İZMİr teknoloji geliŞTİrme bölgesi anoniM Şİrketi 2005 yili faaliyet raporu



Yüklə 11,66 Kb.
tarix03.01.2019
ölçüsü11,66 Kb.
#89624
növüYazı

İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ANONİM ŞİRKETİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU



Bölgemiz Ek Bölgemiz üzerinde yer alan ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından Bölgemiz kullanımına verilen üç bina ile hizmete açılmıştı. Bölgemizde İlk firmanın faaliyete başlama tarihi 4 Ağustos 2004 dür. Bölgemiz 2004 Yılı sonu itibari ile 1093 m2 ofis alanı ile 16 Firmaya hizmet vermekte bu firmalarda ise 84 AR-GE ve yazılım galiştirme personeli çalışmakta idi.
2010 yılı sonunda toplam ofis alanımız 3550 m2 ye 2004 yılı sonunda 16 olan Bölgemizdeki firma sayısı ise 2010 yılı sonunda 67 ye ulaşmıştır.. 2004 yılı sonunda 84 olan Bölgemizde çalışan AR-GE ve yazılım geliştirme personeli sayısı ise 2010 yılı sonu itibari ile 282 dir.
67 firmadan 58 nin merkez 9 nun ise şube olarak yer aldığı Bölgemizde doluluk oranı 2010 sonu itibari ile % 95 e ulaşmıştır.
Ek Bölgemizde, Şirketimizce yaptırılan ve 01.08. 2008 tarihinde kullanıma açılan 4. AR-GE hizmet binası da tamamen dolmuştur.
Ek Bölgemiz içersinde 14 bin metrekare inşaat yapmaya müsait olan parsellerin yap işlet devret modeli ile değerlendirilmesine çalışılmaktadır.
Bölgede faaliyet gösteren firmalar ile üniversiteler arasında işbirlikleri oluşmaya başlamış olup üniversite öğretim elemanları projelerde yer almakta üniversite öğrencileri ise part time iş ve staj imkanı bulmaktadır.Bölgemizde kurularak faaliyete başlayan firmalardan beşi üniversitelerden yeni mezun genç girişimciler veya lisans üstü eğitim gören öğrenciler, yedi tanesi ise üniversite öğretim elemanları tarafından kurulmuştur. Yönetim Kurulumuz Kararı ile genç girişimcilerden kira ücreti alınmamakta üniversite öğretim elemanları için ise % 50 kira indirimi uygulanmaktadır.
Ana bölgenin de faaliyete geçirilebilmesi için uygun finansman ve yatırımcı temini konusunda Yönetim Kurulumuzca yürütülen çalışmalar sonucunda Yönetim Kurulumuzun aldığı karar ile 10 Eylül 2008 tarihinde Şirketimiz ile Fransız C.I.COM şirketi arasında bir protokol imzalanmıştı.
Bu protokol ile C.I.COM, bölgedeki altyapı ve AR-GE hizmet binalarına ilişkin olarak, ilgili mevzuata uygun her türlü mimari, teknik ve imalat projelerini kapsayacak biçimde avam proje hazırlamak yahut hazırlatmak, gerçekleştirilecek yatırımın plan ve programını hazırlamak yahut hazırlatmak, yatırımı gerçekleştirecek yerli yahut yabancı şirketler ile İZTEKGEB A.Ş. arasında ilişki kurulmasını ve koordinasyonu sağlamak işlerini üstlenmiştir. C.I.COM un bu konularda yapacağı ön çalışma sonuçları, hazırlayacağı avam proje teknik ve mali yatırım programı teklifi İZTEKGEB A.Ş. tarafından görüşülerek karara bağlanacak ve uygun görülmesi durumunda C.I.COM ana sözleşme imzalanacaktır.
Bu süreç içersinde yapılan çalışmalar ve C.I.COM ile görüşmeler Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Başbakanlık Yatırım ve Tanıtım Ajansının bilgileri ve destekleri çerçevesinde sürdürülmüş Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda bir hukuk bürosu ile anlaşma yapılarak işin yasal boyutu ile ilgili hizmet alınmıştır.
Ancak gelinen noktada C.I.COM tarafından yukarıda belirtilen protokoldeki işlerle ilgili olarak, bir değerlendirmeye yahut denetime ve en önemlisi de taraflar arasında bir “Ana Sözleşme” imzalanmasına yetecek somut veri, proje ve yatırım planı henüz oluşturulamamıştır.
Gerek C.I.COM tarafından hazırlanması taahhüt edilen projelerin değerlendirilmesinde kullanmak, gerekse C.I.COM la yapılan protokolün olumsuz sonuçlanması durumunda başka kaynaklardan temin edilebilecek finansmanla 218.4 hektarlık ana bölgede gerçekleştirilecek altyapı ve AR-GE hizmet binalarına ilişkin proje çalışmalarında esas alınacak kriterlerin belirlenmesi, amacıyla 1/500 ölçekli kentsel tasarım projesi yaptırılmıştır.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından AR-GE hizmet binası olarak inşa edilen ve bir protokol ile Şirketimiz kullanımına verilen ve başlangıçta Şirketimizce üniversite öğretim elemanları, öğrenciler ve genç girişimciler tarafından kurulan küçük firmalara kiraya verilerek değerlendirilen A2 binasına olan talebin, ofis olarak kullanılan hacimlerin küçük olması nedeni ile giderek azalması ve mevcut şirketlerin de diğer binalarda boşalan ofislere taşınması ayrıca Bölgede yer alan şirket elemanlarının ve misafirlerinin konaklama ihtiyaçlarının da artması göz önüne alınarak, A2 binası gerekli, bakım ve onarım yaptırılıp sosyal tesis olarak düzenlenerek hizmete açılmıştır. Sosyal tesis mini kütüphane ve okuma salonu, TV salonu, yemek salonu, hobi odası ve 36 yatak kapasiteli konaklama bölümlerini kapsamaktadır.
İzmir Kalkınma Ajansı ( İZKA ) tarafından Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında makina ve teçhizat temini yönünden desteklenen “İYTE Zeytin ve Zeytinyağı İşleme ve Geliştirme Merkezi ” isimli projenin hayata geçirilebilmesi için, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ek bölgesi arazisi üzerinde A-5 AR-GE hizmet binasınının şirketimizce, inşaat montaj aşamasından sonra projeyi yürütecek olan Bölgemiz firmalarından İztek İzmir Teknoloji San. ve Tic. A.Ş. nin de katkıları ile, inşa edilmesine başlanılmıştır.

Saygılarımla,

Muzaffer Sipahioğlu

İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.



Bölge Ofisi Yöneticisi
25.03.2011





Yüklə 11,66 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin