Adnan menderes üNİversitesi MÜhendiSLİk faküLtesi kesin kayit iŞlemleri İÇİn yapilmasi gerekenler



Yüklə 78,68 Kb.
tarix02.12.2017
ölçüsü78,68 Kb.
#33545

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER, FAKÜLTEMİZE HOŞGELDİNİZ.

FAKÜLTEMİZ AİLESİNE KATILMAK ÜZERE ATACAĞINIZ İLK ADIMLARINIZDAN BAŞLAMAK ÜZERE YÜRÜYECEĞİNİZ BU YENİ YOLDA SİZLERE DESTEK OLMAK BİZİM VAZİFEMİZDİR.

KAYIT İŞLEMLERİNİZ ESNASINDA HERHANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞILMAMASI, DAHA KISA SÜREDE İŞLEMLERİNİZİN SONLANDIRILMASI ve GEREKLİ BİLGİLERDİRMELERİNİZ EŞLİĞİNDE KAYDINIZIN TAMAMLANMASI İÇİN KARŞILIKLI YAPILMASI GEREKENLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR AŞAĞIDA YAPILMIŞTIR, LÜTFEN TAMAMINI OKUYUNUZ.

HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ



Tablo-1

Bölüm Adı

Kayıt Başlama Tarihi

Kayıt Bitiş Tarihi

Mazeret Kayıt Tarihi

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

15.08.2016

15.08.2016

19.08.2016

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)

15.08.2016

15.08.2016

19.08.2016

Gıda Mühendisliği (İngilizce)

16.08.2016

16.08.2016

19.08.2016

İnşaat Mühendisliği (İngilizce)

17.08.2016

17.08.2016

19.08.2016

Makine Mühendisliği (İngilizce)

18.08.2016

18.08.2016

19.08.2016

I- ÜNİVERSİTE E-KAYIT 
Üniversitemize 2016-ÖSYS ile yerleşen adaylar, 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında

e-kayıt yapabileceklerdir. E-kayıt yapmak isteyen adaylar, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ sekmesinden açılacak sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Bu yöntemle kayıt işlemini tamamlayan adayların, kayıt işlemini tamamladığına dair barkot çıktısını almaları ve duyurumuzda yer alan diğer belgelerle birlikte, derslerin başladığı ilk hafta içerisinde 19-23 Eylül 2015 tarihleri arasında öğrenci işleri bürosuna teslim  etmek zorundadırlar.

* E-Devlet şifresi almamış olan aday en yakın PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek 2 TL hizmet bedeli karşılığında e-devlet şifresi alabilir.

* Doldurulması istenen belgeleri mutlaka doldurunuz !!!

* Doldurmuş olduğunuz belgelerin çıktılarını alarak kayıt günü yanınızda getirmeyi unutmayınız !!!



DİKKAT! İkinci yükseköğretim programına kayıt yaptıracak olan (Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Fakülteleri dahil.) ve liseden mezun olamayan adaylar, elektronik kayıt yapamayacaklar, 15-19 Ağustos 2016 tarihlerinde yüz yüze kayıt yaptıracaklardır.

II-FAKÜLTEMİZE YÜZ YÜZE KAYIT 

Fakültemize 2016-ÖSYS ile yerleşen adaylar, 15-19 Ağustos 2015 tarihleri arasında, her bölüm için yukarıdaki Tablo-1’de belirtilen tarihlerde yüz yüze kayıt yapabileceklerdir. Belirtilen gün

III-KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

( E-kayıt veya yüz yüze kayıt yapacak tüm adaylar için)
1.   Diplomanın ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı sureti (e-kayıt yaptıran adaylardan istenmemektedir),
2.   Nüfus Cüzdanının fotokopisi,
3.   Fotoğraf (6 adet 4,5X6 cm ebadında),
4.   Askerlik Durum Beyanı,
5.   2016 OSYS Sonuç Belgesi Bilgisayar Çıktısı,
6.   Öğrenci Bilgi İzleme Formu, ( İnternet üzerinden doldurularak imzalı çıktısı alınacaktır. Yüz yüze kayda gelen öğrenciler kayıt sırasında Fakültemizin PC laboratuvarında doldurarak çıktısını alacaklar, e-kayıt yaptıran öğrenciler derslerin başladığı ilk hafta içerisinde 19-23 Eylül 2016 tarihleri arasında öğrenci işleri bürosuna teslim edeceklerdir.)

7.   Zorunlu Hazırlık Sınıfı Eğitimi İçin Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Başvuru Formu. (Yabancı dil seviyelerinin belirlemesi amacıyla Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) yapılacaktır. Öğrencilerin seviyelerinin belirlenerek sınıflandırma yapılabilmesi açısından bu sınava girmeleri önem taşımaktadır. YDYS başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğünün http://www.akademik.adu.edu.tr/yo/yabancidiller/default.asp?idx=323234 adresinden ulaşılabilir.)

IV-KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER VE YAPILACAK İŞLEMLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR


1.   Yüz yüze kayıt yaptıran adaylardan, mezun olduğu orta öğretim kurumundan aldığı diplomanın ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı sureti (aslı) istenmektedir. Aslı, kayıt anında kayıtla ilgili memura mutlaka gösterilmelidir. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz. METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.) (e-kayıt yaptıran adaylardan istenmemektedir.)
2.   Nüfus Cüzdanının Fotokopisi (Aslı kayıt anında kayıtla ilgili memura mutlaka gösterilmelidir. Lütfen yanınızda bulundurunuz).
3.   6 adet 4.5 x 6 cm ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, güneş gözlüksüz çekilmiş, erkek adaylar için sakalsız olmalıdır. Ayrıca fotoğrafların arkasına adınızı, soyadınızı yazarak küçük bir zarf içine koyunuz ).
4.   Kayıt esnasında 1994 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için http://kamu.turkiye.gov.tr/ adresinden askerlik durum belgesinin temin edilmesi gerekmektedir. (Nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe dışında bir askerlik şubesine kayıtlı olanlar daha önce belirlendiğinden, erkek adayların askerlik şube bilgilerini kesin olarak öğrenmeleri gerekmektedir). (e-kayıt yaptıran adaylardan istenmemektedir.)
5.   2016 ÖSYS Sonuç Belgesi Bilgisayar Çıktısı (e-kayıt yaptıran adaylardan istenmemektedir).
6.   Öğrenci Bilgi İzleme Formu; İnternet üzerinden doldurularak, imzalı ikişer nüsha çıktısı ile birlikte kayda gelinecektir. Yüz yüze kayda gelen öğrenciler kayıt sırasında, e-kayıt yaptıran öğrenciler derslerin başladığı ilk hafta içerisinde 19-23 Eylül 2016 tarihleri arasında öğrenci işleri bürosuna teslim edeceklerdir.
* (Bkz. VII-Önemli Açıklamalar) 5I dersleri olan Yabancı Dil I, Yabancı Dil II, Türk Dili I, Türk Dili II, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I ve Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi II dersleri Muafiyet Sınavı Başvuru Formu; Söz konusu derslerden muaf olmak isteyen adaylar tarafından doldurulacaktır.

* (Bkz. VII-Önemli Açıklamalar) Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) Kayıt; Fakültemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin hem hazırlık programından muafiyetlerini hem de yabancı dil seviyelerini belirlemek için YDYS'ye girmeleri ve bunun için başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerin seviyelerinin belirlenerek sınıflandırma yapılabilmesi açısından bu sınava girmeleri önem taşımaktadır.

YDYS başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nün http://www.akademik.adu.edu.tr/yo/yabancidiller/default.asp?idx=323234 adresinden ulaşılabilir.

7.  Kesin kayıt işlemini e-kayıt yöntemiyle yapan öğrenciler, kendilerinden istenen belgeleri derslerin başladığı ilk hafta içerisinde 19-23 Eylül 2016 tarihleri arasında öğrenci işleri bürosuna teslim etmek zorundadırlar. 

Aksi takdirde ders kayıtları aktif hale gelmeyecektir.

8. Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin öğrencilik kaydından sonra 15 Ağustos-02 Eylül 2016 tarihleri arasında ders kayıtlarını da yapmaları gerekmektedir.

V-KESİN KAYIT İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR:



  • Yüz yüze kayıt için adayların bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.




  • Sistem tarafında (Obisnet) tüm açıklamalara dikkat ederek bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurmanız ve kayıt esnasında doldurmuş olduğunuz bu belgelerin çıktılarını getirmeniz gerekmektedir.




  • Kesin kayıt işlemi için gelmeden önce internet-Obisnet üzerinden Öğrenci Bilgi İzleme Formu’nu doldurup çıktısını almayı unutmayınız !!!



  • Bilgi İzlem Formu üzerindeki bilgilerinizi doldurma ile ilgili tüm sorumluluk siz öğrencilere aittir. Bilgileriniz eksiksiz, güncel ve doğru bilgiler olmalıdır. *Fakülte olarak öğrencilere yapılması gereken duyuru ve bilgilendirmeler özellikle mail yoluyla yapıldığından ve bu mailler resmi nitelik taşıdığından iletişim bilgilerinizin güncel olması gerekmektedir!!!




  • Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.




  • Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle onay işlemi ilgili birimler tarafından yapılır.




  • Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Bölümünüze ait gün içerisinde kayıt yaptıramamanız durumunda mazeret kaydı gününde kayıt yaptırmanız, o da mümkün değil ise dilediğiniz gün gelebilirsiniz ancak o güne ait bölümün tüm kayıtları bittikten sonra kaydınız yapılabilecektir.




  • Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.




  • Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın internet (http://oss.osym.gov.tr) ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.

VI-ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:




  • Kesin kayıt için istenilen belgelerin tümü öğrenci tarafından kayda gelmeden önce hazırlanmalıdır.

  • Adaylar askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, Kredi konusunda ayrıntılı bilgi için Birim Öğrenci işlerine ve/veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvuracaklardır.

  • Yurt başvurusu için öğrenci belgenizi kayıt bitiminde Fakülte Öğrenci İşleri bürosundan temin edebilirsiniz (Lütfen aldığınız belgenin bilgilerini kontrol ediniz).

Fakültemiz Web sayfası ile ilgili açıklamalar:

Fakülte olarak öğrencilere yapılması gereken duyuru ve bilgilendirmeler güncel olarak fakültemiz web sayfasında (http://akademik.adu.edu.tr/fakulte/muhendislik/) yayınlanmakta ve ek olarak mail yoluyla (Bilgi İzlem Formunu doldururken beyan ettiğiniz mail adreslerinize) gönderilmektedir.

Her türlü duyuru ve bilgilendirmeler için hem fakültemiz web sayfasını hem de maillerinizi kontrol ve takip etme konusundaki nihai sorumluluk siz öğrencilerimize aittir.
VII-ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:


  • Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) ve hazırlık sınıfı muafiyeti ile ilgili açıklamalar (Bkz. Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Yönergesi) :

Muafiyet MADDE 14-

(1) Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara ÖSYM tarafından yerleştirme veya yatay/dikey geçiş yoluyla ilk kez kaydolan öğrencilerden, aşağıdaki koşullardan herhangi birini yerine getirenler hazırlık sınıfından muaf sayılırlar ve girmeye hak kazandıkları programlarda öğrenimlerine başlarlar. Bu koşullar:

a) YDYS’nda önlisans programına kayıtlı öğrenciler için yüz tam puan üzerinden en az elli puan, lisans programına kayıtlı öğrenciler için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan ve lisansüstü programa kayıtlı öğrenciler için kayıtlı oldukları Enstitü tarafından yüz tam puan üzerinden istenen asgari puanı almış olmak.

b) Öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadili olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp, ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlamak.

c) Senato tarafından geçerliliği kabul edilen ve bu yönergenin sonunda verilen tabloda yer alan, ulusal veya uluslararası sınavların birinden son üç yıl içinde YDYS karşılığı asgari başarı puanını almış olmak,

ç) YDYO Yönetim Kurulu oluruyla, Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş bir yükseköğretim kurumunun hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamış olmak.

(2) Öğrenciler YDYS’nda başarılı olmaları hariç, hazırlık sınıfından muaf olmalarıyla ilgili talep dilekçelerini ve belgelerini, girmeye hak kazandıkları birimin yarıyıl ders başlama tarihinden önceki on iş günü içerisinde YDYO Müdürlüğüne teslim ederler. Bu öğrencilerin hazırlık sınıfı muafiyet durumları YDYO Yönetim Kurulunca karara bağlanır.

(3) Yukarıda belirtilenlerden farklı bir gerekçeye dayalı olarak başvuran öğrencilerin hazırlık sınıfı muafiyet durumları YDYO Yönetim Kurulunca karara bağlanır.

(4) Muafiyet koşullarından en az birini sağlayamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam ederler.

(5) Hazırlık sınıfından muaf olan öğrenciler aynı zamanda 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (ı) bendinde yazılı dersler kapsamındaki zorunlu Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden de muaf sayılırlar ve öğrencilerin transkriptlerine bu derslerin her ikisi için de Muaf (M) notu işlenir.
ÇOK ÖNEMLİ!!!

Yukarıda hazırlık sınıfı muafiyeti ile ilgili gerekli açıklamalar yapılmıştır. Öğretim dili %100 İngilizce olan fakültemizde İngilizce dil yeterliliğini sağlamış olma zorunluluğu vardır. Bu nedenle hem hazırlık programından muafiyetlerinizin hem de yabancı dil seviyelerinizin belirlenmesi için YDYO (Yabancı Diller Yüksek Okulu)’nun düzenleyecek olduğu YDYS'ye girmeniz ve bunun için başvuru tarihleri içerisinde başvurularınızı yapmanız gerekmektedir. Böylece hazırlık sınıfından muaf olmayıp okumak isteyen öğrencilerimiz değerlendirmeye tabi tutulup seviyelerine uygun İngilizce dil eğitimi almaya hak kazanacaklardır.




  • 5i Dersleri ile ilgili açıklamalar (Bkz. Adnan Menderes Üniversitesi 5ı Dersleri Yürütme Esasları):

  • ‘Türk Dili,’ ‘Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi’ ve ‘Yabancı Dil’ derslerinin öğretim programlarında Türk Dili I, Türk Dili II, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi II, Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II isimleriyle iki yarıyıl olarak programlanır ve her bir ders 2 kredi ve 2 AKTS kredisi olarak uygulanır. YD 101 İngilizce Dil Becerileri I ve YD 102 İngilizce Dil Becerileri II dersleri sadece bu amaçla uzaktan eğitim yoluyla verilir.

  • Yeni kaydolan öğrenciler, sınav başvuru formunu doldurarak, Güz dönemi öncesinde akademik takvimde belirtilen tarihte bu altı ders için verilen muafiyet sınavına girerler. Öğrencilere başarılı oldukları derslerden muaf M (muaf) notu verilir. Başarısız olunan veya sınavına girilmeyen tüm derslere öğrencilerin kaydı yapılır.

  • Derslerde devam zorunluluğu yoktur ve dönem içi sınavı yapılmaz. Ders başarı notu dönem sonu/bütünleme sınavı notuna dayalı olarak belirlenir.

  • Bu altı dersten her birinin sınavı ayrı ayrı ve test usulü ile yapılır. 5ı Dersleri Komisyonu tarafından aksi belirlenmedikçe, her bir sınav 20 sorudan oluşur ve her bir sınav için 20 dakikalık süre verilir.

  • Dersler Geçer/Kalır (G/K) notları ile değerlendirilir ve bu notlar ortalamaya katılmaz. Bu dersleri önceden sınıf ortamında alıp geçmiş olanların harf başarı notları aynen kalır ve ortalamaya dahil edilir.

  • Bir yarıyılda taşınan ders yükünün belirlenmesinde bu dersler dikkate alınmaz.

  • Öğrencinin bir günde alabileceği en fazla sınav sayısının belirlenmesinde bu dersler dikkate alınmaz.


ÇOK ÖNEMLİ!!!

Yukarıda 5I dersleri ile ilgili gerekli açıklamalar yapılmıştır. Fakültemizde %100 İngilizce öğretim verildiği için ‘YD101 İngilizce Dil Becerileri I’ ve ‘YD102 İngilizce Dil Becerileri II’ derslerinin sınavlarına girmenize gerek olmamakla birlikte, hazırlık sınıfını başarmanız ya da muaf olmanız durumunda bu iki dersten otomatik olarak muaf olacaksınız (Bkz. Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Yönergesi MADDE 14 / 5).


Bu iki ders dışında kalan ‘Türk Dili I, Türk Dili II, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi II’ derslerinize sınavlarından muaf oluncaya dek (Bu sınavlar için geçme notu yüz tam puan üzerinden en az elli puandır) öğrenim süreniz boyunca her dönem kayıtlanmanız gerekmektedir ve bu derslerden muaf olamadığınız sürece mezuniyet işlemleriniz gerçekleştirilemeyecektir. Yabancı uyruklu öğrenciler hariç.
Bu nedenlerle 2016-2017 Güz Dönemi 5I dersleri muafiyet sınavlarına girmeniz önemle tavsiye olunur.


  • Daha önceden üniversitede okumuş ve fakültemizde ders eşdeğerliği yaptırmak isteyen öğrencilerimiz ile ilgili açıklamalar (Bkz. Adnan Menderes Üniversitesi Ders Eşdeğerlilik ve İntibak Esasları).

- Öğrenci, ders eşdeğerliliği ile ilgili isteğini belirten dilekçesini (http://akademik.adu.edu.tr/fakulte/muhendislik/webfolders/M05.pdf (ekleriyle)), okuduğu bölüm başkanlığına (kaydının yapıldığı yarıyılın ilk haftası sonuna kadar) 19 Eylül 2015-23 Eylül 2015 tarihleri arasında yapmalıdır.

- Belirtilen sürede yapılmayan başvurular 2016-2017 Öğretim yılı Bahar Döneminde değerlendirilecektir.

- Kabul edilen intibak formu dilekçenizde belirtmiş olduğunuz E-posta adresinize mail olarak bildirilecek olup bu mail resmi tebliğ niteliği taşıyacaktır.

- Öğrenci, onaylanan intibak formuna itirazı durumunda, itiraz süresi, en geç 07 Ekim 2016 ’dır (ilgili yarıyılın üçüncü haftasının sonuna kadardır.)


VIII-DERS KAYIT İŞLEMLERİ


1. Üniversitemize öğrencilik kaydı yaptıran tüm adayların, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBiS) http://obisnet.adu.edu.tr üzerinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.
2. OBiS sistemine kullanıcı adı olarak öğrenci numaranız, şifre olarak TC Kimlik numaranızı kullanarak giriş yapınız.
3. “Öğretim Programı” sayfasından, kayıtlı olduğunuz bölüm/programın 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Öğretim Programını inceleyerek, öğretim hayatınız boyunca almakla yükümlü olacağınız dersleri ve ders koşullarını dikkatle inceleyiniz.
4. “Ders Kayıt İşlemi” sayfasında öğretim programınızda yer alan derslerin 2016-2017 Güz yarıyılında açılan şubeleri listelenmektedir. Şubeleri açılan ve kontenjanı uygun olan derslerden kayıtlanmak istediklerinize “Şubeye Kayıtlan” butonuna tıklayarak kayıtlanınız.
5. Şube kontenjanı dolu olan derslere kayıtlanmak istemeniz halinde, bölüm/program başkanlığınız ile ders ekle sil süresince (12-26 Eylül 2016 tarihleri arasında) iletişime geçerek, kontenjan açılması talebinde bulunabilirsiniz.
6. Bir yarıyılda kayıtlanabileceğiniz ders kredisi normal dönem kredisi olan 30 AKTS kredisidir; ancak takip eden yarıyıllardan da ders seçimi yapmanız halinde toplam, maksimum 40 AKTS kredisi ders seçebilirsiniz.
7. OBiS sistemine kaydettiğiniz kişisel e-posta adresinizi güncel tutunuz. Kayıtlanmış olduğunuz derslerin şubeleri üzerinde bölüm başkanlıkları tarafından yapılan değişikliklere ilişkin bilgi, e-posta adresinize gönderilecektir.
8. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında derslere, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlanacaktır. 

Eğitim-öğretim dönemi ile ilgili Akademik Takvim (http://akademik.adu.edu.tr/fakulte/muhendislik/webfolders/AK01.pdf ): 

Yüklə 78,68 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin