M-am gandit serios la un subiect captivant pe care sa IL impart cu voi, pe care sa-l dezbatem si asupra caruia sa cugetam si mi-am dat seama ca inca nu stiu care sunt pasiunile adolescentilor-eu insami fiind unul- de aceea m-am oprit asupra unui gandYüklə 6,04 Kb.
tarix01.09.2018
ölçüsü6,04 Kb.

M-am gandit serios la un subiect interesant pe care sa vi-l impartasesc, despre care sa discutam si pe care sa-l comentam, dar mi-am dat seama ca nu stiu inca ce pasiune comuna avem noi, adolescentii, asa ca m-am oprit asupra unor ganduri care ma macina de mult timp. Ce este raul, care sunt formele lui? Ne luptam cu un adevar sau cu o iluzie?

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a trait obsedat de teama de intuneric, de teama de durere (sub toate formele ei) si de teama de lipsuri (fie ca era vorba de lipsuri materiale, de lipsa iubirii, a sigurantei sau de nevoia de adevar). Numerosi filozofi au studiat timp de secole formele raului si influenta acestora asupra omului.

Legat de aceste lucruri, voi incerca sa va retin atentia cu cateva citate pline de intelepciune pentru ca, in final, sa incercam sa tragem impreuna o concluzie care sa ne reprezinte.

Albert Einstein spune ca, din punct de vedere stiintific, intunericul si frigul nu exista. Acestea reprezinta doar absenta luminii si a caldurii. De vreme ce lumina si caldura au o sursa stabilita si pot fi marite, micsorate sau echilibrate, intunericul si frigul nu pot exista decat in absenta luminii si a caldurii.

Paul Ferrini spune ca atunci cand intunericul este integrat in lumina, intunericul dispare, deoarece cele doua nu pot exista in acelasi loc,in acelasi timp.

Numerosi filozofi afirma faptul ca intunericul nu exista decat pentru a contura lumina pentru ca, daca intunericul nu ar exista, tot ceea ce ar exista ar fi lumina, iar lumina nu poate fi recunoscuta in lumina.

Albert Einstein afirma faptul ca raul nu exista in sine, ci este doar absenta iubirii in inimile oamenilor. O intrebare importanta este cum ar putea oamenii sa obtina iubirea, atunci cand simt ca nu poseda?

Acest raspuns vine sub aceeasi forma, de la mai multi filozofi. “Fii, nu cauta sa fii!”.

Asadar, pentru a-mi formula propria opinie despre ”rau”, as spune ca raul nu este decat frica umana. Teama ca nu suntem suficient de buni. Teama ca nu suntem iubiti. Teama ca am putea pierde ceva daca nu devenim mai buni. Teama in sine. Nu exista rau -sau rautate- ci doar ideea eronata ca am putea sa fim separati de iubirea vesnica si neconditionata care traieste in si prin noi. Noi suntem viata. Expresia pura a vietii care se desfasoara in fiecare secunda. Noi nu putem fi raniti sau afectati de ceva din exteriorul nostru, pentru ca nevoile noastre provin din interior.

Psihologii si oamenii de stiinta au descoperit faptul ca Universul este format din celule speciale numite celule primare care sunt conectate si interconectate pentru a crea tot ceea ce exista. Se pare ca aceste celule sunt atat de inteligente incat se pot re-crea singure in momentul in care sunt uzate sau distruse. Din astfel de celule este construit si organismul uman. Va dati seama ce miracol? Omul este construit din celule care sunt schimbate complet o data la 11 luni. Deci noi, literalmente, nu mai suntem cei care eram cu un an in urma.Revenind la tema de la care am pornit, invataturile spirituale si experientele umane indica faptul ca raul nu este niciodata de neinvins si ca binele triumfa intotdeauna. Nu trebuie sa ma credeti pe mine… Credeti-va pe voi! Pe data viitoare!
Sinzina Constantinescu
Kataloq: wp-content -> uploads -> 2015

Yüklə 6,04 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə