ACEMLER ÜST GEÇİDİ: Bursa'da Acemler Bursaray İstasyonu ile Buski binası arasında yer alan Acemler Üst Geçidi’nin aydınlatma tasarımında, mimari detaylar ön plana çıkarılarak; LED teknolojisinin sağladığı esnek ve temalı aydınlatma konsepti kullanılmıştır. Kontrol sistemi sayesinde, üstgeçit üzerinde özel gün ve kutlamalara yönelik istenilen renk senaryoları elde edilmiştir. Üst geçidin taşıyıcı ayaklarında, Philips CK Colorblast RGB, gövdesinde ise; Philips CK Icolor accent ürünleri kullanılmıştır.
EMİR SULTAN CAMİİ: Bursa'nın en önemli mimari yapılarından olan Emir Sultan Camii; Yıldırım Bayezid'ın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından, kocası Emir Sultan adına, muhtemelen Çelebi Sultan Mehmed'in hükümdarlığı sırasında (1366-1429) inşa ettirilmiştir. Bursa’nın Yıldırım ilçesi sınırları içerisinde yer alan Emir Sultan Camii’nin aydınlatma tasarımında, tarihi taş duvarları amber rengi ile yıkanarak, pencereleri beyaz renk ile ortaya çıkartılmıştır. Bursa’nın tepesindeki amber-beyaz renk harmonisiyle aydınlatılmış Emir Sultan Camii, gece saatlerinde de ihtişamıyla göz kamaştırmaktadır. Aydınlatma çalışmasında; Philips CK wall-washer ürünlerinden, amber renkli Colorgraze ve soğuk beyaz eWgraze ürünleri kullanılmıştır.
ULU CAMİİ: Yıldırım Bayezid tarafından, 1402 yılında yaptırılan Ulu Camii; içinde bulunan çok sayıdaki sütun yüzünden daha ufakmış gibi hissetmemize neden olabilse de; halen Türk tarihinin en büyük camiisidir. Ulu Camii’nin aydınlatma tasarımında, dört cephesi RGB LED projektörlerle, minaresi beyaz ve şerefeden sodyum buharlı projektörler kullanılmıştır. Ayrıca caminin üç ana giriş kapısı, beyaz renkli LED armatürler ile ön plana çıkarılmıştır. Caminin kubbeleri, gece ihtişamını yansıtabilmesi amacıyla turkuaz renk projektörler ile aydınlatılmıştır. Projede; Philips CK Colorreach, beyaz renkli Ledline2, MVF403 1000W projektör, renk filtreli 400W MVF617 kullanılmıştır.
BALİBEY HAN: 15. yüzyılın sonlarında, Fatih Sultan Mehmet döneminde yaptırılan ve Bursa’nın en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Balibey Han’ın aydınlatılmasında; tarihi yapının mimari özelliklerinin korunmasına ve öne çıkarılmasına dikkat edilmiştir. Aydınlatma tasarımı kapsamında yapı; giriş-dış cephe, avlu ve iç odalar olmak üzere üç bölümde değerlendirilmiştir. Giriş ve dış cephenin aydınlatma tasarımında, hanın taş duvarlarının ve gösterişli kemerlerinin, gece de ihtişamlı ve dikkat çekici bir görüntü sergilemesi amaçlanmıştır. Hanın aydınlatma tasarımında, tarihi geçmişine uyum sağlaması ve davetkar bir görünüm yaratması için, sarı ışık rengi tercih edilmiştir. Yapılan aydınlatmada, gelişmiş Philips LED teknolojisiyle üretilen enerji tasarruflu ve uzun ömürlü armatürler kullanılmıştır. Balibey Han’ın yeni aydınlatma tasarımında; çeşitli renk ve boyutlarda 198 adet Philips LEDline armatür, 19 adet yere gömme Philips POMPEI_MBF 505 armatür, 29 adet Philips LEDmodule armatür ve 20 mt Philips LED Flexible tube armatür kullanılmıştır.
BURSA SAAT KULESİ: Bursa'da Tophane Parkı içinde yer alan Bursa Saat Kulesi; aynı yerde daha önce Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan ve bilinmeyen bir tarihte yıkılan saat kulesinin yerine yaptırılmış ve II. Abdülhamit'in tahta çıkışının otuzuncu yıldönümü olan 31 Ağustos 1906 günü Vali Reşit Mümtaz Paşa tarafından hizmete sokulmuştur. Günümüzde orijinali yerine elektronik bir saat takılan kule, Bursa Belediyesi'nce yangın gözetleme amacıyla da kullanılmaktadır. Saat Kulesi’nin aydınlatma tasarımında soğuk beyaz ve amber renkli LEDline 2 armatürler kullanılmıştır.