Έδωσα εξετάσεις για toefl, gre general gre subject καθώς και εξετάσεις στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών



Yüklə 1,15 Mb.
səhifə1/5
tarix02.11.2017
ölçüsü1,15 Mb.
#27474
  1   2   3   4   5



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονοματεπώνυμο ΖΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ιθαγένεια Ελληνική

Διεύθυνση Σόλωνος 59,

35100 ΛΑΜΙΑ

Τηλέφωνο 6937333449

2231060265

2231051475


E-mail vzarikas@teilam.gr



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ



Προπτυχιακές σπουδές



6ο Γυμνάσιο Λαμίας (1980-1983)

Βαθμολογία: Α τάξης 18 5/12 Β τάξης 19 Γ τάξης 18 10/14



4ο Λύκειο Λαμίας (1983-1986)

Βαθμολογία: Α τάξης 18 10/12 Β τάξης 18 11/12 Γ τάξης 19 1/10


Πανελλαδικές εξετάσεις 1986

Φυσική 20, Μαθηματικά 19, Χημεία 19 1/2 , Έκθεση 15 1/2
Πέτυχα με την πρώτη προσπάθεια εισαγωγή στην πρώτη σχολή προτίμησής μου. Τα μόρια που πήρα 1863/2000, αρκούσαν για εισαγωγή σε όλα τα τμήματα όλων των σχολών της πρώτης δέσμης.


Φοίτηση στο τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής ΑΠΘ (1986 - 1990)
Τετραετής φοίτηση.

Πτυχίο Φυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου 18-10-1990

Γενικός βαθμός : ΑΡΙΣΤΑ, 8.6

Προετοιμασία για μεταπτυχιακά (1990-1991)
Έδωσα εξετάσεις για TOEFL, GRE general GRE subject καθώς και εξετάσεις στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στις γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις του ΙΚΥ (Μαθηματικά, Φυσική και Αστρονομία) ήρθα πρώτος και πήρα την μοναδική υποτροφία εξωτερικού.

Το Tufts University των ΗΠΑ με δέχτηκε για μεταπτυχιακές σπουδές παραχωρώντας μου υποτροφία που κάλυπτε τα δίδακτρα. Για προσωπικούς λόγους επέλεξα την Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Φοίτηση (M.Sc.) στο University of Sussex

Department of Physics, (1991 - 1992)
Απέκτησα τον τίτλο Master of Science in Astronomy, κατόπιν γραπτών εξετάσεων (μεταξύ άλλων διδαχθήκαμε και εξετασθήκαμε στα μαθήματα: «Δυναμική αστρικών συστημάτων & γαλαξιών», «Κβαντική Θεωρία Πεδίου», «Μικρο-κοσμολογία», «Γενική θεωρία της Σχετικότητας- Λύσεις», «Τανυστική ανάλυση» κλπ), και κατάθεσης ερευνητικής εργασίας. Η εργασία ήταν στο πεδίο της γενικής θεωρίας της σχετικότητας με τίτλο "Cosmic Censorship Conjecture". Βαθμός, ή άλλο διακριτικό δεν υπήρχε στο Μ.Sc.

Φοίτηση (Ph.D.) στο University of Newcastle upon Tyne

Department of Physics,

Mathematical Physics Group, (1992- 1996)

(To group μαθηματικής φυσικής έχει μεταφερθεί πλέον στο Τμήμα Μαθηματικών του University of Newcastle upon Tyne)

(1992-1995)

Τα τρία πρώτα χρόνια ανέπτυξα ερευνητική δραστηριότητα με επιβλέποντα καθηγητή Prof . Ian Moss. Ο εν λόγω καθηγητής ήταν από τους πρωτεργάτες της θεωρίας του πληθωριστικού σύμπαντος (Hawking-Moss potential) της θεωρίας της κβαντικής κοσμολογίας (πρώτος υπολογισμός wave function of the universe) και της κβαντικής θεωρίας πεδίου σε curved spacetimes.


(1995-1996)

Έγραψα την διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο της μαθηματικής φυσικής, την οποία κατέθεσα τον Απρίλιο 1996. Η διατριβή είχε τίτλο "Aspects of Early Universe Phase Transitions". Κρίθηκα ικανός για την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου (Ph.D.) τον Αύγουστο μετά από επιτυχή εξέταση από τους Dr David Thoms και του διεθνούς φήμης Prof. Tom Kibble (Η εξέταση άργησε λόγω βεβαρημένου προγράμματος του Prof. Tom Kibble).



Στρατιωτική θητεία 18 μηνών, (1996-1998)
Ειδικότητα βοηθού ερευνητή στο Σώμα Υλικού Πολέμου. Σχεδίασα βάσεις δεδομένων.

Τμήμα Φυσικής Αθηνών,

Τομέας Θεωρητικής Φυσικής


Mεταδιδακτορικός ερευνητής,

(15 Φεβρουάριου 1998 - Φεβρουάριος 2000)
Σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής, δημοσίευσα τέσσερα journal papers στην μαθηματική φυσική.

Ανώτατη σχολή ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ Αμαρουσίου Διδασκαλία θεωρίας αλγορίθμων σαν ωρομίσθιος (Χειμερινό εξάμηνο 1999-2000)


Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Tμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, (Φεβρουάριος 2000-Οκτώβριος 2000)

Διδακτικό προσωπικό ΠΔ-407/80 αρ.5. στο επίπεδο Λέκτορα


Δίδαξα Πληροφορική, αλγόριθμους και γλώσσες προγραμματισμού και ήμουν υπεύθυνος εργαστηρίου πληροφορικής.



Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο Κρήτης, Ινστιτούτο Πληροφορικής, (Οκτώβριος 2000 –Ιούλιος 2003)

Ερευνητής επί συμβάσει στο αντικείμενο των μαθηματικών μοντέλων λήψης απόφασης για πληροφοριακά συστήματα.


Μου είχε ανατεθεί η επιστημονική επίβλεψη ενός ερευνητικού προγράμματος PALIO-project (IST-1999-20656)), που ανέλαβε το ΙΤΕ μαζί με άλλα ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά κέντρα και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος παρήχθησαν πολλά deliverables με το όνομά μου, τέσσερεις δημοσιεύσεις και ένα chapter σε βιβλίο διεθνούς οίκου.

Εκτός αυτού συμμετείχα και στα ερευνητικά προγράμματα European research projects IS4-ALL (ΣΕΑ00247-1), 2WEAR (ΣΕΑ00268-1-1) καθώς και στο Αριστεία ΚΠΣ 00006-1. Ελαβα μέρος σε διεθνείς συσκέψεις και διεξήγαγα προεργασία και συγγραφή νέων proposals, για καινούρια projects προς χρηματοδότηση από Ε.Ε. ή Ελλάδα.

Διεξήγαγα έρευνα στον τομέα των μαθηματικών μοντέλων για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα στις αυτοπροσαρμοζόμενες διεπαφές. Ασχολήθηκα με αλγοριθμικές τεχνικές μάθησης και με μαθηματικά μοντέλα λήψης αποφάσεων. Έχω σχεδιάσει και υλοποιήσει Bayesian networks και influence diagrams για συστήματα λήψης απόφασης.

Παράλληλα συνεργάστηκα ερευνητικά και με το Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων εκπονήθηκε η δημοσίευση αριθμός 6.
Πανεπιστήμιο Κρήτης, (διδακτικό προσωπικό επί συμβάσει) (Σεπτέμβριος 2002-Φεβρουάριος 2003)
Εκτός της θέσης μου στο ΙΤΕ, δίδαξα επίσης στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμης Υπολογιστών, Ιστορίας-Αρχαιολογίας (Α’ Εξάμηνο, 2002) το μάθημα «Εισαγωγή στην Πληροφορική».


Εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών, (Ειδικός επιστήμονας-αριθμοδότηση-διευθυνσιοδότηση ) (Ιούνιος 2003 – Ιουνιος 2008).

Συμμετοχή σε διεθνή φόρα καθορισμού προτύπων διάφορων τεχνολογιών VoIP, WiFi, WiMAx, Εnum. Συγγραφή τεχνικών αναφορών, διεξαγωγή διαβουλεύσεων σε θέματα που αφορούν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και διεξαγωγή έρευνας στα πλαίσια της οποίας δημοσιεύθηκε η εργασία αριθμός 14 (αφορά μαθηματική μοντελοποίηση ενός ring laser οπτικού δικτύου).



Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μαθηματικό Τμήμα

(Επίκουρος καθηγητής με σύμβαση ΠΔ407) (Φεβρουάριος 2003 - 31 Αυγούστου 2004).
Δίδαξα με πλήρη σύμβαση Επίκουρου καθηγητή ΠΔ 407 στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης το μάθημα «Εισαγωγή στους Αλγόριθμους και τον προγραμματισμό».


Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Τμήμα Ηλεκτρολογίας
Επίκουρος Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά».

(εκλέχτηκα ομόφωνα για την θέση του Επίκουρου καθηγητή - Οκτώβριος 2007)


Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα



  • European research projects:

    • IS4-ALL (Paneuropean ΣΕΑ00247-1),

    • 2WEAR (Paneuropean, ΣΕΑ00268-1-1),

    • PALIO (Paneuropean, ΣΕΑ00266-1),

  • European and Greek projects:

    • Aristeia” ΚΠΣ 00006-1,

    • "Optimum distributed generation design (DGRES)"- MIS 380360 for "Archimedes III",

    • Energy reduction in Elevators Technology” for Synergasia 2009,

    • Measurement of Physical and Chemical Parameters in hot springs” for "Archimedes III”,

    • Caffeine Effects” for "Archimedes III”.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

Α. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ (Peer-reviewed or Fully Refereed International Journals)

1. Vasilios Zarikas

"The phase transition of the two-Higgs model"

Physics Letters B 384, (1996) 180
Abstract

We present the mathematical analysis of the phase transition for the two-Higgs electroweak model. We have found that for a wide range of parameters the universe first tunnels to a new intermediate phase. This feature not only is very important by itself, but also provides the essential requirements for producing baryon asymmetry with only small explicit CP-violating terms in the two Higgs tree Lagrangian.



Motivation. Η ηλεκτρασθενής μεταβολή φάσης είναι η πιο σημαντική για την μικροκοσμολογία, διότι έχει άμεσες και παρατηρήσιμες κοσμολογικές συνέπειες. Η ακριβής περιγραφή της μεταβολής αυτής φάσης, καθώς και η δυνατότητα να εξηγηθεί η βαρυογέννεση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Το βαθμωτό τμήμα της λαγκρατζιανής, είναι αυτό που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου του ότι δεν είναι γνωστή η μορφή του. Η εργασία αυτή ασχολείται με ένα γενικής μορφής effective potential με βαθμωτό τμήμα, που αποτελείται από δύο Higgs διπλέτες, που δύναται να προκύψει και από υπερσυμμετρικά μαθηματικά μοντέλα στοιχειωδών αλληλεπιδράσεων.

Novelty - impact. Για πρώτη φορά για την ηλεκτρασθενή μεταβολή φάσης, έγινε πολυδιαστάτη μαθηματική μελέτη του effective potential και η οποία έδειξε για πρώτη φορά, ότι η μεταβολή φάσης πραγματοποιείται σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η μεταβολής φάσης είναι πρώτης τάξης, ενώ στο δεύτερο στάδιο είναι δεύτερης τάξης. Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια να διευκολύνεται πάρα πολύ η βαρυογέννεση, διότι η CP ασυμμετρία δεν είναι Higgs coupling constant suppressed. Οι τιμές των παραμέτρων, για τις οποίες εμφανίζεται αυτή, η δύο σταδίων μεταβολή φάσης συμπεριλαμβάνει και αυτές που προβλέπουν τα υπερσυμμετρικά μοντέλα. Η εργασία αυτή αναφέρεται από όσους μελετούν την ηλεκτρασθενή μεταβολή φάσης, από όσους αναλύουν φαινομενολογικά τα μαθηματικά μοντέλα υπερσυμμετρίας, από συγγραφείς σημαντικών reviews της κοσμολογικής αυτής μεταβολής φάσης, καθώς και από νέους ερευνητές σε διατριβές διδακτορικών.


2. Vasilios Zarikas

"Derivative expansion for a general ‘t Hooft gauge fixing"

preprint, hep-th/9906171, Phys. Rev. D60(1999) 106001.
Abstract

A derivative expansion technique is developed to compute functional determinants of quadratic operators, non diagonal in spacetime indices. This kind of operators arise in general 't Hooft gauge fixed Lagrangians. The derived formulae can be applied easily to any soliton or instanton background in order to find quantum corrections.


Motivation Η μαθηματική μέθοδος με την ονομασία heat kernel expansion, έχει χρησιμοποιηθεί σε ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως στην εύρεση πρώτων κβαντικών διορθώσεων κβαντικής βαρύτητας, σε προβλήματα στερεάς κατάστασης (effective potentials) κλπ. Μια παραλλαγή της μεθόδου αυτής είναι η derivative expansion η οποία εφαρμόζεται για να συμπεριλάβουμε την συμβολή από τους κινητικούς όρους. Έτσι μπορούμε να υπολογίσουμε το one loop effective action for non constant background fields.

