MÜTEFERRİK İŞLERE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1.KONUSU : Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğüne bağlı ait muhtelif işyerlerinde yaptırılacak müteferrik işler için personel çalıştırılması işi olup, müteferrik işlerin yaptırılacağı yerler aşağıda gösterilmiştir.
İŞİN YAPILACAĞI YERİŞİN NİTELİĞİ ETÜD PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Etüd Proje Başmühendisliği : (Topografik Ölçüm Servisi) Müteferrik İşler
Etüd Proje Başmühendisliği : (Sondaj ve Aramalar Servisi) Müteferrik işler
İnşaat Başmühendisliği : Müteferrik işler
2. KAPSAM VE YAPILACAK İŞLER : 2.1. ETÜD PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
2.1.1. ETÜD PROJE BAŞMÜHENDİSLİĞİ (Topografik Ölçüm Servisi):
UNVANI
ADET
TEKNİK ESASLAR
MİRACI
10
Topografik ölçüm işlerinde görevli topografların göstereceği yerlere jalon veya mira tutulması,arazide ölçü aletlerinin taşınması,sınır kazıklarının taşınıp gerekli görülen yerlere çakılması v.b. işlerin yapılması.
Evrak ve malzeme takibi ile dağıtımının yapılması.
Her türlü malzemenin yüklenmesi,boşaltılması,taşınması,düzenlenmesi ve istiflenmesi.
Birim amirlerinin vereceği diğer işlerin yapılması.
2.1.2. ETÜD PROJE BAŞMÜHENDİSLİĞİ (Sondaj ve Aramalar Servisi) :
UNVANI
ADET
TEKNİK ESASLAR
SONDAJ
İŞÇİ
7
Sondaj makinalarının diğer bir kuyuya nakliyatlarında tij,ağırlık ve muhafaza boru malzemeleri ile bentonit kili torbalarının ve muhtelif sondaj malzemelerinin kamyon ve traktör tipi taşıyıcı araçlara yüklenip boşaltılması ve istiflenmesi
Sondaj faaliyetleri esnasında tij ilavesi ve tijlerden oluşan boru takım dizisinin kuyuya inilmesi ve çekilebilmesi için boru malzemelerinin bağlanmasını ve sökülmesinin yapılması
Kullanılan malzeme ve teçhizatın iş bitiminde temizlik ve bakımının yapılması,
Birim amirlerinin vereceği diğer işlerin yapılması.
2.1.4. İNŞAAT TESİS BAŞMÜHENDİSLİĞİ:
ÜNVANI
ADET
TEKNİK ESASLAR
İNŞAAT TEKNİKERİ
1
İnşaat projesine göre gereken nitelikte ve miktarda malzemeyi hazırlamak.
Ölçüm ve keşif işlerini yapmak.
İnşaat çalışmalarını kontrol ve koordine etmek ve gelişmeler hakkında bağlı bulunduğu birim çalışanlarını bilgilendirmek.
AutoCAD çizim progamını kullanabilmek.
MSOffice programlarını kullanabilmek.
En az 5 yıllık inşaat teknikerliği diplomasına sahip olmak.
Amaca uygun olarak kullanılacak malzemeleri seçmek.
Binaların; pencere, kapı, dolap gibi kısımlarını; masa, sıra gibi eşyaların ağaç ve ağaç ürünleri aksamını yapmak.
Çeşitli marangoz alet, makine ve tezgahlarını kullanarak, kesme, oluk açma, oyma, rendeleme ve zımparalama gibi düzeltme işlemlerini uygular ve tutkal, vida, çivi gibi malzemeleri kullanarak işlenmiş parçaları birleştirmek.
Çatı kirişleri, parke gibi ağaç taban döşemeleri, bölmeler, pencere çerçeveleri, kapı kasaları, merdiven gibi, önceden hazırlanmış ağaç işlerini tamir ve tadil etmek.
En az 5 yıllık marangozluk belgesine sahip olmak.
İNŞAAT KABA İŞLER YARDIMCI ELEMANI
3
Kalıpçılk İşleri; İş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, ahşap ve diğer kalıp yüzey malzemelerini kullanarak kalıp ve kalıp iskelesi ile çatı karkası ve kaplamasını kurmak ve sökmek.
Betonculuk İşleri; İş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, beton döküm öncesi hazırlıkları yapmak, taze betonu yerleştirmek, beton yüzey düzeltmesini yapmak hava şartlarına uygun beton kürü ve beton döküm ve sıkıştırma işlemlerini yapmak, kullanılan araç-gereçlerin bakımlarını yapmak.
İskele Kurulum İşleri; İş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, kurulması gerekli iskeleyi, mevcut şartname, yönetmelik ve montaj planlarına göre, iklim şartlarını göz önüne alarak; kullanıcılar, üçüncü şahıslar ve çevre şartlarını da gözeterek işiverenin konu ile ilgili tüm direktiflerine uygun olarak kurmak, uzun süreli kullanımlar sırasında periyodik kontrolünü yapmak, iş bitiminde aynı koşullarla iskeleyi sökmek.
Duvarcılık İşleri; İş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, kagir birimler (tuğla, cam tuğla, gazbeton, briket, bims blok, taş vb. malzemeleri) kullanarak binaların iç ve dış cephe bölmelerinin, bahçe duvarı, istinat duvarı, kemer, şömine, lento, hatıl ve bacaların harçlı veya harçsız yapılması ile onarılması ve sökülmesine ilişkin işlemleri yapmak.
Altyapı Borulama ve Montaj İşleri; iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, borulama malzemeleri (beton buz, PE ve HDPE boruları vb. malzemeleri) kullanarak yağmursuyu drenaj yada kanalizasyon hatlarını döşemek, onarmak ve sökmek.
İNŞAAT İNCE İŞLER YARDIMCI ELEMANI
3
Sıva İşleri; iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, sıva öncesi hazırlık işlemlerini yürütmek, binaların iç ve dış yüzeylerinin kaba ve ince sıvalarını yapmak, söve monte etmek, beton zemine ve duvar yüzeyine şap yapmak, yüzeyi hazır cam mozaik ile kaplamak, hazır (mozaik) denizlik ve parapet yapmak, yalıtım sıvası yapmak, uygulama sonrası onarım işlemlerini yapmak.
Alçı Sıva İşler; iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, alçı sıva öncesi hazırlık işlemlerini yürütmek, makine ile püskürtme veya elle alçı uygulaması yapmak, perdah alçısı yapmak, iş sonu kontrolleri ile temizlik işlemlerini gerçekleştirmek.
Boya-Badana İşleri; iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, boya öncesi hazırlık işlemlerini gerçekleştirmek, yapının tüm elemanlarına ve yüzeylerine boya işlemini uygulamak, ahşap yüzeylere vernik yapmak, boya/vernik sonrası işlemleri gerçekleştirmek.
Seramik Karo Kaplama İşleri; iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemler doğrultusunda, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapmak, seramik karo kaplama öncesi hazırlık işlemlerini gerçekleştirmek, yatay, düşey ve eğrisel yüzey ve elemanlar üzerine seramik karoları, hazır yapıştırma harçlarıyla ve/veya her türlü bağlayıcı harçla kaplama işlemlerini teknik kurallar çerçevesinde yapmak, kaplama sonrası işlemleri gerçekleştirmek.
GENEL HUSUSLAR
Çalışacak tüm elemanlar Etüt Proje Şb. Md.lüğü İnşaat Tesis Başmühendisliği bünyesinde çalıştırılacaktır.
Kaba ve ince inşaat işlerinde çalıştırılacak personel ile marangoz yardımcı elemanı inşaat teknikerinin denetiminde çalıştırılacaktır.
İnşaat teknikeri saha ve büro çalışmalarında görevlendirilecektir.
Yapılacak işler İnşaat Tesis Başmühendisliği çalışanlarınca verilecek ve verilen görevler eksiksiz yerine getirilecektir.
Çalışacak personeli değiştirme hakkı İdarededir.
Çalışmalar sırasında yapılacak olan işlerin özelliğine göre kaba ve ince inşaat işleri elemanları birlikte hareket edebilecek, kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda iş paylaşımı yapacaklardır.
Çalışmalar esnasında el ile yüklemeler ile yatay ve düşey taşımalar görevlendirilecek personelce yapılacaktır.
İşlerin durumuna göre kaba işlerde ince inşaat işleri elemanı, ince işlerde de kaba inşaat işleri elemanı çalıştırılabilecektir.
3. ÇALIŞMA KOŞULLARI: 3.1. ÇALIŞMA SAATLERİ : Beher işçi haftada 6(altı) gün aşağıda belirtilen saatlerde çalışacaktır.
Sondaj ve aramalar servisinde çalışacak personel 08.00:16.00 ve 16.00:24.00 saatleri olmak üzere iki vardiya çalışacak olup,diğer tüm personel 08.00:16.00 saatleri arasında çalışacaktır.
3.3. DİĞER KURALLAR 3.3.1. Çalışmalar sırasında çalışan makinelere, yedek parçalara, malzemelere vs. zarar verilmeyecektir.
3.3.2. Kullanılan araç, gereç ve malzemelerdeki arızalar ile eksiklikler zamanında idareye bildirilecektir.
3.3.3.Etüd Proje Şube Müdürlüğünde çalışacak olan personel Pazar günleri haftalık tatil kullandırılmak şartıyla haftanın 6 günü çalıştırılacaktır.
3.3.4.Etüd Proje Şube Müdürlüğü’nde topografik ölçü işlerinde görev yapacak olan 10 adet müteferrik personel Cumartesi günleri arazide ölçü işleri olmadığı zamanlarda gerektiğinde Sondaj ve İnşaat Servislerinde çalıştırılabileceklerdir.
3.3.5.Etüd Proje Başmühendisliğinde topografik ölçü servisine bağlı olarak çalışan 10 adet personel, arazi işlerinin yoğun olduğu dönemlerde işlerin tamamlanabilmesi amacıyla, fazla çalıştırılan saat kadar dinlendirme izni verilerek çalıştırılabilecektir.
4. ÇALIŞTIRILACAK PERSONEL SAYISI:
ÇALIŞMA YERİ ADET (KİŞİ) ETÜD PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Etüd Proje Başmühendisliği (Topografik Ölçüm Servisi) : 10
Etüd Proje Başmühendisliği (Sondaj ve Aramalar Servisi) : 7 İnşaat Başmühendisliği : 9
G E N E L T O P L A M 26
5. YÜKLENİCİNİN SORUMLULUK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ: 5.1. Çalışanlar tek tip elbise giyecek, saç, sakal, bıyık ve dış görünümleri itibariyle kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.
5.2. Her bakımdan temizliğe özen gösterilecektir.
5.3. GLİ, işyeri disiplin kurallarına, genel ahlak ve terbiyeye aykırı davranan işçileri işyerlerine sokmayacaktır. Bu takdirde, Yüklenici işten uzaklaştırılan işçi yerine 4 gün içinde yenisini işe almak zorundadır.
5.4. İşçiler işe gelişlerinde, ilgili servis amirince tespit edilecek olan sorumluya uğrayarak, puantajı yapıldıktan sonra göreve başlayacak; bu puantaj idarece düzenlenecek hakediş raporuna eklenecektir.
5.5. Yüklenici ve işçilerin verebileceği hasarlar, derhal veya en geç 24 saat içinde GLİ’nin onaylayacağı firmalara yaptırılacaktır. Aksi halde, GLİ hasarı gidererek masrafı firma hakedişinden kesmeye yetkilidir.
5.6. Sigorta primlerinin hakedişten mahsup edilmesi ve ödenmesi ile kesin teminatların iadesi hakkında yönetmelik (8.4.1989 tarih, 20133 sayılı Resmi Gazete) işbu şartname ve sözleşmeye bağlanan iş için uygulanacaktır.
5.7. Hizmetin yürütümünde; ilgili birimlerin bağlı bulunduğu Şube Müdürlüğü elemanları denetimle görevlidir.
5.8. Yüklenici işlerini yürütürken;
16.06.2004 tarih ve 25494 sayılı resmi gazetede yayınlanan Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğine,
21.02.2004 tarih ve 25380 sayılı resmi gazetede yayınlanan Yer Altı Ve Yer Üstü Maden İşletmelerinde Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğine,
07.04.2004 tarih ve 25426 sayılı Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe,
07.04.2004 tarih ve 25426 s ayılı Resmi Gazetede yayımlanan; Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe,
Ayrıca: 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine ve yürürlükte bulunan çalışma hayatı ile ilgili Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere, uygun olarak çalışmak, çalıştırmak ve eğitim vermek zorundadır.
5.9.Yüklenici, işin yapılması esnasında mevzuat gereği kullanılması gereken koruyucu güvenlik malzemelerin kullanılmasını sağlamakla yükümlüdür.
5.10. Yüklenici çalıştıracağı personele, işin risklerinin de tanımlandığı yazılı bir “Çalışma Talimatı” verecektir. Bu çalışma talimatı tüm personele imzalatılacak ve imzalandıktan sonra bir nüshası idareye verilecektir.
5.11. Yüklenici ihale konusu işi “İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelikleri”ne uygun yürüteceklerdir. Yüklenicinin sebep olduğu ve bu yönetmelik hükümlerinden dolayı Müessese Müdürlüğümüzce ödenen Kanuni Cezalar, Tazminatlar vb. Yükleniciye rücu edilmek yoluyla hak edişlerinden veya teminatlarından kesilecektir. Hizmet ihalesi işi bitmiş olsa dahi yasal yollara başvurmak suretiyle rücu edilecektir.
5.12. Yüklenici, sözleşme süresince (iş uzatımı dahil) iş mevzuatındaki değişikliklerden ve uygulanmasından da sorumludur.
5.13. Tamir ve bakımı yapılan tüm tesis, makine, teçhizatlar arıza ve bakımı yapılan ünitelerin gerekli ayar, kontrol ve ölçümleri kontrol teşkilatının vereceği değerlere göre yapıldıktan ve test edildikten sonra hizmete alınacaktır.
5.14. Yüklenici, işletme sırasında, ihale kapsamındaki işyerlerinde meydana gelebilecek her türlü iş kazası ve hasar ile bunların sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanma ve ölüm dâhil bütün risklere karşı mali, hukuki ve cezai yükümlülükleri kabul eder. Yüklenici işin yürütümü için gerekli olan ve yasal olarak zorunlu bulunan tüm emniyet tedbirlerini almasına rağmen ortaya çıkabilecek kazaların sorumluluğundan kaçınamaz.
5.15. Yüklenici, işe başlamadan önce çalıştıracağı elemanlara, yürürlükte bulunan iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre, İş sağlığı ve İş güvenliği ve işyeri adaptasyon kursunun verilmesini sağlar. Bu kurs 2 (iki) iş gününden az olamaz. Bu kurs verilmeden işe başlanamaz.
6. İŞ GÜVENLİĞİ
6.1. Yüklenici işlerini yürütürken;
16.06.2004 tarih ve 25494 sayılı resmi gazetede yayınlanan Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğine,
21.02.2004 tarih ve 25380 sayılı resmi gazetede yayınlanan Yer Altı Ve Yer Üstü Maden İşletmelerinde Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğine,
07.04.2004 tarih ve 25426 sayılı Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe,
07.04.2004 tarih ve 25426 s ayılı Resmi Gazetede yayımlanan; Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe,
Ayrıca: 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine ve yürürlükte bulunan çalışma hayatı ile ilgili Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere, uygun olarak çalışmak, çalıştırmak ve eğitim vermek zorundadır.
6.2. Yüklenici, işin yapılması esnasında mevzuat gereği kullanılması gereken koruyucu güvenlik malzemelerin kullanılmasını sağlamakla yükümlüdür.
6.3. Yüklenici çalıştıracağı personele, işin risklerinin de tanımlandığı yazılı bir “Çalışma Talimatı” verecektir. Bu çalışma talimatı tüm personele imzalatılacak ve imzalandıktan sonra bir nüshası idareye verilecektir.
6.4. Yüklenici ihale konusu işi “İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelikleri”ne uygun yürüteceklerdir. Yüklenicinin sebep olduğu ve bu yönetmelik hükümlerinden dolayı Müessese Müdürlüğümüzce ödenen Kanuni Cezalar, Tazminatlar vb. Yükleniciye rücu edilmek yoluyla hak edişlerinden veya teminatlarından kesilecektir. Hizmet ihalesi işi bitmiş olsa dahi yasal yollara başvurmak suretiyle rücu edilecektir.
6.5. Yüklenici, sözleşme süresince (iş uzatımı dahil) iş mevzuatındaki değişikliklerden ve uygulanmasından da sorumludur.
6.6. Tamir ve bakımı yapılan tüm tesis, makine, teçhizatlar arıza ve bakımı yapılan ünitelerin gerekli ayar, kontrol ve ölçümleri kontrol teşkilatının vereceği değerlere göre yapıldıktan ve test edildikten sonra hizmete alınacaktır.
6.7. Yüklenici, işletme sırasında, ihale kapsamındaki işyerlerinde meydana gelebilecek her türlü iş kazası ve hasar ile bunların sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanma ve ölüm dâhil bütün risklere karşı mali, hukuki ve cezai yükümlülükleri kabul eder. Yüklenici işin yürütümü için gerekli olan ve yasal olarak zorunlu bulunan tüm emniyet tedbirlerini almasına rağmen ortaya çıkabilecek kazaların sorumluluğundan kaçınamaz.
6.8. Yüklenici, işe başlamadan önce çalıştıracağı elemanlara, yürürlükte bulunan iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre, İş sağlığı ve İş güvenliği ve işyeri adaptasyon kursunun verilmesini sağlar. Bu kurs 2 (iki) iş gününden az olamaz. Bu kurs verilmeden işe başlanamaz.
TEKNİK ŞARTNAME EK-2 (VARDİYA DÜZENİ)
ÇALIŞMA YERİ
TOPLAM
VARDİYA 1
VARDİYA 2
VARDİYA 3
ETÜD PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Etüd Proje Başmühendisliği (Topografik Ölçüm Servisi)
10
10
Etüd Proje Başmühendisliği (Sondaj ve Aramalar Servisi)
7
4
3
İnşaat Tesis Başmühendisliği
9
9
TOPLAM
26
23
3
KULLANDIRILMASI ZORUNLU GİYİM VE KORUYUCU MALZEME LİSTESİ
ÇALIŞMA YERİ
KİŞİ
BARET
NİTRİL ELDİVEN
ANTİSTATİK BOT
EMNİYETLİ TİP BOT
ÇİZME
TRAFİKÇİ YELEĞİ
KULAK TIKACI
YAĞMURLUK
TOZ
MASKESİ
ETÜD PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Etüd Proje Başmühendisliği (Topografik Ölçüm Servisi)