1- aşağıda belirtilen gelir unsurlarından hangisinde gelirin elde edilmesi tahsil esasına bağlı değildir



Yüklə 27,27 Kb.
tarix15.01.2019
ölçüsü27,27 Kb.
#97045

1-) Aşağıda belirtilen gelir unsurlarından hangisinde gelirin elde edilmesi tahsil esasına bağlı değildir?

A) Serbest meslek kazancı

B) Ücret

C) Ticari kazanç

D) Gayrimenkul sermaye iradı

E) Diğer kazanç ve irat


2-) Aşağıdakilerden hangisi basit usule tabi olmanın şartlarından biri değildir?

A) İşinin başında bilfiil bulunması

B) İşyerinin yıllık kira tutarı kanunda belirtilen miktarı aşmaması

C) Gerçek usule tabi ticari kazancının olmaması

D) Yıllık alış ve satış tutarlarının kanunda belirtilen tutarı aşmaması

E) Kanunen belirtilen vergi oranını aşmaması


3-) Aşağıdakilerden hangisi yatırım indiriminden yararlanamaz?

A) Bilanço usulüne tabi tüccarlar

B) İkinci sınıf tüccarlar

C) Kollektif şirket ortakları

D) Kurumlar vergisi mükellefleri

E) Birinci sınıf çiftçiler


4-) Bilanço usulüne tabi tüccarın;

Dönem başı öz sermayesi 20.000 TL,

Dönem sonu öz sermayesi 35.000 TL,

İşletmeden çekilen değer 2.000 TL,

Olduğuna göre ticari kazancı kaç TL’dir?

A) 13.000

B) 17.000

C) 22.000

D) 37.000

E) 53.000


5-) Aşağıdakilerden hangisi zirai faaliyetin konusu içinde yer almaz?

A) Mantar toplanması

B) Seracılık yapılması

C) Voli ve dalyanların işletilmesi

D) Başka çiftçilerin ürünlerini kendi işletmesinde değerlendirmesi

E) Erkek damızlık beslenmesi


6-) Aşağıdakilerden hangisi serbest meslek kazançlarında telif kazancı istisnasının konusuna girmez?

A) Roman

B) Karikatür

C) Tercüme

D) TV senaryosu

E) Şiir
7-) Aşağıdakilerden hangisinin ücreti, diğer ücretler kapsamında asgari ücrete bağlı olarak tespit edilemez?

A) Özel inşaatlarda çalışan işçilerin ücretleri

B) Özel hizmetlerde çalışan şoförlerin ücreti

C) Gayrimenkul sermaye iradı elde edenlerin yanında çalışanların ücreti

D) Basit usule tabi ticaret erbabının yanında çalışanların ücreti

E) Birinci sınıfların yanında çalışanların ücreti
8-) Aşağıdakilerden hangisi GVK’ya göre gayrimenkul olarak kabul edilmez?

A) Motorlu nakil ve çekme araçları

B) Bina ve arsalar

C) Telif hakları

D) Hisse senedi

E) Gemi ve gemi payları


9-) Adi komandit şirketin komanditer ortağının şirketten elde ettiği kar payı hangi kazanç türüne göre gelir sayılır?

A) Ticari kazanç

B) Ücret

C) Zirai kazanç

D) Menkul sermaye iradı

E) Diğer kazanç ve irat


10-) 2006 yılında 24.000 TL kar payı elde eden mükellef A’ nın vergiye tabi menkul sermaye iradı kaç TL’dir?

A) 12.000

B) 10.000

C) 8.000

D) 4.000

E) 2.000


11-) 2006 yılında değer artış kazançlarına uygulanan istisna tutarı kaç TL'dir?

A) 10.000

B) 15.000

C) 13.000

D) 11.000

E) 6.000


12-) Aşağıdakilerden hangisi 2005 yılı ve sonrasında vergilendirilecek diğer kazanç ve irattır?

A) İvazlı gerçekleşen intikaller

B) Veraset yoluyla gerçekleşen intikaller

C) İvazsız gerçekleşen intikaller

D) Ferdi işletmenin kanuni mirasçılarına devri

E) Şahıs şirketlerinin sermaye şirketi haline dönüşmesi


13-) Aşağıdakilerden hangisi gelirlerin toplamından yapılacak mahsup veya indirimlerden biri değildir?

A) Bağış ve yardımlar

B) Zararlar

C) Şahıs sigorta primleri

D) Geçici vergi

E) Bağ-kur primleri


14-) Aşağıdakilerden hangisi kaynakta vergi kesintisine tabi bir gelirdir?

A) Mesken kirası

B) İşyeri kirası

C) Alacak faizi

D) Noter harcı

E) İstisnaya tabi ücret


15-) Mahsup edilecek vergi kesintisi, yıllık beyannamede hesaplanan vergiden fazla ise mükellefe tebliğinden itibaren ne kadar sürede iade edilir?

A) 1 ay


B) 6 ay

C) 1 yıl

D) 2 yıl

E) 5 yıl


16-) Mükellefler vergi beyannamelerini kanuni süresi geçtiği halde vermemişse vergi nasıl tarh edilir?

A) Beyan esasına göre

B) Basit usule göre

C) İkmalen

D) Re’sen

E) İdarece


17-) Aşağıdakilerden hangisi hesaplanan gelir vergisinden yapılacak mahsup veya indirimlerden biri değildir?

A) Bağış ve yardımlar

B) Diğer ücretlilerin ödediği vergi

C) Geçici vergi

D) Yurt dışında ödenen vergiler

E) Kaynakta kesinti yoluyla ödenen vergiler


18-) Aşağıdakilerden hangisi vergi denetim önlemlerinden biri değildir?

A) Vergi incelemesi

B) Verginin açıklanması

C) Vergilerin ödenmesi

D) Verginin ilanı

E) Verginin oto kontrolü


19-) . Kurumların, tam mükellef diğer kurumlara yatırdıkları sermaye karşılığında elde edilen gelirin vergi dışı bırakılması hangi istisnanın sonucudur?

A) Telif kazançları istisnası

B) Yatırım indirimi istisnası

C) İştirak kazançları istisnası

D) Portföy işletmeciliği istisnası

E) Risturn istisnası


20-) Dar mükellef kurumların hangi kazançları üzerinden kurumlar vergisi kesintisi yapılmaz?

A) Ticari kazanç

B) Serbest meslek kazancı

C) Gayrimenkul sermaye iradı

D) Menkul sermaye iradı

E) Ücret


21-) Dar mükellef kurumların kurum kazançlarının tespitinde, aşağıdaki kazanç türlerinden hangisi için ticari kazancın tespitine ilişkin hükümler uygulanır?

A) Zirai kazanç

B) Ücret

C) Serbest meslek kazancı

D) Menkul sermaye iradı

E) Gayrimenkul sermaye iradı


22-) Kurumlarda, aşağıdakilerden hangisi söz konusu olduğunda tasfiye hükümlerinin uygulanması zorunludur?

A) Devir

B) Birleşme

C) Şekil değiştirme

D) Limited şirketin anonim şirkete dönüşmesi

E) Kollektif şirketin anonim şirkete dönüşmesi


23-) Yeni inşa edilen ve mesken olarak kullanılan binanın vergi değeri 40.000 TL olduğuna göre binanın 5 yıl süre ile her yıl yararlanacağı geçici muafiyet tutarı kaç TL’dir?

A) 4.000

B) 5.000

C) 10.000

D) 20.000

E) 30.000


24-) Aşağıdakilerden hangisi motorlu taşıtlar vergisine tabi değildir?

A) Motorsiklet

B) Helikopter

C) Gemi


D) Panel

E) Bisiklet


25-) Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ve mirasçıları yurtdışında bulunuyorsa veraset ve intikal vergisi beyannamesi en fazla kaç ay içerinde verilmelidir?

A) 1


B) 2

C) 4


D) 6

E) 8
26-) KDV oranı % 18 olarak kabul edildiğinde mükellefin Ekim ayı içinde mal alışları tutarı 20.000 TL, mal satışları tutarı 30.000 TL olduğuna göre bu ay için ödenecek KDV tutarı kaç TL’dir?

A) 20.000

B) 10.000

C) 5.400

D) 3.600

E) 1.800
27-) Aşağıdakilerden hangisi Katma Değer Vergisinde vergilendirme dönemidir?

A) İki ay

B) Üç ay

C) Dört ay

D) Bir ay

E) Beş ay


28-) Karşılıksız olarak bir kişinin malvarlığından diğer bir kişinin malvarlığına intikal eden gayrimenkul ve menkul mallar hangi verginin konusuna girer?

A) Emlak vergisi

B) Veraset ve intikal vergisi

C) Motorlu taşıtlar vergisi

D) Tereke vergisi

E) Özel tüketim vergisi


29-) Motorlu taşıtlar vergisi hangi aylarda ödenir?

A) Aralık - Haziran

B) Ocak - Temmuz

C) Şubat - Ağustos

D) Mart - Eylül

E) Nisan - Ekim


30-) Aşağıdaki durumlardan hangisi için, emlak vergisi ara beyanında bulunulmaz?

A) Yeni bina inşa edilmesi

B) Asansörün kaldırılması

C) Binanın yanması

D) Kira bedelinin artması

E) Binanın yıkılması


1-) C

2-) E


3-) B

4-) B


5-) D

6-) C


7-) E

8-) D


9-) D

10-) A


11-) E

12-) A


13-) D

14-) B


15-) C

16-) D


17-) A

18-) C


19-) C

20-) A


21-) A

22-) B


23-) C

24-) E


25-) D

26-) E


27-) D

28-) B


29-) B

30-) D

Yüklə 27,27 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə