Sony Ericsson lanseaza doua noi telefoane Walkman Assassin creed (joc ps3)



Yüklə 100,93 Kb.
tarix30.04.2018
ölçüsü100,93 Kb.
#49893

Subaru WRX STI 2008

Vs,

Mitsubishi Evolution GSR 2008


Vineri, 18 ianuarie 2008 Nr. 1
Interviu cu Bysku de la trupa

Concentric



Sony Ericsson lanseaza doua noi telefoane Walkman
Assassin creed (joc PS3)

Viata lui

Gheorghe Hagi

Ziarul "Exit", pe valul SNA

Revista Exit


Cotidianul "Exit" este pe locul doi in preferintele bucurestenilor, dupa "Libertatea". Pentru prima data auditat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), "Exit" ocupa locul opt in clasamentul pe tara al cotidienelor centrale, cu un numar de 272.000 de

cititori pe zi.


CRESTERE - Aparut pe piata la 2 mai 2006, "Exit" ocupa deja locul doi printre cotidienele din Bucuresti, conform informatiilor din Studiul National de Audienta (SNA), furnizat de BRAT. Un sondaj, efectuat la sfarsitul anului 2006, de INSOMAR, situa "Exit" tot pe locul doi printre cotidienele bucurestene.
Studiul BRAT a fost realizat in perioada 25 aprilie 2006 - 22 aprilie 2007, pe un esantion de 21.829 persoane, repre-zentativ pentru populatia de 14-64 de ani din mediul urban. In clasament, pe primul loc se situeaza, atat in capitala, cat si in tara, ziarul "Libertatea". Topul primelor 10 cotidiene din tara arata astfel: "Libertatea", urmat, in ordine, de "Jurnalul Natio-nal", "Gazeta Sporturilor", "Evenimentul Zilei", "ProSport", "Adevarul", "Romania Libera", "Exit", "Ziua" si "Gandul". Potrivit BRAT, cotidienele centrale care au cresteri importante ale numarului de cititori sunt "Ziarul Financiar" (10%), "Gandul" (3,1%) si "Cotidianul" (5,4%).
Top 5 scriitori recomandat de DJ vania

Pentru ca a venit frigul, DJ Vania va recomanda cativa autori pe care sa-i cititi "electronic":

1. James Joyce - irlandez cu principii solide. A scris cartea mea de capatai, "Portret al artistului la tinerete". "Ulise" ramane capodopera secolului trecut, traducerea vine cu sute de note de subsol, dar tot degeaba. Un scriitor puternic.

2. Pascal Bruckner - creativ si socant, dar socul nu vine niciodata gratuit. E dezinhibat (doar e francez), este pornografic (ar fi putea fi chiar neamt), insa, in acelasi timp, stie sa scrie si un eseu filosofic.

3. Franz Kafka - vizionar. Cel mai mare sintetizator al absurdului palpabil. Mi-a bantuit copilaria si a influentat o multime de artisti (scriitori, regizori, pictori, scenaristi).

4. Hermann Hesse - monumental. A scris cea de-a doua mea carte de capatai, "Jocul cu margele de sticla". Impresioneaza prin volum, prin structura, prin rabdare.

5. Jorge Luis Borges - m-a convins, mai ales prin nuvelele sale, ca poti in acelasi timp sa minti si sa spui si adevarul.


Progressive si minimal la Martin

Weekendul acesta, la Martin, vor pune muzica britanicul Dave Seaman, astazi, si poloneza Margaret Dygas, maine.

INIVITATI - Dave Seaman este un DJ care frecventeaza Romania, si mai ales Bucurestiul, inca de pe vremea cand clubbingului romanesc ii ieseau primele antenute. Pune muzica de cand avea 12 ani.

Mixa de fiecare data cand un prieten isi serba ziua si uneori era DJ la nunti! La sfarsitul anilor '80, s-a angajat ca ziarist la renumita revista britanica de muzica electronica "Mixmag". Asa a cunoscut numerosi artisti si a pus bazele carierei sale muzicale. "Cred ca indemanarea sociala a unui DJ in zilele noastre este un lucru foarte, foarte important. Daca dezvolti relatii, ai toate sansele sa progresezi muzical, chiar daca nu esti foarte talentat. Trist, dar adevarat", spune artistul despre scena de muzica electronica actuala. A renuntat demult sa mai puna muzica de pe CD-uri si este prea temator de tehnologia nesigura a calculatoarelor, astfel incat sa mixeze in club de pe laptop, cu programul Ableton Live.


Margaret vorbeste cu un accent ciudat, specific unui persoane care si-a petrecut copilaria in Polonia, Spania si New York. Cand a mai crescut, a cunoscut vibe-ul Londrei si al Berlinului, unde traieste si in prezent. Aici, detine o rezidenta in renumitul club tolerant cu lumea gay, epicentrul clubbingului nemtesc, Panorama Bar. Ii place mai mult in capitala Germaniei decat in cea a Angliei, pentru ca oferta de muzica noua este mult mai mare. "In Berlin, chiar ai de unde alege. Poti ajunge acasa in fiecare saptamana cu 30 de discuri noi. In Londra, poate iti cumperi cinci".

Adora sunetele de pian si, mai ales, de bongos, de pe vremea cand iubea hip-hopul si frecventa petrecerile cu DJ-ul american Danny Tenaglia. Din aceeasi cultura muzicala a preluat basca pe care o poarta de fiecare data cand pune muzica. De curand, s-a apucat sa lucreze cu programul Ableton Live. "Este atat de mult de explorat si de invatat, atat programe, cat si sunete. In fiecare zi fac o descoperire care ma face sa vreau sa ma lipesc de calculator ore in sir", povesteste artista. Incearca sa fie originala: "Nu tin neaparat sa fac oamenii sa ridice mainile in aer. E frumos cand se intampla asa, dar mie imi place sa am groove-ul meu personal. In seturile mele totul tine de acest vibe".




IT&TEHNOLOGIE
Sony Ericsson lanseaza doua noi telefoane Walkman

Sony Ericsson a anuntat, lansarea a doua noi telefoane Walkman, W890 (dreapta) si W380 (jos) . W890 este un telefon muzical extrem de subtire dar cu o capacitate de stocare impresionanta. Telefonul incorporeaza aplicatia Walkman Player 3.0, cea mai recenta din tehnologia Walkman, ce ofera acces rapid la player-ul muzical si navigare simpla si intuitiva in meniul muzical.

Cu telefonul W890 iti poti organiza melodiile dupa numele artistului, albumului sau folosind functia vizuala Album Art (coperta albumului). W890 Walkman dispune de o camera foto cu i 3,2 megapixeli si este ompatibil cu o serie de accesorii muzicale recente Sony Ericsson, precum Portable Bluetooth Speaker MBS-100 si Stereo Bluetooth Headset HBH-DS220. W890 Walkman este un telefon HSDPA/UMTS 2100 si GSM/EDGE 850/900/1800/1900 care va fi disponibil in pietele selectate din Q1 al 2008. De partea cealalta, designul lui W380 este unul cu totul deosebit fata de al altor telefoane Sony Ericsson. Telefonul Walkman W380 vine dotat cu software-ul Media Manager pentru PC cu ajutorul caruia poti transfera usor muzica, poze si filmulete intre calculator si telefon. W380 este un telefon cu clapeta GSM/EDGE/GPRS 850/1800/1900 si 900/1800/1900 si va fi disponibil in pietele selectate din Q1 al 2008.
Gadget-uri


LG Watch Phone - un gadget vedeta

Una dintre vedetele expozitiei Consumer Electronics Show din Las Vegas este cel mai recent produs LG LG Watch Phone. Acesta a fost cotat ca unul dintre cele mai bune gadgeturi prezente in acest an la CES, conform evaluarilor Engadget. Nu se stie daca acesta este doar un prototip sau produsul final. Are toate functiile standard ale oricarui telefon mobil (poate citi si trimite SMS, poate apela etc.), insa infatisarea sa este aparte. Este destul de mic, are un display LCD si trei butoane care servesc pentru navigare.



Laptop cat un caiet

Micutul laptop Asus Eee 701 cu ecran, cu diagonala de 17 inch, pare neajutorat, dar sub carcasa lui se afla un processor Intel Celeron M, un hard-disk de 4GB si are memorie RAM 512MB. In materie de multimedia, are tot ce-i trebuie si comunica prin placa de retea, prin wireless si modem. Are cititor card-uri memorie, camera Web si diverse intrari audie-video. Autonomia bateriei e de 3,5 h.




Conceptul minune numit Nokia N99

Doreai telefonul perfect? Satul sa umbli cu un Pocket PC si cateva alte agende electronice dupa tine, plus telefoanele mobile? Nokia N99 este solutia ta!

Desprins din imaginatia bogata a celor de la Nokia, modelul N99 soseste cu o multitudine de servicii si optiuni. O camera pe 8 megapixeli suna destul de bine… pentru un telefon. Dar mult mai bine suna o memorie interna flash de 16 giga, sau un slot miniSD, in caz ca mai doreati spatiu de stocare.

Sistemul de navigatie GPS reprezinta deja o optiune clasica pentru modelele Nokia consacrate. N99 suporta fisiere Mp3, DivX, XviD, MPEG sau AVI si numeroase codecuri ce transforma acest model intr-un adevarat telefon-PC. Veti privi ecranul de 3,2 inch si veti admira telefonul intrebandu-va cum de ati putut trai pana acum fara el.

Cat costa N99? Pretul nu a fost anuntat inca, dar cu siguranta este vorba de o cifra destul de mare, avand in vedere ca acest telefon este deocamdata un concept.

N 99 este o noua supriza placuta de la Nokia, care nu va inceta niciodata sa ne uimeasca prin conceptele sale, care transforma ceea ce parea SF in realitate.


Gadget-uri


USB MP3 Pen + FM Radio + Voice Recorder

Desi, la prima vedere, seamana cu un pix normal acest gadget multifunctional este un dispozitiv va permite nu numai sa ascultati muzica, dar si sa faceti inregistrari de voce si sa transportati diverse documente importante. Autonomia bateriei de pana la 7 h, capacitate de stocare 512 MB, dimensiuni 148 x 18 mm, greutate 50 de grame, player MP3, include un sistem de protectie impotriva socurilor si undelor electromagnetice.



Dispozitivul care le permite orbilor sa "citeasca" orice text

Este un lucru binecunoscut deja faptul ca persoanele lipsite de vedere au avut

probleme foarte mari de-a lungul timpului in ceea ce priveste accesul la textele scrise.Se pare insa, ca aceasta situatie urmeaza sa se modifice, datorita aparitiei unui dispozitiv numit simplu Reader (Cititorul) care permite citirea unor materiale imprimate obisnuite. Reader combina o camera digitala foarte performanta cu functionalitatea unui PDA, pe care sunt instalate cele mai moderne programe de recunoastere a textului, precum si programe de conversie text-to-speech.



Jocuri
Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII

Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII este un joc dezvoltat de Ubisoft Romania pentru PC, PS3 si Xbox 360. In acest joc veti fi lider-ul Operatiunii Wildcard, o unitate de elita creata de guvernul SUA pentru sabotarea si distrugerea planurilor germane. Blazing Angels 2 este compus din 18 misiuni complexe in care jucatorii vor avea ocazia sa bombardeze poduri, sa distruga Zeppeline si sa fure arme secrete. Aceste misiuni vor avea loc in zone ca Moscova, Roma, Paris, Cairo, Muntii Himalaya sau Muntii Alpi. Vor fi disponibile peste 50 de avioane autentice si prototipuri, la care se vor putea atasa arme experimentale din Al Doilea Razboi Mondial.


Age of Empires III


Age of Empires III se concentreaza pe colonizarea Americilor si urmareste actiunile puterilor Europei in efortul de a-si impune influenta in Lumea Noua.

Age of Empires III reia povestea de unde a lasat-o predecesorul sau, Age of Kings. Age of Empires III se concentreaza pe colonizarea Americilor si urmareste actiunile puterilor Europei in efortul de a-si impune influenta in Lumea Noua. Aceasta perioada acoperita de Age of Empires III permite un amestec interesant de tehnologii medievale, dar si din epoca prafului de pusca. Veti putea sa jucati cu opt puteri, fiecare cu gameplay-ul ei si cu o multitudine de unitati.


Culpa Innata

Daca nu ti-ai imaginat

pana acum cum vei trai

in 2047, poti experimenta in Culpata Innata, noul joc de la Momentum DMT. Conform cartii lui Alev Alati, din care s-au inspirit creatorii, SUA si Uniunea Europeana au fost absorbite de o Uniune Mondiala, iar tu trebuie sa ghidezi un personaj in viata de vi cu zi. Grafica jocului iti induce idea ca ghidezi o persoana reala. In schimb, dialogurile te readuc cu picioarele pe pamant.



Turok

Legea junglei functioneaza de minune in shootere! Propaganda Games a pregatit la inceput de an, un astfel de joc, menit sa te atraga pemtru cateva ore in fata PC-ului. In Turok, joci rolul unui soldat de elita, supravietuitor al unui accident aviatic survenit pe o insula plina cu militari nazisti si…dinozauri. Chiar daca povestea e oarecum hilara, Turok abunda de realism, pana in cele mai mici detalii.




Games

Dupa ce Ubisoft a incheiat trilogia de success “Prince of Persia”, baietii s-au apucat de treaba si au venit cu un joc nou si revolutionar care va schimba lumea “gaming-ului” asa cum o stim noi.Introducerea jocului este una complexa, prin anul 2100-2200, inde savantii fac un studiu asupra geneticii umane. Acestia considera ca ADN-ul uman nu contine doar in formatii care ne da caracteristicile noastre, ci si un genom care contine istoria stramosilor nostri. Savantii respectivi cu ajutorul acestei teorii incearca sa afle adevaratul scop al cruciadele prin intermediul unui voluntar , acesta fiind ales deoarece savantii erau siguri ca un stramos al respectivului voluntar a facut partea dint-ro banda de asasini.

Actiunea principala din “Assassin’s Creed” se petrece in timpul celei de a treia cruciada in anul 1191. Jucatorul ia rolul lui Altair, un membru al sectei Hashshashin (primii asasini) al carui obiectiv este sa asasineze cele noua personaje istorice care propaga cruciadele. Pe parcurs ce jucatorul ucide aceste tinte, conspiratiile lor sunt dezvaluite.




Jucatorul va putea merge in trei orase “Ierusalim, Damasc si in Acra.
Mediul si Imprejurimile sunt complet interactive protagonistul avand o libertate de miscare deplina. Principala caracteristica a jocului este conceptul "social stealth"(abilitatea de a te amesteca cu multimea).
Producatorii se lauda cu acuratetea prin care au fost reproduse cele trei orase precum si cei noua lideri pe care jucatorul trebuie sa ii asasineze(desi ei au disparut in mod misterios si nu neaparat asasinati).
In ce consta arsenalul de care dispune Altair pentru a-si indeplini misiunile se numara o sabie, o arbaleta mica. Dar arma care pur si simplu te uimeste este pumnalul ascuns sub maneca de la mana stanga care se retracta pentru a nu atrage atentia asupra ta.

Jade Raymond a spus ca jucatorul va putea sa deblocheze noi abilitati(cizme mai bune care au o aderenta sporita pentru catarat, manusi pentru catarat etc.)


Toate acestea suna si arata grozav in trailere, insa va trebui sa asteptam pana in noiembrie pentru a vedea daca jocul se ridica la asteptarile noastre.
Assassin’s Creed este evaluat de catre ESRB ca M pentru o audienta matura, si se va vinde cu $119.95 pentru PS3 $109.95 pentru Xbox 360 iar pentru PC va costa $89.95




be precious like diamonds !


FOTBAL
GHEORGHE HAGI



Gheorghe Hagi (nascut la 5 februarie 1965, Săcele, Constanţa, jud. Constanţa), fotbalist român, de naţionalitate aromân, supranumit Regele fotbalului românesc şi Maradona din Carpaţi. A deţinut recordul de selecţii la reprezentativă, acesta fiind doborât de către Dorinel Munteanu. Ca jucător, Hagi a fost un purtător clasic de număr 10 (conducător de joc) care se remarca în teren prin claritatea paselor trimise către atacanţi şi şuturile nimicitoare la poartă, atunci când se afla el însuşi în poziţie de finalizare. Câteva din golurile sale au intrat în istoria fotbalului. Hagi îşi depăşea uşor adversarii prin dribling şi găsea deseori de unul singur soluţia de rezolvare a unui meci. Deşi nu excela la capitolul viteză, se orienta excelent în teren şi reuşea să fie prezent în cele mai bune poziţii, care îi permiteau fie să paseze decisiv, fie să şuteze de la distanţă.

Hagi era şi un excelent executant de lovituri libere, înscriind numeroase goluri din poziţii fixe.

Cariera lui Hagi ca jucător profesionist (sau semi-profesionist - în cazul regimului comunist) poate fi împărţită în mai multe perioade:


  1. 1982-1983: debutul. Hagi este remarcat la nivel de juniori, debutează în Divizia A şi la echipa Naţională.

  2. 1983-1988: consacrarea la nivel naţional, jucând la 2 echipe bucureştene de top. Mai ales la Sportul Studenţesc, unde juca rol de "copil teribil", Hagi face câteva meciuri de-a dreptul senzaţionale, contribuind decisiv în 1985 la câştigarea titlului de vicecampioni (cea mai bună performanţă de până azi a clubului din Regie).

  3. 1988-1990: consacrarea la nivel internaţional. Hagi joacă o semifinală (în 1988) şi o finală de Cupa Campionilor în 1989 (fiind desemnat al doilea jucător ca valoare din competiţie, după Marco van Basten) şi participă cu România la Cupa Mondială din 1990 - Italia.

  4. 1990-1998: anii de maturitate. Hagi este liderul incontestabil al echipei României şi contribuie decisiv la cele mai mari succese din istoria Naţionalei.

  5. 1998-2001: perioada târzie, marcată de o anumită labilitate psihică rezultată, probabil, şi din stresul acumulat de-a lungul timpului. Din evenimentele "ciudate" ale acestei perioade putem aminti prima retragere din Naţională (1998, decizie asupra căreia Hagi va reveni în 1999) şi conflictele tot mai dese cu arbitrii. Hagi a fost eliminat în 2 meciuri foarte importante, finala UEFA din 2000 (câştigată de Galatasaray) şi sfertul de finală de la Campionatul European 2000 (pierdut de România, 0-2 cu Italia) şi a provocat un scandal imens în Turcia, în 2001, când a fost pe punctul de a bate un arbitru, fiind suspendat 6 etape.

În ciuda finalului de carieră, în general Hagi a fost totuşi un jucător fair-play, care era penalizat foarte rar de arbitri.

Naţională


Hagi a debutat la echipa naţională pe 10 august 1983 la Oslo, în meciul amical Norvegia - România. Avea 18 ani.

Până atunci jucase pentru România în echipa de juniori sub 16 ani (4 meciuri), echipa de juniori sub 17 ani (13 meciuri, 1 gol), echipa de juniori sub 18 ani (32 meciuri, 9 goluri) şi echipa olimpică (4 meciuri).

În 1985, pe 16 octombrie, Mircea Lucescu, pe atunci antrenor al echipei naţionale, l-a desemnat pentru prima oară pe Hagi căpitan al echipei naţionale. Hagi avea doar 20 de ani şi meciul, disputat pe stadionul 23 August împotriva Irlandei de Nord, era decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic - 1986. Evoluţia lui Hagi a fost foarte ştearsă şi mulţi au criticat la acea vreme decizia lui Lucescu. Cert este că vreme de câţiva ani căpitanul "de drept" al echipei naţionale a devenit portarul Silviu Lung, un jucător mult mai matur şi mai experimentat decât Hagi. Totuşi, după retragerea lui Silviu Lung (în 1990), Hagi a devenit repede căpitanul de drept al Naţionalei. A fost de 65 de ori căpitanul echipei Naţionale, conducând din teren echipa României la 2 Cupe Mondiale (1994 - USA şi 1998 - Franţa) şi la 2 Campionate Europene (1996 - Anglia şi 2000 - Belgia şi Olanda).

De asemenea, a mai participat cu România şi la Campionatul European din 1984 - Franţa (ca rezervă) şi la Cupa Mondială din 1990 - Italia (ca titular).

În anul 2000, Hagi a fost desemnat de presă "Cel mai bun jucător român de fotbal al tuturor timpurilor".

Pe 24 aprilie 2001 Gheorghe Hagi se retrage din echipa naţională de fotbal României. La ultimul meci al lui Hagi (pentru România) au participat 80.000 de fani din toată lumea.


Antrenor


  • Prima încercare de a fi antrenor a lui Hagi a fost la echipa naţională în 2001, unde a deţinut postul timp de cinci luni. În toamna lui 2003 a fost antrenor pentru scurt timp la Bursaspor, iar din martie 2004 a fost antrenor la Galatasaray timp de un an după care şi-a dat demisia. A fost manager general al echipei FCU Politehnica Timişoara in returul campionatului Ligii 1 2005-2006 dându-şi din nou demisia.Apoi este numit antrenor al echipe FC Steaua Bucuresti in data de 23 iunie 2007.Nu a rezistat mult timp la aceasta echipa datorita neintelegerilor avute cu patronul.

    • 20 septembrie: Hagi îşi anunţă demisia din funcţia de antrenor al grupării din Bulevardul Ghencea desi reusise o calificare in grupele UCL .

Palmares


Ca jucător

Cu Sportul Studenţesc:


vicecampion al României în 1985

Cu Steaua Bucureşti:


Supercupa Europei - 1987 (Steaua a învins ca urmare a golului marcat de Hagi: 1-0 cu Dinamo Kiev)
3 titluri de campion (1987, 1988, 1989)
3 Cupe ale României (1987, 1988, 1989)
vicecampion european în 1989 (finala Cupei Campionilor pierdută de Steaua cu 0-4 împotriva lui AC Milan)
vicecampion al României în 1990

Cu Brescia Calcio:


Cupa Anglo-Italiana - 1994

Cu Galatasaray Istanbul:


Cupa Uefa - 2000 (în finală, Galatasaray a învins pe Arsenal Londra la penalty-uri)
Supercupa Europei - 2000 (Galatasaray - Real Madrid 2-1)
4 titluri de campion al Turciei (1997, 1998, 1999, 2000)
2 Cupe ale Turciei (1999, 2000)

Ca antrenor

Cu Galatasaray:


Cupa Turciei - 2005

Goluri şi meciuri celebre


  • 31 mai 1985: Dinamo - Sportul Studenţesc 0-5 (campionat). Hagi a înscris 4 goluri. Meciul a tranşat disputa pentru locul 2 dintre cele 2 echipe.

  • 3 oct. 1985: Sportul Studenţesc - Neuchatel Xamax 4-4 (Cupa UEFA). Hagi a înscris 2 goluri deşi adversarul său direct s-a numit Uli Stielike

  • 11 oct. 1985: Anglia - România 1-1 (preliminarii CM 1986). Hagi nu înscrie, dar prin prestaţia senzaţională (2 bare) contribuie din plin la obţinerea unui punct.

  • 24 feb. 1987: Steaua Bucureşti - Dinamo Kiev 1-0 (Supercupa Europei). Hagi înscrie golul victoriei, la debutul său pentru Steaua.

  • 7 sep. 1988: Sparta Praga - Steaua 1-5 (Cupa Campionilor). Hagi înscrie 2 goluri.

  • 18 iun. 1990: România - Argetina 1-1 (Campionatul Mondial). "Maradona din Carpaţi", faţă în faţă cu... Maradona cel adevărat!

  • 20 mai 1992: România - Ţara Galilor 5-1. Hagi înscrie 2 goluri şi dă 2 pase de gol. Meciul a însemnat începutul unui lung şir de performanţe pentru naţională.

  • 18 iun. 1994: România - Columbia 3-1 (Campionatul Mondial). Hagi înscrie pentru 2-0 printr-un gol considerat drept "golul tuturor timpurilor" în fotbalul românesc. Într-o fază care nu anunţa nimic, Dorinel Munteanu îi pasează pe partea stângă lui Hagi. Acesta înaintează câţiva paşi pe partea stângă (o poziţie favorabilă mai degrabă unei centrări), observă că portarul columbian este ieşit din poartă şi trimite din unghi, de la aproximativ 35 de metri, un lob perfect care intră chiar în vinclul din stanga al porţii adverse. Va fi declarat golul Campionatului Mondial 1994.


NICOLAE DOBRIN

Nicolae Dobrin, cunoscut şi ca Gâscanul sau Prinţul din Trivale, a fost un fotbalist şi antrenor român de fotbal. Istoria fotbalului românesc îl reţine ca fiind unul din cei mai mari fotbalişti români, un maestru al driblingului şi al fentei, un model în executarea paselor şi a loviturilor libere. [1] A fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 şi 1971.

S-a născut în data de 26 august 1947 la Piteşti.

A murit la 26 octombrie 2007, ora 07:20, pe patul spitalului judeţean Piteşti, după o lungă luptă, suferind de cancer la plămâni.

Cariera de fotbalist


A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani şi 10 luni, într-un meci Ştiinţa Cluj-Dinamo Piteşti, dând dovadă de calităţi tehnico-tactice deosebite. A evoluat aproape întreaga sa carieră pentru echipa FC Argeş Piteşti, cu care a câştigat două titluri de campion naţional, în 1972 şi 1979. Dobrin a contribuit decisiv la câştigarea titlului din 1979, înscriind în prelungiri golul victoriei argeşene în faţa contracandidaţilor de la Dinamo Bucureşti. Într-un singur an, 1981 - 1982 a evoluat la altă echipă, CS Târgovişte, deşi a avut oferte de la granzii Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti. A participat la 409 meciuri în prima divizie naţională, înscriind 111 goluri. Ultimul meci în prima ligă a fost FC Argeş-FC Bihor 2-0, pe 14 iunie 1983.

În echipa naţională a debutat la vârsta de 19 ani, la 1 iunie 1966, cu ocazia meciul de fotbal RFG - România, terminat cu scorul de 1-0. A îmbrăcat tricoul naţionalei României de 48 de ori, marcând pentru aceasta de şase ori. Ultimul meci pentru echipa naţională a fost cu ocazia meciului România - RDG, desfăşurat în 2 aprilie 1980. S-a calificat, împreună cu echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de fotbal din 1970, unde nu a jucat nici un minut, datorită unui conflict cu antrenorul Angelo Niculescu.

Nicolae Dobrin este cunoscut şi pentru ratarea unui transfer la Real Madrid. După ce a jucat împotriva spaniolilor în Liga Campionilor, înscriind un gol, Santiago Bernabéu, faimosul preşedinte al madrilenilor, a fost atât de impresionat de calităţile lui Dobrin, încât ar fi fost dispus să ofere 2 milioane de dolari pentru a-l transfera, o sumă enormă pentru acele vremuri. Datorită regimului din România, Bernabeu a trebuit să poarte discuţii chiar cu Nicolae Ceauşescu, dar nu a reuşit să-l convingă, deoarece conform propagandei oficiale, Dobrin era „bun naţional” şi nu putea fi „înstrăinat”. S-a spus că a fost cel mai mare regret din viaţa lui Dobrin, deşi a participat la meciul de retragere al lui Gento, în faimosul tricou „blanco” al lui Real Madrid, ocazie cu care Santiago Bernabeu a făcut o ultimă încercare nereuşită de a-l păstra pe jucătorul român la Madrid.

Onoruri


Corpul neînsufleţit al marelui argeşean a fost depus în dimineaţa de sâmbătă a înmormântării în incinta tribunei oficiale a stadionului din Piteşti, care din 2003 poartă numele „Nicolae Dobrin”. La înmormântarea sa, pe 29 octombrie 2007, au participat peste 5.000 de persoane.

Componenţii echipei FC Argeş, formaţie la care Dobrin a făcut istorie, au purtat în aceeaşi sâmbătă, la Alba Iulia, pe sub echipamentul de joc tricouri cu chipul fostului fotbalist, iar pe braţ au purtat eşarfe alb-violete, cu negru pe margine.

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a solicitat Guvernului României, şi preşedintelui de atunci, Traian Băsescu, să declare data la care a fost înmormântat fostul mare fotbalist „Zi de doliu naţional”.

A fost decorat, post mortem, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru întreaga sa carieră de fotbalist.

13 locul Romaniei in clasamentul FIFA Coca Cola

Nationala noastra se mentine in luna ianuarie pe aceeasi pozitie ocupata in decembrie 2007, in clasamentul FIFA Coca Cola dat publicitatii ieri. Lider in aceasta ierarhie se mentine reprezentativa Argentinei, urmata de selectionatele Braziliei si Italiei.


Kaka a fost cel mai bun playmaker in 2007

DESEMNARE - Fotbalistul brazilian al echipei AC Milan, Kaka, a fost desemnat cel mai bun conducator de joc, in 2007, de catre Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Kaka a acumulat 241 de puncte si a fost urmat de coechipierul sau, italianul Andrea Pirlo, cu 90 de puncte, locul trei revenind argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona, cu 79 de puncte.

Argentinianul Juan Roman Riquelme (Boca Juniors) si brazilianul Ronaldinho (FC Barcelona), cu cate 59 de puncte, s-au clasat, la egalitate, pe locul patru. Englezul Steven Gerrard (Liverpool) , spaniolul Cesc Fabregas (Arsenal), portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United), brazilianul Diego (Werder Bremen) si brazilianul Robinho (Real Madrid) completeaza primele zece pozitii ale ierarhiei.

Filme
Mungiu pierde cursa pentru Oscar


Cineastul roman Cristian Mungiu nu a fost inclus de membrii Academiei Americane de Film pe lista lunga a nominalizarilor la Oscarul pentru film strain..

Regret - Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" , castigatoare a trofeului Palme d'Or, la Cannes, nu a reusit performanta de a se califica in cursa Oscarului pentru "Cel mai bun film strain".

Mungiu, care se afla la Tokyo in momentul anuntarii nominalizarilor, nu se astepta la acest deznodamant. "Sunt dezamagit, desigur, ca "4, 3, 2" nu a fost selectionat intre filmele care continua cursa pentru Oscar. Daca parcurgem insa lista filmelor retinute, constatam ca votantii pentru Oscarurile americane pentru film strain pur si simplu prefera un alt tip de cinema" , a declarat regizorul.

In urma anuntului facut marti de Academia Americana de Film, printre cele noua filme straine candidate pentru Oscar se afla: "12" (Nikita Mihalkov, Rusia), "The Year My Parents Went on Vacation" (Cao Hamburger, Brazilia), "The Unknown" (Giuseppe Tornatore, Italia), "Days of Darkness" (Denys Arcand, Canada). Cele cinci filme finaliste vor fi anuntate pe 22 ianuarie.

Pentru mine, daca a luat Palme d'Or este mai important decat Oscarul. Pentru ca un film sa ia Palme d'Or trebuie sa fie un reper. Nu stiu ce proceduri are Academia de Film, dar probabil interesul este in alta parte. Filmul "4,3,2" este un film de autor, greu din punct de vedere estetic, nu cred ca ar avea priza la un juriu de tip Oscar. La Oscar conteaza mult cine e distribuitorul, ce campanie de marketing are filmul

Corneliu Porumboiu

Mi se pare o rusine, pe de o parte, pe de alta parte, mi se pare ca e cumva normal, tinand cont de bugetele care se pun la bataie pentru promovarea filmului in America. Rezultatele nominalizarii nu arata care sunt cele mai bune filme, ci care sunt cele mai influente filme, cu cea mai buna promovare. Nu mai vorbesc de unde vin aceste filme (Canada, Rusia, Polonia, Serbia, Kazahstan) si cine sunt regizorii lor

Tudor Giurgiu

Criticii americani sunt de partea lui Mungiu

Sustinere Publicatia americana "LA Weekly" a criticat vehement faptul ca filmul lui Mungiu, "4,3,2", nu a fost nominalizat la Oscar. In articolul intitulat "Cum spui "Scandalul Oscarurilor" in limba romana?" si publicat in editia din 15 ianuarie, criticul de film Scott Foundas face un aspru rechizitoriu la adresa deciziei luate de Academia Americana de Film. "Aceasta zi va ramane in istoria premiilor Academiei drept infama", si-a exprimat Fondas indignarea. Editorii publicatiei americane aduc in sprijinul lui Mungiu un impresionant istoric al adeziunii fara rezerve a criticilor din SUA la filmul sau. Scott Foundas este cel care a introdus filmul "4 luni, 3 sapt?mani si 2 zile" in cadrul ceremoniei decernarii premiilor Asociatiei Criticilor de Film din Los Angeles, ce a avut loc pe 12 ianuarie.

I am a Legend

In ciuda faptului ca Robert Neville (Will Smith) este un savant stralucit, nu poate sa stavileasca virusul teribil, creat de om, care era imposibil de oprit sau de vindecat. In mod inexplicabil imun la virus, Neville este acum ultimul supravietuitor din ceea ce a mai ramas din orasul New York sau poate din intreaga lume. Timp de trei ani, Neville a trimis zilnic mesaje radio, incercand sa gaseasca alti supravietuitori care s-ar mai putea gasi in lume. El insa nu este singur. Victimele molimei, mutantii – cei infectati de virus - ii pandesc din umbra fiecare miscare...asteptand ca Neville sa faca o greseala fatala. Fiind probabil singura sansa de supravietuire a omenirii, Neville nu mai are decat o singura misiune: sa gaseasca o cale de a inversa efectele virusului folosindu-si propriul sau sange, care este imun. Din pacate el stie ca este in inferioritate... si ca nu mai are mult timp.


Warner Bros. Pictures prezinta, in asociere cu Village Roadshow Pictures, productia Weed Road/Overbrook Entertainment Production "I Am Legend" (Legenda vie), avandu-l pe generic pe Will Smith, actor cu doua nominalizari la Oscar ("The Pursuit of Happiness", "Ali"), pe Alice Braga si pe Dash Mihok. Filmul este regizat de Francis Lawrence. Scenariul este scris de Mark Protosevich si Akiva Goldsman, dupa romanul lui Richard Matheson si scenariul din 1971, "The Omega Man", scris de John si Joyce Corrington. Akiva Goldsman, James Lassiter, David Heyman si Neal Moritz sunt producatorii filmului, Michael Tadross, Erwin Stoff, Dana Golberg si Bruce Berman producatorii executivi, iar Tracy Torme co-producator.
Echipa de creatie din culisele filmului ii include pe directorul de imagine Andrew Lesnie, scenograful Naomi Shohan, montorul Wayne Wahrman, creatorul de costume Michael Kaplan si compozitorul James Newton Howard.
"Legenda vie" va fi distribuit de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment, iar in strainatate de Village Roadshow Pictures.
Prelucrat digital pentru a realiza calitatea inegalabila de sunet si imagine ce poate fi data numai de tehnologia IMAX DMR (digital re-mastering), versiunea digitala a filmului "Legenda vie" IMAX Experience va fi distribuita la nivel national, concomitent cu versiunea de 35mm pentru cinematografele traditionale.


Piratii din Caraibe: La capatul Lumii - Pirates of the Carribean III

Fantastic, Comedie, Aventuri, Actiune Cu: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley 'Capitanul Barbossa , Will Turner si Elizabeth Swann, trebuie sa navigheze pana la capatul lumii, sa faca fata tradarilor si incertitudinilor din alianta lor speciala, pentru a-l salva pe Capitanul Jack Sparrow (Johnny Depp).'



Shrek al Treilea
Fantastic, Familie, Comedie, Animatie Cu: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz 'Cand Shrek s-a insurat cu Fiona, ultimul lucru la care el s-a gandit a fost ca ar putea deveni urmatorul rege, iar pentru a scapa de nedorita postura, el trebuie sa gaseasca un inlocuitor pe masura.'




Filme


Interviuri

Interviu cu Bysku

Trupa ConcentriC. Este formata din doi mc, Cepeda si bySku, din orasul Husi, jud Vaslui. Activitatea trupei se desfasoara atat in baza unei relatii de prietenie dintre cei doi membri, cat si a unor viziuni comune si concepte muzicale comune. 2005-2006 ... anii in care apar schite idei... iau "nastere" primele versuri... la sfarsitul anului 2006 apare conceptul de trupa... iar in ianuarie 2007 este inregistrata prima piesa la CojoneS RecordS, crew din care face parte...

Am avut placerea sa il cunosc pe Bysku prin intermediul internetului si pot spune ca este impresionant de la persoana pana la artist,preferand primul termen in detrimentul celui de-al 2-lea...acesta a fost de acord sa-mi acorde cateva cuvinte...
1.Intotdeauna am avut curiozitatea...de unde ConcentriC?

Cand am hotarit sa facem trupa ne gandisem la o multime de nume,ConcentriC ni s-a parut cel mai potrivit.Sa zicem ca trupa ar fi un cerc "concentric" cu cercul cel mare,lumea hip hop-ului

2.''Multe nevoi'' sau ''Singur pe drum'' nu-mi ies din cap...imi imaginez ca tii la fiecare piesa in parte...dar totusi...de care esti cel mai mandru?

Nu stiu daca exista una care sa imi placa cel mai mult.Tin la toate pentru ca punem suflet si incercam sa iasa cat mai bine

3.''Sunt prea multi grei,mie-mi place sa le spun obezi''...s-au mai ingrasat,au mai slabit,sau mai inmultit?

Aici ma refeream la faptu ca.. unii se nasc cu anumite pretentii pe ei,pretentii pentru care nu muncesc deloc .. dar care vor a le avea.. si na.. 'greutatea lor' o vad poate.. doar in kilograme cateodata

4.Ce nume ti se pare esential pentru ''industrie'' dealungul timpului?

Parazitii, muzica lor e ascultata aproape oriunde

5.In ultimu timp?O revelatie?(Stiu ConcentriC)

Ce ascult foarte mult acum e Cumicu.Nu exista o piesa de-a lui sa nu imi placa

6.Ai vreun artist care poti spune ca te-a influentat?

Nu stiu.


7.Dintre urmatoarele personaje cine te impresioneaza mai mult:

a)Raku sau Yolo?

b)Cheloo sau Ombladon?

c)Jivago sau Bitza?

Raku , Ombladon , Jivago

8.Piesa favorita...sau daca e greu sa numesti numai una...5 nominalizari macar?

Parazitii - Instigare la cultura

Veritasaga - nu se asculta se simte

Nimeni Altu'- Inca o poveste

Cumicu - Refuz la drama

si lista continua.. sunt f multe piese care imi plac

9.Trupa e apreciata pentru ceea ce face de toti cei ce v-au auzit numele...va comportati ca niste profesionisti de la modul cum lucrati fiecare piesa pana la atitudinea de pe scena...si pentru toate astea scoateti bani din buzunarul propriu...cum arata industria din pozitia ta?

Pai in underground cam asa e la toti,investii fara profit dar se merita parerea mea.

10.E totusi confortabil sa nu fi implicat in nici un conflict,sa nu ai nici un orgoliu in spate,fara sa fie implicate parti financiare...ajuta asta sa simti muzica si atat?

Parerea mea e ca fiecare trebuie sa isi vada de treaba lui , fara sa fie mare "tam tam" , dar dupa cum vezi unde e "tam tam" se aduna lumea.

11.Cum se misca miscarea sa zic asa...in punctele tale de existenta...Husi,Vaslui,Iasi...consuma lumea...e dornica de calitate?

Pe zona asta parerea mea ca e bine.Sunt foarte multi pusti talentati care au ceva de spuns si o fac destul de bine,deci hip hop'ul ruleaza.

12.Preconizezi un viitor in care pustii vor renunta la muzica de culoare autohtona a.k.a manele pentru adevarata muzica de culoare?

Nu stiu, fiecare cu ce-i place.Gusturile muzicale nu se discuta.

13.Compilatia ''Noua Generatie''...care e povestea?Trebuia distribuit si acum a ajuns share fara lansare?

Nu stiu nici eu exact, din cate am aflat de la baieti , s-a bagat o casa de discuri peste ei si nu le'a dat voie sa il scoata pe piata.

14.Cateva cuvinte pentru cei ce sustin ConcentriC sau macar au auzit.

Nu stiu... sper sa le placa si urmatoarele materiale

15.Si pentru cei ce nu au auzit...

Stati cu urechile ciulite

ConcentriC & Cojones Records Rocks…Pace !



AUTO
Subaru WRX STI 2008 vs. Mitsubishi Evolution GSR 2008
Duelul a presupus 3 runde de circuit,in care Subaru WRX STI si Mitsubishi Evolution GSR au dat tot ce-au avut mai bun. Castigatorul titlului de "cel mai bun turbo cu patru cilindri" a fost ales cu greu.

In "coltul rosu", cantarind 1522 kg, s-a aflat un detinator al centurii negre cu inima de Mike Tyson: noul Subaru WRX STI.

Imbracata in sort gri, japoneza Mitsubishi Lancer Evolution GSR, de 1608 kg, s-a aratat si ea inca de la inceput manioasa.

Ca si-n artele martiale, Lancer Evolution si WRX STI sunt campioni inzestrati cu un puternic spirit de lupta. Vaneaza competitia si pretendentii slabi, si tin neaparat sa fie prezenti la orice raliu, enduro, autocross, cursa pe circuit sau drift-show.

Aceste 2 masini sunt cele mai versatile sport sedan-uri din lume. Cand s-au intalnit prima oara, in octombrie 2004, Lancer-ul Evolution MR din 2005 a luat titlul. In decembrie 2005, castigator a iesit WRX STI din 2006...De aceasta data, duelul va fi si mai strans, avand in vedere ca ambele modele au fost regandite.

Subaru WRX STI intra-n cursa cu doua avantaje fata de rivalul sau: o greutate mai mica si mai multa putere. Sub capota ascunde un motor turbo boxer de 2.5l cu 4 cilindri, care dezvolta 305 CP.

Datorita noilor norme de siguranta, Mitsubishi Lancer Evolution 2008 e mai greu ca niciodata si mai lung cu 8 cm decat STI. Puterea vine de la noul motor turbo 2.0l cu 4 cilindri, care pune-n joc 291 CP.

Chiar daca are cu 14 cai mai putin decat Subaru WRX STI si cantareste cu 86 kg mai mult, Evo abunda-n "smecherii" electronice. Dispune de sistemul Super-All Wheel Control si o dinamica imbunatatita. Asta nu e tot. Asul din maneca al Lancer-ului ar putea fi Active Yaw Control (AYC).

RUNDA 1: DUELUL. 2-1 pentru Subaru WRX STI 2008

Evo e gata de lupta, si are nevoie de 5.2 s ca sa atinga 100 km/h. In consecinta, termina cursa de 400 m in 13.9 s. STI-ul ajunge la 100 km/h in 4.7 s, reusind sa treaca lap-ul in 13.4 s. Castigator: SUBARU!

Subaru STI reuseste sa-l devanseze pe Lancer si la capitolul "franare". Lui Lancer ii trebuie 34 m ca sa se opreasca de la 100 km/h, in timp ce Subaru are nevoie de 32 m. Probabil ca au contat cele 86 de kg in plus ale lui Evo...
Evo raspunde atacului, comportandu-se excelent in curbe, si-l devanseaza pe STI in cursa "figure-eight", gratie sistemului Active Yaw Control. Mentionam ca bolizii poarta acelasi tip de jante (18 X 8.5) si cauciucuri (245/45R1.

RUNDA 2: DYNO. Egalitate: 2-2

Dupa runda 1, masinile au fost trimise la K&N Engineering, Inc., ca sa se asigure toti ca nu-s "lucrate".

STI a intrat primul la Dyno, si a scos 255 CP. Subaru a declarat 305 CP, dar specialistii au mentionat ca 15% din putere se pierde din cauza ineficientei trenului de rulare. Evo a marcat pe dyno 245 CP, fata de cei 291 declarati de Mitsubishi.

Cei 122 CP per litru castigati de Evo ii "bat" pe cei 102 CP per litru obtinuti de STI. Nu pare mult la prima vedere, dar cu asa gladiatori, orice calut in plus poate conta.

RUNDA 3: Manevrabilitate. 3-2 pentru Mitsubishi Evo

Pana acum, lucrurile nu sunt tocmai roz pentru Evo...A fost devansat de puterea lui STI, viteza sa mai mare in linie dreapta, franarea sa mai eficace... Desigur, Lancer e mult mai tare in curbe, dar ii va folosi la ceva? Va fi umilit Subaru pe circuitul de 1600 m de la Buttonwillow?

Evo se manevreaza mai usor decat STI, face-ntoarceri mai frumoase si are o directie mai buna. Permite rotatii mai rapide, si ataca mai usor curbele. Iti ia ceva timp sa te inveti cu AYC, dar odata ce te-ai obisnuit cu el, nu mai vrei sa-l lasi!

STI pare mai solid si greoi. Controlul directiei e decent, dar nu e atat de natural ca in cazul Lancer-ului. Subaru STI pare ca ar vrea sa iti limiteze controlul asupra directiei, pentru siguranta...Nu prea te lasa sa ai parte de distractie...

Directia lui Evo este asistata de sistemul S-AC, completat de AYC, care distribuie cuplul catre roti in timpul virajelor. AYC permite masinii sa vireze mai rapid, soferul avand timp sa apeleze mai repede la throttle.

Sistemul de pe STI este unul Intelligent Drive (SI-Drive). De asemenea, Subaru WRX STI beneficiaza de un diferential ajustabil manual. DCCD (Driver Controlled Center Differential) are 3 moduri (auto, - si +) si 6 optiuni de setare.

Subaru nu ofera insa aceeasi placere a condusului...Sistemul S-AWC de pe Mitsubishi iti permite sa driftuiesti la greu. Evo e mai rapid in curbe. A terminat cel mai rapid LAP in 57.6 s. STI a venit cu o secunda mai in urma...

Decizia a fost grea. Dupa 3 runde, competitia s-a mentinut stransa, dar juriul a vota in unanimitate: datorita manevrabilitatii sale impecabile si a factorului "DISTRACTIE" oferit, MITSUBISHI LANCER EVOLUTION obtine titlul de "cel mai bun all-wheel-drive turbo cu patru cilindri". Astfel, Subaru WRX STI "a incasat-o" de la Mitsubishi Evo GSR, dar n-au intrat zilele-n sac, si oricand o revansa e binevenita...Numai sa ne anunte si pe noi din timp.

Adresa: Scoala COLEGIUL ECONOMIC “A.D.XENOPOL” Bucuresti



Contact: fe.exit@yahoo.com
Yüklə 100,93 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin