Ege bölgesi sanayi odasi meclis toplantisi iZMİR : 29. 07. 2013 GÜNÜ : Pazartesi saati : 18. 00 Top. No. 2013-2016/4



Yüklə 2,48 Mb.
səhifə1/11
tarix15.01.2019
ölçüsü2,48 Mb.
#96739
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11




EGE BÖLGESİ

SANAYİ ODASI

MECLİS TOPLANTISI

İZMİR : 29.07.2013

GÜNÜ : Pazartesi

SAATİ : 18.00

TOP.NO. : 2013-2016/4

İZMİR

: 29.07.2013

GÜNÜ

: Pazartesi

SAATİ

: 18.00

TOP.NO.

: 2013-2016/4



G Ü N D E M :


  1. Açılış ve Başkanlık Sunuşları,




  1. Geçen Toplantı Tutanağı,

( Ek: 24.06.2013 tarih, 3 sayılı Meclis Tutanağı)


  1. Konuk Konuşmaları,

(T.C. Danıştay Onursal Başkanı Sn. Hüseyin KARAKULLUKÇU)


  1. Ekonomik ve Güncel Konular,




  1. Odamız Haziran ayı mizanı,

( Ek: Haziran ayı mizanı ile Hesapları İnceleme Komisyonu kararı)


  1. TOBB Mesleklerin Gruplandırılması Rehberinde yapılan değişiklikler hk.,

( Ek: Bilgi notu )


  1. Odamız Hakem ve Bilirkişi listesi hk.,

( Ek: Hakem ve Bilirkişi listesi)


  1. Bir üyemizin aidat affı hakkındaki talebi,

( Ek: Bilgi notu )


  1. a) Organize Sanayi Bölgeleri

( Bilgi Kitapçığı )

b) Bergama Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet seçimi hk.,

( Ek: Bilgi notu )


  1. Önergeler,




  1. Dilekler.


BÖLÜM I

GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞI








EGE BÖLGESİ

SANAYİ ODASI


İZMİR :24.06.2013

GÜNÜ :Pazartesi

SAAT :16.00

TOP.NO :2013-2016/3



Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi, 2013-2016 dönemi 3. toplantısı 24.06.2013 Pazartesi günü, saat 16.00’da Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Salih Esen’in başkanlığında yapılmıştır.
Meclis Başkanı Salih ESEN :

Çoğunluk bulunduğundan, oturum Meclis Başkanı Salih Esen tarafından açıldı. Gündeme başlamadan önce iki meclis üyemizin görevli kabul edilmelerine ilişkin Meclis Başkanlığı’na gönderdikleri yazıları okutan Esen, herhangi bir itiraz olmadığından talepleri oylamaya sundu.


Yapılan oylama neticesinde; Hakkı Attaroğlu ile Gülçin Güloğlu’nun görevli sayılmalarına karar verildi.
Toplantıya Katılanlar :

Atınç Abay, Metin Akdaş, Ufuk Akgün, Cemal Altıntaş, Nail Fatih Aracı, Hüseyin Arıcı, Mustafa Sezai Aslanlı, Mehmet Kamil Atik, Kani Aydoğdu, İbrahim Baylan, Özgür Bekmezci, Süha Cem, Soner Çelik, Hüseyin Cahit Çetin, Mustafa Çevikel, Erdoğan Çiçekçi, Akın Dalan, İsmail Daşçı, Adil Demirelli, Ateş İlyas Demirkalkan, Mehmet Sayıl Dinçsoy, Muhsin Dönmez, Hayri Dursunoğlu, Gürcan Ekler, Hüsamettin Ekmekçioğlu, Hasan Onur Ercan, Hüseyin Eren, Nadir Erdir, Hatice Suzan Erman, Salih Esen, Berkay Eskinazi, Fahrettin Göksel, Mustafa Güçlü, Hakem Gülşen, İ. Deniz Gündüz, Murat Güner, Mehmet Güran, Kosat Gürler, Özkan İpek, Nihat İtmeç, Süha Kahraman, Mesut Kanat, Ömer Kaplan, Eşref Yavuz Kaptanoğlu, Nazım Karaçalı, Ersan Karagözlü, Ertaç Karagözlü, Mehmet Karahaliloğlu, Serkan Karhan, Mevlüt Kaya, Şevket Akın Kayacan, Cuma Kayar, Cengiz Kocagil, Ferit Kora, Sadettin Korkut, Arif Kuran, Murat Kurtalan, Hasan Küçükkurt, Özer Küçükgöl, Özkan Mucuk, Erol Narin, Yılmaz Odabaş, Enver Olgunsoy, Serdar Oran, Osman Öz, Mehmet Süleyman Özbay, Yakup Özdanon, Nejat Özduran, Mahmut Özgener, Kadri Özkan, Aytekin Öztaş, Erol Paksu, Muzaffer Pınarbaşı, Kamil Porsuk, Recep Burak Sertbaş, Eftal Serter, Eyüp Sevimli, Hayrullah Sorkun, Cahit Cem Soytürk, Hüseyin Şairoğlu, İzzet Şanlı, Temel Aycan Şen, Atila Şensoy, Turgay Tanak, Ahmet Taşpınar, Ahmet Telek, Yalım Temizocak, Haluk Tezcan, Tunç Tuncer, Mehmet Turan, Hüseyin Turhan, Bilgin Türkay, Hüseyin Uğur, Hilmi Uğurtaş, Nedim Uysal, Cengiz Ünerdem, Tuncer Vardarcı, Hüseyin Vatansever, Hasan Yağcı, Yıldıray Yalınız, Ayhan Yıldırım, Ersan Yıldırım, Işın Yılmaz, Ender Yorgancılar ve Kürşad Yuvgun.


Toplantıya Katılamayanlar :

Musa Nedim Anbar, Mustafa Şafak Baran, Savaş Başnak, Mehmet Murat Bilgi, Şahin Çalbıyık, Melih Dirin, Mustafa Rebil Dirin, Şükrü Eroğlu, Hasan Girenes, H.İbrahim Gökçüoğlu, Eyyup Güner, Kazım İlter Gürel, Mustafa Kepi, Kenan Lider, Mustafa Özkan, Gülfem Perçin, Serhan Sakıpağa, Halit Turgut Salaçin, Mustafa Sivridağ, Yılmaz Şahin, Feyyaz Ünal, Hakan Ürün ve Davut Yanık.


Görevliler :

Hakkı Attaroğlu ve Gülçin Güloğlu.


Meclis Başkanı Salih ESEN :

Gündem ile ilgili söz almak isteyen olup, olmadığını soran Esen, gündemle ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’a söz verdi.


Yönetim Kurulu Başkanı Ender YORGANCILAR :

Önümüzdeki ay Meclis toplantısının Ramazan ayına denk geldiğini, iftar saatinin ise saat 20.50 olduğunu, bu nedenle uygun görülmesi halinde toplantının saat 18.00’a alınarak, toplantı sonrası iftar yemeği verilmesini önerdiğini belirtti.



Meclis Başkanı Salih ESEN :

Gündemle ilgili başka söz alan bulunmadığından, konunun gündemin birinci maddesinde görüşülmesi ve diğer gündem maddelerinin buna göre sıralanmasını oylamaya sundu.


Yapılan oylama neticesinde; Temmuz ayı Meclis Toplantı saatinin belirlenmesi hususunun gündemin 1. Maddesinde görüşülmesine, diğer maddelerin buna göre sıralanmasına”
Gündemle ilgili başka söz isteyen olmadığından aşağıda yer alan gündem maddelerinin müzakeresine geçildi.
G Ü N D E M :

  1. Temmuz ayı Meclis toplantı saati hk.,

  2. Açılış ve Başkanlık Sunuşları,

  3. Geçen Toplantı Tutanağı,

  4. Konuk Konuşmaları,

  5. Ekonomik ve Güncel Konular,

  6. Odamız Mayıs ayı mizanı,

  7. Organize Sanayi Bölgeleri

  8. Önergeler,

  9. Dilekler.


1- Meclis Başkanı Salih ESEN :

Temmuz ayı Meclis toplantısının Ramazan ayına denk gelmesi, iftar saatinin ise saat 20.50 olması nedeniyle toplantının saat 18.00’de yapılması hususunu Meclis’e öneren Esen, herhangi bir aksi görüş ya da söz alan olmadığından konuyu oylamaya sundu.


Yapılan oylama neticesinde; Temmuz ayı Meclis Toplantısının 27.07.2013 Pazartesi günü saat 18.00’da yapılmasına”



2-Açılış ve Başkanlık Sunuşlarında Meclis Başkanı Salih ESEN :

Tüm Meclisi saygıyla selamladığını belirten Esen, Meclis toplantısına katılan İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak’a hoş geldiniz dedi. Esen, Toprak’ın İzmir gibi hoşgörülü, modern, demokrat ve farkındalığı yüksek bir şehirde görev yapmanın ayrıcalığını mutlaka yaşayacağına olan inancı ile yeni görevinde başarılar diledi.


Vali Toprak’ın İzmir’de göreve başlar başlamaz kendini, Gezi Parkı Eylemleri ve sonrasında yaşanan gelişmelerin içinde bulduğunu belirtti. Mayıs ayının son günlerinde başlayan gelişmeleri hem bir vatandaş olarak hem de sorumlu birer sanayiciler olarak kendilerinin de yakından takip ettiklerini, toplumumuzda yaşanan olayların farklı değerlendirmelerinin oluştuğunu, bu olayların kimine göre çevreye duyarlı kesimin protestosu, kimine göre polisin sert müdahaleleri, kimine göre entelektüel ve marjinal kesimlerin hükümet ve düzen karşıtı demokratik ya da anti-demokratik tepkileri olarak değerlendirildiğini söyledi. Tüm bu değerlendirmelerin ötesinde, yaşanan olayların; öncelikle toplumun demokratik taleplerini iletmek için sandık dışında mekanizmalara ihtiyaç duyulduğu, yani demokrasinin sadece seçim ile tarif edilemeyecek kadar geniş ve kompleks bir yapı olduğu, diğer taraftan da huzur ve güven ortamının kaybolduğu dönemlerde ekonominin, sanayinin, ticaretin ve turizmin bundan etkilenmemesinin mümkün olmadığı şeklinde iki önemli unsuru ortaya koyduğunu ifade etti.
Esen, yaşanılan olaylarda en önemli kaybımızın, kriz ortamını hala atlatamayan dünya ekonomisinde örnek ülke olarak gösterilen Türkiye’mizin ne yazık ki kaybettiği çağdaş, demokratik ve gelişen bir yapıya sahip, modern ülke imajının zedelenmesi olduğunu, bu imajda yaşanan en küçük kaybın bile ne yazık ki yurt dışından ülkemize gelen sıcak para akışını ve büyüme ihtiyacı içindeki ülkemiz için şart olan yatırımlarda bekleme ve izleme döneminin başlamasını tehdit ettiğini söyledi. Özellikle ülkemizin gelir dengesi içinde önemli bir kalemi oluşturan turizm sektöründe yaşanabilecek olumsuzlukların, gerek finansal anlamda, gerekse de yaratabileceği istihdamın kaybı anlamında sıkıntılı bir dönem geçirdiğinin gözlendiğini, işsizlik rakamlarının % 10.1’e ulaştığı bu dönemde turizmde yaşanabilecek istihdam kaybının, sosyo-kültürel sıkıntılara ortam yaratmamasını temenni ettiklerini belirtti.
Doğabilecek tüm bu sıkıntıların ötesinde, Y kuşağı olarak adlandırılan gençlerimizin bu eylemlerinin demokrasimizi bir adım öteye taşımasına katkı vermesinin en büyük temennileri olduğunu, bir vatandaş ve bir sanayici olarak ülkemizi her yönden etkileyen hadiselerin çözüme bağlanması, barış ve huzur ortamının yeniden tesis edilmesinin de en büyük temennileri olduğunu, ancak bunun için toplumun tüm katmanlarının aynı ortak bilinç içinde hareket etmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.
Esen, bir İzmirli olarak polis veya değil, elindeki sopalar ile gençlerimizin üstüne saldırma, önüne gelene vurma görüntülerini kabul etmelerinin asla mümkün olmadığını, ne İzmir, ne de güzel ülkemizin en ücra köşesindeki tek bir vatandaşımızın böyle bir muameleyi hak etmediğini, gereğinin yapıldığına ve yapılacağına olan inançlarını koruduklarını, sürecin kritik olduğunu, Valiliğin de sorumluluklarının büyük olduğunu, bu nedenle kendilerine kolaylıklar dilediğini, diğer taraftan da olaylar esnasında hayatını kaybeden dört vatandaşımıza Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini ifade etti.
Esen, ülkemiz ve İzmir için büyük öneme sahip EXPO sürecinin de Toprak’ı bekleyen en önemli gündem maddelerinden bir tanesi olduğunu, 12 Haziran’da Paris’te BİE Genel Kurulu’nda ilgili temsilcilerin katılımları ile İzmir’in EXPO sunumunun gerçekleştirildiğini, özellikle Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan'in "İzmir'i destekliyoruz" mesajının kendilerini son derece memnun ettiğini, umut verdiğini, hükümetin, sivil toplumu ve halkımızın desteği ile edinilen tecrübeler ışığında, EXPO’yu İzmir’e ve Türkiye’ye kazandırmak için yapılan çalışmalara canı gönülden destek verdiklerini, vermeye devam edeceklerini belirtti.
20-23 Haziran tarihleri arasında İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, 34. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nın düzenlendiğini, İzmir'in yanı sıra Ankara, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Konya, Trabzon ile yurt dışından İspanya, Romanya, İtalya gibi ülkelerden katılımcılarının bulunduğu fuarın sektörü ve İzmir’i dünyaya tanıtma anlamında önemli bir işleve sahip olduğunu, sektörün kendi içerisinde tasarım ve pazarlama konusunda yürüttüğü çalışmalar ile son beş yılda ihracatını yaklaşık %58 oranında arttırarak, 2012 yılında 546 milyon dolar seviyesine taşıdığını, elbette ki, Ar-Ge ve tasarım konularında dünya pazarına hakim olabilmek için yapılması gereken çok şeyin olduğunu, ancak tek başına bu ayakkabı fuarımız bile tanıtım anlamında sektöre ve İzmir’e önemli katkı sağladığını belirtti. Bunun yanı sıra, İzmir’in 14 Haziran 2013 tarihinde, Odamızın da ev sahipliği yaptığını, Gıda ve Tarım Zirvesi’nde Meclis Üyelerimiz Kürşad Yuvgun ile Hasan Girenes’in çok önemli değerlendirmelerde bulunduklarını, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı’nın da verdiği müjdelerle çiftçilerimize umut dağıttığını, özellikle de İzmir’in Gıda merkezi olması gerektiği yönünde beyanı ile Bakanlığın hedefinin de bu yönde olmasını, İzmir adına çok önemsediklerini, temennisinin; bu sürecin hızlı bir biçimde yürütülmesi olduğunu belirtti.
Meclis Üyemiz Sayın Kenan Lider’in ağabeyinin vefat ettiğini, merhuma Allahtan rahmet ailesine sabır ve başsağlığı dilediğini, Oda olarak vecibelerimizin yerine getirildiğini belirtti. Meclis Üyemiz Hasan Küçükkurt’un, İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiğini, kendisini tebrik ederek, yeni görevinde başarılar dilediğini söyledi. Meclis Üyemiz Hasan Girenes’in oğlunun dünya evine girdiğini, genç çifte mutluluklar dilediği söyleyen Esen, vergi rekortmenleri listesine giren üyelerimizi tebrik ettiğini, katkılarının ve kazançlarının artarak devamını dilediğini söyledi.
3-“27.05.2013 tarih, 2013-2016/ 2 sayılı toplantı tutanağının tasvibine”
4- Meclis Başkanı Salih ESEN :

Meclis konuğunun, İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak olduğunu belirten Esen, Toprak’ın özgeçmişini okuduktan sonra Toprak’ı kürsüye davet etti.


İzmir Valisi Mustafa TOPRAK :

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısına davet edildiği için teşekkür eden Toprak, EBSO’yu tanımak adına yaptığı araştırmada yazılı kayıtlarda tarihinin 1927’lere dayandığını gördüğünü, ancak öncesinde de bu oluşum için mutlaka yapılmış çalışmaların olduğunu düşündüğünü söyledi.


Toprak, ülkemizin kalkınmasında, gelişmesinde, öncelikli rol oynayan sanayinin yanında katkı sağlayan meslek örgütleri de bulunduğunu ancak İzmir’de Sanayi Odası’nın öne çıkarak, geçen zaman içerisinde önemli katkılar sağladığını, kendi kuruluş amacı, hedefleri ve statüsü ile birlikte sosyal sorumluluk anlayışını da eksiksiz yerine getirmeye çalıştığını, bu bağlamda geçmişten günümüze kadar emeği geçen sanayicilere teşekkür etmek gerektiğini söyledi.
Devletin temsilcisi olarak görevlerinin; iş dünyasına, tüm dinamiklere gölge etmeden, önlerini açmak, yol vermek ve sorumluluğunu taşıdıkları alanlardaki gelişmelere katkı sağlamak, kamu hizmet alanlarını iyi bir şekilde çalıştırmak olduğunu, dolayısıyla koordinasyon ve iş birliğinin en azami şekilde sağlanabilmesini temin etmeleri gerektiğini söyledi.
Toprak, dünyanın küreselleşme denilen bir sistemin içerisinde bulunduğunu, ciddi anlamda ekonomik, sosyal gelişmeler yaşandığını, teknolojinin ve teknolojiye yön veren bilimin çok önemli noktada hız kazandığını dile getirerek, dünyadaki sisteme ayak uydurabilmek için İzmir olarak birlik ve beraberlikle, tüm olanakları seferber ederek, ortak akılla çalışmalara yön verilmesi gerektiğini söyledi.
İzmir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, sektörlere ilişkin yapılan açıklamaların İzmir’e yeni gelmiş olması nedeniyle kendisi adına çok faydalı olduğunu söyleyen Toprak, İzmir’deki üretimin daha nitelikli seviyeye çıkarılması, katma değerlerinin takviye edilmesi, tüm gelişme, inovasyon ve yenilikçi bakışların desteklenerek dünya çapında marka yaratılması gerektiğini söyledi.
Toprak, Meclis Toplantısı öncesinde Kemalpaşa OSB’yi gezdiklerini, Avusturalya’dan gelen yabancı bir firmanın gıda sektöründe 2 milyon dolarlık yatırım yapmış olduğunu görmenin kendilerini sevindirdiğini, zira böyle güzel işlerin geleceğe ümitle bakılmasını sağladığını söyledi. Ege Bölgesi’nde özellikle tarımsal üretime konu olan alanlarda hakikaten ciddi üretimler bulunduğunu ancak İzmir’in gelişmesi adına bunun yeterli olmadığını, bir adım daha ileriye gidilerek tarıma dayalı sanayi noktasına getirilmesi gerektiğini belirtti. Tarıma dayalı sanayinin eldeki imkanlar ölçüsünde yeni bir bakış ile geliştirilmesi gerektiğini, nitekim İzmir’in sanayi alt yapısının teknolojiyi destekleyen, önemli bir üretime sahip olduğunu söyledi.
İzmir Valiliği olarak, bölge ve ülke adına gerçekleştirilmek istenen her çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Toprak, İzmir’de göreve başlamaktan onur duyduğunu söyledi. 31 Mayıs 2013 tarihinde saat 16.00 itibariyle İzmir’deki görevine başladığını, akşamın ilerleyen saatlerinde ise Gezi Parkı eyleminin başladığını söyledi. Yaşanan süreçte, İzmir’in yüksek bilinç düzeyi ile demokratik bir duruş sergilediğini, bu anlamda İzmirlilere teşekkür etmek istediğini söyleyen Toprak, şiddeti çağrıştırmadan ortaya konan düşünce özgürlüğü çerçevesindeki yaklaşımlara karşı olmadığını, zaten Cumhuriyet ve Gündoğdu Meydanlarında İzmirlilerin toplumsal tepkilerini dile getirdiklerini söyledi. Toplanmanın tavrını ortaya koyarken, sonrasında hiçbir zayiat vermeden, yanlış bir görüntü sergilemeden, ilimize, ülkemize, dış arenaya karşı olumsuzluk yaşatmadan sonlandırılması gerektiğini, elbette zaman zaman bazı grupların kontrol edilemeyen tavır ve davranışlar sergileyebildiklerini, tabi bunun önlenmesi sırasında da asla tasvip edilmeyecek nahoş görüntüler olabildiğini, bunu asla kabul etmediklerini beyanlarında da ifade ettiğini dile getirdi.
Gezi Eylemi çerçevesinde istenmeyen hadiseler yaşansa da ve önlenmesi adına yine istenmeyen durumlar söz konusu olsa da şiddet hareketlerini önlemede hangi yolun izleneceği, savunma araçlarının ne şekilde kullanılabileceğinin aşama aşama belli olduğunu, bu anlamda eli sopalı polisin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Toprak, demokratik tepkinin nerede ve nasıl konulacağına yön vermekle birlikte, topluluktaki suçluluğa giden grubu dışlayarak bizden değil diyebilen İzmir halkına bir kez daha teşekkür etmek istediğini söyledi. Şiddete prim verildiğinde, şiddete prim verenlerin de yaşanan olaylar altında ezildiğini, akıl, izam ve mantık gittikten sonra kontrolünü sağlamanın mümkün olmadığını dile getiren Toprak, yaşanan her vakada kusurlar, kasıtlar hangi noktada olursa olsun hiç kimsenin yanına kar kalmaması, gereğinin yapılması, hukuk devletinde gereğinin yapıldığından da şüphe duyulmaması gerektiğini belirterek, eksik ya da kusur olabileceğini, önemli olanın kastın bulunmaması olduğunu vurguladı.
Toprak, yaşanan olaylara farklı bir açıdan bakıldığından birçok sektörün olumsuz etkilendiğinin görüldüğünü, bunların başında da çok kırılgan olan turizm sektörünün geldiğini belirterek, bir çok rezervasyonun ve Kemeraltı çarşısı için önem teşkil eden 3 Costa gemisinin İzmir ayağını iptal ettiğini belirtti. Şiddetin ve şiddeti çağrıştıran sokak olaylarının, tehditlerin ticareti, sosyo kültürel hayatı olumsuz etkilediğini, ticari anlamda sadece para kazanılamamasına değil, zarar görülebileceği endişesiyle insanların dükkanlarını açmamalarına neden olduğunu dile getirdi.
Demokratik davranış ve duruşun oluşan bilinç düzeyi ve yaklaşımla devam ettirildiği takdirde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını, ancak nerede nasıl bitebileceği konusunda kontrolün iyi sağlaması gerektiğini vurgulayan Toprak, her bir İzmirli vatandaşın can güvenliğinin kendilerine ait olması nedeniyle, demokratik bir hakkın sokak şiddetine dönüşmeden önlenmesini sağlamak durumunda olduklarını belirtti.
Çok önem teşkil eden EXPO konusunda Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın verdiği desteği, gerçekleştirdiği gayretli çalışmaları görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Toprak, bu tür organizasyonlarda sonuç alabilmek için ülkenin siyasi otoritelerine farklı kurum ve sivil toplum örgütlerince katkı sağlanması gerektiğini ifade etti. EXPO için kalan süreçte geçmişte sağlanan desteklerin devam edeceğine inandığını, İzmir’in EXPO’yu alması durumunda İzmir halkının, İzmir yatırımcısının Türkiye’nin kazanacağını söyleyen Toprak, sağlık temasını işleyen dört aday ülke bulunduğunu, bunların içerisinde en olumlu, en prezantabl, sonuç alıcı ve katkı sağlayıcı olanın İzmir’in teması olduğunu vurgulamaya çalıştıklarını ama bunun yanında tüm siyasi ve ekonomik çıkar alanlarını da kapsayacak şekilde delegeler üzerinde önemli faaliyetlerin yürütülmesi gerektiğini belirtti. Çinli olan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı’nın İzmir 2020 EXPO’yu destekledikleri yönündeki beyanını çok önemli bir katkı olarak gördüğünü, yine THY Genel Müdürü Temel Kotil’in özellikle ulaşım noktasında, her türlü desteğin verilebileceğini ifade etmesinin de çok önemli katkısı olduğunu, bundan sonraki süreçte aynı zihniyetle birlik içerisinde yola devam edilmesi gerektiğini vurguladı.
Toprak, ülkemizin gelişmesi, sanayi alt yapısının sağlanması adına katkı sağlayan ve emek veren sanayicilere teşekkür ederek yöneltilen soruları yanıtladı.
Hüseyin ŞAİROĞLU :

Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Toprak’ı organize sanayi bölgelerini tanıtmak adına Pancar OSB’ye davet ettiğini belirten Şairoğlu, Toprak’ın ziyaretinin organizelerine güç vereceğini söyledi.


İzmir Valisi Mustafa TOPRAK :

En kısa zamanda geleceğini dile getirdi.


Mehmet KARAHALİLOĞLU :

Gezi Parkı Eylemleri sırasında; “kontrolsüz güç kullananlar hakkında üst düzey yöneticilerin gereği yapılacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu ancak, bir süre sonra yaşananların unutulduğunu belirterek, verilen cezalar konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.


İzmir Valisi Mustafa TOPRAK :

İzmir Valisi olması münasebetiyle kendi sorumluluk alanı dahilinde konuşmak durumunda olduğunu, başka şehirlerdeki olayları değerlendirmesinin doğru olmadığını dile getiren Toprak, vâkıf olduğu konular dahilinde zaten bildiklerini paylaşarak, açıklama yaptığını, yazılı ve görsel basına yansıyan istenmeyen fiil ve eylemlerin hangi psikoloji ve haleti ruhiye içinde olunursa olsun kabul edilemeyeceğini, konuların mutlaka tartışılarak ilgili makamlarca değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması gerektiğini belirtti. Toprak, dünyanın neresinde olursa olsun bir toplumda yaşanıyorsa güvenliği, asayişi sağlayan polise güvenin ve itimadın tam olması gerektiğini, eğer bu konuda bir yanlış yapılıyorsa görevlerinin bu yanlışı düzeltmek olduğunu söyledi. Sadece söz konusu eylemlerde değil, diğer tüm aykırı davranışlarda bulunanlar hakkında gereğinin yapılması için hukuk ilkeleri dahilinde kanıt olması gerektiğini bu anlamda İzmir’de MOBESE kameralarının yaygınlaştırmasına önem verdiklerini, kendilerine katkı sağlamaları adına işyeri sahiplerinden de mobil uygulamaları devreye koymalarını talep ettiklerini belirtti.


Murat KURTALAN :

Torbalı, Yazıbaşı ve Ayrancılar bölgesinde yaklaşık 30 yıldır evsel atıkların İZSU tarafından toplanarak, denize döküldüğünü, çevre anlamında çok kötü olan uygulama sonrasında Çevre İl Müdürlüğü’nün olaya ceza kesmesi neticesinde İZSU’nun atıkları toplamama kararı aldığını, uygulamayı Çevre Müdürlüğü’nün yapacağını bildirdiğini, Çevre Müdürlüğü’nün ise tüm sanayicilere fosseptik yapma zorunluluğu getirdiğini söyledi.


Kurtalan, ortalama bir fosseptiğin 20 bin lira olduğu göz önüne alındığında, 100 sanayicinin fosseptik yapmasının yaklaşık 2 milyon liraya mal olduğunu, bu kadar ciddi paralarla geçici çözümler üretmek yerine, sanayicilere devletin de katkı sağlayarak, çevre arıtma sistemi kurulması yönünde kalıcı çözüm üretmeyi önerdiklerini söyledi.
İzmir Valisi Mustafa TOPRAK :

Konunun çözümü yönünde çalışma yapacağını dile getiren Toprak, hem sanayiciyi, hem çevreyi mağdur etmeden sıkıntıları aşmaları gerektiğini, önemli olanın ortak akılla hareket edilmesi olduğunu belirtti.


Meclis Başkanı Salih ESEN :

Başka söz alan bulunmadığını dile getiren Esen, Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar ile birlikte Toprak’a plaket takdim etmek istediklerini söyledi.


Yüklə 2,48 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin