T.C
İZMİR İLİ
KEMALPAŞA BELEDİYESİ
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım
AMAÇ MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Görev, Yetki ve Sorumluluklarını düzenlemektedir.
KAPSAM MADDE 2- Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinin Teşkilat, Görev ve Çalışma Esaslarını kapsar.
DAYANAK MADDE 3- Bu yönetmelik 5393 sayılı 3.7.2005 tarih, Belediyelerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları l4/a maddesi “kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır” hükmü ile
5393 sayılı 3.7.2005 tarih, Belediyelerin yetkileri ve imtiyazları 15/b “Kanunların belediyeye verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak” hükmü ile
5393 sayılı 3.7.2005 tarih, Belediye Teşkilatı 48. maddesi Norm Kadro İlke ve Standartlarına uygun olarak kurulmuş olup 5018 sayılı Mali Yönetim ve Kontrol Kanunun da belirtilen görev, yetki ve sorumluluk ilkesine
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu,
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 Ocak 2001 tarih ve 163 sayılı onayı ile yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler, Vakıflar, Dernekler ve Meslek Odaları tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Denetim ve Gözetiminde Ücretsiz Olarak Açılacak Yaygın Eğitim Amaçlı Kurslar Genelgesi”
14 Şubat 2006 tarih ve 26080 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği”
Hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
TANIM MADDE 4- BELEDİYE : Kemalpaşa Belediye Başkanlığını,
BAŞKAN : Kemalpaşa Belediye Başkanı,
MÜDÜRLÜK : Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü, MÜDÜR : Kültür ve Sosyal İşler Müdürünü,
YÖNETMELİK: Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğini ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Çalışma ve Faaliyet Konuları ve Kuruluşu
ÇALIŞMA VE FAALİYET KONULARI
MADDE 5-
1- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü belediyemizin hizmet alanı kapsamında bulunan mahallerde, kent halkının kültür sanat yaşamına katkı sağlar. Kentin barındırdığı kültür sanat dinamiklerine mekân sağlar, nitelikli etkinlikler için aydınlar, kültür sanat insanları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine gider.
2-Var olan dinamikleri çoğaltmak ve kent kültürünün örülmesine katkı yapmak adına etkinlikler düzenler, yayınlar yapar, kent kimliği, tarihi ve kültürü üzerine gelecek kuşaklara da rehberlik etmek ve bu günü ileriye aktarmak adına çalışmalar yapar. Uzmanlar ve bilim adamlarıyla çalışmalar yaparak kent insanını daha ileriye taşımak görevini yerine getirir.
3-Kültürün, sanatın arındırıcı, besleyici gücünü kent insanı üzerinde olumlamak adına çalışmalarını sürdürür. Bu çalışmaları yaparken kentin tüm fertlerini (çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek) ele alarak ve eğilimlerini, isteklerini göz önüne alarak karar verir ve uygular.
4-Yapılan her etkinliğin öncesinde hedef kitle ve ihtiyaçları belirlenir ve projeler bu bilgiler ışığında hayata geçirilir.
5-Kentin tarihi değerlerine sahip çıkar ve gün ışığına çıkarılmasına, var olanların tanıtılmasına destek olur.
6-Çocukların ve gençlerin kentlerini, tarihini tanıması ve koruması bilincini oluşturmak adına bilgilendirme çalışmaları yapar. Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik Cumhuriyete sahip çıkan ve toplumu ileriye taşıyacak bireyler yetişmesi için çalışmalar yapar.
7-Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin boş zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak için projeler hazırlar ve hayata geçirir.
8-Semtlerde birimler (semt evleri, kültür merkezleri vb.) kurarak kent halkının kolay ulaşabileceği birimlere yaygın hizmet götürür.
9-Kentlinin sanatçıyla, bilim adamıyla, kendi alanında yetkin kişilerle buluşması adına etkinlikler hazırlar.
10-Kentin tanıtımı adına etkinlikler düzenleyerek kenti bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefler. Bunun adına yapılması gerekenleri projelendirip uygulamaya koyar. 11-Tüm bunların sonucu olarak kentin sosyal, ekonomik anlamda gelişmesine zemin hazırlar. Müdürlük 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri uyarınca kurulmuş olup Başkan veya görevlendirdiği Başkan Yardımcılığı'na bağlı olarak görev yapar.
KURULUŞ
Madde 6-
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Norm Kadro Esaslarına göre ihdas edilmiş ve görevde yükselme, atanma şartlarına uygun olarak;
1 Müdür, 4 alt birim şefliğinden ve yeteri kadar personelden oluşmaktadır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Teşkilat
TEŞKİLAT
MADDE 7-
-Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü Yönetiminde Büro -Dere Kültür Merkezi ve Kemalpaşa eski düğün salonu -Kemalpaşa Kültür ve Sosyal Etkinlikler Merkezi -Semtevleri -Kemalpaşa Kültür ve Spor Tesisleri -Yüzme Havuzu-Çok Amaçlı Salonlar -Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ÇALIŞMA KONULARI
MADDE 8-
Müdürlük Büro
Müdürlüğün ve bağlı birimlerinin tüm yazışmalarının işleme alındığı ve cevaplandırıldığı, kültür merkezlerinin, yönetimlerinin sağlandığı, kültür merkezlerinin tahsislerin yapıldığı, yapılacak etkinliklerin planlandığı, hazırlandığı, satın alma belgelerinin hazırlandığı, birimdir.
Kemalpaşa Dere Kültür Merkezi ve Kemalpaşa Eski Düğün Salonu
Kültür Merkezi (Atatürk Salonu, Yunus Emre Salonu ve Açık Hava Tiyatro Alanı) ve Eski Düğün Salonu binasında; konferanslar, paneller, açık oturumlar, seminerler, sergiler, defileler, muti vizyon ve dia gösterileri, konserler, gösteriler, tiyatro, atölye çalışmaları, tiyatro kursları, sinema gösterileri, Resmi bayram kutlamaları, topluma mal olmuş kişiler için anma törenleri, önemli gün ve haftalara ait etkinlikler ve törenler gerçekleştirilmektedir.
Kültür Merkezi ve Eski Düğün Salonu binasında, okulların resmi ve özel kutlama törenleri, dernekler ve siyasi partilerin genel kurul toplantıları ve etkinlikleri özel tiyatro topluluklarının gösterileri ve sanatçıların açacakları sergiler için tahsis edilmektedir.
Açık hava Tiyatro alanımızda konserler, tiyatro gösterileri, anma programları gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Açık hava tiyatrosu; özel tiyatro toplulukları, dernekler, okullar, vakıflar ve siyasi partilere yapacakları etkinlikler için tahsis edilmektedir
Kemalpaşa Kültür ve Sosyal Etkinlikler Merkezi
Kemalpaşa Kültür ve Sosyal Etkinlikler Merkezi’nde; Müdürlük bürosu, Kadın Danışma Merkezi, ÇÖYDER(Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği), Mesleki – beceri ve hobi kurs alanları, Çocuk oyun odası, Halk kütüphanesi bulunmaktadır. Mesleki – beceri ve hobi kurslarda; hasır bilezik örücülüğü, ahşap boyama, kurdele işi, nakış vb. kurslar verilmektedir. Kadın Danışma Merkezinde ise, psikolojik, sosyal ve hukuksal danışmanlık hizmetleri verilmektedir.
Semtevleri Kemalpaşa Merkez Semtevimizde okuma-yazma kursları düzenlenmektedir. Ayrıca Mesleki – beceri ve hobi kursları da verilmektedir. Bu kurslar; besin hazırlama ve saklama teknikleri, folklorik bez bebek yapımı, hasır bilezik örücülüğü, ahşap boyama, kurdele işi, nakış, vb. verilmektedir. Diğer mahallelerimizde; Armutlu Semt Evi, Bağyurdu Semt Evi, Ulucak Semt Evlerimiz bulunmaktadır. Bu semt evlerimizde de okuma-yazma kursları, mesleki – beceri ve hobi kursları verilmektedir.
Kemalpaşa Kültür ve Spor Tesisleri
İlçenin spor hayatını canlandırmak, gençleri spora teşvik etmek, sporcu yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla belediye spor tesisi yapılmıştır. Tesiste spor müsabakaları, yarışmalar, spor karşılaşmaları, konserler, kongreler ve konserler için tahsis edilmektedir.
Yüzme Havuzu
Kemalpaşa Kültür ve Spor Tesisleri içinde mevcut yüzme havuzu, İlçenin spor hayatını canlandırmak, gençleri yüzmeye teşvik etmek, sporcu yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla açık yüzme havuzu yaptırılmıştır. Yazın açık olan havuzda, yaz yüzme kursları düzenlenmektedir. Kurs saatleri haricinde halkın kullanımına açıktır.
Çok Amaçlı Salonlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Salonlar; Armutlu, Yukarı Kızılca, Ören, Bağyurdu ve Ulucak’ta hizmet vermektedir.
İlçenin spor hayatını canlandırmak, gençleri spora teşvik etmek, sporcu yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli mahallerde açılmıştır. Salonlarda çocuklara voleybol, basketbol, futbol, hentbol, kort tenisi, masa tenisi, cimnastik, aerobik, fitnes ve pilates kursları verilmektedir. Profesyonel ve amatör sporcuların antrenmanları ve yapacakları karşılaşmaları için sahaların tahsisi yapılmaktadır. Salonda müsabakalar, yarışmalar, spor karşılaşmaları, konserler, kongreler ve konserler için tahsis edilmektedir.
Çiniliköy Güzel Sanatlar Müzesi İlçemizde bulunan Çiniliköy Güzel Sanatlar Müzesi, Dünyaca ünlü Ümran Baradan’ın yapmış olduğu seramik, çini ve resim çalışmaları ile diğer tanınmış ünlü sanatçıların eserleri sergilenmektedir. 2009 yılında müze ziyarete açılmıştır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev Yetki ve Sorumluklar
MADDE 7 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Belediye Başkanına veya başkanın görevlendireceği Başkan Yardımcılığına bağlı olarak görev yapar. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tüm birimleri denetler, çalışma konularını belirleyerek direktif verir. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Belediye Başkanın sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirir.
b) Müdürlüğe bağlı tüm birimlerin düzenli işlemesini sağlar.
c) Harcama yetkilisi olarak görev yapar. d) Üniversiteler, Sivil toplum örgütleri, kültür sanat insanları ve bilim insanlarını kent halkıyla buluşturarak kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamak için toplantı, sempozyum, kongre, söyleşi, konferans yapmak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirir.
b) Müdürlüğün yapmış olduğu etkinlikler öncesi gerekli malzemelerin ve hizmetlerin satın alımı, kiralanması vb. Gerçekleştirmek.
c) Alınan malzemelerin ayniyat fişlerini hazırlamak.
d) Müdürlüğe bağlı salonların ihtiyacı olan malzemelerin teminini sağlamak, bu binaların gerekli görülen bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek.
f) Müdürlüğe bağlı Kültür merkezleri, semtevleri ve salonların aylık elektrik, su faturalarının ödenmesini sağlamak.
g) Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışan memur, işçi ve eğitmenlerin aylık maaşlarının ödenmesini gerçekleştirmek.
h) Gerekli görülen durumlarda avans çekip, avansla ilgili işlemleri gerçekleştirmek.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL İŞLER ŞEFİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerinin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirmek.
b)4109 sayılı Asker Ailelerinden muhtaç olanlara yardım hakkında kanuna uygun olarak muhtaç asker ailelerine yardım konusunda gerekli yardımın yapılmasını sağlamak c)Yapılacak olan sosyal yardımlarda muhtarlıklar, yardım kuruluşları, vakıf, dernek vb kuruluşlarla görüşerek koordinenin sağlanması ve müracaat eden kişilerin uygun kişiler olup olmadığının tespitini yapmak bu kişilere yardımların ulaştırılmasını koordine etmek d)Yardımda bulunmak isteyen vatandaş veya kuruluşlarla temasa geçmek ve gerekli koordinasyonu sağlamak
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SPOR ŞEFİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerinin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirmek.
b) Yıl içinde yapılması düşünülen etkinliklerin planlanması, uygulanması ve yürütülmesini sağlamak.
c) Yapılacak etkinliklerin ön hazırlıklarının yapılması ve yazışmaların yürütülmesini sağlamak.
d) İlçenin spor hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR KONTROL VE KAYIT YETKİLİSİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirmek.
b) Müdürlüğümüzün tiyatro topluluğu için dekor, kostüm temin etmek.
c) Etkinliklerde aktif görev yapmaktadır.
d) Kursların açılması ve uygulanması aşamasında görev almak.
e) Bütçe hazırlamak.
f) Stratejik plan hazırlamak.
g) Taşınır kayıt kontrol evraklarını hazırlamak.
h) Mal ve malzeme alımlarında piyasa araştırması yapmak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO ELEMANI
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirmek.
b) Aylık ve Yıllık programlar ve tüm çalışma raporlarını yapmak.
c) Çeviriler, yabancı dilde yazışmalar yapmak.
d) Organizasyonlar öncesi, süreci ve sonrasındaki tüm görevlerini yerine getirmek
e) Bilgisayarda afiş, davetiye, broşür, katılım belgeleri gibi görsel çalışmalar yapmak.
f) Etkinliklerde aktif görev almak.
g) Bilgisayarda yazışmalar yapmak, tablolar hazırlamak.
h) Bütçe hazırlamak.
i) Müdürlüğe ait faaliyet raporu, teşkilat şeması, çalışma konuları ve bağlı birimleri gösteren tüm yazıları ve şemaları hazırlamak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK KAYIT GÖREVLİSİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirmek.
b) Evrak kayıt defteri tutmak evraklara gerekli işlemleri yapmak.
c) Müdürlüğün yaptığı etkinliklere ait belgeleri arşivlemek.
d) Müdürlüğe bağlı Kültür Merkezlerine ait toplantı, tiyatro salonu ve resim galerisinin tahsisini yapmak. Kültür Merkezi personellerine bilgi vermek.
e) İşçi personele ait puantajı tutmak
f) Belediyemize ait tiyatro grubun sergilediği oyunlara davetiye hazırlayıp, vermek.
g) Etkinliklerde aktif görev almak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO ELEMANI
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Amirlerin sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirmek.
b) Yıl içinde yapılması düşünülen etkinliklerin (söyleşi, festival, fuar, sempozyum, panel, sergi) planlanması ve uygulaması aşamasında yürütülmesine yardımcı olmak.
c) Yapılacak yarışmalar için ön hazırlıkların yapılması ve yazışmaların yürütülmesi.
d) Müdürlüğümüzün kültürel yayınları olarak yayımlanması planlanan kitaplarla ilgili ön hazırlıkların yapılması, ortaya çıkan metnin basım aşamasında denetlenmesi.
e) Uluslararası projelerle ilgili yapılan çalışmalara katılmak.
f) Yapılacak etkinliklerle ilgili basılı materyalin (afiş, pankart, davetiye, broşür) ön hazırlıkların yapılması.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO ELEMANI
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Uluslararası Kurumların (AB, BM vb.) hibe programları çerçevesinde proje yazmak, yürütmek, faaliyetleri uygulamak.
b) Uluslararası organizasyonlarda gelen yabancı konuklarla iletişim sağlamak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SANAT YÖNETMENİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Yaz dönemi çocuklara ve gençlere zaman zaman yetişkinlere yönelik tiyatro kursları vermek.
b) Oyun araştırması yapmak.
c) Oyuncu kadrosunu oluşturmak.
d) Oyunun sahne, kostüm tasarımcısını, bestecisini, koreografını belirlemek.
e) Oyunun dekoru, kostümü ve benzeri gereçler için gereken malzeme alımı ile ilgilenmek.
f) Dekorun, kostümlerinin, müziklerin yapımıyla ilgili çalışmaların takibi.
g) Oyunu yönetmek (sahneye koymak).
h) Sezon içerisinde tiyatrodan ayrılan oyuncuların yerine yeni oyuncular hazırlamak (yetiştirmek).
i) Sezon boyunca oynanan oyunların takibini yapmak.
j) Tiyatro Festivallerin takibini yapıp onlara katılmak.
k) Turne organizasyonunu gerçekleştirmek.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ HALKLA İLİŞKİLER SORUMLUSU
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Kültür Müdürlüğünce kendilerine salon tahsis edilmiş konukları karşılamak.
b) Salon Tahsis sözleşmesinin kontrolü
c) Salonu kullanacak konuklara malzeme temin etmede yardımcı olmak.
d) Belediye Tiyatro oyunlarına davetiye vermek.
e) Gelen konuklara yardımcı olmak.
f) Binanın temizlik ve düzeninin sağlanması.
g) Binada meydana gelen veya gelecek aksaklık ve arızaları müdürlüğe bildirmek.
h) Binada yapılacak işleri organize etmek.
i) Kültür Merkezini kullanan konukların dilek ve şikâyetlerini müdürlüğe bildirmek; güler yüzlü ve anlayışlı olmak.
j) Etkinlik sürelerini ve salonun amacında kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek.
k) Bina giriş ve çıkışlarında salonların son durumlarını kontrol etmek.
l) Oyun dekoru ve kostümlerinin muhafazasının kontrolünü yapmak.
m) Aylık etkinlik programına göre çalışma programını ayarlamak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ SES VE IŞIKTEKNİSYENİ
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Merkezde yapılacak olan tüm etkinliklerde ses ve ışık düzenini sağlamak.
b) Teknik malzemelerin bakım ve onarım işlemlerini yapmak.
c) Binadaki basit elektrik işlerini yapmak.
d) Elektrik ve elektronik malzemelerin muhafazası.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇİNİLİKÖŞK GÜZEL SANATLAR MÜZESİ SORUMLUSU
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Köşk ziyaretçilerini karşılamak.
b) Gelen ziyaretçilere yardımcı olmak, bilgi vermek.
c) Köşkün temizlik ve korunmasının sağlanması.
d) Köşkte meydana gelen veya gelecek aksaklık ve arızaları müdürlüğe bildirmek.
e) Köşkte yapılacak etkinlikleri organize etmek.
f) Binanın ve tarihi eşyaların muhafazası konusunda gerekeni yapmak. Güvenlik tedbirlerini almak.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ GENEL HİZMETLER
Teşkilat İçerisindeki Yeri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlı olarak görev yapar. Görev Yetki ve Sorumlulukları
a) Tuvaletlerin temizliğini yapmak.
b) Mutfak temizliği.
c) Soyunma odalarının temizliği tertip düzenini sağlamak.
d) Merkezin temizlik ve paspas işlerini yapmak, binanın düzenini sağlamak.
e) Salon tahsisi yapılan etkinliklerde gelen konuklara salonda eşlik etmek malzeme temin etmek, salonu kontrol etmek.
f) Davetiyeli etkinliklerde gelen konukların davetiyelerini kontrol etmek.
g) Lobide bulunan sandalye, masaların düzenini sağlamak.
h) Dekorların düzeni ve sahne oluşmasına yardım etmek.
ORTAK GÖREVLER
MADDE 8
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevler tanımı içerindeki personelin kadrosuna vasfına ve mesleğine bağlı olarak birden fazla görevde bulunabilir ve sorumluluk alabilir. Bu sorumluluğu alan kişiler her görev için ayrı ayrı müdürüne karşı sorumludur
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Denetim Madde 9-Müdürlük çalışmaları ve sonuçları Kemalpaşa Belediye Başkanı tarafından denetlenir. Müdürlük Başkanın talimatı üzerine çalışmaları ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi inceleme ve denetlemeye esas olmak üzere sunmakla yükümlüdür. Yılsonu raporunun dışında da belli konularda ilgili raporlar başkanlığa sunulabilir.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
HÜKÜM BULUNMAYAN HUSUSLAR MADDE 10
Bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hususlarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu hükümleri ile diğer Kanun ve yönetmelik hükümleri uygulanır.
YÜRÜRLÜK MADDE 11
Bu yönetmelik 5393 S.K. Md:18/m bendi gereği Kemalpaşa Belediye Meclisinde kabulü ve ilanı ile yürürlüğe girer
YÜRÜTME
MADDE 12
Bu Yönetmelik Kemalpaşa Belediye Başkanlığınca yürütülür.
Dostları ilə paylaş: |