I.Futbol Endüstrisi II.Stratejik yönetim - Uluslararası kulüplerin yapısı,
- Stratejik yönetim modeli,
- Vizyon,
- Misyon,
- Stratejiler,
III. Teşkilat IV.Sonuç
1990 yıllarda teknolojinin etkisiyle, futbol geniş kitlelere ulaştı. 1990 yıllarda teknolojinin etkisiyle, futbol geniş kitlelere ulaştı. Kulüplerin gelirleri arttı. Gelir artışı futbolun dışındaki kurum ve kuruluşların dikkatini çekti. Futbol pastası büyüdü. Bu büyüme futbolun gelirlerinin niteliğini, kulüplerin yapısını ve sahaların konseptini değiştirdi, geliştirdi.
Sonuç olarak ; Bugün gelinen noktada , 1970/80‘li yılların klasik futbol anlayışı parasallaştı, ticarileşerek Show Business olmuş bir endüstri haline geldi.
İş ve ekonomi sektöründe kurumların yapılanmalarında etkili bir yönetim anlayışı olarak uygulanmaktadır. İş ve ekonomi sektöründe kurumların yapılanmalarında etkili bir yönetim anlayışı olarak uygulanmaktadır. Spor organizasyonlarının yerel, ulusal ve uluslararası gücü dikkate alındığında, spor kulüplerinin gerek hizmet alanı, gerekse ekonomik gücü ile kurumsal bir yönetim sistemini aktif hale getirmeleri önem kazanmıştır.
- Yönetim,
- Pazarlama,
- Üretim/hizmet,
- Finans,
Destek fonksiyonları
Planlama, Örgütlenme, Yönlendirme, Kontrol,
Güçlü bir ekonomik yapı, Güçlü bir ekonomik yapı, Şirketleşmiş kulüp yapısı, Sabit gelir kaynakları, Seyirci / taraftar faktörü, Ürün satışları, Güçlü alt yapı (Tesis,eğitim ve organizasyon )
Sportif başarılarıyla gurur duyulan bir kulüp yaratmaktır.
Sürdürülebilir Sportif Başarı Sürdürülebilir Sportif Başarı
Futbol endüstrisi; hizmet sektörü içinde hacim ve ciro itibariyle en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir. Futbol endüstrisi; hizmet sektörü içinde hacim ve ciro itibariyle en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir. Ciro olarak futbolun boyutlarının büyümesi ve bu büyümenin kulüplerin finansal gücünün arttırılmasında sağlayacağı katkı, pazarlama dinamiklerinden en üst düzeyde yararlanmayı öne çıkarmaktadır.
Dostları ilə paylaş: |