Tema de proiectare



Yüklə 169,43 Kb.
səhifə1/2
tarix28.10.2017
ölçüsü169,43 Kb.
#19249
  1   2

Societatea Comerciala EUDOMUS S.R.L. Satu Mare

Sediu : Str. Florilor Nr. 22 - Nr.reg.com.: J30/1906/1994 - Cod fiscal : R6594263

Telefon : 0261.80 60 49 - Fax : 0261.80 60 50 - E-mail : eudomus@artelecom.net

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


PROIECT nr. 630/2008

PROIECT TEHNIC SI CAIET DE SARCINI




Privind


REABILITARE CLADIRI LA

LICEUL TEORETIC GERMAN

JOHANN ETTINGER

Satu Mare
REPARATII SI FINISAJE INTERIOARE

Exemplar nr. ......



Proiect nr. 630/2008 PROIECT TEHNIC

LISTA DE SEMNATURI



PROIECTANT S.C. EUDOMUS S.R.L. SATU MARE


Administrator ing. Napalkov Camelia

Sef proiect ing. Napalkov Tiberiu


Proiectanti ing. Napalkov Tiberiu

ing. Marginean Mircea

ing. Napalkov Eugen

Satu Mare , 2008


Proiect nr. 630/2008 PROIECT TEHNIC
BORDEROU


  1. PARTILE SCRISE




  1. DESCRIEREA GENERALA A LUCRARILOR

1.1. Elemente generale

1.2. Descrierea lucrarilor, memorii tehnice pe specialitati

1.3. Breviar de calcul

2. CAIETUL DE SARCINI

2.1. Nominalizarea planselor care guverneaza lucrarea

2.2. Descrierea functionala si tehnologica a lucrarilor

2.3. Tehnologia de executie, materiale utilizate si masuri de protectia muncii si PSI la efectuarea lucrarilor

2.4. Standarde si normative de referinta

2.5. Executia lucrarilor

3. LISTA CANTITATILOR DE LUCRARI



Proiect nr. 630/2008 PROIECT TEHNIC
BORDEROU

B. PARTILE DESENATE

1. Plan de situatie 01

2. Rep. si finisaje interioare - cladire internat – Plan parter 02

3. Rep. si finisaje interioare - cladire internat – Plan etaj I. 03

4. Rep. si finisaje interioare - cladire internat – Plan etaj II. 04

5. Rep. si finisaje interioare - cladire cantina – Plan parter 05

6. Detaliu amenajare grupuri sanitare et. I. si II. – internat 06

7. Detaliu amenajare grup sanitar barbati – cantina 07

8. Detaliu amenajare grup sanitar personal – cantina 08

9. Rep. si modif. inst. sanitare - grup sanitar personal – cantina 09

10. Tablou timplarie – usi PVC 10



PROIECT TEHNIC

Intocmit conform Ordinului comun MF/ MLPAT nr. 1013 / 873 din 6/12 iunie 2001





  1. PARTILE SCRISE




  1. DESCRIEREA GENERALA A LUCRARILOR




    1. Elemente generale


1.1.1. Denumirea investitiei :

“Reabilitare cladiri la Liceul German Johann Ettinger din Municipiul Satu Mare“

Reparatii si finisaje interioare


      1. Elaboratorul studiului de fezabilitate

S.C. Eudomus S.R.L. Satu Mare ; Nr. inreg. CCI : J 30/1906/1994, cod fiscal : RO 6594263, sediu : Satu Mare str. Florilor nr.22

Nr.proiect : 630/2008




      1. Ordonatorul principal de credite

Primaria Municipiului Satu Mare


      1. Autoritatea contractanta

Primaria Municipiului Satu Mare


      1. Amplasamentul (judetul, localitatea, strada, numarul)

Judetul Satu Mare, Municipiul Satu Mare, B-dul Closca nr. 72



      1. Fundamentarea necesitatii si oportunitatii investitiei

Prin tema intocmita de investitor s-a solicitat elaborarea Proiectului Tehnic si a Caietului de sarcini pentru “Reabilitare cladiri la Liceul German Johann Ettinger din Municipiul Satu Mare“ - Reparatii si finisaje interioare cu respectarea cerintelor normelor tehnice specifice in vigoare si in conditiile adaptate modului actual de utilizare a spatiilor respective, in scopul imbunatatirii starii tehnice a cladirii precum si a utilizarii mai eficiente a resurselor energetice si scaderii cheltuielilor de exploatare, in conditiile cresterii gradului de confort si a fiabilitatii echipamentelor utilizate.

In urma studiului efectuat la fata locului impreuna cu reprezentantii beneficiarului si autoritatii contractante, a studierii documentelor existente, puse la dispozitie de acestia si a discutiilor purtate cu personalul avind responsabilitati de administrare, intretinere si exploatare a cladirilor respective s-a constatat situatia reala existenta pe teren si s-au elaborat ipotezele de baza pentru selectarea solutiilor tehnice posibile, adoptabile cu cele mai mici eforturi materiale si financiare, corelate cu posibilitatile efective de realizare, pentru a obtine cele mai eficiente rezultate tehnico-economice, in vederea asigurarii conditiilor de confort pentru toti utilizatorii cladirilor respective, la nivelul cerintelor normelor specifice actuale.

In cadrul proiectului de fata se trateaza lucrarile de reparatii si finisaje interioare ce urmeaza a se executa la cladirea internatului si cea a cantinei, care cuprind si micile modificari referitoare la amenajarea sau reamenajarea grupurilor sanitare din cadrul acestor cladiri. Pentru facilitarea finantarii si executiei lucrarilor propuse, acestea au fost cuprinse in doua programe de masuri distincte, primul program cuprinzind masurile de prima urgenta iar al doilea pe cele care pot fi aminate pina la un termen ulterior. In functie de posibilitatile de executare a lucrarilor, partea referitoare la inlocuirea pardoselilor din dormitoare (cuprinsa in Programul 2 de masuri, se va putea executa simultan sau ulterior fata de celelalte lucrari de reparatii si finisaje prevazute, modul de executie putindu-se stipula prin contractele ce se vor incheia cu executantii respectivi.

In cazul executarii simultane a lucrarilor cuprinse in cele doua programe de masuri, unele lucrari specifice ambelor etape se vor putea comasa iar la unele, cum ar fi repararea, raschetarea, lacuirea sau vopsirea parchetului, se va putea renunta, acestea devenind inutile in cazul utilizarii parchetului laminar pentru trafic intens.


1.1.6.1. Situatia existenta

Liceul Teoretic German Johann Ettinger din Satu Mare ocupa mai multe cladiri din incinta fostului Liceu de Constructii si anume cladirea principala, formata din corpul principal cu parter si doua etaje, cladirile internatelor 1 si 2 (doua cladiri distincte cu parter si doua etaje, cladirea cantinei, spalatoria, centrala termica, vestiarul de linga baza sportiva si cladirea poarta. In apropiere, in partea din spate a incintei, la oarecare distanta de cladirea principala, se gaseste si cladirea fostelor ateliere, utilizat in prezent de Grupul Scolar Traian Vuia din vecinatate. In urma reducerii numarului de elevi din unitate si modificarii sistemului de invatamint, in decursul anilor trecuti, s-a produs si o reducere a unor activitati conexe, fenomene in urma carora citeva cladiri au devenit utilizate doar partial. In aceste conditii, conducerea unitatii a prevazut si luat o seama de masuri in vederea comasarii unor activitati si reducerii numarului de cladiri in functiune continua cu scopul reducerii cheltuielilor de regie si in special a celor pentru incalzirea spatiilor respective. Astfel, dupa preluarea administrarii atelierelor de catre Grupul Scolar Traian Vuia si a comasarii activitatilor de cazare si auxiliare (eliberindu-se cladirea 2 de internat), in prezent Liceul German utilizeaza trei cladiri mai importante in scopuri de invatamint si cazare, cladiri ce fac obiectul prezentei actiuni de reabilitare, dupa cum urmeaza :



  • cladire scolii, cu parter si doua etaje

  • cladirea internat nr. 1, cu parter si doua etaje

  • cladirea cantinei, numai cu parter

Pentru asigurarea incalzirii spatiilor de invatamint si cazare din zona si a prepararii apei calde menajere pentru grupurile sanitare aferente acestora, initial s-a prevazut un sistem de incalzire format dintr-o centrala termica de mare capacitate, pe combustibil gazos, reteaua termica subterana de distributie a agentului termic incalzitor si apei calde de consum menajer (a.c.m.) la toti consumatorii de pe platforma precum si instalatiile interioare de incalzire centrala si sanitare din toate cladirile deservite.

Potrivit bilantului termic initial al acestei centrale termice, existente in zona, lista consumatorilor de energie termica si apa calda menajera era mult superioara cerintelor actuale ale Liceului German, fiind cuprinse si o seama de cladiri adiacente care in prezent nu mai au nici o legatura cu acest consumator, adoptind alte solutii de incalzire si preparare a apei calde. In urma acestui fapt cit si a procesului avansat de uzura fizica si morala a sistemului centralizat de incalzire, mai ales a cazanelor sectionale din otel si a retelelor termice exterioare, procesul de furnizare a energiei termice a devenit din ce in ce mai ineficient si in acelasi timp, in mod paradoxal, mai scump, asigurindu-se consumatorilor un confort termic inferior la niste cheltuieli mult superioare.

Tinind cont de cele de mai sus, pentru rezolvarea incalzirii spatiilor Liceului German, in cursul anilor trecuti, dupa dezafectarea centralei termice de zona, in incinta Scolii (in apropierea vechii centrale termice si a bazei sportive), a fost realizata o centrala termica pe gaze naturale, cu o capacitate de cca. 600 kW, dotata cu cazane cu elemente din fonta, cu arzatoare atmosferice si evacuarea gazelor de ardere prin cos de fum cu tiraj natural.

In ceea ce priveste anvelopa cladirilor deservite, acestea au fost dotate initial cu timplarie exterioara din lemn si mai putin metalica. Pe linga o rezistenta termica foarte scazuta aceste ferestre se caracterizau si printr-un grad deosebit de scazut de etanseitate, datorita lipsei totale a oricarui tip de garnituri de etansare, ceea ce facea ca permeabilitatea la vint a incaperilor incalzite sa fie deosebit de ridicata, o parte considerabila a energiei termice transmise ca aport al instalatiei de incalzire centrala sa se piarda o data cu scaparile de aer prin neetanseitati respectiv infiltratiile de aer rece din exterior. Aceste fenomene reduceau si mai mult confortul termic si asa scazut (datorita deficientelor existente la instalatiile interioare de incalzire) din spatiile respective.

In aceasta situatie, investitorul a decis cautarea unor solutii eficiente si viabile de utilizare a energiei termice necesare pentru incalzirea obiectivului, asigurata din sursa proprie, adica centrala termica locala, cu functionare pe combustibil gazos (gaze naturale), amplasata in cladirea independenta, din elemente usoare, amplasata in curtea scolii. De asemenea s-a realizat imbunatatirea gradului de izolare termica a spatiilor deservite, corelat cu reducerea pierderilor de caldura prin neetanseitati, prin inlocuirea timplariei metalice si de lemn, cu timplarie din PVC cu geam termopan, care pe linga rezistenta termica ridicata, de peste 0,7 W/mpK asigura si o foarte buna etanseitate prin cele doua rinduri de garnituri utilizate.

Intrucit, dupa cum s-a aratat mai sus, pentru moment, cladirile liceului s-au adus intr-o situatie acceptabila din punct de vedere energetic, pe de alta parte insa, datorita cresterii numarului de elevi si implicit si de clase precum si din necesitatea de a se conforma anumitor norme si cerinte de dotare si confort, s-a impus igienizarea, reorganizarea si reutilarea un unor spatii, beneficiarul a solicitat realizarea unor lucrari de reparatii si finisaje interioare corelate cu unele modificari privind organizarea si dotarea unor spatii, cu referire in special la grupurile sanitare din cadrul cladirilor.

In concluzie, beneficiarul propune realizarea in prima faza a lucrarilor de reparatii si finisaje interioare la cladirea internatului si cea a cantinei precum si reorganizarea si modernizarea grupurilor sanitare din aceste cladiri, pentru asigurarea conditiilor de igiena si confort impuse, urmind ca igienizarea cladirii principale sa se realizeze intr-o faza ulterioara.
1.1.6.2. Solutia tehnica propusa

Analizind posibilitatile de executare a lucrarilor de reparatii la cladirile internatului si a cantinei, apartinatoare Liceului Teoretic cu Limba de Predare Germana Johann Ettinger din Satu Mare B-dul Closca nr.72, solutia propusa vizeaza mai multe directii principale de actiune aplicabile imediat cit si unele de perspectiva, dupa cum urmeaza :



  • 1. reamenajarea grupurilor sanitare alaturate cabinetului medical si cabinetului de consiliere psihologica de la etajele I. si respectiv II. ale internatului (cite un grup sanitar, dotat cu dus, WC si lavoar, la fiecare din cele doua etaje ale cladirii, unul pentru baieti si unul pentru fete)

  • 2. refacerea finisajelor interioare la grupul sanitar de la parterul cladirii internat, cu exceptia incaperii amenajate de curind ca centrala termica, aceasta incapere avind deja finisajele refacute

  • 3. transformarea a doua dormitoare de la etajul I. al cladirii internatului in sali de clasa si delimitarea corespunzatoare a coridorului

  • 4. refacerea finisajelor interioare pentru igienizarea coridoarelor si casei scarilor din cadrul cladirii internatului

  • 5. refacerea finisajelor interioare pentru igienizarea dormitoarelor si salilor de clasa din cadrul cladirii internatului

  • 6. refacerea finisajelor interioare si schimbarea obiectelor sanitare de la camera de oaspeti din cadrul cladirii internatului

  • 7. igienizarea cabinetului medical si al cabinetului de consiliere psihologica de la etajele I. si respectiv II. ale cladirii internatului

  • 8. transformarea camerei pentru dusuri de la etajul II. in dormitor

  • 9. reconditionarea treptelor din cadrul cladirii internatului si al cantinei

  • 10. refacerea finisajelor interioare si schimbarea obiectelor sanitare din cadrul celor doua grupuri sanitare (barbati si femei) din cadrul cladirii cantinei

  • 11. refacerea pardoselii bucatariei cantinei prin realizarea unei pardoseli sintetice continue, antiderapante, pe baza de rasini epoxidice

  • 12. reamenajarea vestiarului si grupului sanitar pentru personalul cantinei in vederea separarii fluxurilor de circulatie a personalului fata de cea a alimentelor

  • 13. inlocuirea, in perspectiva, a pardoselilor din camerele de cazare din cadrul cladirii internatului

Avind in vedere argumentele expuse anterior, in lucrarea de fata se vor trata separat primele 11 directii de reabilitare, urgente si aplicabile in viitorul apropiat, precum ultima masura amintita mai sus, care se va putea aplica mai tirziu, in functie de obtinerea fondurilor necesare.

In aceste conditii s-a considerat necesara si oportuna initierea lucrarilor de proiectare pentru “Reabilitare cladiri la Liceul Teoretic German Johann Ettinger din Satu Mare” prin abordarea primei faze cuprinzind Lucrari de reparatii la instaltii si finisaje interioare din cadrul cladirilor Internatului si a Cantinei, prin intocmirea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, conform legislatiei in vigoare, in conformitate cu solicitarile, sugestiile, necesitatile si posibilitatile beneficiarului, cuprinzindu-se lucrarile de reparatii ale cladirilor existente (constructii si instalatii).

In concluzie, proiectul tehnic se va realiza cu respectarea legislatiei aplicabile in vigoare, tratindu-se doua programe de masuri aplicabile imediat si respectiv in viitor, pentru reabilitarea obiectivului, in mod separat.

Pentru a facilita contractarea si executarea esalonata a lucrarilor propuse in cadrul acestui proiect, in functie de sumele disponibile si posibilitatile reale de executie a lucrarilor (anotimp, programul de functionare a unitatii scolare, etc.), proiectul tehnic s-a intocmit separat pentru cele doua programe de masuri.


1.2. Descrierea lucrarilor


      1. Generalitati

Dupa cum s-a aratat anterior, cladirea internatului Liceului German din Satu Mare este formata dintr-un singur corp cu subsol partial, parter si doua etaje iar cantina este o cladire separata cu subsol partial si parter.

Pentru reabilitarea acestor cladiri se prevede realizarea unor lucrari de reparatii si finisaje interioare cuprinse in doua programe distincte de nasuri, dupa cum urmeaza :


Programul I. de masuri vizind primele 11 directii de actiune amintite mai sus, dupa cum urmeaza :

1. reamenajarea grupurilor sanitare alaturate cabinetului medical si cabinetului de consiliere psihologica de la etajele I. si respectiv II. ale internatului (cite un grup sanitar, dotat cu 2 WC-uri si un lavoar, la fiecare din cele doua etaje ale cladirii, unul pentru baieti si unul pentru fete), care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare si a instalatiilor existente (lavoarul de la etajul I.)

- realizarea instalatiilor sanitare aferente noilor obiecte sanitare (coloana apa rece, apa calda si canalizare menajera, racorduri la obiectele sanitare)

- realizarea compartimentarii adecvate pentru separarea functiunilor din grupurile sanitare si pentru mascarea coloanei sanitare in sala de la parter

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor usi de compartimentare pt. WC-uri, conform tablou timplarie

- montarea noilor obiecte sanitare (WC-uri si lavoar) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)



2. refacerea finisajelor interioare la grupul sanitar de la parterul cladirii internat, cu exceptia incaperii amenajate de curind ca centrala termica, aceasta incapere avind deja finisajele refacute, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare si a instalatiilor existente (WC-uri si lavoare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor obiecte sanitare (WC-uri si lavoare) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)

3. transformarea a doua dormitoare de la etajul I. al cladirii internatului in sali de clasa si delimitarea corespunzatoare a coridorului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (demontare pardoseli parchet in vederea refolosirii, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- realizarea unei sape noi, corespunzatoare pentru montajul parchetului laminat

- realizarea noilor finisaje interioare (montare pardoseli parchet laminat pentru uz intens, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- mutarea cu o travee a usii existente pe coridor, din pozitia Uo in pozitia Uo’

4. refacerea finisajelor interioare pentru igienizarea coridoarelor si casei scarilor din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (razuire zugraveli la pereti si tavane)

- realizarea noilor finisaje interioare (gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- realizarea benzii de protectie si uzura cu finisaje tip marmoroc sau similar, pe conturul peretilor coridoarelor si pe casa scarii, pina la inaltimea de 1m fata de nivelul pardoselii finite (sau treptelor, dupa caz)



5. refacerea finisajelor interioare pentru igienizarea dormitoarelor si salilor de clasa din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (razuire zugraveli la pereti si tavane, raschetat parchet in dormitoare)

- repararea zonelor de parchet degradat din dormitoare cu materialul recuperat de la cele doua dormitoare reamenajate ca sali de clasa (in limita materialului disponibil)

- realizarea noilor finisaje interioare (gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane, vopsit parchet in dormitoare)



6. refacerea finisajelor interioare si schimbarea obiectelor sanitare la grupul sanitar de la camera de oaspeti din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli gresie, placari faianta in zona obiecte sanitare, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare si a accesoriilor aferente

- revizuirea instalatiilor sanitare aferente noilor obiecte sanitare (coloana apa rece, apa calda si canalizare menajera, racorduri la obiectele sanitare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor obiecte sanitare (WC, lavoar si cabina dus) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)



7. igienizarea cabinetului medical si a cabinetului de consiliere psihologica de la etajele I. si respectiv II. ale cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (razuire zugraveli la pereti si tavane, raschetat parchet)

- realizarea noilor finisaje interioare (gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane, lacuit parchet)

8. transformarea camerei pentru dusuri de la etajul II. in dormitor, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, compartimentari, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare (dusuri) si demontarea instalatiilor sanitare de alimentare cu apa rece, apa calda si canalizare ale acestora

- reparatii la tencuieli pereti in urma demontarii instalatiilor

- realizarea unei sape noi, corespunzatoare pentru montajul parchetului laminat

- realizarea noilor finisaje interioare (montare pardoseli parchet laminat pentru trafic intens, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)



9. reconditionarea treptelor din cadrul cladirii internatului si al cantinei, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajului treptelor degradate

- repararea structurii treptelor pe portiunile afectate

- realizarea unor finisaje noi, asemanatoare cu cele existente, pe treptele reparate (mozaic de ciment turnat si slefuit la fata locului, in tonuri asemanatoare cu cele existente)



10. refacerea finisajelor interioare si schimbarea obiectelor sanitare din cadrul celor doua grupuri sanitare (barbati si femei) din cadrul cladirii cantinei, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli gresie, placari faianta in zona obiecte sanitare, pina la inaltimea de 1,8 m, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare (lavoare, WC-uri, pisoare)

- modificarea compartimentarii cabinelor WC de la toaleta pentru barbati

- realizarea instalatiilor sanitare aferente noii cabine WC amenajate (alimentare apa rece si extindere canalizare menajera)

- revizuirea instalatiilor sanitare aferente noilor obiecte sanitare (alimentare apa rece, apa calda si canalizare menajera, racorduri la obiectele sanitare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noii usi de compartimentare pt. noua cabina WC, conform tablou timplarie

- montarea noilor obiecte sanitare (WC-uri, lavoare si pisoare) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)

11. refacerea pardoselii bucatariei cantinei prin realizarea unei pardoseli sintetice continue, antiderapante, pe baza de rasini epoxidice, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- curatirea pardoselii existente pentru indepartarea resturilor de impuritati si grasimi

- repararea eventualelor defecte si crapaturi existente in pardoseala veche si asigurarea pantelor corespunzatoare de scurgere

- amorsarea suprafetei de aplicare a noii pardoseli conform prescriptiilor specifice materialului utilizat

- aplicarea stratului de rasina epoxidica ce formeaza stratul de uzura a pardoselii sintetice continue din bucatarie (obligator cu material antiderapant si agrementat pentru utilizare in spatii de prelucrare a alimentelor), in conformitate cu prescriptiile tehnice ale producatorului materialului utilizat

12. reamenajarea vestiarului si grupului sanitar pentru personalul cantinei in vederea separarii fluxurilor de circulatie a personalului fata de cea a alimentelor, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, pina la inaltimea de 1,8 m, compartimentari, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare (lavoar, WC, cada dus) si demontarea partiala a instalatiilor sanitare de alimentare cu apa rece, apa calda si canalizare ale acestora

- acoperirea partiala a golului scarilor de acces in subsolul cladirii cantinei prin realizarea unei completari la planseul din beton armat existent, incastrat in elementele de constructie adiacente (fundatii, grinzi si plansee existente)

- realizarea noilor scari de acces din exterior pentru personalul cantinei, in prelungirea celor existente

- realizarea golului noii usi de acces din exterior, pentru personalul cantinei, prin desfacerea partiala (pe latimea de 1m) a parapetului inalt de 2m al ferestrei exterioare din zona respectiva (deasupra scarilor de acces in subsol) precum si a golului pentru al doilea acces prin peretele de compartimentare al vestiarului

- realizarea compartimentarii cu rigips in vederea delimitarii holului nou de acces din exterior pentru personalul cantinei

- modificarea compartimentarii spatiului disponibil pentru separarea vestiarelor, dusului si a cabinei WC din cadrul grupul sanitar pentru personalul cantinei

- realizarea instalatiilor sanitare aferente cabinei WC, cabinei dus si spalatoarelor (alimentare cu apa rece, apa calda si modificare canalizare menajera, racorduri la obiecte sanitare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor usi de compartimentare pt. noua cabina WC, vestiare, spalator precum si a noii usi de acces, conform tablou timplarie

- montarea noilor obiecte sanitare (WC, lavoare si cabina dus) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)


Programul II. de masuri vizind ultima directie de reabilitare, dupa cum urmeaza :

13. inlocuirea, in perspectiva, a pardoselilor din camerele de cazare din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- demontare a pardoselilor vechi din parchet din toate dormitoarele cladirii internat, fara reutilizarea materialului recuperat

- realizarea sapei noi, corespunzatoare pentru montajul parchetului laminat, in toate dormitoarele

- montare pardoselilor din parchet laminat pentru trafic intens si corectarea eventualelor zone de zugraveli afectate (gletuit si zugravit, pe zonele afectate, cu vopsele lavabile la pereti)


1.2.1.1. Suprafata si situatia juridica a terenului care urmeaza a fi ocupat de obiectivul de investitie

Lucrarile de reparatii si finisaje interioare urmeaza sa se realizeze la cladirile existente, fara modificari constructive ale acesteia, ca atare nu este necesara ocuparea unor suprafete de teren pentru aceasta.


1.2.1.2. Caracteristicile geofizice ale terenului de amplasat

  • coeficient de seismicitate Ks = 0,12 gr.VII

  • perioada de colti Tc = 0,7 sec.

  • natura terenului de fundare : formatiuni din argile nisipoase

  • presiunea conventionala Pconv = 300 Kpa

  • nivelul maxim al apelor freatice : - 2,5 m ( nu prezinta agresivitate asupra betoanelor )

  • adincimea de inghet : 0,90 m


1.2.1.3. Asigurarea utilitatilor

  • alimentarea cu apa rece se asigura din reteaua publica prin bransamentul existent si instalatiile existente in cladiri

  • alimentarea cu energie electrica se face din reteaua publica prin bransamentele si tablourile electrice generale care alimenteaza instalatiile interioare din cladirile respective

  • deversarea apelor uzate rezultate de la obiectele sanitare din cladiri se face prin sistemul propriu de colectare in reteaua publica prin racordurile de canalizare existente

  • deversarea apelor pluviale colectate de pe acoperisurile tip sarpanta ale cladirii se face, impreuna cu apele pluviale colectate de pe platformele exterioare din jurul cladirii, printr-un sistem de canalizare pluviala

  • alimentarea cu energie termica se realizeaza de la centrala proprie a unitatii

  • alimentarea cu gaze naturale pentru centrala termica se realizeaza din reteaua de distributie prin bransamentul si instalatia de utilizare existente




      1. Memoriu tehnic constructii

Lucrarile de reparatii si finisaje interioare prevazute in cadrul prezentului proiect se vor efectua la cladirile existente ale internatului respectiv cantinei si vor cuprinde urmatoarele tipuri si categorii de lucrari de constructii :

- desfacerea pardoselilor din parchet, cu sau fara recuperarea materialelor

- demolarea pardoselilor din mozaic turnat pe incaperi sau zone mai restrinse

- desfacerea placarilor ceramice (gresie si faianta) la pardoseli si pereti

- razuirea peretilor si tavanelor pentru indepartarea straturilor vechi de glet si zugraveala si pregatirea pentru reparatii

- reparatii tencuieli la pereti si tavane precum si reparatii la pardoseli de ciment

- realizarea sapelor pentru suport pentru montarea parchetului laminat

- gletuirea si zugravire cu vopsele lavabile a peretilor si tavanelor incaperilor

- placari ceramice (gresie si faianta) la pardoseli si pereti

- realizare de tencuieli decorative tip marmoroc sau similar la pereti

- realizarea de pardoseli sintetice (acoperite cu rasini epoxidice)

- montat pardoseli din parchet si din parchet laminat inclusiv pervazurile aferente

- raschetat, slefuit, vopsit si lacuit pardoseli din parchet

- lucrari de vopsitorii la instalatii (tevi, radiatoare) si timplarie lemn

De asemenea, pentru reamenajarea unor spatii (in special grupuri sanitare) se vor executa si unele lucrari de constructii specifice, dupa cum urmeaza :

- demolari pereti si paravane de compartimentare din zidarie, metal, lemn si PVC

- creere de goluri in zidarie de caramida, fara a afecta structura de rezistenta

- zidarie din BCA gros. 12,5 cm in pereti de compartimentare grupuri sanitare

- realizare pereti de compartimentare din gipscarton (rigips)

- tencuieli interioare driscuite executate la pereti de compartimentare

- realizare de podeste, scari si trepte din beton simplu sau armat, dupa caz

- completari plansee beton armat pe portiuni limitate

- executare si montare usi PVC sau lemn, dupa caz

La executarea acestor lucrari se vor respecta prevederile caietului de sarcini, procesele si procedeele tehnologice generale precum si prescriptiile tehnice specifice diferitelor materiale si procedee speciale aplicate.

De asemenea se vor respecta prevederile normelor PSI si de securitate a muncii aplicabile.

Pentru bucatarie se va utiliza numai pardoseala antiderapanta si agrementata pentru spatii de preparare a alimentelor.


1.2.3. Memoriu tehnic instalatii
Pentru reamenajarea unor grupuri sanitare cit si pentru reabilitarea si reutilarea acestora se vor executa si unele lucrari de instalatii specifice, dupa cum urmeaza :

- demontare obiecte sanitare si accesorii

- revizuire si reparare instalatii sanitare (apa rece, apa calda si canalizare)

- realizarea de instalatii sanitare noi sau modificari la cele existente

- montaj obiecte sanitare noi si accesorii

- incercari si probe de presiune si etanseitate la instalatii sanitare

La executarea acestor lucrari se vor respecta prevederile caietului de sarcini, procesele si procedeele tehnologice generale precum si prescriptiile tehnice specifice diferitelor materiale si procedee speciale aplicate.

De asemenea se vor respecta prevederile normelor PSI si de securitate a muncii aplicabile.

INTOCMIT

ing. Napalkov Tiberiu



2. CAIETUL DE SARCINI LUCRARI CONSTRUCTII
2.0. Specificarea scopului si continutului lucrarii
Scopul prezentei documentatii este acela de a oferi executantilor (ofertantilor) lucrarilor propuse un suport tehnic in intocmirea ofertelor si efectuarea lucrarilor. Obiectul proiectului consta prevederea lucrarilor de reparatii si finisaje interioare din cladirea internatului si a cantinei Liceului Teoretic German Johann Ettinger din Satu Mare, cu includerea modificarilor necesare adaptarii grupurilor sanitare din aceste cladiri.
2.1. Plansele care guverneaza lucrarea sint:
1. Plan de situatie 01

2. Rep. si finisaje interioare - cladire internat – Plan parter 02

3. Rep. si finisaje interioare - cladire internat – Plan etaj I. 03

4. Rep. si finisaje interioare - cladire internat – Plan etaj II. 04

5. Rep. si finisaje interioare - cladire cantina – Plan parter 05

6. Detaliu amenajare grupuri sanitare et. I. si II. – internat 06

7. Detaliu amenajare grup sanitar barbati – cantina 07

8. Detaliu amenajare grup sanitar personal – cantina 08

9. Rep. si modif. inst. sanitare - grup sanitar personal – cantina 09

10. Tablou timplarie – usi PVC 10



2.2. Descrierea functionala si tehnologica a lucrarilor

Lucrarile de reparatii si finisaje interioare ce se vor executa la cladirile internat si cantina apartinind Liceului Teoretic German din Satu Mare sunt grupate pe doua programe de masuri ce include 13 directii principale de actiune, dupa cum urmeaza :


Programul I. de masuri vizind primele 11 directii de actiune amintite mai sus, dupa cum urmeaza :

1. reamenajarea grupurilor sanitare alaturate cabinetului medical si cabinetului de consiliere psihologica de la etajele I. si respectiv II. ale internatului (cite un grup sanitar, dotat cu 2 WC-uri si un lavoar, la fiecare din cele doua etaje ale cladirii, unul pentru baieti si unul pentru fete), care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare si a instalatiilor existente (lavoarul de la etajul I.)

- realizarea instalatiilor sanitare aferente noilor obiecte sanitare (coloana apa rece, apa calda si canalizare menajera, racorduri la obiectele sanitare)

- realizarea compartimentarii adecvate pentru separarea functiunilor din grupurile sanitare si pentru mascarea coloanei sanitare in sala de la parter

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor usi de compartimentare pt. WC-uri, conform tablou timplarie

- montarea noilor obiecte sanitare (WC-uri si lavoar) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)



2. refacerea finisajelor interioare la grupul sanitar de la parterul cladirii internat, cu exceptia incaperii amenajate de curind ca centrala termica, aceasta incapere avind deja finisajele refacute, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare si a instalatiilor existente (WC-uri si lavoare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor obiecte sanitare (WC-uri si lavoare) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)

3. transformarea a doua dormitoare de la etajul I. al cladirii internatului in sali de clasa si delimitarea corespunzatoare a coridorului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (demontare pardoseli parchet in vederea refolosirii, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- realizarea unei sape noi, corespunzatoare pentru montajul parchetului laminat

- realizarea noilor finisaje interioare (montare pardoseli parchet laminat pentru uz intens, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- mutarea cu o travee a usii existente pe coridor, din pozitia Uo in pozitia Uo’

4. refacerea finisajelor interioare pentru igienizarea coridoarelor si casei scarilor din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (razuire zugraveli la pereti si tavane)

- realizarea noilor finisaje interioare (gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- realizarea benzii de protectie si uzura cu finisaje tip marmoroc sau similar, pe conturul peretilor coridoarelor si pe casa scarii, pina la inaltimea de 1m fata de nivelul pardoselii finite (sau treptelor, dupa caz)



5. refacerea finisajelor interioare pentru igienizarea dormitoarelor si salilor de clasa din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (razuire zugraveli la pereti si tavane, raschetat parchet in dormitoare)

- repararea zonelor de parchet degradat din dormitoare cu materialul recuperat de la cele doua dormitoare reamenajate ca sali de clasa (in limita materialului disponibil)

- realizarea noilor finisaje interioare (gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane, vopsit parchet in dormitoare)



6. refacerea finisajelor interioare si schimbarea obiectelor sanitare la grupul sanitar de la camera de oaspeti din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli gresie, placari faianta in zona obiecte sanitare, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare si a accesoriilor aferente

- revizuirea instalatiilor sanitare aferente noilor obiecte sanitare (coloana apa rece, apa calda si canalizare menajera, racorduri la obiectele sanitare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor obiecte sanitare (WC, lavoar si cabina dus) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)



7. igienizarea cabinetului medical si a cabinetului de consiliere psihologica de la etajele I. si respectiv II. ale cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (razuire zugraveli la pereti si tavane, raschetat parchet)

- realizarea noilor finisaje interioare (gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane, lacuit parchet)

8. transformarea camerei pentru dusuri de la etajul II. in dormitor, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, compartimentari, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare (dusuri) si demontarea instalatiilor sanitare de alimentare cu apa rece, apa calda si canalizare ale acestora

- reparatii la tencuieli pereti in urma demontarii instalatiilor

- realizarea unei sape noi, corespunzatoare pentru montajul parchetului laminat

- realizarea noilor finisaje interioare (montare pardoseli parchet laminat pentru trafic intens, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)



9. reconditionarea treptelor din cadrul cladirii internatului si al cantinei, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajului treptelor degradate

- repararea structurii treptelor pe portiunile afectate

- realizarea unor finisaje noi, asemanatoare cu cele existente, pe treptele reparate (mozaic de ciment turnat si slefuit la fata locului, in tonuri asemanatoare cu cele existente)



10. refacerea finisajelor interioare si schimbarea obiectelor sanitare din cadrul celor doua grupuri sanitare (barbati si femei) din cadrul cladirii cantinei, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli gresie, placari faianta in zona obiecte sanitare, pina la inaltimea de 1,8 m, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare (lavoare, WC-uri, pisoare)

- modificarea compartimentarii cabinelor WC de la toaleta pentru barbati

- realizarea instalatiilor sanitare aferente noii cabine WC amenajate (alimentare apa rece si extindere canalizare menajera)

- revizuirea instalatiilor sanitare aferente noilor obiecte sanitare (alimentare apa rece, apa calda si canalizare menajera, racorduri la obiectele sanitare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noii usi de compartimentare pt. noua cabina WC, conform tablou timplarie

- montarea noilor obiecte sanitare (WC-uri, lavoare si pisoare) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)

11. refacerea pardoselii bucatariei cantinei prin realizarea unei pardoseli sintetice continue, antiderapante, pe baza de rasini epoxidice, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- curatirea pardoselii existente pentru indepartarea resturilor de impuritati si grasimi

- repararea eventualelor defecte si crapaturi existente in pardoseala veche si asigurarea pantelor corespunzatoare de scurgere

- amorsarea suprafetei de aplicare a noii pardoseli conform prescriptiilor specifice materialului utilizat

- aplicarea stratului de rasina epoxidica ce formeaza stratul de uzura a pardoselii sintetice continue din bucatarie (obligator cu material antiderapant si agrementat pentru utilizare in spatii de prelucrare a alimentelor), in conformitate cu prescriptiile tehnice ale producatorului materialului utilizat

12. reamenajarea vestiarului si grupului sanitar pentru personalul cantinei in vederea separarii fluxurilor de circulatie a personalului fata de cea a alimentelor, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- indepartarea finisajelor existente (pardoseli mozaic, placari faianta in zona obiecte sanitare, pina la inaltimea de 1,8 m, compartimentari, razuire zugraveli la pereti si tavane)

- demontarea obiectelor sanitare (lavoar, WC, cada dus) si demontarea partiala a instalatiilor sanitare de alimentare cu apa rece, apa calda si canalizare ale acestora

- acoperirea partiala a golului scarilor de acces in subsolul cladirii cantinei prin realizarea unei completari la planseul din beton armat existent, incastrat in elementele de constructie adiacente (fundatii, grinzi si plansee existente)

- realizarea noilor scari de acces din exterior pentru personalul cantinei, in prelungirea celor existente

- realizarea golului noii usi de acces din exterior, pentru personalul cantinei, prin desfacerea partiala (pe latimea de 1m) a parapetului inalt de 2m al ferestrei exterioare din zona respectiva (deasupra scarilor de acces in subsol) precum si a golului pentru al doilea acces prin peretele de compartimentare al vestiarului

- realizarea compartimentarii cu rigips in vederea delimitarii holului nou de acces din exterior pentru personalul cantinei

- modificarea compartimentarii spatiului disponibil pentru separarea vestiarelor, dusului si a cabinei WC din cadrul grupul sanitar pentru personalul cantinei

- realizarea instalatiilor sanitare aferente cabinei WC, cabinei dus si spalatoarelor (alimentare cu apa rece, apa calda si modificare canalizare menajera, racorduri la obiecte sanitare)

- realizarea noilor finisaje interioare (pardoseli gresie, placare pereti cu faianta pina la inaltimea de 2m, gletuit si zugravit cu vopsele lavabile pereti si tavane)

- montarea noilor usi de compartimentare pt. noua cabina WC, vestiare, spalator precum si a noii usi de acces, conform tablou timplarie

- montarea noilor obiecte sanitare (WC, lavoare si cabina dus) si a accesoriilor corespunzatoare (oglinda, etajera, port sapun, port prosop, port hirtie igienica)




Programul II. de masuri vizind ultima directie de reabilitare, dupa cum urmeaza :

13. inlocuirea, in perspectiva, a pardoselilor din camerele de cazare din cadrul cladirii internatului, care cuprinde urmatoarele lucrari :

- demontare a pardoselilor vechi din parchet din toate dormitoarele cladirii internat, fara reutilizarea materialului recuperat

- realizarea sapei noi, corespunzatoare pentru montajul parchetului laminat, in toate dormitoarele

- montare pardoselilor din parchet laminat pentru trafic intens si corectarea eventualelor zone de zugraveli afectate (gletuit si zugravit, pe zonele afectate, cu vopsele lavabile la pereti)


2.3. Tehnologia de executie, materiale utilizate si masuri de protectia muncii si PSI la efectuarea lucrarilor

Dupa cum s-a aratat mai sus, tehnologiile de executie sunt descrise explicit in capitolul referitor la executarea lucrarilor, unde sunt indicate atit materialele utilizate cit si masurile specifice PSI si de protectia muncii pentru toate operatiile respective.


2.4. Standarde si normative de referinta

La executarea lucrarilor de constructie se impune respectarea urmatoarelor acte normative in vigoare:


Legea nr. 50/1991



Privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

Legea nr. 453/2001

Pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si unele masuri pentru realizarea locuintelor

Ordin nr. 1943/2001

Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

Ordin nr. 1.013 si 606/2001

Privind aprobarea structurii, continutului si modul de utilizare a documentatiei standard pentru elaborarea si prezentarea ofertelor pentru achizitia publica de servicii - sectiunea II, Caietul de sarcini - Faze de proiectare

Hotarirea nr. 273/1994

Regulament de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora

Legea nr.10/1995

Legea privind calitatea in constructii

C56-85

Normativ privind verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente (ICCPDC nr. 61/30.X.1985)

ANEXA I1.la C56-85

Instructiuni pentru verificarea calitatii si receptionarea lucrarilor ascunse la constructii si instalatii aferente




Regulament privind protectia si igiena muncii in constructii (MLPAT nr. 9/N/15.III.1993-BC.5..8/1993)

P 118-83 (BC. 5..8/1993)

Norme tehnice de proiectare si realizare a constructiilor privind protectia la actiunea focului (IGSIC si ICCPDC nr. 10/3/26.VI.1983 modificat cu nr. 71/24.XII.85 si nr. 11/14.II.88-BC 5-6/1983. BCX. 3/1986.BC.10/1987)

H.G.R. nr.273/1994

Regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente




Receptia la terminarea lucrarilor




Receptia finala




Cartea tehnica a constructiei (Mon. Of. nr. 193 din 28.VII.1994)

- P 95 / 77

Normativ tehnic de reparatii capitale la cladiri si constructii speciale

- C 37 / 88

Normativ pentru alcatuirea si executarea invelitorilor la constructii

- C 107 / 82

Normativ pentru proiectarea si executarea lucrarilor de izolatii termice la cladiri

- P 118 / 99

Norme tehnice de proiectare si realizare a constructiilor privind protectia la actiunea focului

- C 58 / 86

Norme tehnice privind ignifugarea materialelor combustibile din lemn si textile, utilizate in constructii

- C 35 / 82

Normativ pentru alcatuirea si executarea pardoselilor

- P 100 / 92

Normativ pentru proiectarea antiseismica a constructiilor de locuinte, social-culturale, agrozootehnice si industriale

- STAS 10.101 / 0A-77

Actiuni in constructii. Clasificarea si gruparea actiunilor.

- C 58 – 95

Norme tehnice privind ignifugarea materialelor combustibile din lemn si textile, utilizate in cosntructii

- STAS 10.101/1 – 78

Greutati tehnice si incarcari permanente

- STAS 10.101/20 – 90

Incarcari date de vint

- STAS 10.101/21 – 92

Incarcari date de zapada

- STAS 10.101/2A1 – 87

Incarcari tehnologice din exploatare

De asemenea se vor respecta standardele, normele si instructiunile specifice tehnologiilor si materialelor utilizate si indicate in mod explicit de catre executant.


2.5. EXECUTAREA LUCRARILOR
ZIDARII

Yüklə 169,43 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin