Internet & Mobile World 2015 (imworld 2015), cel mai mare eveniment „business to business”



Yüklə 69,98 Kb.
tarix03.12.2017
ölçüsü69,98 Kb.
#33749

Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015), cel mai mare eveniment „business to business” din România dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software, a ajuns la a patra ediție. Timp de două zile, în prima jumătate din octombrie, pavilionul central al Romexpo va fi kilometrul 0 pentru mii de participanți.

IMWorld a înregistrat din 2012 și până în prezent o rată medie anuală de creștere de 31%. La evenimentul care se va desfășura în perioada 7-8 octombrie 2015 vor fi prezente peste 130 de companii expozante atât autohtone, cât și regionale, care vor aduce în atenția publicului soluții de business de ultimă generație, accentul fiind pus pe inovație. De asemenea, IMWorld 2015 se va bucura și de prezența a peste 120 de speakeri locali și internaționali, pe scenele deja cunoscute din anii anteriori – „Main Stage”, „Business Software Stage”, „Digital & E-commerce Stage” – , plus o scenă nouă: „Developers Stage”.



http://playtech.ro/2015/internet-mobile-world-2015-va-aduce-la-romexpo-peste-7-300-de-participanti/

Obiectele inteligente, aduse din zona industrială în cea corporate

Sebastian Radu › Vin, 2015-10-09 11:43

 10  0 

 

  0


La IMWorld am aflat că viitorul este despre tehnologie, inovație, aplicații inteligente, roboți și... 5G. Revista CARIERE  a descoperit inovația în multe dintre standurile din pavilionul central al Romexpo și a stat de vorbă cu „vinovații” de acest fapt. Am descoperit obiecte inteligente, aduse din zona industrială în cea corporate, soluții de marketing „de calitate”, aplicații care fac viața mai ușoară anumitor profesioniști sau utilizatorilor generali și soluții de transport pentru manageri... și nu numai. 

Ce este 5G ne-a spus, în cadrul unei prezentări, chiar Ralph Simon, CEO al Mobilium Global: „5G înseamnă a posta un selfie la meci cu golul, în fundal, înainte ca mingea să intre în poartă”. Lăsând gluma deoparte, tehnologia 5G nu este doar despre viteza de transmitere a datelor ci și despre puterea de acoperire, în prezent o problemă pentru providerii de servicii de „net”. Mai mult, în baza acestei tehnologii se vor putea transmite rapid date și între device-uri, direct, având multiple avantaje în multe domenii.


 
Remarcată s-a făcut masa inteligentă, adusă din zona industrială în cea corporate sau chiar personală, acum accesibilă tuturor. Ideea poate fi cu ușurință transferată în învățământ, realizându-se bănci interactive pentru elevi. Tot în standul INOVI am descoperit alternativa storurilor office sau chiar de acasă – sticla care își schimbă transparența la comandă.

 

„Suntem o companie românească, cu investiție românească și ne avem sediul în Sibiu. Am început activitatea în 2002, dar schimbările majore, care ne-au adus la nivelul de astăzi, au început în 2010 și au culminat anul trecut când, eforturile noastre au fost răsplătite cu 3 premii internaționale, din care unul este o medalie de aur la Geneva, pentru podiumul interactiv din sticlă și pentru masa tactilă. Din păcate însă, piața românească cere bun și gratis. Momentan, mare parte din produsele noastre se duc în străinătate, unde lumea este mai deschisă la tehnologie și la prețul pe care trebuie să îl plătească pentru aceasta. Sperăm ca în viitorul apropiat să existe mai multă cerere și la noi”, a declarat pentru revista CARIERE Alex Dragomir, CEO INOVI.


 
Multe dintre standurile IMWorld 2015 promiteau soluții de marketing în e-commerce  (și nu numai). Printre acestea, două au ieșit din mulțime prin reinventarea anumitor concepte și clișee.
 
Yuboto, o companie grecească, oferă soluții de tip marketing prin SMS sau MMS+ inteligente. Au venit la IMWorld 2015 să „simtă” piața românească și, au încredere că produsul lor va aduce clienți (fideli) companiilor ce vor apela la această soluție de publicitate.
 
Pe cei de la turingads.com i-am cunocut în variantă „BETA”, căci se vor lansa la începutul lunii noiembrie pe piața românească și, ulterior, în Europa Centrală și de Est. Aceștia promit soluții de email branding atât pentru publisheri cât și pentru clienți.
 
„Vrem să îmbogățim experiențele oamenilor într-un mod neintruziv. Oamenii sunt mai sensibili la publicațiile pe care le citesc decât la ofertele primite direct pe email. Ceea ce vom face noi este o publicitate nativă, care sună în ton cu ziarul sau revista pe care o citești zi de zi. Reclama se transmite via newsletter, într-un spațiu special alocat, cu un mesaj adaptat tematicii publicației. Mai mult, încurajăm și ajutăm publisherii să își îmbunătățească performanțele newsletterelor, să își crească bazele de date și să le optimizeze”, ne-a explicat Sorin Manică, CEO turingads.com.
 
Tot printre standurile IMworld i-am cunoscut și pe cei de la Virtual Cards sau cei datorită cărora portofelul nostru nu va mai fi ticsit niciodată cu fel și fel de carduri. Aplicația realizează o „bază de date” a cardurilor tale de fidelitate și le centralizează în contul pe care ți-l faci în mai puțin de un minut. Nu costă nimic și, pe lângă curățenia și ordinea de care ai parte în portofel, Virtual Cards îți pune la dispoziție și oferte ale magazinelor partenere despre care poți afla doar instalându-ți aplicația.
 
Sorin Mitran, Project Manager Virtual Cards:„Ne-am dezvoltat, din 2012 încoace, datorită feedback-ului utilizatorilor. Prin urmare, prin prisma aplicației, le oferim ocazia magazinelor partenere de a interacționa cu utilizatorii noștri, care sunt în număr de aproximativ 300.000, căci atâtea descărcări am înregistrat până în prezent. Virtual Cards nu este doar despre înregistrarea cardurilor în telefonul mobil, ci este o punte de comunicare între comercianți și clienți / utilizatori”.
 
Câțiva tineri, ce păreau că abia au ieșit pe poarta liceului, s-au hotărât să le facă viața mai ușoară avocaților. I-au întrebat ce fac zi de zi și au dezvoltat avoapp, o soluție optimizată nevoilor lor. Deși sunt pe piață de doar o lună de zile, reacțiile profesioniștilor din domeniul juridic sunt bune și îmbucurătoare pentru tinerii developeri.
 
Printre standurile târgului se tot plimbau Segway-uri care ne-au atras atenția. „Vinovat” pentru „defilarea” lor în cadrul IMWorld 2015 este Dan Rotaru, Managing Partner al Ninebot: „Nu sunt segway-uri. Sunt „personal robots”, adică varianta mai sofisticată a segway-urilor clasice. De fapt, ca să vă spun un „secret”, Ninebot a cumpărat Segway anul acesta (râde).”
 
Un astfel de aparat costă ceva, dar investiția se amortizează relativ repede, prin costurile de utilizare. Dacă drumul la job îți scoate din portofel 200 lei (minim) pentru benzină, mersul cu un Ninebot 10 lei. Mașinăria are o autonomie de 20 de kilometri, tot atât, dar la oră, viteză maximă și se încarcă în 4 ore. În România, în decurs de un an, 40 de Nineboți au fost răspândiți în domenii precum Retail, Security sau Logistică. Pentru anul următor se estimează o dublare a vânzărilor. „Jucăria” le-ar fi utilă și managerilor, după cum spune Rotaru: „Pe lângă faptul că la bordul său un manager se impune ca și imagine, că poate ajunge mai repede, mai eficient și mai ieftin la întâlniri, sporindu-și astfel productivitatea, Ninebot este util și în corporațiile mari, unde ai mult de mers pe holurile lungi, cu multe birouri, unde sunt de verificat multe puncte cheie din business-ul lor.
 
Internet & Mobile World 2015
 (IMWorld 2015), cel mai mare eveniment „business to business” din România dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software, tocmai și-a desfășurat cea de-a patra ediție. Timp de două zile,  pavilionul central al Romexpo a fost „MECCA” pasionaților de tehnologie.
 
La eveniment au fost prezente peste 130 de companii expozante atât autohtone, cât și regionale, care au adus în atenția publicului soluții de business de ultimă generație, accentul fiind pus pe inovație. De asemenea, IMWorld 2015 s-a bucurat și de prezența a peste 120 de speakeri locali și internaționali, pe scenele deja cunoscute din anii anteriori – „Main Stage”, „Business Software Stage”, „Digital & E-commerce Stage” – , plus o scenă nouă: „Developers Stage”.
 
Ar mai fi multe de spus despre IMWorld 2015, dar concluzia, una singură, este deja trasă: Cursa pentru inovație, tehnologie și gadgeturi tot mai avansate este aprigă, iar juriul, adică publicul – tot mai documentat și, prin urmare, mai pretențios. 

- See more at: http://www.cariereonline.ro/articol/obiectele-inteligente-aduse-din-zona-industriala-cea-corporate#sthash.ejeczBQb.dpuf

http://www.cariereonline.ro/articol/obiectele-inteligente-aduse-din-zona-industriala-cea-corporate



Cum ne inspira revolutia mobile: People Centric la IMWorld 2015

9 octombrie 2015

Tag-uri : digital marketingIMWorld 2015internet of thingsrevolutia mobileCategorie : News
Evenimentul IMWorld 2015 a strans in mod cert atat companiile de talie mica pana la talie foarte mare din IT&C, dar si mai important, a strans oameni din comunitate: software developers, business developers si digital marketers. A adus lumea in acelasi loc, punand la dispozitie scene dedicate in functie de interesul fiecaruia.
People Centric a fost prezenta la toate scenele si a interactionat cu participantii din toate categoriile: CEO-ul nostru a moderat tot evenimentul pe Developers Stage in ziua 1 si panelul de Outsourcing pe Business Software Stage in ziua 2, responsabilul de produs ITTestsOnline.com si Data Scientist-ul au fost prezenti la scena de Digital Marketing, iar consultantii pe recrutare au fost prezenti la scena principala si i-au cunoscut pe expozanti.

La Developers Stage am putut sa ne intalnim cu toti cei pasionati de noile tehnologii in materie de dezvoltare mobile si web. Fie ca discutam despre PHPRuby on Rails,Python 3 sau despre toolurile si infrastructura ce pot sustine viitoarele proiecte de dezvoltare cross-platform, participantii au cazut de acord asupra unui aspect: avem nevoie sa intelegem mai bine clientii finali si business-ul, pentru ca tehnologia si toolurile sa lucreze in favoarea noastra. ”(Marius Istrate, CEO People Centric)

Ne-a atras atentia prezentarea lui Alex Lakatos despre modernizarea browserelor, cea a lui Paul Ardeleanu despre iOS si ecosistemul de dezvoltare Apple si cea a lui Stefan Cosma despre viitorul mediilor de dezvoltare in cloud.

In ceea ce tine de Digital Marketing, am plecat cu urmatoarele concluzii: „video is king”, „think mobile first for your applications”, „disruptive communication” si „customer centricity”.„Am invatat cateva lectii foarte importante: campaniile de marketing si continutul trebuie gandite in primul rand pentru mobile si testarea A/B pe categorii de utilizatori finali trebuie sa devina o obisnuinta. Sa ai curajul si sa risti generand un continut total altfel iti ofera sansa sa generezi un impact mai puternic incitand astfel mai multi utilizatori la actiune.”(Aurelia Tudor, Responsabil produs ITTestsOnline.com)

Speakerii care s-au evidentiat au fost: Simona Stoica, Marketing Manager Lenovo Romania care a vorbit despre avantajele folosirii video-ului in landing pages, Greg Fry, Trainer Content Plan – How to build a winning Facebook strategy, Nick Emmel, Strategic partner al Mr. President pe subiectul Digital Withinin campaniile de marketing ale unor branduri de succes, Simon Gosling – CEO Happy Finish – despre realitatea virtuala si cea augmentata in marketing si publicitate.

Pe Business Software Stage am avut ocazia sa discutam despre viitorul outsourcingului in Romania, in conditiile in care peste 65% din exporturile de software sunt realizate gratie acestei ramuri. Impreuna cu Sabin Girlea de la Stefanini, Claudiu Zgribcea de la Ropardo si Bogdan Paduraru de la Luxoft am discutat despre sustenabilitatea domeniului in Romania, planurile de formare si atragere a noilor talente, dar si valorizarea capitalului intelectual local pe termen lung.


(Marius Istrate, CEO People Centric)

Pe scena principala s-au dezbatut subiectele care definesc intr-adevar viitorul comunitatilor digitale, al societatii digitale: orase inteligente, Internet of Things,inteligenta artificiala, luarea de decizii centrata pe comportamentul utilizatorilor. Am remarcat 2 prezentari interesante: cea a lui Ralph Simon CEO Mobilium Global despre trendurile actuale in domeniul mobile si cea a lui Jeremy Abbett, Creative Evangelist Google – „The shape of things to come”.” (Andreea Costea, Data Scientist)

Ne-am bucurat ca am putut sa luam parte la acest eveniment pentru ca ne-a permis sa invatam lucruri noi si sa dezvoltam noi conexiuni pe toate axele de activitate ale People Centric: dezvoltare web, digital marketing, nevoi de business. Este imbucurator ca incepem sa avem in Bucuresti evenimente de tipul acesta. O participare a sectorului public in viitor ar sprijini si ar accelera dezvoltarea societatii informationale in Romania.

http://blog.people-centric.ro/news/cum-ne-inspira-revolutia-mobile-people-centric-la-imworld-2015/#.VhewoBR-dwI.twitter



IMWorld 2015, prima zi. Allview, primul telefon din istoria companiei care vine cu USB Type C. Am testat Oculus Developer Kit 2 si Samsung Gear VR

De Sebastian Ujica / 7 octombrie 2015 17:29 / 18421 vizualizari



0 COMENTARII
IMWorld 2015 are loc la Romexpo pe 7 si 8 octombrie in acest an.

LIVE BLOG IMWORLD 2015

Atat in prima zi a IMWorld 2015 de la Romexpo! Maine urmeaza o noua zi in care vor avea loc cateva surprize, inclusiv o conferinta matinala cu robotul dansator!



17.00 Ultimul lucru vazut si cel mai amuzant este un rototel care interactioneaza cu oamenii. Cunoaste un numar destul de mare de fraze si se misca in functie de melodia fredonata. Din pacate, nu este disponibil comercial. 

16.40 Cei de la NineBot invita lumea la un test drive - nu este la fel ca prima trotineta electrica, fiind parca o combinatie intre aceasta si Smart Balance Wheel. Prinde o viteza de pana la 20km/h, are o autonomie de 20km si timpul de reincarcare este de 4 ore! Utilizarea se face pe astfal, drumuri dreptate neasfaltate, gazon, drumuri pietruite, poate urca pe panta de pana la 20 de grade si ofera asistenta la urca si coborat trepte. Pretul versiunii mari este de 16.500 de lei, in timp ce cea mica, NineBot One, costa 4400 de lei. 

16.20 360 Hub se ocupa cu servicii de promovare in online - acestea sunt interactive, precum tururi virtuale. Ele pot combina imagini reale, fotografii, cu randari.

16.00 Cei de la Microsoft au expus cateva laptopuri si telefoane Lumia - niciunul dintre device-urile prezentate marti nu a ajuns, insa aceasta nu este o surpriza. Am aflat insa ca Lumia 950 si Lumia 950 XL ar trebui sa ajunga in tara in urmatoarea luna!

15.30 Compania C Solution ne-a prezentat Smart Locker, un dulap inteligent care se adreseaza, in primul rand, companiilor de curierat - mai exact, daca un curier nu gasesc destinatarul unui pachet la adresa acordata, lasa pachetul in acest dulap inteligent ce poate fi deschis doar pe baza unui cod pe care curierul il trimite proprietarului. Prototipul din imagine este doar pentru interior, urmand ca versiunea pentru exterior sa poata fi deschisa 24/7.

15.00 Am ajuns la Vonino, compania condusa de Dragos Vasile, cel care ne-a acordat un interviu in trecut. Acestia au prezentat la IMWorld 2015 telefonul Zun XO, cel care are procesor octa-core MediaTek MT6753, ARM Cortex A53 64 bit la 1.3GHz, 2GB de RAM, 16GB Nand-Flash si slot pentru microSD, camere de 13MP si 5MP, display-ul este de 5 inch IPS HD 1280*720px, bateria este de 2.150mAh. De asemenea, tableta Xavy7,cu display de 7inch 1024*600px, procesor quad-core MediaTek MT8735, 1GB de RAM, 8GB spatiu de stocare si slot pentru microSD si o camera principala de 5MP si una secundara de 0.3MP. Ambele device-uri vin cu Android Lollipop.

14.40 In drum spre zona unde presa se poate aseza pentru a scrie materiale am vazut si Smart Balance Wheel, adus in tara de QuickMobile. Acesta are un pret de 3999 de lei, prinde 12km/h si are un timp de incarcare de aproximativ 2-3 ore (nu mi-a putut fi spusa autonomia deoarece nu a fost testat inca pe indelete aparatul de cei de la Quick Mobile). Voi reveni la acestia pentru ca, pe langa Apple Watch, au si iPhone 6s si iPhone 6s Plus. 

14.20 Sa trecem la Evolve Media, o companie de tehnologii interactive din Iasi care m-a impresionat. Am testat cu ajutorul lor o aplicatie din Oculus Rift prin care 'saream' in hiperspatiu. O aplicatie superba mi s-a parut insa una cu care vizualizezi schite in 3D scanandu-le! Mai exact, treci tableta peste o schita facuta de arhitect a unei vile si vezi pe tableta casa in 3D, putand alege si un tur virtual sau o panorama 360 de grade! De asemenea, aplicatia poate fi folosita si pentru un muzeu - mi-a fost aratat ca exemplu Cetatea de Scaun a Sucevei. M-a amuzat si o alta aplicatie ce folosea o camera si care m-a dus direct intr-un joc.

Evolve Media este de 6 ani pe piata, avand o echipa de 8 programatori.



14.00 Nu a trecut mult si am ajuns iar la realitatea virtuala - de data aceasta, cu Samsung Gear VR - erau disponibile 2 modele, unul pentru Galaxy Note 4 si unul pentru Galaxy S6. Casca foloseste telefonul pentru imagini si aplicatii dedicate, avand insa touchpad-uri pe lateral pentru anumite comenzi. Am vazut cum arata Jurassic World - un dinozaur statea in fata mea. Daca Oculus testat mai devreme este pentru jocuri, acesta pare viitorul filmelor. Cu o casca si un telefon poti vedea imagini 3D in fata ca si cum ai fi acolo - te poti uita la 360 de grade!

13.45 Dupa o scurta pauza, am plecat din nou pe la standuri. Prima oprire - Lenovo. Acestia au 3 produse care inca nu au aparut pe piata, acest lucru urmand sa se intample in luna decembrie, cel tarziu ianuarie. Este vorba despre tableta Yoga Pro 3 care vine cu proiector - poate proiecta o imagine de 70inch pe perete. De asemenea, noul telefon Vibe S1, abia anuntat in luna septembrie, noul flagship al companiei. Are procesor octa core la 1.7GHzz, 3GB de RAM, 32GB spatiu de stocare si slot pentru microSD, camere de 13MP si 8MP.

 

Nu in ultimul rand, cel care a atras primul atentia, a fost un calculator desktop extrem de puternic - are 16GB de RAM, placa video GTX 970 cu 4GB si procesor i5 de a 6-a generatie 6600k.



13.15 Iata si cel mai amuzant moment de pana acum, pentru mine cel putin. Am testat casca Oculus Developer Kit 2, cel care nu este inca disponibil pe piata, sistemul costand insa 300 de dolari. Este necesara casca din imagini si o placa video de ultima generatie sau chiar doua. Este o tehnologie dezvoltata de AMD, liquid VR, aflata inca in faza de dezvoltare. Am incercat demo-ul unui joc, RollerCoaster, si am fost impresionat - simteam cum ma clatin! Iti ofera senzatii foarte aproape de cele din realitate cand te urci intr-un montagne-rousse.

13.00 Am ajuns intr-o zona mai serioasa - compania americana Fortinet, cea care sarbatoreste 15 ani de existenta si care se afla si in Romania de mai bine de 5 ani. Ei se ocupa de network security, principalul produs fiind UTM (Unified Threat Management), cel cu care a inceput compania. Au aparut si produse conexe apoi - de email security, propria solutie de wifi securizat. Cei de la Fortinet spun ca au clienti foarte mari in sectorul public din Romania, companii din telecomunicatii, companii enterprise. Nu au vrut insa sa dezvaluie vreun nume.

12.45 Am mai mers cativa metri si am gasit compania din Cluj, Pitech Plus. Acestia au dezvoltat Parking Plus, un sistem de parcare inteligenta. Ce face mai exact? Afiseaza parcarile pe gps, numarul de locuri disponibile si totale, iti spune tariful, te informeaza cand iti expira timpul si il poti prelungi. Proiectul ar urma sa fie implementat in Bucuresti in sectorul 4 incepand cu anul viitor. Se pregatesc si alte surprize precum deschiderea barierei cu telefonul mobil - fara consumarea datelor mobile, prin bluetooth.

12.30 Nici nu am ajuns bine printre standuri si am vazut ceva tare - prima trotineta electrica portabila din lume! Ajunge la o viteza de pana la 35km/h, avand autonomie de 40km - se incarca insa rapid, in mai putin de 2 ore. Are pilot automat si senzori de lumini si are 10.7kg. Iata cum arata

11.30 Allview lanseaza 2 telefoane de a 2-a generatie din gama Viper dupa lansarile din iunie 2013. Pana in prezent, de la lansare, au fost vandute 200.000 de unitati. Exista 7 modele in gama Viper.

"Dam startul aventurii" este motto-ul gamei. Incepem cu telefonul V2 Viper, telefon ce are ca target tinerii (18-35 de ani) aspirationali, energetici si motivati. "Are un design elegant care reflecta o identitate unica" ne spun cei de la Allview.

Va fi disponibil in 2 culori, alb si gri. Are o grosime de doar 7.85mm si o carcasa din metal. Este un smartphone DUAL SIM 4G. Are un procesor pe 64 biti, quad core cu 1GB de RAM si 16GB spatiu de stocare, suporta card microSD de pana la 128GB si vine cu Android Lollipop. Camera principala este de 8MP, acoperita cu un filtru UV, iar cea frontala de 5MP. Display-ul este 4.7 inch AMOLED HD. Vine cu functia chameleon, cea prin care utilizatorul sa seteze ca in functie de culorile din mediul inconjurator sa isi schimbe temele. Bateria este de 2.000 mAh.

Telefonul vine si cu functia de control prin gesturi. Poti intra in aplicatii prin desenarea unui semn pe ecranul blocat. V2 Viper are si senzor infrarosu, avand aplicatie dedicata pentru telecomanda. Telefonul va fi disponibil incepand cu 20 octombrie la un pret recomandat de 999 de lei. 

Acesta a fost telefonul "mai accesibil", urmand sa trecem la flagship - V2 ViperX. Vine cu DUAL SIM, dual mode. Ambele cartele functioneaza amandoua cu 4G, insa nu simultan. Viteza de transfer este de 2 ori mai buna datorita benzii de 5GHz.

Procesorul este octacore cu Mali T720 GPU. Are 1.5GB DDRAM3, 16GB spatiu de stocare si slot pentru microSD de pana la 128GB. Are un display de 5.5inch. Camera principala este de 13MP f/2.0. Focusul se face in 0.3secunde si fotografia poate fi facuta in 0.46 secunde. Camera principala permite unei fotografii de pana la 64MP, in acelasi mod ca V2 Extreme. Camera frontala este de 5MP. Vine si cu functia Super Zoom ce permite o claritate apropiata de cea a zoom-ului optic. In premiera, vine cu functia Immersion - este vorba despre interactiune pe care utilizatorul o percepe mai aproape de realitate. De exemplu, cand descarci o aplicatie cu un pian, telefonul vibreaza usor cand e apasata o clapa.

V2 ViperX are 7.2mm cu un sasiu din aliaj de aluminiu si magneziu - sistem de racire pentru disipare termica eficienta direct in aliajul sasiului. Telefonul va fi disponibil in 3 culori - alb, auriu si albastru. Si acesta vine cu gesture mode. Iata si surpriza cea mare - V2 ViperX vine cu USB Type C. E o tehnologie integrata in premiera intr-un device Allview. Are si functia HotKnot ce permite transfer rapid de date, precum si Chameleon.

Bateria este mai mare decat a celeilalte versiuni, de 3.150 mAh. Exista si functia Extreme Mode pentru a conserva bateria. El va fi disponibil de la inceputul lunii noiembrie, pretul recomandat este de 1249 de lei.


 

Am ajuns la evenimentul IMWorld 2015 ce are loc in acest an iar sala este plina! Peste 100 de companii sunt prezente si pregatite sa-si arate cele mai noi gadgeturi, precum si ideile de business sau digital marketing. Din pacate, Andy Chen, cel care trebuia sa tina un discurs incepand cu ora 10.30 pe Main Stage, nu a putut fi prezent din cauza unor probleme de sanatate.



Va tinem la curent cu tot ce vedem si testam!
Ce promite IMWorld 2015?

Robotul care danseaza, telefonul ECHO si bratara care permite controlul tehnologiei prin intermediul gesturilor sunt doar cateva dintre gadgeturile care vor fi prezentate si care vor putea fi testate la Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015). Cel mai mare eveniment „business to business” din Romania, dedicat solutiilor digitale, mobile si de software isi va deschide portile, in perioada 7-8 octombrie, in Pavilionul Central al Romexpo Bucuresti.

Ca si in anii precedenti, IMWorld 2015 va reuni sub acelasi acoperis cele mai noi inventii in materie de tehnologie, cele mai tari gadgeturi si cei mai cunoscuti speakeri din domeniu. Vom avea un robot humanoid care danseaza, vom prezenta ultimele trenduri in materie de realitate virtuala si augmentata si vom aduce mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de Smart Cities for Smart Citizens si pe cel de Internet of Things”, a declarat Alexandra Dabu, Project Managerul IMWorld 2015.

Toate gadgeturile prezente la IMWorld se vor gasi spre testare in „Innovation Area”, dar si in alte zone special amenajate. De exemplu, la eveniment, „invitat special” va fi GIGI 3, succesorul lui Gigi 1 si Gigi 2, un robot humanoid, cu o inaltime de 1,6 metri, care se misca, danseaza, intoarce capul, te urmareste cu privirea si este capabil sa sustina o conversatie.

Mai departe, un alt gadget interesant care va fi prezentat este MYO, bratara care permite controlul wireless al tehnologiei prin intermediul gesturilor si al miscarilor efectuate de brat. Oricine poarta MYO poate controla prin gesturi PC-ul, smartphone-ul, tableta sau orice alt device, prin Bluetooth. MYO foloseste senzori si o tehnologie computerizata, care se concentreaza asupra activitatii electrice si a muschilor din antebratul purtatorului pentru a determina gesturile.

La IMWorld, poate fi testat si FS ECHO PHONE, care este un concept unic de telefon mobil. Acest telefon pare sa se potriveasca perfect celor care prefera un gadget usor de folosit, cu un design deosebit si care permite initierea de convorbiri de lunga durata, intr-un mod foarte simplu, fara a necesita folosirea unui sistem hands-free. Cu un design revolutionar, telefonul se ataseaza de ureche, unde se pliaza perfect, avand o forma complementara urechii umane. Totodata, materialele folosite la fabricarea acestui telefon (safir, aur, argint, aluminiu si o foita subtire de piele) permit un balans perfect intre dimensiunea si greutatea lui, gadgetul fiind ideal pentru cei care vorbesc mult la telefon.

La standul Telekom Romania, partenerul principal IMWorld, vor putea fi testate solutii de tip smart lightening, smart parking, managed wi-fi si telemedicina. Solutia de iluminat stradal inteligent permite optimizarea consumului de energie si asigurarea securitatii oraselor, cea de smart parking asigura gestionarea locurilor de parcare, in special in orasele aglomerate. Telekom Managed Wi-Fi este o solutie la cheie, cu posibilitaţi de analiza a comportamentului consumatorilor, dedicata companiilor care doresc sa ofere internet wireless clientilor. Viitorul medical consta in telemedicina, prin solutii de consultatii si monitorizari medicale la distanta, bazate pe o infrastructura tehnologica moderna.

De asemenea, IMWorld 2015 va gazdui pe toate scenele sale prezentari despre gadgeturi si ultimele noutati din domeniul tehnologiei.

Printre cei mai importanti speakeri se numara Limor Schweitzer, CEO la Robosavvy, care va deschide „Main Stage-ul”, in a doua zi a evenimentului, cu o sesiune interactiva intitulata „The robots are coming”, in care va prezenta robotul sociabil printat 3D care danseaza. Robotul a mai fost prezentat in cadrul unor evenimente de profil consacrate la nivel european, cum ar fi NEXT Berlin sau festivalul de la Cannes. Limor Schweitzer a fondat, in urma cu 11 ani, RoboSavvy Ltd., companie specializata in dezvoltarea, distributia si vanzarea de tehnologie din domeniul roboticii. Compania dezvolta roboti in scopuri educationale si este creatoarea celui mai inteligent robot de cercetare din lume, cu o inaltime de un metru, precum si a robotului printabil care seamana cu Honda Asimo.

(Limor Scweitzer)

Un alt vorbitor, Javier Martinez, este VP of Business Development la Libelium, companie care furnizeaza hardware si tehnologie utilizata pentru Smart Cities, Smart Agriculture, solutii de mediu si proiecte pentru Internet of Things. in cadrul IMWorld 2015, Javier Martinez va prezenta sesiunea „Smart Cities, Smart Citizens”, in care va pune accentul pe oportunitatea imensa care exista in prezent de a dezvolta tehnologie pentru crearea de „Orase inteligente”, intr-o epoca in care Internet of Things este intr-o continua expansiune. Iluminatul, energia, reteua de apa, calitatea aerului sau transportul sunt elementele esentiale ale existentei unui oras.

Mai departe, Simon Gosling, Global CEO la Happy Finish, are o experienta de 25 de ani in industria publicitatii, timp in care a facut parte din echipele de productie de efecte speciale pentru mai multe filme laureate cu Oscar, intre care Gravity, Harry Potter si Avatar. Simon Gosling este o personalitate recunoscuta in domeniul realitatii vituale si o prezenta obisnuita in calitate de speaker la cele mai importante evenimente de profil din lume. La IMWorld 2015, el va sustine sesiunea „Tomorrow’s Reality – What’s On The VR & AR Horizon?”, in care va prezenta modul in care realitatea virtuala va schimba lumea in care traim si obiceiurile vietii de zi cu zi.



Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015), cel mai mare eveniment „business to business” din România dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software, ajuns la a patra ediție, se mută anul acesta în Pavilionul Central al Romexpo.

Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015) așteaptă peste 7.300 de participanți business.

IMWorld  a înregistrat din 2012 și până în prezent o rată medie anuală de creștere de 31%. La evenimentul care se va desfășura în perioada 7-8 octombrie 2015 vor fi prezente peste 130 de companii expozante atât autohtone, cât și regionale, care vor aduce în atenția publicului soluții de business de ultimă generație, accentul fiind pus pe inovație.

IMWorld 2015 se va bucura și de prezența a peste 120 de speakeri locali și internaționali, pe scenele deja cunoscute din anii anteriori – „Main Stage”, „Business Software Stage”, „Digital & E-commerce Stage” - plus o scenă nouă: „Developers Stage”. 

Noutățile cu care vine IMWorld în acest an sunt secțiunea pentru start-up-uri și scena specială, pe care vor fi prezentate ultimele tendinţe in dezvoltarea de aplicaţii mobile şi de web. În condițiile în care România este deja recunoscută la nivel mondial pentru specialiștii în IT pe care îi are, dar și pentru inventivitatea de care aceștia dau dovadă în materie de software, de aplicații mobile și online, vrem să le oferim cât mai multora dintre ei posibilitatea de a-și prezenta invențiile și de a-și face cunoscute ideile. Totodată, participarea la IMWorld 2015 poate fi și o rampă de lansare pentru start-up-urile locale

a declarat Alexandra Dabu, Project Managerul IMWorld 2015. 

Astfel, din cele patru scene pe care companiile participante își vor prezenta noutățile în materie de soluții digitale, mobile și de software, Developers Stage va fi dedicată programatorilor din zona de front și back-end, dornici să interacționeze cu ultimele tehnologii folosite în cele mai mari companii locale și internaționale. Datorită combinației ideale dintre infrastructura tehnologică existentă, care plasează țara noastră pe primele locuri în regiune și creativitatea tinerilor care lansează pe bandă rulantă soluții autohtone de succes, România atrage anual tot mai mulți investitori străini în acest domeniu cheie.

 

Începând cu ediția din acest an, Universum, organizatorul IMWorld, va susține și va dezvolta în cadrul evenimentului Conceptul „România – hub regional de tehnologie”, tocmai pentru că noi credem că țara noastră, dintre toate țările din Europa Centrală și de Est, are cele mai bune perspective pentru a aduce valoare adăugată, chiar la nivel mondial, domeniului de Internet & Mobile

a adăugat Project Managerul IMWorld 2015.  

Potrivit Universum, inovația, creativitatea și viziunea sunt conceptele care definesc cel mai bine noua generație de specialiști în soluții digitale - produsul care tinde să devină cel mai de succes export al României în întreaga lume, iar IMWorld 2015 oferă acestei generații șansa de a se prezenta și de a veni în contact cu străinii interesați de creațiile lor. În acest sens, în cadrul expo-conferinței, va exista și un spațiu special amenajat, dedicat camerelor de comerț străine, unde firmele și dezvoltatorii autohtoni vor putea intra în contact cu reprezentanții investitorilor care tatonează piața românească, în căutarea unor oportunități de afaceri în tehnologie. 

„În cadrul IMWorld 2015, vor exista cinci zone de networking și aceste două zone noi: Start-ups Area, pentru încurajarea inițiativelor locale, și International Area, în condițiile în care evenimentul capătă tot mai mult un aspect regional atât în privința expozanților, cât și în privința vizitatorilor. În acest an, expo-conferinţa va atrage tot mai mulți participanți din Europa Centrală și de Est, devenind un eveniment de referință în regiune în domeniul tehnologiei, contribuind astfel la imaginea unei Românii a inovației”, a mai spus Alexandra Dabu. 



La IMWorld 2015, companiile participante vor avea sesiuni de prezentare și demo-uri, în cadrul cărora își vor expune noile produse și soluții tehnologice, iar la standurile care vor ocupa peste 6.000 demetri pătrați din Pavilionul Central al Romexpo, cei interesați vor putea testa produsele propuse și vor putea interacționa cu reprezentanții companiilor. 

Accesul la IMWorld 2015 se face pe bază de înregistrare prealabilă, iar biletele pot fi cumpărate online, accesând imworld.ro.

http://www.euractiv.ro/infosociety/a-patra-editie-a-internet-mobile-world-va-avea-loc-pe-7-8-octombrie-la-romexpo-1489
Yüklə 69,98 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin