Kentsel döNÜŞÜm uygulamalari biLGİlendirme toplantisi tuzluca 12 Nisan 2013
tarix 04.11.2017 ölçüsü 445 b. #30111
KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KENTSEL DÖNÜŞÜM 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede , Kanuna ilişkin hazırlanan Uygulama Yönetmeliği 15.12.2012 tarih ve 28498 sayılı Resmi Gazetede, yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
KENTSEL DÖNÜŞÜM NİÇİN GEREKLİDİR Her ne kadar, son yıllarda, çok sayıda güvenilir konutlar yapılsa da, yüzde 70’ten fazlası hala risk taşıyor. Ülkemizin 81 vilayetinden 55 adeti 1. derece deprem bölgesinde olup nüfusumuzun %95’i deprem riski altındadır.
KENTSEL DÖNÜŞÜM NİÇİN GEREKLİDİR
Çorum Belediyesi kentsel Dönüşüm Uygulaması Çorum Belediyesi kentsel Dönüşüm Uygulaması
Van Erciş Belediyesi kentsel Dönüşüm Uygulaması Van Erciş Belediyesi kentsel Dönüşüm Uygulaması
Konya Meram Kentsel Dönüşüm Uygulaması Konya Meram Kentsel Dönüşüm Uygulaması
KENTSEL DÖNÜŞÜM NİÇİN GEREKLİDİR? Çünkü; Sağlıklı nesiller sağlıklı mekanlarda büyürler Çünkü; Temiz çevre ve sağlam yapılar herkesin hakkıdır. Çünkü; Sosyal ve kültürel gelişim şehirlerin modernliği ile doğru orantılı olarak yükselir. Çünkü; ÇOCUKLARIMIZ DEPREM RİSKİ ALTINDADIR.
KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ Vatandaşın yapısına RİSK TESPİTİ’ni yaptırması Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, ilözel idarelerine , Büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, Büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler.
KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ Vatandaşın yapısına RİSK TESPİTİ’ni yaptırması Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gereklidir. Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir
Dostları ilə paylaş: