Noutati in Tehnologie Mouse-ul Microsoft Windows



Yüklə 445 b.
tarix07.08.2018
ölçüsü445 b.
#68056


Noutati in Tehnologie

  • Mouse-ul

  • Microsoft Windows

  • Calculatorul PDA

  • Tableta iPad

  • iPhone


Mouse Wireless

  • Mouse-ul wireless este un tip de mouse, devenit foarte popular in ultimii ani. Acesta consta in transmiterea informatiei catre calculator cu ajutorul radiatiilor infrarosii (IrDA) sau prin undele radio (inclusiv Bluetooth).

  • Cele mai noi inventii in cadrul acestui tip de mouse-uri este mouse-ul Wi-Fi creat de compania HP, si mouse-ul fara baterii de la Genius.



Mouse Wi-Fi

  • HP a luat o decizie un pic ciudată când a ales tipul de conexiune wireless pe care îl va folosi noul său model de mouse, lăsând conexiunea bluetooh şi sistemul cu receptor wireless folosit de majoritatea producătorilor hardware în favoarea conexiunii Wi-Fi, suportată de orice placă de reţea inclusă cu sistemele laptop.

  • Wi-Fi Mobile Mouse este bazat pe un design ambidextru şi pune la dispoziţie cinci butoane programabile, alături de o rotiţă de scroll cu funcţie de navigare stânga/dreapta, prin care putem derula documentele pe verticală şi orizontală.

  • Sensibilitatea senzorului optic poate fi ajustată între 1200 şi 1600 CPI. Alimentarea este asigurată de o pereche de baterii AA, care ar trebui să ofere o autonomie de până la nouă luni.

  • Pentru utilizare avem nevoie de un sistem PC sau notebook prevăzut cu placă de reţea wireless. HP Wi-Fi Mobile Mouse este compatibil cu sistemul de operare Windows 7.



Mouse ce functioneaza fara baterii

  • Genius lansează un nou mouse wireless ce funcționează fără baterii. Acesta reprezintă un pas înainte pentru perifericele wireless. Probabil o parte din dumneavoastră se întreabă deja cum funcționează un mouse wireless fără baterii? Soluția este foarte simplă, aparent banală. Sunt utilizați condensatori de înaltă capacitate pentru stocarea energiei.

  • Acest lucru este posibil deoarece un mouse, prin natura sa nu consumă multă energie electrică. De asemenea, față de baterii, durata de viață a unui condensator este net superioară. La capitolul timp de încărcare, iar stă bine. Un condensator se poate încărca complet într-un timp ce se extinde de la câteva secunde până la câteva minute. O baterie în schimb se încarcă complet în câteva ore, ceea ce este un dezavantaj.

  • Acest mouse are un senzor optic BlueEye cu o rezoluție de 1600 dpi, putând funcționa pe o gamă variată de suprafețe. Comunicarea se face pe frecvența de 2.4GHz, iar raza de acțiune este de până la 10 m.



Microsoft Windows – Windows 7

  • Windows 7 este cea mai recentă versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania americană Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale de tip PC, inclusiv cele utilizate în domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri și PC-uri de tip Media Center Edition (MCE). Windows 7 a intrat in faza „liber pentru producție” (Release To Manufacturing, RTM) la 22 iulie 2009. Data pe punere pe piață a fost 22 octombrie 2009, la mai puțin de trei ani de la lansarea sistemului anterior Windows Vista. La aceași dată a fost lansat și Windows Server 2008 R2 (pentru servere).

  • Windows 7 se prescurtează deseori cu Win 7, Win7 sau chiar și numai cu W7.

  • În comparație cu predecesorul său Vista, Windows 7 se dorește a fi o actualizare a lui, cu scopul de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicațiile și echipamentul cu care acesta a fost deja compatibil. Prezentările oferite de companie în 2008 s-au axat pe suport de ecrane multi-touch, un Windows Shell reconceput cu o nouă bară de activități, o grupă de rețele de sistem numit „HomeGroup”, precum și pe îmbunătățiri de performanță. Unele aplicații care au fost împachetate împreună cu versiunile anterioare de Microsoft Windows, mai ales Windows Movie Maker și Windows Photo Gallery, nu mai sunt puse acum în același pachet software (package) cu Windows 7, ci sunt oferite separat (dar gratuit), ca parte din Windows Live Essentials Suite



Microsoft Windows – Windows 8

  • În ianuarie 2011 Steve Ballmer, președintele companiei Microsoft, a prezentat la expoziția anuala Consumer Electronics Show (CES 2011) din Las Vegas pe urmașul lui Windows 7, Windows 8.

  • Windows 8 este urmatoarea versiune de Microsoft Windows, o familie de sisteme de operare produse de Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale, desktop-uri , laptop-uri , netbook-uri si tablet PC-uri.

  • De asemenea, adauga suport pentru microprocesoarele ARM (în afara de tradiționalele microprocesoare x86 de la Intel și AMD. Interfața de utilizare a acestuia a fost schimbata pentru a fi mai bine adaptata pentru folosirea touchscreen-ului fața de mouse-ul tradițional.

  • Microsoft nu a anunțat înca o data de lansare pentru Windows 8, deși unele importante instituții media speculeaza ar putea fi disponibil la sfârșitul anului 2012.



PDA (Personal Digital Assistant)

  • Personal digital assistant ("asistent personal digital“) sunt calculatoare mici, de ţinut în mână, care au fost iniţial proiectate să fie agende personale electronice, dar care în decursul timpului au devenit polivalente. PDA-urile cuprind şi calculatoarele mici de tip "palmtop". PDA-urile au multe întrebuinţări: calculator aritmetic, ceas cu alarme şi agendă calendaristică, aparat pentru jocuri electronice (console de joc portabile), pentru accesul la Internet şi web, transmitere şi primire de e-mail-uri, înregistrare video, editare de documente de tip text, agende electronice de contacte, editare a foilor de calcul tabelar, receptor radio, redare a fişierelor multimediale, şi chiar dispozitiv de stabilit coordonatele geografice bazat pe Global Positioning System, GPS. Unele modele de PDA au ecrane color, de asemenea posibilităţi de redare audio, ceea ce le permite să fie întrebuinţate şi drept telefoanele mobile (Smartphone). Termenul PDA a fost folosit pentru prima dată la data de 7 ianuarie 1992 la târgul Consumer Electronics Show din Las Vegas, Nevada, când CEO-ul de atunci al companiei Apple Computer, John Sculley, l-a folosit pentru aparatul de tip Apple Newton. În 1989 aparatul Atari Portfolio, deşi tehnic făcând parte din clasa palmtop, a fost un prevestitor al formatelor adoptate recent de multe dispozitive de buzunar moderne. Încă din 1980 au apărut dispozitive precum Psion şi Sharp Wizard care aveau suficiente funcţionalităţi pentru a fi luate deja în consideraţie drept PDA-uri. Iniţial PDA-urile erau numite Palm-uri, Palm Pilot sau Palm Top-uri, după modelele lansate de companiile americane USR şi Palm Inc. Această întrebuinţarea a numelui este un caz de generalizare a unei mărci înregistrate.



Conectivitate PDA

  • Multe PDA-uri dispun de un port IrDA (datal infraroşu) , unele şi /sau bluetouth pentru conectivitate cu alte dispozitive. Standardul "Infrared Data Association" (IrDA) permite comunicarea între două PDA-uri (doi asistenţi digitali personali), un PDA şi orice alt dispozitiv care are port IrDA (datal infraroşu), precum şi între un PDA (asistent digital personal) şi un calculator cu un adaptor IrDA (datal infraroşo). Cel mai des şi tastaturile universale PDA folosesc tehnologia razelor infraroşii, deoarece au un preţ de fabricaţie foarte redus. PDA-urile moderne (Asistenţii digitali personali moderni) au şi conectivitate Bluetooth (prin unde radio), care este folosită şi la multe telefoane mobile, căşti telefonice, radio şi alte dispozitive GPS, laptopuri, instalatii de sonorizare in masina, etc..

  • Carduri de memorie

  • Deşi majoritatea dispozitivelor PDA timpurii nu au avut sloturi (deschideri, fante conectoare) pentru carduri (cartele) de memorie, acum cele mai multe acceptă fie carduri de tip "Secure Digital" (SD) fie carduri "Compact Flash" (CF). Deşi proiectate iniţial pentru memorie, cardurile de tip „Secure Digital Input Output” (SDIO) şi Compact Flash ajută acum la folosirea PDA-urilor pentru o serie de servicii suplimentare cum ar fi comunicaţia Wi-Fi, sistemul GPS sau folosirea webcam-urilor. Unele PocketPC-uri (computere de buzunar) sunt de asemenea prevăzute şi cu porturi USB, acceptând de exemplu extinderea memoriei prin drive-uri de memorie flash (Solid State Disk, SSD).

  • Sincronizare

  • O funcţie importantă a PDA-urilor este sincronizarea informaţiilor cu PC-ul. PDA include programul "Desktop Manager", care poate să se sincronizeze atât cu "Microsoft Outlook" (de poştă electronică) cât şi cu "Sage ACT!" (pentru baza de date cu clienţi). Alte PDA-uri includ numai cu softul lor propriu şi patentat. De exemplu, unele PDA-uri cu "Palm OS" mai vechi au dispus numai de "Palm Desktop", în timp ce palm-urile mai noi, ca de exemplu Treo 650, se pot sincroniza cu "Palm Desktop" şi "Microsoft Outlook".



Tableta iPad

  • iPad este o marcă de calculator tabletă cu dimensiunile de circa 24,3 pe 19 cm, grosime 1,4 cm și greutatea de 680 grame la modelul "Wi-Fi“.

  • Este portabil și mobil (=conectabil la rețeaua de telefonie mobilă celulară), fiind conceput, dezvoltat și pus pe piață de către compania americană Apple începând din aprilie 2010. Ca paletă de posibilități și funcțiuni se situează între PDA și netbook. Folosește același sistem de operare ca și intelifonul (smartphone) iPhone tot de la Apple, și anume iPhone OS. Sunt disponibile 2 modele de bază (numite "Wi-Fi" și "3G"), fiecare putând dispune de 16, 32 sau 64 GB de memorie de lucru înglobată. În prima săptămână de la introducerea sa pe piața americană vânzările au fost de aproximativ 600.000 de bucăți, fiind însă sub estimările analiștilor. Introducerea pe piața europeană a avut loc în mai 2010.

  • La 11 martie 2011 compania Apple a scos pe piața americană modelul iPad 2, mai subțire, mai ușor și cu posibilități mai numeroase. Încă în prima zi au fost vândute mai mult de 300.000 de exemplare. Alte 25 de țări l-au pus în vânzare la 25 martie 2011.



Caracteristicile iPad

  • Cu el se poate printre altele naviga pe Internet fie printr-o rețea fără fir de tip Wi-Fi (WLAN), fie prin rețeaua celulară de telefoane mobile de tip 3G cum ar fi UMTS. Poate fi folosit și pentru e-mail. Alte scopuri pentru care a fost proiectat iPad-ul sunt: vizualizarea diverselor fișiere media (fotografii, videouri, muzică, hărți, cărți electronice ș.a.), jocuri și crearea de materiale publicabile de factură simplă pentru mass-media și/sau Internet.

  • Procesorul iPad-ului se numește Apple A4 și se pare că este fabricat de către compania sud coreeană Samsung. Frecvența procesorului de 1 GHz asigură iPad-ului o viteză mare la rezolvarea tuturor sarcinilor interne precum și la rularea aplicațiilor.

  • Memoria de lucru, de tip flash, este oferită în 3 variante: 16, 32 sau 64 GO.

  • Ecranul este de tip multi-touch (comenzile se dau prin atingerea ecranului într-unul sau mai multe puncte), ceea ce facilitează jocurile sau căutările pe Internet. Are o diagonală de 24,6 cm (9,7 țoli). În caz de necesitate poate fi folosită o tastatură virtuală, afișată pe ecran, dar există și o tastatură fizică, ce poate fi cumpărată ca accesoriu separat.

  • Pe iPad se pot utiliza aproape toate aplicațiile concepute pentru aparatele iPhone și iPod touch (numite în engleză „apps”), apărute pe piață mai demult, ca de exemplu iBooks ș.a.

  • Suportă standardul video H.264, adaptat fișierelor video de înaltă rezoluție (high definition, HD).

  • Oferă conectivitate prin Wi-Fi, Bluetooth, EDR, și în plus, pentru modelele 3G: GSM, EDGE, UMTS și HSDPA. În plus oferă și funcționalitate de localizare globală GPS.

  • Acumulatorii iPad-ului pot funcționa circa 10 ore cu o singură încărcare.



iPhone

  • iPhone este în același timp un telefon mobil de tip smartphone, un player multimedial și un dispozitiv de comunicație fără fir. A fost anunțat de către Steve Jobs, CEO al companiei americane Apple, Inc., în timpul discursului său de la Macworld Conference & Expo de la 9 ianuarie 2007. iPhone are suport pentru push e-mail, telefonie mobilă GSM, SMS, navigare web. În plus este dotat cu un ecran de tip touchscreen, include funcțiile găsite și la playerele media de tip iPod și rulează o variantă a sistemului de operare Mac OS X, numită actualmente iOS. Capabilitățile iOS sunt un element cheie al succesului pe piață al iPhone-urilor.

  • Dispozitivul este un telefon mobil de generație 2.5G, quad band, GSM, EDGE. Este echipat cu Wi-Fi (802.11b/g/n) și Bluetooth 2.0, precum și cu o cameră foto de 2 megapixeli. Are suport pentru rotire verticală sau orizontală. iPhone nu are tastatură incorporată; intoducerea informației se realizează prin intermediul interfeței software de tip grafic implementată prin funcționalitatea de sensibilitate la atingere a ecranului.

  • iPhone a fost lansat în Statele Unite la data de 29 iunie 2007, fiind disponibil în magazinele companiilor Apple (v. Apple Store) și AT&T. La 11 iulie 2008 Apple a lansat modelul „iPhone 3G”, compatibil cu 3G și cu GPS asistant. În România terminalul iPhone 3G a fost lansat la Orange la 22 august 2008, iar în Republica Moldova acesta este distribuit oficial de Orange Moldova începând cu 31 octombrie 2008.

  • Pana in prezent, au fost realizate 4 editii, ceea mai recenta fiind iPhone 4S, fiecare dintre ele tot mai performante si mai elegante ca design.



Caracteristici iPhone

  • Butoane de control externe

  • Volum 0-14

  • Ringer / Silent

  • Power / Lock

  • Sleep

  • Dimensiuni fizice

  • 115 x 61 x 11,7 mm

  • Greutate: 125 grame

  • Input: prin ecranul multi-touch

  • Sistem de operare: iOS

  • Dimensiunea ecranului: 89 mm (3,5 țoli)

  • Rezoluția ecranului: 320 x 480 px la 160 ppi

  • Memorie: 4, 8 sau 16 GB

  • Modul GSM

  • GSM - Quad-band (MHz: 850, 900, 1800, 1900)

  • Wireless: Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0 (doar pentru căști)

  • Camera - 2,0 megapixeli

  • Baterie

  • Lithiu

  • Până la 5 ore - Convorbiri / Video / Navigare

  • 25 de ore - video

  • Conectori

  • conector de iPod cu 30 de pini

  • conector de 3,5 mm pentru audio și suport pentru microfon

  • SIM

  • Speaker și microfon incorporat



Yüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin