a division of EASTERN EUROPE SERVICES,srl
Registered office: 319, Calea Calarasilor, bd. B,ap. 4, 3rd district, Bucharest
CUI: 3506445; J40/5029/18.02.1993, Tourism-tour operator license no. 3460
Office: 119, Calea Vitan, cd. V21B, ap1, ground floor,
3rd district,Bucharest
DESCOPERITI ISLANDA
CIRCUIT COMPLET, AVION, 10 ZILE
O aventura incredibila in care veti trai clipe de neuitat vizitand cele mai spectaculoase atractii ale misterioasei Islande. Denumita si “tara ghetii si a focului”, Islanda a fost votata de Lonely Planet cea mai valoroasa destinatie a anului 2010! Peisajele fascinante in care se regasesc la un loc ghetari (Vatnajökull, cel mai mare din Europa cu peste 8000 km2), izvoare termale si gheizere tasnitoare, vulcani (stinsi, din fericire) si formatiuni de lava impresionante dar si munti maiestuosi, cascade uimitoare, fiorduri pitoresti si tarmuri extrem de romantice va vor cuceri pentru totdeauna! Iar la toate acestea se adauga ospitalitatea si caldura islandezilor care fac tot posibilul sa va impartaseasca din istoria, cultura si modul lor de viata si sa aveti o vacanta de neuitat in mijlocul lor!
DATE DE PLECARE: 22 Iulie si 5 August 2010
MARILE ATRACTII: Reykjavik, Laguna Albastra, Rezervatia naturala Dyrhólaey, Parcul National Skaftafell, ghetarul Vatnajökull, Laguna Glaciara Jökulsárlón, gheizerele Strokkur si Geysir, Cascadele Seljalandsfoss, Skógafoss, Gullfoss si Godafoss, Parcul National Þingvellir, Lacul Mývatn, Insula Grimsey
Ziua 1: Bucuresti –Keflavik – Hveragerði – Cascadele Seljalandsfoss si Skógafoss – Promontoriul Dyrhólaey – coloanele bazaltice Reynisdrangar – plajele cu nisip negru - Kirkjubæjarklaustur
Intalnire cu grupul pe aeroportul Otopeni iar la orele 06:10 decolam catre Copenhaga. La orele 09:15 aterizam pe aeroportul Kastrup de unde vom decola catre Islanda - „Tara ghetii si a focului“, la orele 13:20 (check in de la 11:20). Sosim pe aeroportul Keflavik la orele 14:30 si pornim in explorarea fascinantelor peisaje naturale ale Islandei.
Strabatem platoul Hellisheiði si satul Hveragerði, un loc impresionant unde energia geotermala a fost din plin utilizata in industria serelor. Plante, flori si legume sunt crescute in sere imense, incalzite cu ajutorul izvoarelor geotermale. Continuam spre faimosul vulcan Hekla (un adevarat simbol islandez) si apoi spre 2 dintre cascadele incantatoare ale Islandei: Seljalandsfoss si Skógafoss. Inaintand pe tarmul sudic, vom putea admira formatiuni stancoase impresionante si plaje cu nisip negru de origine vulcanica ce ofera o priveliste solemna. Seara, sosim la Kirkjubæjarklaustur, o localitate pitoreasca, atractiva atat pentru turistii straini dar si pentru islandezi, si incarcata de legende, pe care le vom afla la fata locului. Cazare in Kirkjubæjarklaustur
Ziua 2: Kirkjubæjarklaustur – Parcul National Skaftafell – ghetarul Vatnajökull – Laguna Glaciara Jökulsárlón – Höfn
Dupa micul dejun, ne continuam incursiunea islandeza prin campiile Skeiðarársandur, catre Parcul National Skaftafell, cel mai vast parc national din Europa si totodata cel mai vizitat loc din Islanda. De o inegalabila frumusete si cu o mare varietate naturala, acest parc ne va cuceri prin spectaculozitatea canioanelor si a vailor suspendate, serenitatea lacurilor glaciare si multitudinea iceberg-urilor care evidentiaza printr-un cotrast aproape ireal maiestuoasele culmi muntoase si verdele luxuriant al vegetatiei. Privelistea ghetarului Vatnajökull care domina acest parc ne va starni admiratia in fata maretiei naturii; este unul din acele locuri in care faptura umana se mica si neputincioasa. In extremitatea sudica a ghetarului se afla Laguna Glaciara Jökulsárlón, inca una din minunile naturale ale Islandei, laguna formata la inceputul anilor 1920 si pe ale carei ape stravezii plutesc iceberg-uri desprinse din grandiosul Vatnajökull, unele acoperite partial de cenusa vulcanica provenita de la eruptiile din trecut. In acest decor exceptional au fost filmate si secvente din cateva filme celebre: Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill si reality–show–ul TV Amazing Race.
Optional, putem face o plimbare cu barca printre iceberg-uri, sau pur si simplu sa ne relaxam la o cafea sau un ceai servite la cafeneaua de pe malul lagunei. Seara, sosim in zona Höfn unde ne vom caza.
Ziua 3: Höfn – Fiordurile Estice - Egilsstaðir
Dimineata, servim micul dejun buffet suedez si pornim catre maiestuoasele fiorduri din estul Islandei. Din Höfn continuam prin tunelul Almannaskarð iar la iesire vom putea admira pitorescul tarm ce se intinde la picioarele noastre. Continua spre Stöðvarfjörður si optional, vizitam Colectia de minerale si roci Petra’s Mineral Collection unde sunt expuse in principal minerale si roci deosebite dar si o selectie de plante tipice acestor meleaguri, colectionate de-a lungul timpului de catre Petra Sveinsdóttir. Spre seara, sosim in Egilsstaðir, un oras modern situat pe malul raului Lagarfljót, unde ne vom caza.
Ziua 4: Egilsstaðir – Námaskarð – Krafla – Dimmuborgir – Lacul Mývatn – Cascada Goðafoss – Akureyri
Dimineata, mic dejun buffet la hotel, apoi incepem inca o zi incredibila. Vom porni catre nordul Islandei, pe traseul Jökuldalsheidi si sosim la Námaskarð, o zona geotermala impresionanta unde sulfurile si alte minerale contribuie impreuna cu izvoarele fierbinti si vulcanii noroiosi clocotitori la crearea unui peisaj ireal. Admiram apoi incredibilul vulcan Krafla si centrala construita in apropiere si zona Dimmuborgir, un camp de lava cu numeroase grote si formatiuni stancoase neobisnuite, ce au luat nastere in urma unei intense activitati vulcanice. In credintele populare islandeze, Dimmuborgir unea pamantul cu infernul.
Ne vom delecta apoi cu peisajele de o frumusete rapitoare din jurul Lacului Mývatn si vom admira cascada Goðafoss de pe raul Skjálfandafljót, una dintre cele mai frumoase caascade ale Islandei, denumita si “Cascada Zeilor”. Seara, sosim in Akureyri – capitala nordului Islandei, unde ne vom caza.
Ziua 5: Akureyri – Insula Grimsey (Optional)
Dimineata, mic dejun la hotel si timp liber la dispozitie pentru vizitarea orasului si a imprejurimilor. Optional, facem o excursie pana la Insula Grimsey, aflata chiar pe Cercul Polar si cunoscuta drept "Paradisul Pasarilor". Aici va avea loc ceremonialul prin care vom primi atestarea scrisa ca am traversat Cercul Polar. La intoarcere, timp liber la dispozitie in Akureyri. Seara, cazare la acelasi hotel.
Ziua 6: Akureyri
Dimineata, dupa micul dejun, vizitam orasul Akureyri. Akureyri, situat in nord-estul Islandei, pe malul unuia dintre cele mai lungi fiorduri din tara si inconjurat de munti inalti, este o destinatie turistica foarte populara in Islanda prin frumusetea peisajelor inconjuratoare cat si prin bogatia culturala. Desi situat la numai 60 km de Cercul Polar de Nord, are un climat bland cu temperaturi ce pot atinge 25 grade Celsius in timpul verii si cu o medie de 0 grade Celsius in lunile de iarna. In Akureyri se afla cea mai nordica gradina botanica din lume, numeroase muzee, piscine impresionante, un teren de golf cu 18 gauri, cele mai bune partii de ski din tara si numeroase trasee turistice deosebit de pitoresti in imprejurimi. Akureyri este cel mai bun punct de pornire in explorarea nordului Islandei: zone vulcanice, canioane, lacuri si cascade, si ofera numeroase posibilitati de petrecere a timpului lliber: pescuit, echitatie, rafting, hiking, whale watching. De asemenea, ofera o gama variata de restaurante, multe dintre ele cu specific local.
Seara, cazare in zona Akureyri.
Ziua 7: CIRCUITUL DE AUR: Gheizerele Strokkur si Marele Geysir – Cascada Gulfoss – Parcul National Þingvellir – Reykjavik
Astazi vom vedea cele mai impresionante fenomene naturale ale Islandei. Dimineata, dupa micul dejun, pornim catre zona extraordinarelor gheizere unde vom afla povestea Marelui Geysir si vom vedea cum erupe la un interval de 4-8 minute mai puternicul Strokkur.
Cu mult inainte ca restul omenirii sa afle de atractiile Parcului National Yellowstone si Old Faithfull sa-si primeasca actualul nume, europenii erau uimiti de minunile geotermale ale Islandei. Prima referire scrisa la Marele Geysir dateaza din anul 1294 cand, in urma unui cutremur produs in zona,
acesta a inceput sa arunce pe verticala jeturi imense de apa cu inaltimi de 70 – 80 m. De-a lungul anilor a cunoscut eruptii violente, influentate de puternica activitate vulcanica, care durau pana la o ora si se produceau chiar din 30 in 30 de minute, apoi si-a rarit activitatea pana cand in 1916 a devenit complet inactiv. Insa, in urma cutremurelor din anul 2000 acesta a inceput sa erupa din nou cu o frecventa de 3 ori pe zi dar cu o intensitate mai mica. La doar 50 m distanta, se afla impresionantul gheizer Strokkur (The Churn = Agitatul, Involburatul), care ofera un adevarat spectacol vizitatorilor aruncand la fiecare 5-6 minute un jet de apa fierbinte de pana la 35 m inaltime.
Termenul gheizer (izvor fierbinte care tasneste la anumite intervale de timp) provine de la verbul islandez „geysa” (a izbucni, a tasni) folosit pentru a denumi faimosul fenomen islandez iar apoi toate celelalte astfel de izvoare din intreaga lume, au fost denumite dupa Marele Geysir.
Admiram apoi Cascada Gullfoss (The Golden Watterfall = Cascada de Aur), cea mai mare din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume dar si cea mai populara atractie turistica a Islandei. Este o cascada in trepte formata pe raul Hvítá care curge printr-un canion de circa 70 m adancime, 20 m latime si 2,5 km dar spectaculozitatea cascadei consta in faptul ca turistii pot urca deasupra ei si o pot atinge cu mana. Iar in zilele insorite, curcubeele care se formeaza fac deliciul turistilor si ocazia perfecta pentru fotografii inedite.
Urmatorul obiectiv pe care il vom vizita va fi Parcul National Þingvellir (in islandeza Þing = parliament si vellir = camp, pajiste), un loc cu o deosebita importanta culturala, istorica, geologica dar si afectiva pentru poporul islandez . Aici s-a constituit in vara anului 930 Parlamentul Islandez, tot aici Islanda si-a proclamat independenta fata de Danemarca la 17 iulie 1944 iar in anul 2000, islandezii au sarbatorit 1000 de ani de la adoptarea Crestinismului. Þingvellir a devenit Parc National in anul 1928, iar mai tarziu a fost inclus in patrimoniul UNESCO drept unul dintre cele mai frumoase si mai interesante locuri de pe Terra, fiind situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. Deriva continentelor este foarte vizibila prin existenta faliilor, cea mai mare fiind Almannagjá, care are aspectul unui adevarat canion. In partea sudica a parcului se afla Þingvallavatn, cel mai mare lac natural din Islanda (84 km2) cu peisaje incantatoare. Spre seara, sosire la Reykjavik si cazare la hotel 3*.
Ziua 8: Reykjavik
Dimineata, dupa micul dejun la hotel - tur de oras cu vizitarea principalelor obiective printre care: Primaria – o cladire impresionanta situata pe malul nordic al frumosului Lac Tjornin din centrul orasului, Biserica Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda, vizibila din orice punct al orasului, Casa Hofdi – una dintre cele mai frumoase cladiri din Islanda, vestita in intreaga lume pentru intalnirea din anul 1986 dintre presedinti Ronald Reagan si Mikhail Gorbatsjov, intalnire ce a marcat sfarsitul Razboiului Rece, dar si pentru pentru alte personalitatile care i-au trecut pragul: Winston Churchill sau Marlene Dietrich, cladirea restaurantului Perlan – unica in Islanda si chiar in intreaga lume prin constructia si functionalitatea sa (pe un deal, deasupra unor rezervoare imense cu apa termala folosita la incazirea orasului, se afla un dom de sticla cu un restaurant panoramic si o cafenea de unde se poate vedea o priveliste de nedescris), faleza cu obeliscul Sun Voyager (o sculptura din otel masiv ce seamana izbitor cu o corabie vikinga), portul pescaresc. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie pentru plimbari pe cont propriu, cumparaturi sau excursii optionale (vizita la Laguna Alnastra, observarea balenelor, echitatie, plimbari cu jeep-ul pe ghetari etc).
Seara, cazare la acelasi hotel si optional, cina intr-unul dintre restaurantele rafinate ale Reykjavik-ului. Restul serii il puteti petrece intr-un club sau intr-o discoteca alaturi de islandezi, viata de noapte a Reykjavikului fiind una dintre cele mai vibrante.
Ziua 9: Reykjavik – Copenhaga
Mic dejun la hotel si transfer la aeroportul Keflavik de unde vom decola spre Copenhaga. In drum spre aeroport, vom face o oprire la faimoasa Laguna Albastra pentru a finaliza intr-un mod inedit si extrem de relaxant acest tur islandez. Laguna Albastra este un SPA unic in lume, faimos pentru apele geotermale cu proprietati vindecatoare folosite in tratarea cu succes a psoriazisului dar si pentru relaxarea turistilor sau a localnicilor. Seara, sosim la Copenhga. Transfer de la aeroport la hotel iar dupa formalitatile de cazare, optional, vizitam vestitele gradini Tivoli sau facem o croaziera cu vaporasul pe canalele Copenhagai.
Ziua 10: Copenhaga – Bucuresti
Mic dejun scandinav la hotel. Optional, facem o excursie de 5 ore la vestitele castele din nordul insulei Zealand. Ne indreptam catre Hillerod unde vom vizita unul dintre cele mai frumoase castele daneze – Castelul Frederiksborg (1600), resedinta regala de vara ce adaposteste si Muzeul Danez de Istorie, si apoi la Helsingor (Elsinore), pentru a vizita Castelul Kronborg – locul tragediei lui Hamlet, Printul Danemarcei. La orele 17:30 transfer de la hotel la aeroport pentru zborul la Bucuresti.
Tarife:
-
1745 EUR / persoana in camera dubla
-
615 EUR / supliment camera single
Servicii incluse:
-
bilete de avion Bucuresti – Copenhaga – Bucuresti si Copenhaga – Reykjavik – Copenhaga;
-
cazare 9 nopti in hoteluri si pensiuni de 3 stele cu mic dejun bufet suedez;
-
transferuri aeroport – hotel – aeroport conform programului;
-
tururi de oras cu ghid local in Copenhaga si Reykjavik;
-
transport cu autocar conform programului;
-
ghid roman pe tot parcursul excursiei.
Nu sunt incluse:
-
Taxele de aeroport, aprox. 220 EUR;
-
biletele de intrare la obiectivele turistice;
-
alte servicii decat cele mentionate in program.
Optional:
-
excursie de o zi cu vaporul de la Akureyri la insula Grimsey (pe Cercul Polar): 60 EUR / persoana. Se rezerva si se achita odata cu circuitul;
-
excursie cu autocarul (5 ore) la Castelele din nordul insulei Zealand: 50 EUR / persoana (minim 12 participanti);
-
asigurare medicala / storno.
Bank: RAIFFEISEN BANK-DECEBAL; IBAN RO50RZBR0000060006443882-ROL
RO28RZBR0000060006443890 EUR; e-mail: info@galaxytours.ro; site: www.galaxytours.ro
Phone +40 21 308 60 93; Cell phone: + 4 0 745-655 925; fax : +40 21-321 12 30
Dostları ilə paylaş: |