NoveltyImpact Στην μονογραφία αυτή παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, ένα νέος γενικευμένος μαθηματικός φορμαλισμός, για το ανάπτυγμα τετραγωνικών τελεστών που συναντούμε στην κβαντική θεωρία πεδίου. Το σημαντικό του έργου αυτού συνίσταται, στο ότι οι τελεστές είναι της γενικής πλήρους μορφής και όχι οι απλουστευμένοι, που προκύπτουν από επιλογή βαθμίδας. Τα μαθηματικά μοντέλα στα οποία εμφανίζονται τέτοιοι τελεστές, είναι λαγκρατζιανές στοιχειωδών σωματιδίων, στατιστικής φυσικής και στερεάς κατάστασης της ύλης. Αφορούν μάλιστα την περιγραφή πολλών διαφορετικών φαινομένων, όπως μεταβολές φάσης (όχι μόνο υλικών αλλά και κοσμολογικών), σκεδάσεις σολιτονίων, παραγωγή τοπολογικών σχηματισμών κ.α.. Επειδή η μέθοδος είναι πολύπλοκη, απαιτείται από κάποιον που ενδιαφέρεται να την εφαρμόσει σε επιμέρους προβλήματα, να αναλυθεί και να παρουσιασθεί διεξοδικά από τον συγγραφέα.
3. A. B. Lahanas, V.C. Spanos and Vasilios Zarikas

Charge asymmetry in two-Higgs doublet models”



hep-ph 9812535, Phys.Lett.B472:119,2000 .

(εδώ τα ονόματα έχουν μπει αλφαβητικά κατόπιν συμφωνίας των συγγραφέων)

Abstract

We discuss the features of a two-Higgs doublet model exhibiting a two stage phase transition. At finite temperatures electric charge violating stationary points are developed. In conjunction with CP violation in the Higgs or the Yukawa sector, the phase transition to the charge conserving vacuum, generates a net charge asymmetry Q, in the presence of heavy leptons, which may be well above the astrophysical bounds put on Q unless the heavy leptons are sufficiently massive. This type of transition may be of relevance for supersymmetric extensions of the Standard Model, since it shares the same features, namely two Higgs doublets and similar CP violating sources.


Motivation. Η αναλυτική μελέτη της ηλεκτρασθενούς μεταβολής φάσης είναι καίριας σημασίας για την γνώση της μετέπειτα εξέλιξης του σύμπαντος. Όπως έχει αποδειχθεί στην εργασία (1), η μεταβολή αυτή γίνεται σε δύο στάδια για ένα μοντέλο με δύο Higgs διπλέτες, που ρεαλιστικά αναμένουμε να προκύπτει από την υπερσυμμετρία στις υψηλότερες ενέργειες, ή και από αρκετά μαθηματικά μοντέλα υπερχορδών μετά το compactification. Στο πρώτο στάδιο το κενό είναι φορτισμένο! Είναι πρόδηλη η αξία μελέτης των επιπτώσεων του γεγονότος, ότι το σύμπαν μπορεί να πέρασε καθώς ψύχονταν από μία φάση όπου το κενό παραβίαζε την U(1) του ηλεκτρομαγνητισμού.

NoveltyImpact . H εργασία αυτή για πρώτη φορά αποδεικνύει, ότι για το μεγαλύτερο εύρος των παραμέτρων, έχουμε ενδιάμεση κοσμολογική φάση, όπου παράγεται κοσμική σημαντική ασυμμετρία φορτίου! Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να περιοριστούν σημαντικά, οι δυνατές τιμές των ελευθέρων παραμέτρων αυτών των μαθηματικών μοντέλων. Μια παραγόμενη μικρή ασυμμετρία φορτίου, μπορεί επίσης να βοηθήσει να παραχθεί μαγνητικό πεδίο, ικανό να εξηγήσει την άγνωστης προέλευσης αρχική πηγή για την ανάπτυξη γαλαξιακού μαγνητικού πεδίου! Η εργασία αυτή αναφέρεται ως πολύ σημαντική, από όσους ασχολούνται με την φαινομενολογία των υπερσυμμετρικών μαθηματικών μοντέλων, των χαμηλής ενέργειας μοντέλων υπερχορδών και των μελετητών μοντέλων βαρέων λεπτονίων.

4. T. Christodoulakis, G. Kofinas and Vasilios Zarikas
“The general untilted diffuse matter Bianchi V Universe”

gr-qc/9907104, Phys.Lett. A275 (2000) 182-192.

(εδώ τα ονόματα έχουν μπει αλφαβητικά κατόπιν συμφωνίας των συγγραφέων)
Abstract

The Bianchi Type V Universe composed by diffuse matter is studied. We examine its anisotropic behaviour as well as the distortion it would cause to CMBR. Next the parameter region allowed by the present cosmological constraints is given. The gauge dependency of the temperature pattern, induced by the geometric anisotropies, is exhibited.


Motivation Η κύρια πηγή πληροφορίας, που διαθέτει η θεωρία για το σύμπαν, είναι αυτή που προέρχεται από την μελέτη του cosmic microwave background. H ανάλυση αυτή, μεταξύ άλλων, δείχνει την ύπαρξη μικρών ανισοτροπιών. Αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον να κατανοηθεί πόσο μέρος από αυτές τις ανισοτροπίες, μπορεί να οφείλεται στην ίδια την γεωμετρία του σύμπαντος και καθιστά επιβεβλημένο να μελετηθούν οι λύσεις με γεωμετρική ανισοτροπία. Έτσι θα μπορούσαν να σχεδιασθούν και παρατηρησιακά προγράμματα, που να αποκλείουν κάποιους τύπους ανισοτροπίας και άλλα, που ίσως να επιβεβαιώνουν κάποιο τύπο μικρής γεωμετρικής ανισοτροπίας.

Novelty – Ιmpact Για πρώτη φορά βρέθηκε γενική μαθηματική λύση του τύπου V ανισοτροπικού γεωμετρικού μοντέλου, με τέλειο ρευστό, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και τις δύο περιοχές της κοσμικής εξέλιξης, και αυτής δηλαδή που κυριαρχεί η ακτινοβολία και της επόμενης των γαλαξιών. Η λύση αυτή σκόπιμα έχει βρεθεί χωρίς να καθοριστούν τιμές για τρεις παραμέτρους επιλογής βαθμίδας, κάτι που κατέστησε την εύρεση λύσης εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα. Στην εργασία αυτή, για πρώτη φορά επίσης παρουσιάζονται οι επιτρεπτές παράμετροι, για τις οποίες ένα τέτοιο σύμπαν θα μπορούσε να είναι το παρατηρούμενο, με τις γνωστές τιμές ανισοτροπίας στα πολύπολα της ακτινοβολίας υποβάθρου. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, που καταδεικνύει για πρώτη φορά η συγκεκριμένη εργασία, είναι το πόσο επηρεάζεται από μία επιλογή βαθμίδας (gauge choice) ο συνήθης ουράνιος χάρτης θερμοκρασίας υποβάθρου. Η εργασία αυτή έγινε αντικείμενο ομιλίας σε ένα διεθνές και ένα ελληνικό συνέδριο σχετικότητας, όπου κίνησε το έντονο ενδιαφέρον των μελών. Αναφέρεται δε από εργασίες που μελετούν ανισοτροπικά γεωμετρικά μοντέλα.

5. E. Kiritsis, G. Kofinas, N. Tetradis, T.N. Tomaras and Vasilios Zarikas
“Cosmological evolution with brane-bulk energy exchange”

Journal of High Energy Physics, JHEP 0302 (2003) 035

(εδώ τα ονόματα έχουν μπει αλφαβητικά κατόπιν συμφωνίας των συγγραφέων)
Abstract

The consequences for the brane cosmological evolution of energy exchange between the brane and the bulk are analysed in detail, in the context of a non-factorizable background geometry with vanishing effective cosmological constant on the brane. A rich variety of brane cosmologies is obtained, depending on the precise mechanism of energy transfer, the equation of state of brane-matter and the spatial topology. An accelerating era is generically a feature of our solutions. In the case of low-density flat universe more dark matter than in the conventional FRW picture is predicted. Spatially compact solutions are found to delay their recollapse.


Motivation Το πιο ενδιαφέρον κοσμολογικό σενάριο, στο οποίο έστρεψε η παγκόσμια ερευνητική κοινότητα το ενδιαφέρον της τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό που προβλέπει ότι το σύμπαν που ζούμε, είναι μία μεμβράνη εμβαπτισμένη μέσα σε ένα πενταδιάστατο φυσικό χώρο. Τέτοιες μεμβράνες προβλέπονται σαν λύσεις του μαθηματικού μοντέλου της Μ-theory που περιλαμβάνει strings και branes.

NoveltyImpact Για πρώτη φορά βρέθηκαν μη αδιαβατικές κοσμολογικές λύσεις μεμβράνης, δηλαδή μαθηματικές λύσεις όπου το σύμπαν μας μπορεί να ανταλλάξει ενέργεια με τον bulk χώρο της πέμπτης διάστασης, μέσω αλληλεπιδράσεων με κβαντικά τανυστικά πεδία. Τα αποτελέσματα είναι πολύ πλούσια σε καινούριες πληροφορίες. Στα πιο σημαντικά συμπεράσματα μπορούν να αναφερθούν, ότι κοινή ιδιότητα των περισσοτέρων μαθηματικών λύσεων, είναι η ύπαρξη μικρής κοσμολογικής σταθεράς (όπως πρόσφατα έχει επιβεβαιωθεί από την παρατήρηση), το γεγονός ότι προβλέπεται περισσότερη dark matter από το συνηθισμένο κοσμολογικό μοντέλο FRW, καθώς και η δυνατότητα ενός κλειστού σύμπαντος να αποφύγει για μακρύ χρονικό διάστημα την κατάρρευση του. Η εργασία κίνησε το ενδιαφέρον των ερευνητών του τομέα και οι αναφορές αυξάνουν συνεχώς. Αναφέρεται επίσης στα reviews που ασχολούνται με την brane cosmology.

  1. Vasilios Zarikas

Modeling decisions under uncertainty in adaptive interfaces’’.

Universal Access in the Information Society 6(1): 87-101 (2007)

International Journal, ISSN: 1615-5289 (print version)
Abstract:

The present work proposes a mathematical approach for modeling adaptation decisions and for solving the problem of integrating existing as well as acquired knowledge in the decision module of an adaptive interface. So far, most applications do not exploit in full the value of data originating from user models or knowledge acquisition engines that monitor the user and/or the context. The proposed decision mathematical method is represented by influence diagrams structured in a specific way. Our proposal allows the designer/developer to encode user and context information as well as other crucial decision factors, consequently used in the decision making process regarding interface adaptation actions. The decision making process is driven by the definition of relevant utilities referring to the design of a user interface. The proposed model allows designers/developers of an adaptive/intelligent interface to integrate, without conflicts and incoherence, design strategies, design goals (e.g., performance, accuracy, ease of use), user goals, alternative constituents (e.g., text vs. graphics vs. audio), user profile, context and application domain knowledge. Our method’s outcome provides a simple, yet computable, structure for decision process modeling and generalizes previous published works. Methodology is further analyzed with an example coming from the context-aware mobile computing domain. Various useful tips have also been given.


Motivation Ένα από τα σύγχρονα κεφάλαια της εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης είναι η δυνατότητα το σύστημα να μπορεί να παίρνει έξυπνες αποφάσεις, βασισμένο σε γνώση που προϋπάρχει και σε γνώση που αποκτά δυναμικά. Ο πιο ολοκληρωμένος μαθηματικά τρόπος, για λήψη αποφάσεων, είναι αυτός που βασίζεται στην utility theory και στις Bayesian probabilities. Τα λεγόμενα influence diagrams είναι γράφοι, που ενσωματώνουν την βέβαια και την αβέβαια γνώση και μπορούν να πάρουν αποφάσεις εκτιμώντας στρατηγικές και στόχους.

Novelty-Impact

Η εργασία αυτή για πρώτη φορά περιγράφει πλήρως μία μαθηματική μέθοδο, βασισμένη στα influence diagrams, με την οποία μπορεί κάποιος να σχεδιάσει την λογική μίας έξυπνης αυτοπροσαρμοζόμενης διεπαφής και να ενσωματώσει γνωστούς κανόνες σχεδίασης, γνωστά δεδομένα χρηστών, δυναμικά ανανεώσιμα δεδομένα που περιγράφουν το προφίλ του χρήστη και των στοιχείων του περιβάλλοντός του και τέλος να καταλήξει σε μία ενέργεια προσαρμογής (απόφαση), βασισμένος σε κάποιες στρατηγικές, ή σχεδιαστικούς στόχους-σκοπούς.

Η εργασία είναι γραμμένη σε γλώσσα κατανοητή, για έναν σχεδιαστή μίας διεπαφής ανθρώπου-μηχανής και δίνονται πολύ αναλυτικά παραδείγματα.


  1. Vasilios Zarikas, and K. Vlachos

«A self-consistent model for a SOA-based fiber ring laser including the mode-locked pulse properties»,

Optics Communications, Volume 263, Issue 2 , 15 July 2006, Pages 239-248

Abstract

In this paper, we present a self-consistent mathematical model of an optically mode-locked semiconductor fiber ring laser. The fiber laser uses a semiconductor optical amplifier -SOA- as the gain medium, while mode-locking is achieved by its gain modulation, via an external optical pulsed signal. The model was solved analytically and revealed the locus of the laser parameters to achieve mode-locking. In particular, it was found that SOA gain and energy of the externally introduced signal are two critical parameters that must simultaneously set properly for exact mode-locking. Furthermore, in our analysis we have assumed double saturation of the SOA by both the mode-locked and the externally introduced pulsed signal. Gaussian pulse profiles were assumed with an initial chirp.


Motivation Οι δακτύλιοι από οπτικές ίνες, μέσα στις οποίες κυκλοφορούν παλμοί Laser, είναι το κύριο μέσο μετάδοσης πληροφορίας στην τεχνολογία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων σήμερα. Η μελέτη δακτυλίων με μεγαλύτερο ρυθμό μετάδοσης πληροφορίας και πιο αξιόπιστα ηλεκτρονικά στοιχεία, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τις τηλεπικοινωνίες σήμερα.

NoveltyImpact Η εργασία αυτή, παρουσιάζει για πρώτη φορά, μία μαθηματική μοντελοποίηση που περιγράφει με ακρίβεια τα αποτελέσματα ενός πειραματικού setup με ring laser, στο οποίο ο παλμός laser κλειδώνει (έρχεται σε steady state) μέσα από ρύθμιση (tuning) που γίνεται όχι με κάτοπτρα, αλλά με ενεργό κατάλληλο ημιαγωγό και με εφαρμογή εξωτερικού οπτικού παλμού οδηγού. Οι επιδράσεις των διαφόρων ενεργών στοιχείων, που βρίσκονται μέσα στον δακτύλιο έχουν μοντελοποιηθεί με την βοήθεια τελεστών, που δρουν πάνω στον παλμό και έχουν βρεθεί θεωρητικά οι συνθήκες που πρέπει να τηρούν οι διάφοροι παράμετροι του συστήματος, ώστε να επέρχεται κλείδωμα σε υψηλές ταχύτητες μετάδοσης πληροφορίας. Οι υπολογισμοί είναι εξαιρετικά μακροσκελείς και επίπονοι και για αυτό δεν είχαν μοντελοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε συγκεντρώσει το συγκεκριμένο πειραματικό αυτό setup του Κ. Βλάχου. Η δημοσίευση επίσης, αποδεικνύει ότι 3 προηγούμενες θεωρητικές μελέτες αυτού του συστήματος, περιέχουν σοβαρά μαθηματικά λάθη και είναι συνεπώς απορριπτέες.



  1. Eleftheriadou A, Deftereos S, Zarikas Vasilios, Panagopoulos G, Korres S, Sfetsos S, Karageorgiou C, FerekidouE, Kandiloros

VEMP eliciting in normal subjects. A comparison of four different methods”

Journal Otolaryngol (Head Neck Surg.) 2008 Oct;37(5):704-11.
Abstract:

Objective: VEMPs recording is a new method for testing the otolith receptors and vestibulospinal pathways. The aim of this study is to compare four different techniques of VEMP eliciting and identify a reliable and easy applicable method.

Material and methods. Twenty healthy persons, ten males and ten females with ages ranged from 20 to 57 years (mean value 41) were enrolled in this study. Eliciting of VEMPs by using monaural or binaural acoustic stimulation and unilateral or bilateral SCM contraction was evaluated. 105 dB NHL acoustic stimulation consisted of 145 dB rarefaction clicks was applied. Latencies of p13, n23, n34, p44 peaks, amplitudes p13n23 and n34p44 and the interaural amplitude differences (IAD) were assessed.

Results. All the four methods were evaluated as reliable for the latencies and especially the amplitudes; however the higher scores of reliability were for the monaural/ipsilateral recording. Results reveal no statistically significant difference between right and left side apart from the n34p44 factor in the binaural ipsilateral type of recording. The value of the numerator of the IAD variable is not statistically different from zero in almost all cases. No correlation was found between IAD13-23 and IAD34-44 for all the four methods. Statistical significant differences were found only for p13, n23 and p34 factors among the four methods.

Conclusion. All the four methods elicit constant and evident waveforms. IAD13-23, p13n23L and p13n23R give independent information (regarding normal ear behavior). No statistical significant differences were found between left and right sides for all the four types of recording. The norm for healthy subjects of both IAD variables is zero. Therefore results do not favour the use of IAD or the use of relative amplitudes against the use of amplitudes for describing healthy subjects.

Statistical Methods

The intraclass correlation coefficients of type C following a two way random model for measuring reliability was calculated. Left Rigth differences for all the factors were compared with the Wilcoxon signed ranks test. Wilcoxon signed ranks test was used because most of our variables are not normally distributed. In addition, t paired test for related groups was carried out, for the variables that follow more closely normality. Comparisons among the four methods were performed following again non parametric methods i.e Friedman and Kendall’s tests. Further we checked for possible correlations calculating the Spearman's rank correlation coefficient.

In all cases a significant difference indicates P<0.05.

Novelty – Impact

Στην εργασία αυτή οι συγγραφείς (ιατροί όλοι πλην εμού) συνέλεξαν για πρώτη φορά σειρά δεδομένων πραγματοποιώντας πολύ χρονοβόρες μετρήσεις με τέσσερεις διαφορετικές μεθόδους. Σοβαρή στατιστική επεξεργασία του φαινομένου εξέλειπε από την βιβλιογραφία. Στην εργασία πραγματοποίησα ενδελεχή στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων (Correlations, Factor Analysis, Time Series, Repeated measures, Factor Interactions, Reliability, side differences κλπ) αποκαλύπτοντας νέες πληροφορίες σχετικά με την αξία του δεύτερου σχηματισμού της μετρούμενης κυματομορφής καθώς και των διαφορών μεταξύ των τεσσάρων διαφορετικών μεθόδων μέτρησης.



  1. Eleftheriadou A, Deftereos S, Zarikas Vasilios, Panagopoulos G, Korres S, Sfetsos S, Karageorgiou, C, FerekidouE, Kandiloros

Test - retest Reliability. VEMP eliciting in normal subjects. Normative data of Vestibular Evoked Myogenic Potential Stimulation (VEMPS) in a large healthy population”

J Otolaryngol Head Neck Surg. 2009 Aug;38(4):462-7.
Abstract:

Objective: The aim of this study is to evaluate the characteristics of VEMPs recording in a large number of healthy subjects

Material and methods. VEMP recording was applied on 75 healthy volunteers. 39 of them were males and 36 were females. Their age varied between 25 and 63 years (mean value 43). The procedure was performed by monaural stimulation and ipsilateral contraction Latencies of p13, n23, n34, p44 peaks, amplitudes p13n23 and n34p44 and the interaural amplitude differences (IAD) were assessed.

Results. The stability of latencies, amplitudes and relative amplitudes of the first and second waveforms was verified. The second wave form was present in 76%. No factor indicates statistically significant side difference for both runs. IAD variable was not statistically different from zero in all cases. Results show very good reliability for amplitudes, good for some latencies, poor for some other lattencies and IAD34-44 and very poor for IAD13-23. No strong and significant correlations were also found between IAD34-44 and IAD13-23 and between p13n23 and n34p44.

Conclusion. We do not confirm that amplitude measures are more likely to show side difference than latency measures in VEMPS. It is the first time that the reliability of IAD for both waveforms is studied in a large sample of subjects and it is shown that IAD has the disadvantage of low reliability.

Statistical Methods

We tested reliability using the intraclass correlation coefficients of type C following a two way random model for measuring reliability. The between measure variance is excluded from the denominator variance. Side differences for all the factors were compared with the Wilcoxon signed ranks test since most of variables are not normally distributed. Further we checked for possible correlations calculating the Spearman's rank correlation coefficient. In all cases a significant difference indicates P<0.05.



Novelty – Impact

Στην εργασία αυτή οι συγγραφείς (ιατροί όλοι πλην εμού) συνέλεξαν ένα πολύ σημαντικό αριθμό, για πρώτη φορά, δεδομένων πραγματοποιώντας πολυετή σειρά από μετρήσεις. Το σημαντικότερο εύρημα της στατιστικής επεξεργασίας που σχεδίασα και υλοποίησα ήταν ότι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος δείκτης της ιατρικής του ωτός είναι χαμηλής στατιστικής αξιοπιστίας



  1. Eleftheriadou A, Deftereos S, Zarikas Vasilios, Panagopoulos G, Korres S, Sfetsos S, KarageorgiouC, FerekidouE, Kandiloros

The diagnostic value of earlier and later components of Vestibular Evoked Myogenic Potentials (VEMP) in Multiple Sclerosis”


J Vestib Res. 2009;19(1-2):59-66.



Yüklə 1,15 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin