İnşa nasıl yapılırın devamı:
Page up ve page down tuşları nesneni Y ekseni etrafında 15 derece döndürür.(Y ekseni qest atlantiste yukarı ve aşağı gösterir.15 derece şu anlama gelir, bir nesneyi yarım daire döndürmek için bu tuşlara 12 kez vurmak zorundasın ve aynı zamanda x ve z ekseni etrafında bir nesneyi döndürmek için HOME ,AND, * tuşlarını kullanabilirsin.x,z ve y rotasının doğru karışımını doğru kullandığında nesne mümkün olan herhangi bir yönelime yerleştirilebilir.ayrıca sol tıklayarak herhangi bir yönelime çevirmek için seçilmiş bir nesneyi sürükleyebilirsin.
Shift tuşunu basılı tutmak nesneyi her hareket ettirdiğinde onu daha küçük düzenlere sokmanı sağlar. Hem shift hem de CTRL tuşlarına aynı anda basılı tutmak nesneyi hareket ettirdiğinde oldukça tam düzenlere sokar.
Nesneleri hareket ettirmek için mouse da kullanabilirsin. Mouse ile bir taşımak için onu seçmek için mouse ile bir kere nesnenin üzerine sadece sağ tuşu tıkla daha sonra tekrar nesneye sağ tıkla ve mouse’ı taşırken basılı tut. Nesne yatay alanda hareket edecek ve ve mouse’ı kullandığında nesneyi yukarı ve aşğı taşımak için süreklerken CTRL tuşunu basılı tut.Ok tuşlarıyla olduğu gibi sürüklerken eğer shift basılı utarsan daha tam yerleşimlere sebep olarak nesne daha küçük yükselişlerde hareket edecek.
Mouse ile bir nesneyi sürüklemek için mutlaka önce seçilmeli. Bu nesneleri seçerken onları yanlışlıkla taşımaktan kaçınmak içindir.Eğer mouse tekeliyle mouseyi hareket ettirmek için tekeri çevirerek o yerde seçilmiş nesneleri çevirebilirsin.Hatta bir nesne ya da nesneler seçilirken mouse tekerini tıklamak nesnelerin kopyalarını çıkartır.
Nesneyi tekrar seçmek için istediğin yere nesneyi taşıdıktan sonra sadece mousenin solunu tıkla ya da nesne nitelikleri diyalog kutusunu kapat. Eğer nesneyi taşımayı devam ettirmek istiyorsan sadece onun üzerinde sağ tıklayarak onu tekrar seç. Eğer nesneyi silmek istiyorsan nesneler seçili iken delete butonunu kullan.
Tavsiye: nesnenin son yerinde başlayıcı nesnenin kopyasını önce düşmek iyi bir fikir ve sonra nesnenin şeklini değiştirmeden önce onu tekrar seç. Aksi taktirde eğer kazayla yeni ismi yanlış yazarsan başlangıç nesnen yok olabilir.
QA’E BAŞLAMAK(sınıf uygulaması):
Qa li bir grup öğrenciye tanıtmak öğrenciler için heyecanlı bir aşama ve nasıl hazırlandığına bağlı olarak öğretmenler için çok meşgul ve stresli bir zaman olabilir. Bazı sınıflarda öğrencilerimizi QA web sitesine gitmelerini istiyor ve kendi kendilerini kayıt ettirmelerini.Diğer sınıflar için öğretmenler işlemleri düzeltmek için öğrencileri kendi kendilerine kayıt ettirmeyi tercih ettiler. Kayıtlı öğrencilerin içerdiği yolu işlemi özetleyeceğim.
Bence en iyi metoda öğrencilerin QA efsanesini gözlemleyerek sonra tartışarak ve soruları sorarak başlar.Ayrı bir e-mail de öğrencilere sormak istediğim bazı soruların olduğu bir liste oluşturdum. Daha genç öğrenciler için 4 ve 5. sınıflar efsane gerçekten motive edici olabilir. Ve efsaneden almak istediğimiz önemli şeyleri vurgulayarak tartışma ortamı yaratabilir.
Öğrenciler efsaneyi gördükten sonra belki bir başka bir gün öğrencileri kaydettirim. Öğrenciler bilgisayarlarını kullanmaya başladıklarında onları internetteki QA .org (referans olarak kullanmak için postaladığım yer) Ozaman öğrencilere şu adımlardan ulaşırım.İlk önce güneş saatinde startı tıkla sonra how to join son olarak da join QA now ı tıkla formu doldurmak temel olarak kendini açıklamaktır.Fakat 4 kişiyle iletişim kurmayı seçtiğinde kesinlikle öğrencilerin bir rehbere ihtiyacı var.Öğrenciler kayıt formlarını teslim ettiktern sonra onlara QA anketini tamamlatırım.Onlar anketi tamamlarken sınııma GİRMELERİNE İZİN VERİRİM. Ve daha sonra OTAK SYNC USERS ALANINI EMİRLERİNE GÖNDERİRİM.Tüm bunları tamamladıktan sonra 3. yerden manevra yapmak qest açmak chat alanını kullanmak e-mail yazmak ve home page kullanmak ile temel noktaları gösteririm. Çocukların anlaması için en önemli şey 1. ve 3. perspektifleri arasındaki farklılıktır.bu esnada chat alnının nasıl kullanılacağını gösteriyorum. Aynı zamanda chat alanı ve e-mailin kullanımı ile ilgili kuralları vurgularım ve kuralları tekrar gözden geçiririm. Bunu özellikle QA çalışmalarını tartışmak için kullanıyorum.öğrenciler önemli yerleri tecrübe ettiklerinde bu şeylerin çoğu daha iyidir sonuçta temel temel şeylerin üzerinden tekrar geçtiğim zaman öğrencilere tekrar bilgisayar açmalarını ve birkaç dakika bilgisayarda gezinmelerine izin veririm.
Avatarları değiştirme şansı olduğunda ve bir süre keşfe devam ettikten sonra e-maillerini nasıl yazacaklarını ve home pagelerini nasıl düzelteceklerini onlara gösteriyorum.bundan sonra başkasının avatarına tıklama yaptırıyorum ve ve onların home pagelerini okutuyorum.Bu yapıldıktan sonra home pagene henüz baktıkları kişiye yazarak QA da bir e-mail kompoze etmeyi pratik ettirmek iyi bir fikir.
Bir sonraki adım qestleri açmayı ve teleportingi öğrencilere tanıtmaktır.teleportlerin olduğu sarı tuğla yolda yürürken bunu öğrencilere seyrettiriyorum.Ayrıca onlara teleport menüsünün nasıl kullanılacağını da gösteriyorum.İyi bir QA kültür dünyası giriştedir.Filimler ve tv oldukça hızlı yapıldığı için başlamada bizim için iyi.Sonuçta öğrencilerime ya on 1w koordinatlarında kültür dünyasına teleport ettiririm ya da kültür dünyasındaki teleportlara doğru bir yürüyüş yaptırırım.O zaman bir questi açma okuma başlama ve teslim etme ya da kaydetme adımlarından onları yürütürüm.
Dostları ilə paylaş: |