Lutfen dikkat!...
En asagidaki 8. Bolum Kent HABERLERi basligi altinda yeralan gazete haber kupurlerini acamiyorsaniz...
Asagidaki yolu izlemenizi oneririz.
Soyle ki, bilgisayariniz internete bagliyken; fare/mausunuzun imlecini(ok seklindeki ) acmak istediginiz haber satirinin uzerine getirin ve sonra
bir elinizle "Ctrl" tusuna basarken, fare/mausunuzun “sol tusunu” tikladiginizda, haber kupuru internet uzerinden acilir...
02 OCAK 2013 CARSAMBA
01 OCAK 2013 SALI HABERLERi DAHiL
SESi DUYULMADIGI iCiN FARK EDiLMEYEN, FARK EDiLMEDiGi iCiN GOZDEN KACAN
Kent DUYURULARI ve Kent HABERLERi
KENDiNE ve KENTiNE DUYARLI, 67.080 KiSi VE KURUMUN BiLGiSiNE GONDERiLMEKTEDiR.
1. Bolum- Kent DUYURULARI
BiZiM GARIMIZ, BiZiM TURKULERiMiZ
26. BULUSMA / 03 OCAK 2012 PERSEMBE AKSAMI, HAYDARPASA GAR MERDiVENLERi’NE DAVET
AKP iktidari 2004 yilindan itibaren Haydarpasa Gar ve Liman ile cevresindeki 1 milyon m2’lik kamusal ve kentsel ve tarihi sit alani olan bolgeyi ticaret ve is merkezine donusturmek istemektedir. Bu yagma uygulamasina da “Marmaray projesi ile Haydarpasa Gar zaten islevsiz kalacak” seklinde gerekcelndirip halki kandirmaktadir.
Istanbul Buyuk Sehir Belediye Meclisinde kabul edilerek askiya cikartilmis olan 1/5000 olcekli Haydarpasa Gar ve cevresi hakkindaki Koruma Amacli Nazim Imar Planina gore Gar binasina KULTUR, KONAKLAMA (OTEL) islevi verilmis, giris katina da TCDD faaliyetleri icin kullanilabilir denilmistir.
Ancak son gunlerde gerek Istanbul Buyuk Sehir Belediye Baskani, gerekse Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani tarafindan kamuoyuna yapilan aciklamalarda Haydarpasa Gar’in artik islevini yitirdigi demiryolunun Haydarpasa gara ihtiyaci olmadigi, ancak Ayrilikcesme ile Haydarpasa arasinda nostaljik tren isletilebilecegi aciklanmistir.
TCDD, Gebze Kosekoy arasindaki Yuksek Hizli Tren projesi calismalarini gerekce gostererek 1 Subat 2012 tarihinden itibaren de Haydarpasa Gar’a gelen ve giden tum anahat trenlerinin seferlerini sonlandirdi. Ve boylece Haydarpasa’nin trensizlestirilerek yalnizlastirilmasinin ve yagma projelerin uygulamasinin onu acilmak istendi.
104 yildan beridir gar olarak hizmet veren ve Istanbul’un simgesi haline gelmis dunya kultur mirasimiz Haydarpasa Gari ve Limanin endustriyel islevini devam ettirmesi ayrica bu bolgede uygulanmak istenen yagma projelerinin hayata gecmemesi icin Haydarpasa Dayanismasi olarak;
Her Pazar 13;00 -14;00 saatleri arasi Haydarpasa Gar Merdivenleri’nde ailelerimizle nobet tuttuk tam 46 hafta. Dayanismanin sanattan, edebiyattan kopuk olmamasi icin; her Persembe 20;00 - 21;00 saatleri arasinda, sarkili, turkulu, folklorlu, keman dinletili, jonglorlu amatorce etkinlikler duzenledik tam 24 kez. Konuklarimiz da oldu duyarli sanat cevrelerinden.
Hava kosullari cogunlukla bize gulumsedi, bazen semsiye altinda islanmamak icin bazen de gunesten korunabilmek icin kullanarak merdivenlerdeki yerlerimize sahip ciktik.Hava kosullari bundan sonra pek yardimci olmayacak gibi dursa da bizler semsiyelerimizle, atkilarimizla sarinip sarmalanip surdurmeyi dusunuyoruz kararlilikla.
Degerli basin emekcimiz,
Bu donemde bize daha da bir “duyarli cogunluk” katkisi olmali, destek vermeli.
Sizlerden de bu konuda destek talebimiz vardir.Buna simdi daha da cok gereksinimimiz vardir.
Haydarpasa konusu ile ilgili hergun degisen cokca kirli, kirletilmis bilgiler almaktayiz.Haydarpasa ve geri plani ile ilgili askida ki nazim imar planinin da ongormedigi bilgileri de icermekte bunlar.Aklimizi karistirmaya yonelik bu kirli duyumlara ragmen bildigimiz bir baska sey ise TCDD Yonetim Kurulu’nun, aldigi resmi bir karar ile Ozellestirme Idaresi’ne basvuruda bulundugu gercegidir. Iste tam da bu konumda konu ile ilgili haber bilgilerinize Haydarapasa ve cevresini birkez daha gundeme getirmenizi ve daha da onemlisi burada her turlu olumsuz kosula ragmen bir direnc gelistigini ve Haydarpasa Dayanismasi ile refleks gosterilmesinin uzun bir sureden beri surdugunu anlatarak konuyu sayfalariniza bir kez daha KONUK etmenizi diliyoruz. Buna gereksinimimiz var TOPLUM olarak.
Emekci ve alt gelir gruplarinin yasam alanlarini yok ederek nufuslarini zorla ceperlere suren, kamusal alanlari kavsaklastirip, AVM’lestirip, ozellestirip erisilmez kilan neoliberal belediyecilik, anlasilan rant beklentisiyle alt gelir gruplarina bu kentin kiyilarini da cok goruyor.
Paranin demokrasisi tarafindan birer ikiser zapt edilerek elimizden alinan mahalleleri, kentsel mekanlari, kamusal alanlari ve son kertede tuketilecek koskocaman bir metaya donusecek kentin kendini geri kazanip "kent hakki"ni tesis etmek icin, basta Taksim, Haydarpasa, Galata olmak uzere tum kamusal alanlari, yikim tehdidi altindaki mahalleleri, pikniklerle, senliklerle, toplantilarla doldurmanin zamanidir simdi.
Haydarpasa Gara sahip cikmanin tam zamanidir simdi.
Haydarpasa Dayanismasi Aktivistleri
Haydarpasa Gar Asla Yalniz Kalmayacak….
http://www.youtube.com/watch?v=s9k9tvpcHVU
BASIN ACIKLAMASINA DAVET
TEKNOPARK iSTANBUL PROJESi iSCiLERi
Tarih: 04 Ocak 2013 Cuma
Saat: 10.00
Yer: İstanbul Ticaret Odası, Reşadiye Cad. Eminönü (Eminönü tramvay durağı karşısı)
Merhabalar,
Bizler, "Teknopark İstanbul" projesinde aylarca çalıştığı halde ücretlerini alamayan işçiler olarak, Cuma günü bir kez daha, projenin sahiplerinden İstanbul Ticaret Odasının (İTO) önüne "ücret hakkımız gaspedilemez" demek için gideceğiz!
İlk açıklamamızda ücretlerimizi alıncaya kadar proje sahiplerinin peşini bırakmayacağımızı söylemiştik, bu hafta da aynı gün, aynı saatte, aynı talep için orada olacağız...
Emekten yana olan herkesi bir kez daha mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz!
HER PAZAR GUNU (13.00-14.00) HAYDARPASA GAR MERDiVENLERiNDE BULUSMAYA DAVET
48. HAFTADA DA SESLENECEGiZ, TREN BiR HAYATTIR, HAYDARPASA GARDIR
Tarih: 06 Ocak 2013 Pazar
Saat: 13.00-14.00
Yer: Haydarpasa Gar Merdivenleri’nde
AKP iktidari 2004 yilindan itibaren Haydarpasa Gar ve Liman ile cevresindeki 1 milyon m2’lik kamusal ve kentsel ve tarihi sit alani olan bolgeyi ticaret ve is merkezine donusturulmek istemektedir. Bu yagma uygulamasina da “Marmaray projesi ile Haydarpasa Gar zaten islevsiz kalacak”sseklinde gerekcelendirip halki kandirmaktadir.
25 Kasim 2011 tarihinde Istanbul Buyuk Sehir Belediye Meclisinde kabul edilen Haydarpasa Gar ve cevresi hakkindaki Koruma Amacli NazimIImar Planina gore Gar binasina KULTUR, KONAKLAMA (OTEL) islevi verilmis, giris katini da TCDD faaliyetleri icin kullanilabilir denilmistir.
Ancak son gunlerde gerekIIstanbul Buyuk Sehir Belediye Baskani, gerekse Ulasiirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani tarafindan kamuoyuna yapilan aciklamalarda Haydarpasa Gar’in artik islevini yitirdigi demiryolunun Haydarpasa gara ihtiyaci olmadigi, ancak Ayrilikcesme ile Haydarpasa arasinda nostaljik tren isletilebilecegi aciklanmistir.
TCDD Gebze Kosekoy arasindaki Yuksek Hizli Tren projesi calismalarini gerekce gostererek 1 Subat 2012 tarihinden itibaren de HaydarpaSa Gar’a gelen ve giden tum anahat trenlerinin seferlerini sonlandirdi. Ve boylece Haydarpasa’nin trensizlestirilerek yalnizlastirilmasinin ve yagma projelerin uygulamasinin onu acilmak istendi.
Biz Haydarpasa dayanismasi katilimcilari ve Istanbul halki olarak 104 yildan beridir gar olarak hizmet veren ve Istanbul’un simgesi haline gelmis dunya kultur mirasimiz Haydarpasa Gari ve Limanin endustriyel islevini devam ettirmesi ayrica bu bolgede uygulanmak istenen yagma projelerinin hayata gecmemesi icin mucadelemizi surduruyoruz.
Haydarpasa Gar ve Liman ile cevresi hakkindaki yagma proje (Haydarpasa Koruma Amacli nazim Imar Plani) geri cekilinceye, Haydarpasa Gar ve limanin endustriyel islevini surdurmesinin onundeki engeller kaldirilincaya kadar; her Pazar gunu 13.00 ila 14.00 arasinda Haydarpasa Gar merdivenlerinde tepkimizi gosterecegiz.
Haydarpasa Dayanismasi
ARTIK HERKES TMMOB’YE DESTEK iMZASI VEREBiLiR…
iMZA KAMPANYASINA HENUZ KATILMADIYSANIZ
Imza metnini asagidaki adresten alabilir ve islak imza toplayarak TMMOB( www.tmmob.org.tr ) birimlerine iletebilirsiniz...
http://www.mimarist.org/images/pdfler/imza_metni_tmmob.pdf
ULKEMIN TALANINI,
BU TALANA KARSI DIRENEN
TURK MUHENDIS VE MIMAR ODALARI BIRLIGI’NIN ETKISIZLESTIRILMESINI AMACLAYAN YASA TASARISININ GERI CEKILMESINI ISTIYORUM
Yapi Denetimi Hakkindaki Kanun ve Bazi Kanunlarda DegisIklik Yapilmasina Dair Kanun Taslagi ile butun ulke rantsal santiyeye donusturulurken; ilgili meslek odalarinin etkisizlestirilmesi ve toplumsal muhalefetin bastirilmasi hedeflenmektedir.
AKP’nin rant politikalari karsisinda direnen Turk Muhendis ve Mimar Odalari Birligi ve bagli odalarini etkisizlestiren, islevsizlestiren;
Denizlerimizi, kiyilarimizi, derelerimizi, yaylalarimizi, meralarimizi, ormanlarimizi, madenlerimizi, tarim arazilerimizi, kisacasi; koyumuzu, kentimizi, ulkemizi, tum yasam alanlarimizi talana acan bu yasa degisIkligine karsi cikiyoruz.
Biz asagida imzasi bulunanlar, gelecegimize sahip cikacagiz. Bilimi ve teknigi dislayan, kamusal hizmeti tasfiye eden AKP karanligina karsi mucadelemizi surdurecegiz.
ADI SOYADI
MESLEGI
IMZA
http://www.mimarist.org/images/pdfler/imza_metni_tmmob.pdf
*
2. Bolum- KENTLi ve KENT HAKKI iNSASINA DOGRU
AFET YASASI
YASAM ALANLARIMIZDA AFET BAHANESiYLE TEHDiT
http://www.yapi.com.tr/Haberler/afet-yasasi-yasam-alanlarimizda-afet-bahanesi-ile-tehdit_103509.html
2012 yilinin en cok konusulan yasal duzenlemesi kisaca afet odakli kentsel donusum yasasi olarak bilinen "Afet Riski Altindaki Alanlarin Donusturulmesi Hakkinda Kanun" oldu. Araya bir Buyuksehir Yasasi sIkistirildi. Yilin son aylarinda, ‘torba yasa’ icinden cikan ve TMMOB’a yonelik mudahaleleri iceren yasa taslagi tartismalarimizin gundemine oturdu - Aysun Koca
"Afet Riski Altindaki Alanlarin Donusturulmesi Hakkinda Kanun" 16 Mayis’ta mecliste kabul edildi, ardindan 30 Mayis’ta cumhurbaskanindan da onayi aldi. 5 Ekim itibariyle baslayan yikimlarla ‘yasal’ yollarla evlerimize el koyulmaya baslanmis oldu.
Yasa kapsaminda Turkiye genelinde 6.5 milyon konutun yikilacagi duyuruldu. Bu donusum kapsaminda en fazla yikim Istanbul’da yapilacak.
Istanbul’da en fazla yikimin olacagi bolgeler BesIktas, Sisli, Sultangazi, Sarigazi, Esenler, Fatih, Beyoglu, Cekmekoy, Tuzla, Kadikoy, Catalca, Kucukyali, Maltepe, Sancaktepe ve Hadimkoy olarak belirlenmis.
Bakanligin aciklamasina gore afet yasasi kapsaminda icinde rant olmayan 500 milyarlik ekonomi yaratilacak. Ancak yikimlarin yapilacagi bolge ve illere bakildiginda, afet riski tasimalari degil, sermayenin rant kapisi olmalari dikkati cekiyor.
Yasa uygulamada neler getiriyor?
Riskli kabul edilip yikilacak bina icin ev sahibine uc secenek sunulacak. Birincisi, ev devlet tarafindan kamulastirilip, bedeli ev sahibine odenecek ve sakinler baska bir yere yerlesecek. Daha once kentsel donusum uygulamalari icin yapilan kamulastirmalarda, odenen bedellerin yeni bir ev satin almaya hicbir zaman yetmedigini biliyoruz. Ikincisi, kisilere aradaki farkin taksitle odenmesi kosuluyla evinin baska bir TOKI konutu ile takas edilmesi secenegi sunulacak. Ucuncusu ise, yine aradaki farkin taksitle odenmesi kosuluyla yeni yapilacak konuttan daire verilmesi seklinde olacak. Yani yasa depreme dayaniksiz evlerini yikarak, gunumuzun belirsiz ekonomik kosullarinda insanlari kredi kullanmaya yoneltecek ve borclanmasinin onunu acacak. Riskli alan ilan edilen bolgedeki evlerin hizli tahliyesi icin yapilarin elektrik, su ve dogalgaz hizmetleri kesilebilecek. Yasam alanlarinin en temel altyapi hizmetlerinde yapilacak bu kisitlamalar, zorunlu tahliyeleri gundeme getirecek.
Yasada, riskli yapi olarak tespit edilen yapilarin tespit, tahliye ve yikimi gibi islemler sirasinda yapilacak karsi savunma veya protestolarin cezalandirilacagi ifade ediliyor. Bu duzenleme ile kentsel donusum uygulamalarina karsi, orneklerini daha once yasadigimiz barinma hakki direnisleri icin en basindan onlem alinmis oluyor.
Yasada adim adim uygulamalar
Kasim ayinda, Cevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, riskli binalarin tespiti hakkinda vatandaslarin kendilerinin basvurmasi gerektigini acikladi. Bayraktar, tespit icin bugune kadar belediyeler ve cevre il mudurlukleri disinda 106 kamu kurulusunun yetkilendirildigini soyledi. Il mudurluklerine basvurularak yaptirilacak tespit masraflari icin “Cok cuzi bir sey yani cay, kahve parasi gibi bir sey" seklinde tanimlasa da, il mudurluklerinde teknik ekip ve ekipman eksIkligi oldugu icin il mudurluklerinin de ozel sektore gittigini ekledi. Yani, mudurluklerin donaniminin arttirilmasi gerektigi, uygulamalar basladiktan sonra ortaya cikmis oldu.
Riskli binalara tapuda serh islemine yine Kasim ayinda Istanbul’da baslandi. Boylece riskli binalarin alim, satim ve devir islemleri sirasinda, riskli oldugu tapuda gorulebilecek.
Diger taraftan ise, eski evlerin yikilip yenilerinin yapilacagi beklentisi ve muteahhitlerin ilgisi ile Istanbul’da bazi mahallelerde konut fiyatlarini yuzde 50 oraninda arttirdi. Cekmekoy, Umraniye ve Gaziosmanpasa’ya bagli pek cok mahallede metrekare fiyatlari 1.500 TL'nin uzerine cikti.
Afet yasasi icin ‘sIkiyonetim’ yasasi denilebilir
Deprem odakli kentsel donusum yasasi, Van’daki depremin uzerinden gecen 4 ay icinde hazirlandi ve hizli bir sekilde yasalasti. Deprem firsatciliginin en acik gostergesi olan bu hizli yasal altyapi, yasayanlara yonelik temel hak kisitlamalari, kimi durumlarda belirgin olmayan uygulama kararlari iceriyor.
Insan haklarina ve anayasaya acikca aykiri maddeler ve uygulamalar iceren bu yasa ile artik yasam alanlarimiz, mahallelerimiz, evlerimiz, komsuluklarimiz icin esitlik ve toplumsal adaleti sorgulamak yersizdir. Yasanin sagladigi altyapi, bakanlik ve TOKI’yi adeta ‘sIkiyonetim’ yetkileri ile donatmistir.
iKiNCi KEZ
KONUT MUCADELESi BASLADI
http://www.yapi.com.tr/Haberler/ikinci-kez-konut-mucadelesi-basladi_103584.html
Kentsel donusum kiskacindaki alti mahalleyi inceleyen TUBITAK projesinin yurutucusu Doc. Dr. Turkun, "1950'lere geri donduk" diyor.
TUBITAK projesi kapsaminda, iki yil boyunca Tarabasi, Maltepe Basibuyuk, Sariyer Derbent, Tuzla Aydinli, Tozkoparan, Ayazma ve Tepeustu'nde yasayanlarin kim olduklari, nasil bir donusum istedikleri ve simdi ne durumda olduklari arastirildi. Yakinda kitaplasacak "Istanbul'da Eski Kent Merkezleri ve Gecekondu Mahallelerinde Kentsel Donusum ve Sosyal-Mekansal Degisim" baslikli proje, Yildiz Teknik Universitesi Sehir ve Bolge Planlama Bolumu'nden Doc. Dr. AsumanTurkun'un yurutuculugunde Doc. Dr. Besime Sen, Doc.Dr. Sukru Aslan, Doc.Dr. Binnur Okten ve Yuksek Mimar Mucella Yapici tarafindan hazirlandi. bianet'ten Nilay Vardar, Doc. Dr. Asuman Turkun ile projenin satir baslarini konustu.
"O evlerin altinda buyuk bir emek var"
Bakan Bayraktar'in "Istanbul bir yag lekesi gibi sarildi" diyerek sorunsallastirdigi kentte nasil bu noktaya geldik?
1950'lerde devlet eliyle tarimda makinelesme ve sanayilesme politikalari cercevesinde sanayinin yogunlastigi kentler cok ciddi goc aliyor. Istanbul ilk sirada. 50'lerde genelde kamu arazisi isgal edilerek gecekondular insa ediliyor. 60'lardan sonra ise gecekondu sayisi azaliyor; daha cok hisseli arazi uzerinde kacak yapi donemi basliyor. Imara acilmamis bir arazide ornegin tarla statusundeki bir araziyi mulk sahibi parcalara bolup satiyor. Yani aslinda insanlarin yasal olarak arsa mulkiyeti var ama ustundeki yapi kacak. Istanbul'un az cok her yeri boyle.
Bu arsalar yasadisi mi satildi?
Bir donem ayyuka cikmisti. Cok miktarda arazinin birilerinin ustune gecirildigi, mafya tipi gruplarin belli yerleri cevirip onlari sattigi, tapusunu ustune gecirttigi vs. Kisacasi o donem toprak uzerinden ciddi yolsuzluk yapildi, muthis rant saglandi. Ancak simdi tek sorumlu burada yasayanlar olarak goruluyor.
Tum bunlar olurken devlet ne yapti?
Devlet, barinma sorununu kendi kendine cozen bu gruba goz yumarak cozdu aslinda.. Avrupa'da dar gelirli kesimlere nasil sosyal konut insa ediliyorsa, Turkiye'de buna paralel olarak, meseleyi kendi kendine cozen gocmenlere goz yumularak bu sorun halledildi. Bu mahallelere ozellikle secim donemlerinde peyder pey alt yapi goturuldu. Yillarca cesitli aflar cikti, emlak vergisi, su, elektrik parasi alindi. En son 1984'teki af yasalariyla insanlar belli paralar odeyerek tapu tahsis belgesi aldi. Bu belgeyle, imar plani yapildiktan sonra sonra tapular alinacakti. Ancak pek cok bolgede imar planlari gecikti ve insanlar tapularini alamadilar. Su anda pek cok insan cok da guvenceli olmayan tapu tahsis belgelerine sahip; aslinda bugun cikan yasalarla birlikte kimsenin tapusu garanti saglamiyor.
Insanlar bu evleri nasil yapti?
Bu evlerin insa edilmesinin altinda cok ciddi bir emek var. Az kaynakla kente gelip kendilerine yasam kurmaya calistilar. Kimi zaman isgal ettikleri, kimi zaman satin aldiklari hisseli arazi uzerinde insa ettikleri konutlara butun birikimlerini aktararak iyilestirdiler, kat ciktilar. Bunun bedelini genc nesiller, kadinlar odedi. Kadinlar hep sunu soyler, "Biz bu evler icin sirtimizda su tasidik, elektrik yoktu, yol yoktu biz insa ettik." Cocuklar okuyamadi, Istanbul, ilkokulu bitirdikten sonra cocuklarini konfeksiyona veren ailelerin kentidir. Bu evlerin kurulmasi icin ciddi bedeller odendi.
Bazi gecekondu bolgelerinde dort kata kadar ciktilar. Ancak kimi zaman bu da abartiliyor; bizim arastirma yaptigimiz mahallelerde yasayanlarin yarisindan fazlasi bir ya da iki katli konutlarda yasiyor. Ayrica kat cikildiginda, diger katlarda da ya kizi oglu oturuyor, ya da cok dusuk kiralarla akrabasina, yakinina kiraya veriyor. Yani bu yapilasma da dar gelirli kesimler icin ucuz kiralik konut stogunu olusturmus bir bakima. Bugun dar gelirli kiracilara ne olacagi hic tartisilmiyor.
BiANET
HABERLER BULTENi
www.bianet.org
BiANET HABERLERiNE FACEBOOK'TAN ANINDA ULASIN...
http://tinyurl.com/d3eon4l
BiANET'i TWITTER'DAN İZLEYİN!
https://twitter.com/#/bianet_org
Istanbul
2012'de bianet!
bianet, 2012 boyunca kurtaj hakkindan hapis gazeteci ve ogrencilere, anadil hakkindan Anadolu halklarinin corbalarina kadar gundemin one cikan ya da cikamayan konularini dizi, dosya, mektup ve kampanyalariyla isledi.
http://bianet.org/bianet/toplum/143204-2012de-bianet?from=bulten
Istanbul
2012'de bianet'te En Cok Okunanlar
Roboski acisiyla basladigimiz 2012 icin guzel seyler soylemek, yazmak zor; umutvar bir cumle kurmak belki zor ancak "365 gun boyunca haksizliklara karsi seslerin daha yuksek ciktigi" soylenebilir.
http://bianet.org/bianet/yasam/143221-2012de-bianette-en-cok-okunanlar?from=bulten
Ankara
Kadin Vekillerden 2012 Kadin Haklari Mucadelesi
CHP'den Melda Onur, BDP'den Sebahat Tuncel ve AKP'den Kadin-Erkek Esitligi Komisyonu Baskani Azize Sibel Gonul'e 2012'nin en onemli kadin haklari gundemini sorduk.
http://bianet.org/bianet/siyaset/143217-kadin-vekillerden-2012-kadin-haklari-mucadelesi?from=bulten
Istanbul
YINE ERKEKLER KONUSTU
2012'nin Akla Ziyan Aciklamalari
Bakanindan sarkicisina, polisinden modacisina muktedir erkekler bu yil da bizi sasirtmadi ve kadin ve LGBT bireyleri hedef alan ofkelendirici, kimi zaman gulduren, tuhaf aciklamalarda bulundu. 2012'den inciler...
http://bianet.org/bianet/yasam/143198-2012nin-akla-ziyan-aciklamalari?from=bulten
Istanbul
VEDAT TURKALI'NIN KALEMINDEN
Tartisalim
"Sanli tarihimiz gidiyor!" diye kukredi sanli basbakanimiz. Sansur icin yasa duzenliyorlarmis simdi. Hep ayni ilkel kafalar. Endustriyel sinema sanati bu tur molla-muezzin kafasiyla yasamaz.
http://bianet.org/bianet/diger/143219-tartisalim?from=bulten
Ankara
MIT-OCALAN GORUSMELERI IDDIASI
Baluken: Ocalan'la Gorusuluyorsa, Kamuoyuna Acik Olmali
BDP Grup Baskanvekili Baluken, Basbakan Erdogan'in Ocalan'la gorusuldugune dair aciklamasi ustune "Gorusme olup olmadigini dahi bilmiyoruz. Muzakere sureci basladiysa, icerigin kamuoyundan saklanmasina gerek yok" dedi.
http://bianet.org/bianet/diger/143207-baluken-ocalanla-gorusuluyorsa-kamuoyuna-acik-olmali?from=bulten
Istanbul
bianet'e 2012'de Uc Odul
bianet, 2012 yilinda TGC en iyi internet haber sitesi , Hrant Dink Vakfi "IsIklar" ve Musa Anter en iyi Turkce haber juri ozel odulune layik goruldu.
http://bianet.org/bianet/toplum/143213-bianete-2012de-uc-odul?from=bulten
Ankara
UMUT ORAN'DAN SORU ONERGESI
"Mizah Denetim Merkezi mi Kurdunuz?"
Internette mizah dergisi icerigi paylasan Ankara Defterdarligi'nda gorevli alti memur hakkinda sorusturma baslatilmasi haberi uzerine CHP Istanbul Milletvekili Umut Oran basbakanin cevaplamasi icin soru onergesi verdi.
http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/143220-mizah-denetim-merkezi-mi-kurdunuz?from=bulten
Izmir
Seyisler Hipodromu Susturdu
Sirinyer Hipodromu'nun seyisleri calisma kosullarinin duzeltilmesi ve isten uzaklastirilan 29 seyise verilen cezalarin iptali icin is birakti, yarislar yapilamadi.
http://bianet.org/bianet/emek/143205-seyisler-hipodromu-susturdu?from=bulten
Ankara
"Suriye'de Turk Pilotlar Yakalandi" Haberine Yalanlama
Genelkurmay Baskanligi Suriye'de Turkiyeli dort pilotun bir askeri usse sizmak isterken yakalandigina dair haberleri yalanladi.
http://bianet.org/bianet/diger/143216-suriyede-turk-pilotlar-yakalandi-haberine-yalanlama?from=bulten
Istanbul
HAYATA DONUS OPERASYONU
"Tufan"da Orantili Guc Kullanilmis!
Operasyonun gercek sorumlularini korudugu icin hakkinda dava acilan savci Demirel, "amacin mahpuslari kurtarmak oldugunu, orantili guc kullanildigini, askerlerin kendini savundugunu" ileri surdu. Halen sorusturmayi yuruten Demirel'e gore, yanan bes kadinin olumunden de kendileri sorumluydu.
http://bianet.org/bianet/insan-haklari/143212-tufanda-orantili-guc-kullanilmis?from=bulten
Istanbul
Universitede Polisten Sonra Ozel Guvenlik Siddeti
Galatasaray Universitesi'ndeki eyleme destek vermek amaciyla giden Bogazici Universitesi ogrencileri ozel guvenlik tarafindan tartaklandi, bir ogrencinin kolu iki yerinden kirildi.
http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/143195-universitede-polisten-sonra-ozel-guvenlik-siddeti?from=bulten
Ankara
TURKIYE KENDI RAPORUNU HAZIRLADI
AB'yi Suclayan AB Ilerleme Raporu
Turkiye'nin hazirladigi AB Ilerleme Raporu'nda, demokrasi, hukukun ustunlugu, temel hak ve ozgurlukler icin atilan adimlar ve siyasi reformlarin muzakere surecine yansimamasinin sorumlusu olarak AB uye ulkelerinin siyasi tutumlari gosterildi.
http://bianet.org/bianet/dunya/143218-abyi-suclayan-ab-ilerleme-raporu?from=bulten
Istanbul
Hangi Insan Haklari? Film Festivali Cezaevlerindeydi
Dorduncusu duzenlenen Hangi Insan Haklari? Film Festivali, Maltepe ve Bakirkoy Cezaevlerinde gerceklestirilen etkinliklerle sona erdi.
http://bianet.org/bianet/sanat/143211-hangi-insan-haklari-film-festivali-cezaevlerindeydi?from=bulten
Aydin
Dostları ilə paylaş: |