Comenzile din meniuYüklə 58,72 Kb.
tarix17.01.2019
ölçüsü58,72 Kb.
#97642


COMENZILE DIN MENIU
Nou : Incepe un joc nou.


 1. Acelasi joc: Incepe o noua sesiune a ultimului joc jucat... (Functioneaza si la pornirea programului)

 2. Solitaire (Aleator) : Incepe un joc clasic de Mahjongg Solitaire.

 3. Solitaire (Specific) : Permite alegerea unei anumite dispuneri a pieselor (puteti schimba aceasta aleator dand clic pe "Nou joc aleator"). Nota: validarea optiunii "Layout-uri ce pot fi castigate" va duce la o dispunere diferita pentru acelasi numar.

 4. Solitaire (2-Jucatori) : Incepe un joc clasic de Mahjongg Solitaire pentru doi jucatori.

 5. Rivers (Usor) : Incepe un joc de Mahjongg Rivers, bazat pe Four Rivers / Arcade Mahjongg / Winojong

 6. Rivers (Dificil) : Acelasi lucru, dar cu doua layout-uri suprapuse.

 7. Memory (Easy) : Incepe un joc Memory, bazat e Concentration / Rivers, cu 32 piese.

 8. Memory (Dificil) : Acelasi lucru cu 84 piese in loc de 32. Si este MULT mai greu !

 9. Clicks (Usor) : Incepe un joc Clicks cu piese de 4 culori. Un joc frumos. Distractie placuta.

 10. Clicks (Mediu) : Incepe un joc Clicks cu piese de 5 culori.

 11. Clicks (Dificil) : Incepe un joc Clicks cu piese de 6 culori.

 12. Slider (Usor) : Incepe un joc Slider, cu Joker-i.

 13. Slider (Dificil) : Incepe un joc Slider, fara Joker-i.

 14. Hashira : Incepe un joc Hashira

 15. Iesire : Inchide programul.


Joc


 1. Inapoi: Anuleaza ultima mutare. Nota: puteti sa va intoarceti oricate mutari.

 2. Sfat: Indica o posibila mutare, marcand o pereche de piese. Daca nu sunteti multumit cereti un alt sfat si vor fi marcate alte piese, pana nu mai sunt mutari posibile. Folosirea acestei functii va adauga 40 secunde la timpul total, deci aveti grija cum folositi aceasta functie !! Important : aceasta facilitate nu este activa cand joaca 2 jucatori.

 3. Pauza: Pauza. Intoarcerea la joc se face dand din nou clic in acelasi loc , redenumit acum "Continua".

 4. Amestecare : Amesteca piesele din jocul curent. Aceasta inseamna ca programul va schimba piesele intre ele fara a modifica pozitia pieselor pe tabla. Functia este folosotoare cand nu mai sunt mutari posibile. Tineti cont insa ca fiecare mutare posibila va costa 10 secunde. De exemplu daca dupa amestecare obtineti 8 mutari posibile, timpul d-vs va fi marit cu (8x10)=80 secunde.

 5. Stop : Opreste jocul curent si sterge ecranul.

 6. Restart : Restarteaza jocul curent.

 7. Nume jucator : Schimba numele jucatorului. (Totusi, deoarece caseta cu numele jucatorului se afla in fereastra clasament, actionand acest meniu are acelasi efect ca si actionarea meniului "Clasament")

 8. Varianta Verticala : Schimba intre varianta verticala or orizontala la Mahjongg Solitaire. Regulile de joc sunt aceleasi la ambele versiuni cu exceptia faptului ca la varianta verticala piesele trebuie sa fie libere sus sau jos, in loc de stanga sau drapta.


Vizualizare


 1. Inversare Selectie : Aceasta optiune inverseaza piesele selectionate. Poate fi folositor cand folositi anumite seturi de piese.

 2. Cool Menu : Cool menu este efectul "senzitiv" care apare cand mouse-ul este deplasat peste meniu (ca in Windows 98).

 3. Cool Mouse : Valideaza un cursor deosebit (futuristic).

 4. Cool Toolbar : Valideaza o bara de instrumente (toolbar) asemanatoare cu a MSIE3.

 5. Cool Buttons : Puteti algege daca butoanele vor fi normale ca in majoritatea aplicatiilor Win95 sau transparente ca in aplicatiile Win98.

 6. Cool Status : Daca este activat mesajele din bara de stare (status) vor fi animate. Nota : chiar daca este dezactivata functia, mesajul "Nu mai sunt mutari posibile" va fi animat (intentionat) pentru a capta atentia rapid.

 7. Cool Tile Borders : Alegeti aceasta optiune pentru a adauga un chenar al pieselor mai placut.

 8. Cool Game Background : Daca ati selectat "Fara (solid)" in meniul "Fundal", puteti alege sa aveti in fundal o trecere de la negru la o culoare pe care o alageti.

 9. Cool Window Background : Activeaza sau nu fundalul care apare in spatele ferestrei Kyodai. Acesta consta intr-un logo (simbol) discret al Kyodai (in Japoneza).

 10. Tot ecranul: "Intinde" Kyodai pe tot ecranul. Puteti inca accesa meniul trecand cursorul mouse-ului in partea de sus a ecranului.

 11. Vizualizare Layout-uri: Arata toate layout-urile din directorul Kyodai\Layouts.

 12. Layout-urile preferate: Acunde layout-urile care nu sunt pe lista d-vs. de preferinte.

 13. Timp ramas: Ascunde sau nu ceasul.

 14. Mutari posibile: Ascunde sau nu indicatorul mutarilor posibilie. Acesta va spune cate perechi de piese puteti selecta la un moment dat. Nota : aceasta facilitate nu este activa in Mahjongg Rivers.

 15. Piesa urmatoare: Arata sau ascunde piesa urmatoare in jocurile Slider si Hashira.

 16. Clasament: Ascunde sau nu clasamentul in partea dreapta a ecranului. Facilitate invalida in modul 640x480 pixeli.

 17. Arata Status Bar : Arata sau nu bara de stare.

 18. Arata Manga Girls : Arata sau nu fetele ce comenteaza evolutia d-vs. Nota: trebuie sa aveti activata optiunea "Clasament" pentru a le putea vedea.

 19. Arata Toolbar : Arata sau nu bara cu instrumente (toolbar). Daca folositi o rezolutie de 640x480, nu o veti vedea la pornirea programului, deoareca nu exista destul loc in ecran. Oricum daca doriti o puteti obtine activand aceasta optiune.

 20. Setare Font-uri : Va permite sa alegeti fontul folosit de Kyodai in majoritatea ferestrelor, bara de stare si cea cu instrumente (totusi nu chiar in toate). Pentru obtinerea unor rezultate sigure se recomanda restartarea programului.


Marcare: Definire a modului de marcare a piesei curente. Aceasta nu este piesa selectata, ci acea deasupra careia se afla cursorul.


 1. Fara: Ghici ce inseamna…

 2. Chenar rosu deseneaza un mic dreptunghi rosu in jurul piesei.

 3. Chenar verde deseneaza un mic dreptunghi verde in jurul piesei.

 4. Chenar albastru deseneaza un mic dreptunghi albastru in jurul piesei.

 5. Piesa colorata arata piesa ca si cum ar fi marcata dupa ce s-a cerut un Sfat. Principala diferenta dintre aceasta optiune si optiunea Chenar este ca aceasta din urma este mai rapida.

 6. Marcheaza - Slider: Marcheaza piesele din Slider folosind chenarul selectat.

 7. Marcheaza in mod 3D: marcarea se face in mod 3D. Folositi aceasta optiune NUMAI daca aveti accelerator OpenGL, pentru ca altfel programul va functina foarte greu.

 8. Arata piesa curenta arata piesa curenta in coltul din dreapta jos. Este folositoare daca vreti sa vedeti toate piesele de pe tabla de joc (chiar si cele ascunse sub alte piese).

 9. Doar mutarile posibile marcheaza doar piesele care pot fi selectate. Nu uitati : chiar daca poate fi selectata o piesa, nu inseamna ca ea poate fi indepartata de pe tabla.


3D


 1. Trece in mod 3D !! : Comuta intre modurile 2D si 3D. Puteti face aceasta numai daca aveti activata optiunea "Valideaza fisierul OpenGL.dll".

 2. Valideaza fisierul OpenGL.dll : Permite ca programul sa incarce la pornire fisierele "OPENGL32.DLL" si "GLU32.DLL". Daca aceasta optiune este activata nu veti mai putea rula programul in mod 3D, dar Kyodai va fi mai rapid.

 3. Valideaza toate efectele (frumos) : Valideaza cu un singur clic toate optiunile care imbunatatesc aspectul programului.

 4. Dezactiveaza toate efectele (rapid) : Dezactiveaza toate optiunile cu un clic. Este destinata utilizatorilor care nu au o placa video 3D.

 5. Texturi 3D pentru piese: valideaza sau nu texturile pe marginile si spatele pieselor.

 6. Texturi de inalta rezolutie: Imbunatateste aspectul texturilor ce se plica pieselor , dar poate incetini functionarea programului.

 7. Fundal 3D: Adauga un fundal 3D in jurul tablei de joc.

 8. Valideaza animatia : Valideaza animatia in modul 3D.

 9. Valideaza iluminare: Valideaza iluminarea tablei de joc. Diferenta nu este evidenta, dar aspectul este mai realist.

 10. Efect marmura: Aplica un efect de marmura marginilor pieselor Daca optiunea este dezactivata, Kyodai foloseste spatele piesei pentru a desena marginile.

 11. Piese cu texturi : Arata fata reala a pieselor.

 12. Iluminare diferentiata: Kyodai foloseste texturi multiple pentru a intuneca piesele de pe nivelele inferioare.

 13. Arata viteza de renderizare: Activati aceasta optiune pentru a afisa in bara de stare viteza de renderizare. O viteza de peste 20 fps eate foarte buna. Sub 20 fps, programul este lent, iar sub 3 fps nici nu va ganditi sa-l rulati.

 14. Mod Contemplare: Aveti o noua placa video 3D ? Atunci puteti sa va uimiti prietenii activand aceasta optiune. Tabla de joc se va roti usor pentru a putea fi admirata.


Configurare


 1. Layout-uri ce pot fi castigate : Selectand aceasta optiune va asigurati ca exista cel putin o cale de a termina partida. Aceasta nu inseamna ca nu puteti pierde, dar astfel aveti mari sanse de a castiga fara a amesteca piesele.

 2. Posibilitate de castig la amestecare: Aceasta optiune va asigura ca dupa ce amestecati piesele veti avea cel putin o cale de a castiga. Aceleasi comentarii ca mai sus.

 3. Activare cronometru pentru Clasament: Daca aceasta optine nu este activata, timpul d-vs. nu va fi inregistrat in clasament.

 4. Valideaza Quicksave: Activeaza salvarea automata a partidei la parasirea programului. Partida va fi incarcata la urmatoarea rulare a programului.

 5. Activare efect 3D la piese: Activeaza sau dezactiveaza umbrele pieselor. Acesata optiune poate mari viteza programului cand este rulat pe PC-uri mai vechi.

 6. Valideaza chenar 3D la piese mici: Valideaza sau nu chenarul 3D la piesele folosite in Clicks, Slider si Hashira. Desi aceasta face ca aceste jocuri sa arate bine, este bine dezactivati optiunea daca aveti un PC mai lent.

 7. Numere si litere pe piese: Afiseaza numele piesei in coltul din stanga sus. Daca o piesa are caracterul chinez pentru "7", atunci veti vedea numarul 7 in colt. Apropo, numele pentru piesele cu flori sunt: Bam(boo) = bambus, (Chrysanthe)Mum = crizantema, Plum = prun si Orc(hid) = orhidee.

 8. Alege culoarea chenarului pieselor: Va permite sa alegeti o alta culoare pentru marginile pieselor.

 9. Extindere fundal: Aceasta optiune "potriveste" fundalul astfel incat sa acopere intreg ecranul.

 10. Extindere piese: Adapteaza marimea pieselor la marimea ecranului. Util daca folositi un set de piese mai mari sau mai mici decat normalul.

 11. Extindere de mare calitate (Incet): Aceasta optiune apeleaza un proces specific de redimensionare. Este foarte incet pe PC-urile vechi. Dezactivand-o apelati rutinele Windows-ului pentru redimensionare. Procesul este accelerat in detrimentul calitatii.

 12. Pastraza proportia pieselor: Asigura ca este pastrata proportia pieselor la redimensionare.

 13. Pauza cand alta fereastra este activa: Cand aceasta functie este activata Kyodai trece automat in pauza atunci cand este activata alta fereastra (selectorul de layout-uri, Despre, Ajutor, ...).Avantajul: ceasul este oprit.

 14. Incepe jocul la pornire: Puteti opta sa incepeti un joc Solitaire atunci cand lansati Kyodai.

 15. Comuta pe High-Color la pornire: Daca activati aceasta optiune, Kyodai va incerca sa ruleze cu maximul de culori suportat de PC de fiecare data cand il rulati. Atentie: nu functioneaza cu toate tipurile de placi video, dar ar trebui sa functioneze cu majoritatea. Bineinteles aceasta optiune este utile numai atunci cand lucrati cu 16 sau 256 culori.

 16. Limba: Una din cele mai importante facilitati ale programului… Va permite sa selectati limba in care doriti programul. Nota : daca unele parti raman in engleza desi ati schimbat limba, aceasta se datoreaza unei traduceri incomplete. Cautati ultimele versiuni pe site-ul meu.

 17. Pornire automata a muzicii la startup: Acelasi lucru...

 18. Validarea muzicii in mod digital: Daca aveti fisierul "npmod32.dll" in directorul Kyodai, puteti activa aceasta optiune care va permite sa ascultati fisiere de sunet MOD. Optiunea nu este activata initial deoarece unele PC-uri nu suporta aceasta.

 19. Efecte sunet : Simplu. Nu?

 20. Muzica : Porneste/opreste muzica. Diferenta dintre aceasta si butonul "Muzica" din toolbar este ca primul retine setarea si la rularea ulterioara a programului.


Animatie


 1. Ecranele de start si pauza: Valideaza animatia la pornirea programului si atunci cand jocul este trecut in pauza.

 2. Aranjare piese: Arata cum este construita tabla de joc la pornirea unui joc

 3. Piesele din Solitaire: O animatie grozava… Piesele sunt "aruncate" atunci cand sunt indepartate de pe tabla. Dezactivati aceasta optiune daca merge prea greu pe PC-ul d-vs. Nota : o alta metoda de a accelera jocul este sa dezactivati umbrele 3D.

 4. Piesele din Rivers: Permite pieselor sa se "intalneasca" in jocul de Mahjongg Rivers.

 5. Piesele din Clicks: Dezactivati aceasta optiune daca nu vreti sa asteptati ca piesele din Clicks sa cada incet.

 6. Piesele din Slider: Aceasta animatie arata deplasarea pieselor pe tabla.

 7. Piesele noi din Slider: Adauga o mica intarziere inainte de aparitia unei piese noi.

 8. Fundalul in Hashira: Face sau nu sa defileze fundalul. Poate sa va distraga atentia !

 9. Reactia in lant din Hashira: Daca PC-ul d-vs. este prea lent, este bine sa dezactivati aceasta optiune. Va mari viteza rectiei in lant atunci cand inlaturati o coloana.

 10. Cool Cursor: O schimbare mica. Cand dati clic si cursorul este o mana, degetul va da clic "efectiv" pe tabla de joc.

 11. Viteza animatie: Regleaza viteza animatiei la indepartarea pieselor. Viteza poate fi reglata in 5 trepte dl la "Incet" la "Viteza luminii".

 12. Tip animatie : Modifica modul in care piesele sunt indepartate.

 13. - Nucleus : O piesa sa va deplasa in centrul marginii stangi a ecranului si cealalta in centrul partii drepte.

 14. - Classic : Piesele se vor deplasa catre cea mai apropiata margine(stanga - dreapta, sau sus – jos daca folositi "Varianta verticala").

 15. - Fuzzy : Piesele se pot deplasa oriunde in ecran. Daca nu va inspaimanta de durerile de cap.

 16. - Union : Preferata mea. Pisele se pot deplasa oriunde in ecran, dar amandoua ajung in acelasi punct.

 17. Coloane Hashira - cadere lenta: Daca aveti un PC de top, aceasta optiune poate fi necesara pentru a incetini jocul. Mai ales daca vreti sa doborati niste recorduri.

 18. Coloane Hashira - cadere normala: Aceatsa este setarea implicita.

 19. Coloane Hashira - cadere rapida: Daca aveti un PC mai lent (Pentium MMX sau asemanator),poate Hashira este prea lent pentru d-vs.

 20. Coloane Hashira - cadere foarte rapida: Asociati aceasta optiune cu un nivel de pornire 10. Distractie placuta !!!


Fundal


 1. Incarcare de pe disc: Incarca o noua imagine pentru fundal. Daca parasiti programul lasand acest articol marcat, la repornire va fi incarcat acelasi fundal. Nota: dati clic o data si Kyodai va arata ultimul fundal pe care l-ati incarcat. Dati clic din nou si veti putea sa alegeti alt fundal.

 2. Fara (Solid): Arata o singura culoare pe fundal. Folositor daca nu vreti sa fiti distrasi de imagine. Puteti selecta culoarea de fundal si aceasta culoare va fi salvata pentru urmatoarea pornire a programului. NB: puteti asocia aceasta cu facilitatea "Cool Game Background".

 3. Celelalte articole din meniu: Sunt o lista a fisierelor de fundal aflate in directorul "Backgrounds". La instalare veti gasi aici : Dragons (dragon traditional), Andromeda (galaxia M31), Kanji (fundal clasic), Catpats (pisica Helenei), Hashi (gradina Japoneza) si Mori (padure Japoneza).


Set piese


 1. Incarcare de pe disc: Incarca un nou set de piese. Daca inchideti programul cu aceasta optiune selectata, la urmatoarea pornire va fi incarcat acelasi set de piese. Nota: dati clic o data si Kyodai va arata ultimul set de piese pe care l-ati incarcat. Dati clic din nou si veti putea sa alegeti alt set de piese.

 2. Vizualizare piese: Apeleaza o fereastra in care veti putea vedea setul curent de piese, cu piesele grupate pe categorii (Bambus, Dragoni, etc). Este folositor mai ales daca nu sunteti familiarizat cu un nou set de piese.

 3. Celelalte articole din meniu: Sunt o lista a fisierelor pentru seturi de piese care se afla in directorul "Tilesets".


Layout


 1. Selectie Layout : Lanseaza fereastra de selectare a layout-urilor. Din aceasta fereastra va puteti selecta layout-ul preferat, layout care va aparea in acest meniu.

 2. Creare Layout : Apeleaza editorul de layout-uri si incepe un layout gol.

 3. Editare Layout : Apeleaza editorul de layout-uri si flolseste layout-ul curent drept model.

 4. Celelalte articole din meniu: Sunt o lista a layout-urilor preferate (sau toate layout-urile, depinzand de ceea ce aveti validat in meniul "Vizualizare") aflate in directorul Kyodai\Layouts. Daca acolo nu se afla nici unul (*.lay, programul nu va rula. Logic…Nu ? Puteti adauga si alte layout-uri copiindu-le in acest director si le puteti adauga la preferate din fereastra de selectare a layout-urilor


Muzica


 1. Aleatoare: Canta aleator o noua melodie atunci cand cea curenta se sfarseste. Exista totusi o limitare: daca aveti un fisier MOD in directorul "Musics" si daca Kyodai il selecteaza nu va mai trece la o alta melodie, ci va trebui sa o schimbati manual.

 2. Other menu item : Selecteaza o alta melodie.

 3. Nota: puteti pune orice fisier MIDI sau MOD in directorul "Musics" si el va aparea in acest meniu atunci cand veti porni programul.


Ajutor


 1. Continut : Afisaza aceasta fereastra de ajutor.

 2. Ce este nou: Istoria evolutiei programului incepand cu versiunea 1.0.

 3. Probleme ? : Daca aveti probleme sau nelamuriri cititi prima data aceasta pagina...!

 4. Inregistrare : Dati clic aici (tastati F9) pentru a va inregistra. Mai intai trebuie sa obtineti un nume de utilizator si o parola de la autor. Introduceti-le in fereastra de inregistrare exact asa cum v-au fost communicate si apasati Inregistrare. Multumesc din nou pentru sprijinul pe care il acordati acestui program !

 5. Clasament: Arata cele mai bune punctaje pentru layout-ul curent. Puteti selecta un alt layout din lista din partea de jos a ferestrei. Butonul Reset va permite stergerea tuturor punctajelor pentru acest layout.

 6. Despre: Afisaja informatii despre autor.


Kyodai Mahjongg is © Copyright 1997, 1998, 1999 by René-Gilles Deberdt.

All rights reserved.
Yüklə 58,72 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə