1.Proba carcasului metalic a punţii dentare metaloacrilice şi metalocompozite în cavitatea bucală. Pentru ca adaptarea scheletului sa fie perfecta, trebuie indeplinite mai multe conditii:
Verificarea axului de insertie pe modelul de lucru.Puntea se aseaza pe bonturile modelului,observandu-se cum patrunde pe model si pozitia finala.
Se constata raportul corpului de punte cu creasta alveolara,cu papilla si cu dintii antagonisti la nivelul fetelor ocluzale.
Insertia scheletului pe dintii slefuiti trebuie sa se realizeze lin si fara efort pana in pozitia finala.
Daca exista anumite obstacole care impiedica patrunderea pana in capat a scheletului, acestea trebuie indepartate. Se poate retusa, dupa caz, atat din schelet cat si din dintii slefuiti. De obicei, asemenea adaptari sunt minime.
Scheletul nu trebuie sa fie prea "larg", acest lucru scazand din gradul de stabilitate al lucrarii.
In toate partile scheletului unde urmeaza a fi plasate materiale fizionomice,trebuie sa existe spatiu sificient pentru aplicarea corespunzatoare a acestora.In caz contrar,puntea dentara va aparea “bombata” sau vor exista probleme la insertia lucrarii.
Daca se confectioneaza lucrari metalo-acrilice,in aceasta etapa se realizeaza si adaptarea ocluzala definitiva a resaturarii.
Tot la aceasta etapa medicul poate lua o amprenta a ocluziei,dup ace scheletul a fost adaptat in cavitatea bucala,numita”supramuscatura”.Acesta amprenta s eva lua peste schelet si I se va da tehnicianului informatii suplimentare despre spatial existent intre acesta si antagonisti.