. Boşluğa gelecek olan Hz Hatice validemizin en yakın dostu aşagıdakilerden hangisidir?

a)Nefise Hatun b)Nesibe hatun c)Nisra Hatun d)Züleyha hatun

Soru 28)Peygamberimiz ve Hz Hatice validemizin huzur dolu evilikleri kac sene sürmüştür?

a)25 b)26 c)27 d)28

Soru 29) Peygamberimiz ve Hz Hatice validemizin huzur dolu eviliklerinden kaç çocukları olmuştur?

a)3 b)5 c)4 d)1

Soru 30)Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz ve Hz Hatice validemizin eviliklerinden olan kız çocuklarından biri DEĞİLDİR?

a)Zeynep b)Rukiye c)Ümmü Gülsüm d) Aişe

Soru 31)Peygamberimiz ve Hz Hatice validemizin eviliklerinden 1 tane erkek çocukları olmuştur.ismi aşağıdakilerden hangisidir?

a)Kasım b)Kerem c)Ekrem d)Yakup

Soru32)Hz İbrahimin oğlu Hz İsmail ile inşa ettiiği Kabe Efendimiz döneminde tamir edilmiştir. Bu tamir esnasında Efendimiz sav………………yaşındaydı.Boşluga gelecek rakam aşagıdakilerden hangisidir?

a)32 b)34 c)35 d)41

Soru33)Kabenin tamiri esnasında ortaya çıkan tartışmanın sebebi aşagıdakilerden hangisidir?

a)Kabenin örtüsü b)Tavaf sırası c)Hacerül Esved Taşının Yerine kimin koyacagı d)Su meselesi

Soru 34) Kabenin tamiri esnasında Hacerül Esved taşını yerine kimin koyacagı konusunda tartışma çıkmıştı. Bu sorunun çözülmesinde Ebu Ümeyyenın teklıfı ne olmustur?

a)Hakem tayin edilmesi b)müsabaka yapılması c)Kura çekilmesi d)Rüya ile çözülmesi

Soru35)Hz Hatice Validemiz Mekkede ne iş ile uğraşıyordu?

a)Ticaret b)Ev hanımı c)Terzi d)Egitmen

Soru 36) Kabenin tamiri esnasında Hacerül Esved taşını yerine kimin koyacagı konusunda tartışma çıkmıştı. Bu sorunun çözülmesinde Ebu Ümeyyenın teklıfı Kabenin şu kapısından giren ilk kişi hakem olsun. Kabenin Kapısından ilk giren kim olmuştur?

a)Hz Ebu Bekir b)Hz Osman c)Hz Muhammed sav d)Hz Ömer

Soru37)Efendimiz sav peygamberlik gelmeden önce hangi özelligi ile tanınıyordu?

a)El-ısmet b)El-Emin c)Sadakat d)Nübüvvet

Soru38)Hacerül Esved Taşını yerine koyma konusunda Efendimiz sav hakemlik yaparak büzük bir problemin çıkmasını engellemiştir. Efendimiz bu konuya nasıl bir çözüm getirmiştir?

a)Hacerül Esvedi sadece kendisi yerine koymuştur.

b) Hacerül Esvedi örtüye koyarak kabile reisleri örtünün ucundan tutmuşlar ve Efendimiz yerine koymuş.

C)Herkes elleri ile tutarak koymuştur d)Mekkenin en yaşlısı yerine koymuştur

Soru 39)Efendimiz peygamberlik gelmeden önce bazı ilahi işaretler almıştır. Aşagıdakilerden hangisi bunlardan birisi DEĞİLDİR?

a)Sadık rüyalar

b)Varlıkların selama duruşu c)Cebrail as Ya Muhammed diye seslenmesi.

d)Efendimizin okuma yazma bilmesi Soru40)Efendimize Vahiy getiren melek hangisidir?

a)Hz Mikail b)Hz Cebrail c)Hz İsrafil d)Hz Azrail



CEVAP ANAHTARI

1 B 2C 3D 4B 5B 6D 7A 8C 9A 10C 11D 12A 13C 14C 15C 16A 17C 18B 19A 20A 21C 22D 23D 24C 25A 26B 27A 28A 29B 30D 31A 32C 33C 34A 35A 36C 37B 38B 39D 40B

Dostları ilə paylaş:
Orklarla döyüş:

Google Play'də əldə edin


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə